Știrea zilei
Mobilizare ca la PCR pentru Ponta,camioane dispărute şi primari PDL - GALERIE FOTO
De vreun an de zile, de la mitingul electoral organizat de USL la Sala Polivalentă „Elisabeta Lipă” n-a mai fost o desfăşurare politică de forţe precum cea de sâmbătă de la Cabana Stejarul. Practic, mai toată şefimea din Botoşani şi Suceava se afla ieri dimineaţă la faţa locului pentru a-l primi pe premierul Victor Ponta. Şi aceasta în condiţiile în care vizita sa a fost una sută la sută simbolică.
victor ponta la stejarul botosani

Ordinul de începere a lucrărilor era dat deja de patru zile

După cum chiar de faţă cu prim-ministrul a spus-o şi Ovidiu Laicu, directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi, ordinul de începere a lucrărilor a fost dat încă de pe 8 octombrie. Mai ales PSD-iştii au dorit însă să exploateze la maximum momentul şi profitând de faptul că preşedintele lor de partid se afla în nordul Moldovei, la Iaşi, la sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva şi la alegerile Organizaţiei Femeilor Social-Democrate, au pus la cale mobilizarea generală de la Stejarul. Ostentativ, înainte de sosirea acestuia, întârziată cu aproape două ore, pe porţiunea de drum Botoşani – Suceava vecină Cabanei Stejarul au stat ore în şir câteva camioane de la UMB, compania constructoare, pline cu nisip, fără să se mişte de acolo. Pe tronsonul dintre Baisa şi Stejarul se circula pe un singur fir, zeci de alte maşini grele fiind deplasate prin zonă. Pe la 13:00, după plecarea premierului şi a celorlalte oficialităţi, camioanele cu nisip din apropierea cabanei dispăruseră de acolo.

Ponta s-a cam prins de faza cu camioanele masate la Stejarul

Mobilizarea de pe drum a continut şi la planşa cu datele tehnice ale lucrării, unde atât reprezentantul DRDP Iaşi, cât şi Dorinel Umbrărescu, patronul UMB, au purtat caschete. Şeful de şantier l-a şi informat pe premier despre baza materială deplasată la faţa locului. „Constructorul a mobilizat deja, după cum aţi remarcat, 98 de bascule, vreo 15 excavatoare şi 20 de compactoare”, a afirmat reprezentantul DRDP Iaşi, moment în care Victor Ponta a replicat ironic: „ca să-mi arate mie câte are şi nu le foloseşte, ştiu… Ştiu, e pentru mine”. „Aşa lucrăm”, i-a răspuns Dorinel Umbrărescu, cel care a refuzat să dea orice declaraţie presei. „Să plătim şi noi, nu?” a continuat premierul, iar patronul UMB a răspuns: „până acum s-a plătit, păcat mi-ar fi”. Pe o altă planşă s-au prezentat reparaţiile la drumurile care traversează Darabani, Bucecea şi Flămânzi, care au avut loc în acest an, prezentându-se poze cu şoselele înainte şi după intervenţie şi insistându-se asupra duratei mari de timp de când respectivele artere nu mai avuseseră parte de lucrări.
