Știrea zilei
Meciuri politice la Revelionul Pensionarilor: Portariuc primit pemelodia preferată a lui Flutur, consilierii PNL în coasta primarului şivârstnicii care au „fraudat” cheful – VIDEO & GALERIE FOTO
Organizarea pe două zile a Revelionului Pensionarilor nu a fost singura noutate a ediţiei din acest an a chefului pus la cale de Primăria Botoşani pentru vârstnici. Dincolo de dansuri, chiuituri şi seria interminabilă de linguşeli la adresa edilului şef, au existat şi lucruri poate mai dificil de perceput, dar care au marcat o schimbare faţă de precedentele evenimente de acest tip.
meciuri politice la revelionul pensionarilor botosani

Pentru cine bate cucu'?

Vineri după-amiază Revelionul Pensionarilor a debutat prost pentru primar în Complexul Europa. Când Ovidiu Portariuc a intrat, în sala de la parter răsuna celebra piesă „Cântec pentru Bucovina” sau „Cântă cucu’n Bucovina”. Melodia cu tentă patriotică  este preferata fostului primar Cătălin Flutur. În 2012, la Zilele Eminescu de la Bălţi, edilul şef a insistat ca formaţia prezentă la o manifestare din oraş să cânte şi această piesă, lucru care nu prea a convenit şi oficialilor rusofoni ai urbei din Republica Moldova. De asemenea, în campania electorală pentru alegerile locale din acelaşi an, la maşinile cu difuzoare care făceau campanie în oraş Mişcării pentru Botoşani se difuza insistent... „Cântec pentru Bucovina”. Iniţial, artista de la „Europa” nu s-a oprit nici după ce a intrat primarul, însă după ce i-au făcut mai mulţi oameni semn, a pus capăt melodiei.Parţial, figura s-a repetat şi ieri seară, la "Maria". La un moment dat interpreta a invitat mesenii la dans alături de primar şi a început să cânte... "Bate cucu'n Bucovina". Vârstnicii au ieşit pe ring, edilul a rămas la masă.
VEZI AICI CUM CÂNTA CĂTĂLIN FLUTUR CÂNTEC PENTRU BUCOVINA:
 Aventurile patriotice peste graniţă ale primarului Flutur - VIDEO & GALERIE FOTO

PNL-iştii de la municipiu au venit separat la chef

Înainte de asta edilul şef a mai avut parte de o surpriză nu tocmai plăcută. Dacă anul trecut a venit la Revelionul Pensionarilor împreună cu ambii viceprimari, adică şi de la PNL, şi de la PSD, anul acesta era însoţit doar de social-democratul Cosmin Andrei. Când a coborât din maşină a dat peste viceprimarul liberal Cătălina Lupaşcu şi ceilalţi consilier locali ai PNL Botoşani: Sorin Apostoliu, Stelian Pleşca, Gabriel Muraru.
„Noi am invitat pe toată lumea, aveam 1.600 de inivitaţi”
, a răspuns Ovidiu Portariuc când a fost întrebat de participarea consilierilor liberali, în timp ce unul dintre aceştia, Gabriel Muraru, a spus zâmbind că, „aşteptăm să aflăm de la voi cum de am venit şi noi”.


Osanale primarului

Edilul şef nu a rămas însă dator. La chef au luat parte, în premieră, şi parlamentarii PSD de pe cele două colegii care includ municipiul Botoşani, adică Tamara Ciofu şi Mihai Baltă. Iar asta nu a fost tot. Cântăreţii i-au făcut campanie cât au putut în cele două zile de chef: „mulţumim dlui primar”, „aplauze dlui primar”, „pentru dl primar” şi altele asemenea s-au strigat insistent de la microfon, deşi manifestarea nu s-a făcur din banii personali ai primarului. Sâmbătă seara, la Hotel Maria, celebrul Cozmiţă Lascarache a avut chiar şi ceva dificultăţi. A vrut să anunţe şi participarea deputaţilor PSD, doar că îşi amintea cu greutate numele lor, aşa că a avut nevoie de sufleori.Pe lângă toate astea, Ovidiu Portariuc a fost singurul care a avut privilegiul de a se adresa de la microfon pensionarilor şi a-i asigura de întreaga sa consideraţie.
[[banner]]

