Știrea zilei
Naşii lui Ţurcanu lovesc la o licitaţie de 3,5 milioane euro la CJ Botoşani
Surpriză de proporţii la o licitaţie organizată de Consiliul Judeţean Botoşani pentru reabilitarea unui drum judeţean. Miercuri s-au deschis plicurile cu ofertele pentru proiectul „Modernizare DJ 208 H 28 B (E58) Copălău – Cerbu – Dracşani” şi pe prima poziţie, din punct de vedere financiar, se situează o asociere de firme mai puţin cunoscute cel puţin pentru mediul înalt de afaceri din Botoşani, SC Dandrucor SRL – SC Ecomary SRL. Prima societatea este din Huşi şi de aici încep straniile coincidenţe.
deputatul dan bordeianu sotia nicoleta bordeianu

O societate abia înființată sprijinită de o alta care miroase a nașă, în pole position la licitaţia CJ-ului

Huşi este localitatea în care Dan Bordeianu, naşul de cununie al preşedintelui CJ Botoşani, Florin Ţurcanu, şi-a construit o casă şi îşi are şi domiciliul. Mai departe... SC Dandrucor SRL este o firmă înfiinţată în 2013. Deci, la nici un an de la constituire, are o asemenea forţă logistică şi financiară încât să ia în alt judeţ faţa unor firme ca SC Transporturi Auto SA şi SC Tehnic Asist SRL. Culmea coincidenţelor, societatea comercială în cauză vine cu o declaraţie privind subcontractanţii în care prima dintre cele trei firme menţionate este SC Ecoloc SRL, tot din Huşi. De aici mai departe e tot mai greu de crezut în simple coincidenţe. La SC Ecoloc SRL, director general era cel puţin până în primăvară Nicoleta Bordeianu, nimeni alta decât soţia lui Dan Bordeianu, adică naşa proaspătului cuplu de căsătoriţi Florin Ţurcanu – Roxana Anuşcă. Şi pentru ca tacâmul să fie complet. Dan Bordeianu este deputat PNL de... Vaslui, judeţul din care provin SC Dandrucor SRL şi SC Ecoloc SRL.

Firma minune vrea să facă drumul cu un milion de dolari sub valoarea estimată

SC Dandrucor SRL, care are ca subantreprenor firma condusă de naşa lui Ţurcanu şi Anuşcă, a oferit pentru execuţia lucrării care cuprinde inclusiv Dracşani, satul natal al lui Florin Ţurcanu, 12,3 milioane de lei în condiţiile în care CJ Botoşani a estimat lucrarea la 15,6 milioane de lei. Deci, la nici un an de la înfiinţare, un agent economic îşi permite să reabiliteze un drum cu circa un milion de dolari sub valoarea estimată. Aceasta în timp ce firme de prestigiu din Botoşani, recunoscute pentru experienţa în lucrările de amploare la căile rutiere, cu obiective puse în practică şi în afara judeţului, s-au angajat să facă lucrarea cu 13,8 milioane de lei – SC Transporturi Auto SA şi 15,4 milioane de lei - SC Tehnic Asist SRL.

ecoloc registrul comertului

La licitaţie pe bază de declaraţie

De asemenea, în timp ce aceste două societăţi au prezentat certificate de la Primărie, de la Fisc şi tot felul de alte formulare, de la declaraţia privind disponibilităţile băneşti şi certificări de bună execuţie, la declaraţie referitoare la utilaje, instalaţii, echipamente tehnice, asocierea condusă de firma din Huşi doar a completat în majoritatea cazurilor o declaraţie conform art 11 din OUG 34/2006 privind îndeplinirea criteriilor de calificare.
Interesant este că, dacă alte firme care au participat ori s-au interesat de licitaţie, au avut mai multe nelămuriri şi au cerut oficial clarificări, asocierea condusă de SC Dandrucor SRL nu a avut ceva de întrebat, totul a fost clar.

Naşul Bordeianu a împrumutat firma condusă de naşă

Potrivit Mediafax, SC Ecoloc SRL a fost condusă direct de Dan Bordeianu până în Dan Bordeianu nas florin Turcanu 2008, când a devenit deputat în urma redistribuirii, având doar 1.920 de voturi. Dan Bordeianu a demisionat în octombrie 2009 din PNL şi a activat ca parlamentar independent, votând însă alături de PDL. De altfel, în 2009 Dan Bordeianu a acordat, în nume personal, un împrumut de 20.000 de lei tocmai societății Ecoloc, iar în același an și de la aceeași firmă soția sa, Nicoleta Bordeianu, a încasat peste 21.000 de lei în calitate de administrator.
„După alegeri, el a renunţat la funcţia de administrator al propriei firme de construcţii, Ecoloc SRL Huşi, care a fost preluată de soţia sa, Nicoleta, şi care în perioada 2008-2010 a avut patru contracte cu primăriile Drânceni, Deleni, Stănileşti şi Muntenii de Sus, în valoare de 23 de milioane de lei”, scrie Mediafax.
CLICK ȘI VEZI UNDE STĂ ŞI CUM ÎMPRUMUTA PE SC ECOLOC DEPUTATUL DAN BORDEIANU