[[banner]]

Toate şefimea din Botoşani şi Suceava masată într-o parcare

Cabana Stejarul probabil că nu a mai găzduit vreodată atâtea oficialităţi ca sâmbătă dimineaţă. Prim-ministrul nu a fost primit doar de prefectul Costică Macaleţi, parlamentarii de la USL şi directorii de la drumuri, ci şi de zeci de primari. Alături de cei de la Vlădeni, Curteşti, Corni sau Bucecea, ale căror localităţi sunt traversate de DN 29 sau care au ieşire la această şosea, au fost însă prezenţi şi zeci de primari care nu au nici o legătură, cel puţin directă, cu respectivul drum, de la Ştefănel Rusu – Ştefăneşti şi Lucian Trufin – Vlăsineşti, la Constantin Rădeanu – Frumuşica şi Mircia Acatrinei – Coşula. Nu au lipsit nici primari care oficial încă sunt la PDL, precum cei de la Corni sau Lunca şi nici o sumedenie de directori, a căror activitate nu au vreo tangenţă cu respectivul drum, de la Liviu Toma – SC Urban Serv SA la Silvana Tudorache – Direcţia de Sănătate Publică. tot aşa cum nu au absentat nici liderii de la Tineretul Social Democrat Botoşani. Un adevărat eveniment a fost şi prezenţa la Botoşani a senatorului de Darabani - Săveni Şerban Mihăilescu, parlamentarul, cu ocazia vizitei premierului la Botoşani, mai călcând şi el prinm judeţ după luni de zile. Iar toate acestea au fost dublate de o prezenţă asemănătoare din partea judeţului Suceava.
Întrega mobilizare de forţe a fost făcută pentru o vizită de doar aproximativ jumătate de oră a premierului Victor Ponta.
CITEŞTE ŞI:
 La câteva ore de la plecarea lui Ponta utilajele de pe drumul morţii, strânse
[[galerie-foto]]
CITEŞTE ŞI:
 Ponta ridicat în slăvi de primarul de Botoşani cu DN-ul morţii


An nou, probleme vechi: Medici școlari puțini, profesori și părinți îngrijorați: În caz de infectare, tot noi răspundem
Mai sunt mai puțin de două săptămâni până la începerea noului an școlar care va fi unul cu totul atipic. Autoritățile se pregătesc de redeschiderea școlilor, în această perioadă având loc mai multe întâlniri cu toți factorii de decizie. Concret însă abia pe 10 septembrie 2020 se va ști cum se va învăța în fiecare unitate de învățământ din Botoșani.
Aventură între un învățător și o mămică la o școală din Botoșani! Soțul acuză că s-au filmat pornografic în fața copiilor - GALERIE FOTO
O aventură între două persoane căsătorite a ajuns în atenția instituțiilor publice de la Botoșani, având în vedere că unul dintre protagoniști lucrează în sistemul educațional.
Ar trebui să (le) fie rușine! Oameni care stau în locuințe sociale, fără studii și loc de muncă vor să conducă municipiul reședință de județ
Oferta electorală din anul 2020 continuă să fie una pestriță și să surprindă în mod neplăcut. Dacă în urma cu patru ani de zile anumite candidaturi au provocat amuzament sau ostilitate, gluma pare-se că se îngroașă la următorul scrutin electoral. Pentru că vorbim până la urmă de funcțiile supreme ale municipiului reședință de județ, care, nu doar în teorie, ar trebui să fie ocupate de candidați capabili și vizionari.
Zona de food-court din Uvertura Mall, plină din nou de clienți la mese! Pregătiri în toi și la multiplex – GALERIE FOTO & VIDEO
După o pauză de cinci luni de zile restaurantele și cafenelele din spațiile comerciale au revenit la normal. O pauză care a marcat o serie de premieri negative în istoria românilor și a umanității care s-a confruntat cu una dintre cele mai grave crize sanitare din toate timpurile.
Sorescu e aproape ministrul Afacerilor Interne, Vela a plecat să candideze la Caransebeș
Ministrul de Interne Marcel Vela și-a delegat atribuțiile cu privire la alegeri, deoarece conduce lista de consilieri locali la Consiliul Local al orașului Caransebeș, unde a fost primar pentru 12 ani.
FOTOGALERIE 80 de locuințe ANL aproape gata de repartizare, consilierii au aprobat prima LISTĂ
După patru ani în care s-a lucrat la construirea locuințelor pe terenul obținut de Primăria Botoșani de la Ministerul Apărării Naționale (MApN) dar și în paralel la asigurarea utilităților, toamna aceasta este posibil ca primele chei de garsoniere sau apartamente să fie înmânate viitorilor chiriași.