"Să trăiască domn' primar" a prins două revelioane

În fine, trebuie menţionat că au existat cupluri de pensionari care au reuşit să participe şi la revelionul de vineri şi la cel de sâmbătă.
„Aseară am fost la Mioriţa, azi la UCA, iar pe 20 şi ceva face şi dl. Ţurcanu. Ştim şi noi de pe la partide, eu la unul, soţul la altul, dar să nu mai spuneţi la nimeni”,
ne-a povestit o pensionară supărată că în a doua zi de petrecere nu o mai pozează nimeni.
Ca ea au fost însă şi alţii, fiind remarcaţi câţiva vârstnici, dintre cei mai activi la „să trăiască domn’ primar”, care au participat la ambele zile de distracţie. De altfel, printre cei care i-au strâns mâna la Hotel Maria a fost şi fostul consilier local PSD Florentin Pietraru, nimeni altul decât preşedintele organizaţiei de pensionari PSD Botoşani. (S.B.)

florentin pietraru revelionul pensionarilor

VEZI ŞI:
FOTOREPORTAJ Isterie de vârsta a treia: dans, chiuituri, primarul luat pe sus de admiratoare
[[galerie-foto]]
VEZI ŞI:
Primarul asaltat de pensionare și la cea de a doua zi de petrecere – FOTO&VIDEO
An nou, probleme vechi: Medici școlari puțini, profesori și părinți îngrijorați: În caz de infectare, tot noi răspundem
Mai sunt mai puțin de două săptămâni până la începerea noului an școlar care va fi unul cu totul atipic. Autoritățile se pregătesc de redeschiderea școlilor, în această perioadă având loc mai multe întâlniri cu toți factorii de decizie. Concret însă abia pe 10 septembrie 2020 se va ști cum se va învăța în fiecare unitate de învățământ din Botoșani.
Aventură între un învățător și o mămică la o școală din Botoșani! Soțul acuză că s-au filmat pornografic în fața copiilor - GALERIE FOTO
O aventură între două persoane căsătorite a ajuns în atenția instituțiilor publice de la Botoșani, având în vedere că unul dintre protagoniști lucrează în sistemul educațional.
Ar trebui să (le) fie rușine! Oameni care stau în locuințe sociale, fără studii și loc de muncă vor să conducă municipiul reședință de județ
Oferta electorală din anul 2020 continuă să fie una pestriță și să surprindă în mod neplăcut. Dacă în urma cu patru ani de zile anumite candidaturi au provocat amuzament sau ostilitate, gluma pare-se că se îngroașă la următorul scrutin electoral. Pentru că vorbim până la urmă de funcțiile supreme ale municipiului reședință de județ, care, nu doar în teorie, ar trebui să fie ocupate de candidați capabili și vizionari.
Zona de food-court din Uvertura Mall, plină din nou de clienți la mese! Pregătiri în toi și la multiplex – GALERIE FOTO & VIDEO
După o pauză de cinci luni de zile restaurantele și cafenelele din spațiile comerciale au revenit la normal. O pauză care a marcat o serie de premieri negative în istoria românilor și a umanității care s-a confruntat cu una dintre cele mai grave crize sanitare din toate timpurile.
Sorescu e aproape ministrul Afacerilor Interne, Vela a plecat să candideze la Caransebeș
Ministrul de Interne Marcel Vela și-a delegat atribuțiile cu privire la alegeri, deoarece conduce lista de consilieri locali la Consiliul Local al orașului Caransebeș, unde a fost primar pentru 12 ani.
FOTOGALERIE 80 de locuințe ANL aproape gata de repartizare, consilierii au aprobat prima LISTĂ
După patru ani în care s-a lucrat la construirea locuințelor pe terenul obținut de Primăria Botoșani de la Ministerul Apărării Naționale (MApN) dar și în paralel la asigurarea utilităților, toamna aceasta este posibil ca primele chei de garsoniere sau apartamente să fie înmânate viitorilor chiriași.
Mici latifundiari, colecționari de bijuterii sau mașini vechi ori persoane doar cu apartament – AVERILE candidaților la președinția Consiliului Județean Botoșani
Nouă botoșăneni au intrat în cursa electorală pentru a câștiga președinția Consiliului Județean Botoșani. Politicieni cu notorietate mai mică sau mai mare în spațiul public botoșănean, oameni care au agonisit de-a lungul anilor sau care se compară la averi cu simpli cetățeni.
Deschidere de an școlar în pandemie: Părinți care refuză să-și trimită copiii la școală, elevii riscă inclusiv exmatricularea - VIDEO