Mici latifundiari, colecționari de bijuterii sau mașini vechi ori persoane doar cu apartament – AVERILE candidaților la președinția Consiliului Județean Botoșani
Nouă botoșăneni au intrat în cursa electorală pentru a câștiga președinția Consiliului Județean Botoșani. Politicieni cu notorietate mai mică sau mai mare în spațiul public botoșănean, oameni care au agonisit de-a lungul anilor sau care se compară la averi cu simpli cetățeni.
Deschidere de an școlar în pandemie: Părinți care refuză să-și trimită copiii la școală, elevii riscă inclusiv exmatricularea - VIDEO
La acest moment este știut faptul că se dorește ca noul an școlar să fie deschis de la 14 septembrie 2020, iar școlile să funcționeze în baza a trei scenarii de risc. La nivelul județului Botoșani, prin ordin al prefectului, au fost constituite comisii pentru verificarea condițiilor de siguranță sanitară din unitățile de învățământ.
PSD a rămas fără reprezentant în Biroul Electoral Județean după o urgență medicală și o incompatibilitate soț – soție - DOCUMENT
Biroul Electoral Județean (BEJ) s-a întrunit marți în ședință pentru a emite o decizie cu privire la reprezentantul PSD în această structură, susceptibil de incompatibilitate.
Loading...
Moarte violentă și tristă! Femeia omorâtă în accident pe Împărat Traian o anonimă, nicio rudă nu a venit la spital, polițiștii au căutat familia din scară în scară – FOTO&VIDEO
Un fel de „Jane Doe” a Botoșaniului. Femeia care și-a pierdut viața duminică seara în accidentul violent care a avut loc pe strada Împărat Traian a rămas neidentificată multe ore de la producerea evenimentului. 
„Petrecere” la Cornișa până aproape de miezul nopții cu muzică și țipete în microfon pentru directorul Țurcanu și câțiva apropiați! Botoșănenii au sunat la Poliție – VIDEO
Muzica și vocea DJ-ului din parcul de agrement turistic și sportiv Cornișa s-au auzit extrem de puternic încă din timpul zilei de vineri, 21 august 2020 într-o bună parte a orașului care se află la o distanță considerabilă de zona de agrement.
Spitalul Mavromati se golește de pacienții cu COVID, se tratează în continuare doar urgențele: De ce să redevenim zonă roșie pe harta țării?
Botoșaniul încă mai înregistrează noi cazuri de Covid, însă situația de la nivelul județului este ținută sub control. De altfel, în timp ce în unele zile la Botoșani se înregistrează câte două-trei cazuri, în alte județe sunt și 90 – 100.
Afaceristul milionar, liderul de grup al PSD-iștilor timp de opt ani, marele absent de pe lista pentru Consiliul Local: Au venit cu altă garnitură...
Lista depusă de social-democrații botoșăneni pentru noul Legislativ local din următorii 4 ani de zile are o mare absență în dreptul omului care a condus grupul PSD în plenul municipal timp de două mandate.
Soție de polițist aflată pe lista PSD-ului a chemat un primar în instanță: Intenționez să o dau în judecată pentru că a intrat în baza de date neavând niciun drept, cetățeanul și polițistul - DOCUMENT
Un primar botoșănean a primit citație sâmbătă, 15 august 2020, pentru a se prezenta în instanță a doua zi, duminică. Iar asta s-a întâmplat după o contestație la legea electorală depusă de o membră PSD, soție de polițist.
Loading...
Ce și pe cine votăm pe 27 septembrie 2020? Oferta politică pentru Primărie și Județ: CANDIDAȚII analizați prin ochi de foști jurnaliști, sindicaliști sau afaceriști
Spre finele lunii septembrie din anul pandemiei, Botoșaniul își alege oamenii care vor cârmui județul și municipiul reședință. Poate cel mai important scrutin electoral cu efect direct pe plan local, alegerile locale din 27 septembrie vor decide viitorul următorilor patru ani, prin prisma mai ales a noilor investiții.