La acest moment este știut faptul că se dorește ca noul an școlar să fie deschis de la 14 septembrie 2020, iar școlile să funcționeze în baza a trei scenarii de risc. La nivelul județului Botoșani, prin ordin al prefectului, au fost constituite comisii pentru verificarea condițiilor de siguranță sanitară din unitățile de învățământ.
PSD a rămas fără reprezentant în Biroul Electoral Județean după o urgență medicală și o incompatibilitate soț – soție - DOCUMENT
Biroul Electoral Județean (BEJ) s-a întrunit marți în ședință pentru a emite o decizie cu privire la reprezentantul PSD în această structură, susceptibil de incompatibilitate.
Loading...
Moarte violentă și tristă! Femeia omorâtă în accident pe Împărat Traian o anonimă, nicio rudă nu a venit la spital, polițiștii au căutat familia din scară în scară – FOTO&VIDEO
Un fel de „Jane Doe” a Botoșaniului. Femeia care și-a pierdut viața duminică seara în accidentul violent care a avut loc pe strada Împărat Traian a rămas neidentificată multe ore de la producerea evenimentului. 
„Petrecere” la Cornișa până aproape de miezul nopții cu muzică și țipete în microfon pentru directorul Țurcanu și câțiva apropiați! Botoșănenii au sunat la Poliție – VIDEO
Muzica și vocea DJ-ului din parcul de agrement turistic și sportiv Cornișa s-au auzit extrem de puternic încă din timpul zilei de vineri, 21 august 2020 într-o bună parte a orașului care se află la o distanță considerabilă de zona de agrement.
Spitalul Mavromati se golește de pacienții cu COVID, se tratează în continuare doar urgențele: De ce să redevenim zonă roșie pe harta țării?
Botoșaniul încă mai înregistrează noi cazuri de Covid, însă situația de la nivelul județului este ținută sub control. De altfel, în timp ce în unele zile la Botoșani se înregistrează câte două-trei cazuri, în alte județe sunt și 90 – 100.
Afaceristul milionar, liderul de grup al PSD-iștilor timp de opt ani, marele absent de pe lista pentru Consiliul Local: Au venit cu altă garnitură...
Lista depusă de social-democrații botoșăneni pentru noul Legislativ local din următorii 4 ani de zile are o mare absență în dreptul omului care a condus grupul PSD în plenul municipal timp de două mandate.
Soție de polițist aflată pe lista PSD-ului a chemat un primar în instanță: Intenționez să o dau în judecată pentru că a intrat în baza de date neavând niciun drept, cetățeanul și polițistul - DOCUMENT
Un primar botoșănean a primit citație sâmbătă, 15 august 2020, pentru a se prezenta în instanță a doua zi, duminică. Iar asta s-a întâmplat după o contestație la legea electorală depusă de o membră PSD, soție de polițist.
Loading...
Ce și pe cine votăm pe 27 septembrie 2020? Oferta politică pentru Primărie și Județ: CANDIDAȚII analizați prin ochi de foști jurnaliști, sindicaliști sau afaceriști
Spre finele lunii septembrie din anul pandemiei, Botoșaniul își alege oamenii care vor cârmui județul și municipiul reședință. Poate cel mai important scrutin electoral cu efect direct pe plan local, alegerile locale din 27 septembrie vor decide viitorul următorilor patru ani, prin prisma mai ales a noilor investiții.
Rețeta succesului pentru un primar din Botoșani, este susținut și de PSD și de PNL în aceeași campanie, localitate umplută de bannere – FOTO
Un primar botoșănean a reușit să creeze una dintre cele mai inedite situații ale acestei precampanii electorale. Are în comunitatea sa bannere electorale atât cu candidatul PSD cât și cu cel al PNL-ului, principalii adversari politici pentru președinția Consiliului Județean Botoșani.
LA MULȚI ANI, Daniel Badale! E prima oară când vorbesc despre mine, după mai bine de 25 de ani de profesie. Asta e partea mea curată. V-o dăruiesc din toată inima! - FOTO & VIDEO
Actorul botoșănean născut într-o zi de 15 august se află astăzi într-o postură inedită: pe scenă fiind, își joacă propriul rol, unul în care, în urmă cu mai bine de 30 de ani, Revoluția Română îl ”distribuise”.
Vile la preț de 10 apartamente, pandemia îi determină pe bogații târgului să își vândă proprietățile fabuloase - GALERIE FOTO
Exterioare de vis, interioare de poveste. Vile cu arhitecturi deosebite, dotate și utilate până în cele mai mici detalii, cu un design de revistă. Oferta în vreme de pandemie, la Botoșani, este foarte bogată, iar prețurile pe măsură.
Directorul de spital care a renunțat la salariul de 3.000 de euro pentru a merge în privat s-a dus la leafă de 4.000 de lei... tot la stat – VIDEO & DOCUMENT
După ce și-a dat demisia din funcția de manager al Spitalului de Pneumoftiziologie Botoșani, Daniel Buga a renunțat și la postul de execuție din cadrul unității medicale, respectiv cel de inspector de specialitate în cadrul serviciului resurse umane.
Pionierat în sărăcie! Povestea eolienei de la Bucecea întreruptă de hoții locali, centrala a „trăit” puțin peste un an și a rămas bibelou – FOTOGALERIE&VIDEO 
Botoșănenii care ajung în sudul țării, în concedii sau în interes de serviciu, sunt fericiții privitori ai celui mai mare parc de centrale eoliene care a fost construit în urmă cu mai bine de un deceniu la Fântânele-Cogealac. Și în Moldova a existat o pornire firavă și curajoasă deopotrivă la Bucecea - Botoșani. Însă povestea de succes de atunci a avut un final oglindit în specificul zonei, vestit mai degrabă prin prisma sărăciei.  
Eu am vazut si un fluture zburand prin sala, muzica s-a oprit brusc, era clar un semn!:))))) Prietene ai o problema zau cu Flutur,obsesie se numeste dar se trateaza!Oricum ai fost comic,am ras putin de povestile tale!
12 ianuarie 2014, 13:43
ciocoii vechi si ....noi,pensionari amarati sunt cei care filmeaza cu tablete sau cu telefoane de 2000..3000 de ron...??? aruncam banii pe campanii electorale,unde sunt banii pentru locuri de munca,infrastructura ,scoli,sport....aruncati in vant...sa ne traiesti iubit partid. Pentru un polonic de bors si o friptura cu totii au uitat de demnitate.............
12 ianuarie 2014, 13:29
Vedem cat de jos am ajuns. Platim taxe si primim ajutoare europene din taxele strainilor pt a dezvolta orasele, comunele sau satele si noi ce facem? Luam banii din infrastructura si facem din ei mijloace de atragere electorala? Mi-ar fi rusine sa mai apar in fata electoratului - fara un plan viabil, fara un neamt promis ci doar cu o marja de erori si promisiuni neonorate. Locuri de munca? Taxe mai mici? Eliberarea populatiei de birocratie? Parlamentari cinstiti si onesti- cazul Miki spaga,inalte functii de stat apolitice? Ce s-a intamplat cu aceste promisiuni? Raman doar vise? Peste 2 ani va veni daca il mai sustine partidul sa cerseasca iar voturile noastre si atunci ce o sa mai spuna? Pe cine o sa mai dea vina? Pe Flutur sau pe Ghiorghita sau ca fost sabotat de Turcanu ? Sau poate consilierii lui minunati o sa -I gaseasca un alt plan. Noi asteptam, imbatranim si o sa vedem ce revelioane o sa ne pregateasca si noua.
12 ianuarie 2014, 11:42
Sondaj
Pe cine votați la Primăria Botoșani?
Gheorghe Ciubotaru - PMP
Cosmin Andrei - PSD
Liviu Toma - Pro România
Roxana Țurcanu - ALDE
Cătălin Flutur - PNL
Corina Dănuță - PPUSL
Marcel Gheorghiță – USR-PLUS
Cătălin Silegeanu - independent
Altul
Declaraţia zilei
„Dacă mai urmează încă un an la fel de secetos, atunci lucrurile se complică foarte mult. Dacă urmează doi ani la fel de secetoşi şi noi suntem la acelaşi nivel al infrastructurii de irigaţie, lucrurile se complică foarte ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8582 lei
USD
Dolarul SUA
4.0972 lei
CHF
Francul elveţian
4.5132 lei
GBP
Lira sterlină
5.3220 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9261 lei
XAU
Gramul de aur
257.4245 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2476 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3490 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9944 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1126 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1821 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6530 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.