Rețeta succesului pentru un primar din Botoșani, este susținut și de PSD și de PNL în aceeași campanie, localitate umplută de bannere – FOTO
Un primar botoșănean a reușit să creeze una dintre cele mai inedite situații ale acestei precampanii electorale. Are în comunitatea sa bannere electorale atât cu candidatul PSD cât și cu cel al PNL-ului, principalii adversari politici pentru președinția Consiliului Județean Botoșani.
LA MULȚI ANI, Daniel Badale! E prima oară când vorbesc despre mine, după mai bine de 25 de ani de profesie. Asta e partea mea curată. V-o dăruiesc din toată inima! - FOTO & VIDEO
Actorul botoșănean născut într-o zi de 15 august se află astăzi într-o postură inedită: pe scenă fiind, își joacă propriul rol, unul în care, în urmă cu mai bine de 30 de ani, Revoluția Română îl ”distribuise”.
Vile la preț de 10 apartamente, pandemia îi determină pe bogații târgului să își vândă proprietățile fabuloase - GALERIE FOTO
Exterioare de vis, interioare de poveste. Vile cu arhitecturi deosebite, dotate și utilate până în cele mai mici detalii, cu un design de revistă. Oferta în vreme de pandemie, la Botoșani, este foarte bogată, iar prețurile pe măsură.
Directorul de spital care a renunțat la salariul de 3.000 de euro pentru a merge în privat s-a dus la leafă de 4.000 de lei... tot la stat – VIDEO & DOCUMENT
După ce și-a dat demisia din funcția de manager al Spitalului de Pneumoftiziologie Botoșani, Daniel Buga a renunțat și la postul de execuție din cadrul unității medicale, respectiv cel de inspector de specialitate în cadrul serviciului resurse umane.
Pionierat în sărăcie! Povestea eolienei de la Bucecea întreruptă de hoții locali, centrala a „trăit” puțin peste un an și a rămas bibelou – FOTOGALERIE&VIDEO 
Botoșănenii care ajung în sudul țării, în concedii sau în interes de serviciu, sunt fericiții privitori ai celui mai mare parc de centrale eoliene care a fost construit în urmă cu mai bine de un deceniu la Fântânele-Cogealac. Și în Moldova a existat o pornire firavă și curajoasă deopotrivă la Bucecea - Botoșani. Însă povestea de succes de atunci a avut un final oglindit în specificul zonei, vestit mai degrabă prin prisma sărăciei.  
Cel putin ma bucur sa vad ca au inceput lucrarile. Ca m-am saturat si eu sa tot plombeze din cand in cand craterele, care oricum se fac la loc in iarna. Asa greu cum se misca, dar macar de misca!Traficul e jale! Portiuni lungi de sosea blocate care te fac sa astepti o eternitate. Din Suceava pana in Botosani faci mai mult de o ora. Personal, locuind in Hutani, folosesc varianta ocolitoare DN29B Botosani-Catamarasti Deal - DN29C Cucorani-Calinesti-Bucecea - DJ291 Bucecea-Hutani (care e cel mai rupt drum pe care am circulat vreodata!!!). Ocolesc 7 km, dar cel putin e mai liber.
16 octombrie 2013, 13:12
VRAJEALA, NE MINT PE FATA JUMATATE DIN CAMIOANE S-AU RETRAS DEJA SI URMEAZĂ A FI RETRASE SI CELELALTE
15 octombrie 2013, 18:16
2 mascarici si mincinosi...... poza 5
14 octombrie 2013, 13:45
Raportez,bagaboantele erau de fata,priviti cu atentie pozele! tot soiul de analfabete care prospera pe fundul lor si banii nostri
14 octombrie 2013, 12:16
vagaboantele de pe sosea unde erau cred ca le-au trimis la cules opintici o sa aibe si ele de lucru deacuma cu atatea utilaje in zona lor
14 octombrie 2013, 01:18
Lipseau pionerii, in rest "viata e frumoasa, tovarasi" Au si ceva din cantecul acela "noi in anul 2000 cand nu vom mai fi copii". E vorba de fotografiile puse pe panou. Sunt din viitor. Daca asa va arata drumul dupa ce va fi gat atunci s-o lase balta (nu ala parlamentar)
13 octombrie 2013, 23:54
Bine ca a fost si cracanata de la ISJ, zisa Girafa!
13 octombrie 2013, 22:01
CIRC PE BANI PUBLICI. PROPAGANDA ELECTORALA IEFTINA. LA ASA ELECTORAT ASA PROPAGANDA.SA TRAITI CUM A-TI VOTAT.
13 octombrie 2013, 16:34
e drept ,am vazut cativa prin copaci ,am impresia (vaga) erati si dumneavoastra acolo sus...coment pentru coment de la ora :2:31pm
13 octombrie 2013, 16:32
Si-a adus aminte si Micky Spaga ca e ales de botosaneni..
13 octombrie 2013, 14:36
Acuma, daca ar fi fost ca pe vremea lui Ceasca, erau copii cu folri, paine si sare, cantece de bun venit, mese bogate, si o mobilizare de cateva mii de securisti si paznici. Iar daca era pur simbolica vizita, era cu ocazia zilei satului si se desfasura in pomarla. Asa, omul a venit fara fite, fara zid de bodyguarzi, sa garanteze plata lucrarilor unui constructor care a inceput sa lucreze fara a primi un leu.Zi care trebuie memorata de BT pt cei care vor circula pe drumurile modernizate. Putin jenanta e tevatura cam mare ce se da dinpartea prese si oamenilor de partid. Dar ei nu aufacut mare caz. Nici macar nu au inchis drumul cat a fost Ponta in zona. Incepem si noi sa ne dam jos din copac.
13 octombrie 2013, 14:31
Nu sunt adeptul culorilor politice trecute si prezente,dar cine citeste acest articol chiar crede ca aceste camioane au disparut dupa plecarea premierului,comentariu daca nu tendetios cel putin lipsit de profesionalism(te informezi dupa care scrii?!)Avand treaba la Suceava am fost nevoit sa-mi schimb traseu(cei in drept nu au informat din timp cei asteapta in trafic)prin Vf.Campului-Zvoristea.La intoarcere am venit in jurul orei 14,30 prin Hutani si am facut marunt vazand utilajele lucrand(excavatoare,buldozere,basculante)care faceau traficul enervant si mai ales consumator de combustibil.Se pare ca deontologia profesionala este "POLITIZATA"
13 octombrie 2013, 13:32
Spectacol gen Coreea de Nord!Pupatori de mana si de alte organe ascunse , bagatori de seama si premierul care timid a incercat o usoara impotrivire dar i-a placut propaganda pana la urma. Trist este ca in decembrie am impuscat(degeaba) seful statului pentru a pune in loc ce?
13 octombrie 2013, 12:42
Sondaj
Pe cine votați la Primăria Botoșani?
Gheorghe Ciubotaru - PMP
Cosmin Andrei - PSD
Liviu Toma - Pro România
Roxana Țurcanu - ALDE
Cătălin Flutur - PNL
Corina Dănuță - PPUSL
Marcel Gheorghiță – USR-PLUS
Cătălin Silegeanu - independent
Altul
Declaraţia zilei
„Dacă mai urmează încă un an la fel de secetos, atunci lucrurile se complică foarte mult. Dacă urmează doi ani la fel de secetoşi şi noi suntem la acelaşi nivel al infrastructurii de irigaţie, lucrurile se complică foarte ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8582 lei
USD
Dolarul SUA
4.0972 lei
CHF
Francul elveţian
4.5132 lei
GBP
Lira sterlină
5.3220 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9261 lei
XAU
Gramul de aur
257.4245 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2476 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3490 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9944 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1126 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1821 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6530 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.