Dar de nuntă de aproape un miliard de vechi lei

În aprilie 2011, Bordeianu a revenit în PNL, dar nu a fost recunoscut ca liberal de către conducerea organizaţiei judeţene PNL. Cu toate acestea, el a fost nominalizat din nou de conducerea centrală a PNL drept candidat USL în acelaşi colegiu, decizia generând nemulţumiri în rândul liberalilor vasluieni.
În luna martie a acestui an Dan şi Nicoleta Bordeianu i-au cununat pe Florin Ţurcanu şi Roxana Anuşcă, ulterior preşedintele CJ Botoşani şi soţia acestuia declarând venituri de 92.000 de lei drept „dar de nuntă”.
Comisia de licitaţie de la CJ Botoşani nu are nici un director, fiind condusă de un consilier superior de la Serviciul Achiziţii Publice.
Sergiu BĂLĂȘCĂU
CITEȘTE ȘI:
Roxana şi Florin, nuntă de trei zile, ca pe vremea împăraţilor, cu naş parlamentar
[[banner]]
CITEȘTE ȘI:
Florin şi Roxana au făcut aproape un miliard lei vechi la nuntă – DOCUMENT
Managerul în turism venit din București să candideze ca ”să trecem de epoca WC-ului în fundul curții și să-l aducem în casă”
Povestea se repetă la fiecare patru ani... Brusc, un lider politic de la București descoperă Botoșaniul și își propune să îl facă bine. Cu o singură condiție: oamenii din acest județ să îl trimită în Parlament fiindcă el altfel nu poate să îi ajute atât de mult pe cât și-ar dori.
1 din 5 botoșăneni testați, pozitiv la Covid! S-a lăsat garda jos, pacienți care NU CRED în coronavirus, ajunși la spital în stop cardiorespirator
La sfârșitul săptămânii trecute la Botoșani s-a înregistrat recordul de îmbolnăviri a pacienților infectați cu SARS-COV-2.
VIAȚĂ de student din Botoșani în vremea COVID: Ferindu-ne de virusul pandemiei, mulți dintre noi am sfârșit trăind în adevărate focare de infecție psihică
Au plecat la drum cu speranța că își vor îndeplini visul de a deveni profesor, avocat, medic, informatician, psiholog. În luna martie li s-a spus că, pentru siguranța lor, este mai bine să se întoarcă în satele, în orașele lor, pentru a reveni în toamnă în campusurile universitare.
E cam gata și LISTA PSD pentru PARLAMENT: S-a tăiat în carne vie, câteva surprize de proporții
După ce PNL și USR-PLUS și-au stabilit candidații pentru Parlament, social-democrații botoșăneni se află la rândul lor în faza finală a definitivării listelor pentru scrutinul din 6 decembrie 2020. Ca și în cazul liberalilor, discuțiile s-au purtat într-un grup extrem de restrâns și tot ca la peneliști, nici liderii județeni ai PSD nu au făcut publice persoanele care s-au înscris în cursa internă.
Luptă la baionetă pentru Parlament în PNL: A intrat și Flutur în joc, s-a pus la bătaie și postul de prefect
Până la sfârșitul săptămânii, conducerea națională a Partidului Național Liberal trebuie să voteze listele de candidați la Parlament pentru toate județele, însă la Botoșani liderii organizației încă nu au căzut de acord asupra componenței acestora.
Criză de vaccinuri antigripale la Botoșani! Nu se găsesc în farmacii, medicii de familie au liste de așteptare cu sute de persoane
Criza pandemică declanșată în primăvara anului 2020 și în țara noastră a determinat populația să caute vaccinurile antigripale, mai ales pentru a nu se regăsi în situația de a ajunge la spital, iar o simplă răceală să fie confundată cu nedoritul coronavirus.
Covid la Botoșani: Ultimii pozitivi s-au infectat la petreceri private, și-au contaminat și copiii! Botoșani, aproape de pragul critic
Autoritățile sanitare de la Botoșani au raportat marți, 13 octombrie 2020 un număr de 31 de noi cazuri de pacienți care au contactat boala cauzată de virusul SARS-COV-2. Cu o zi înainte fuseseră 30 de cazuri. La acestea se adaugă și două decese.
Business-ul anului: Mihaela Borcea a venit la Botoșani și a vândut Hotel Premier unui afacerist din Dorohoi
Într-o perioadă marcată de pandemie și de mari probleme economice, la Botoșani a avut loc poate cea mai mare tranzacție imobiliară a anului.
Revoluționar botoșănean lăsat fără titlu de președintele Iohannis pentru că a turnat la Securitate
La mai bine de 30 de ani de la evenimentele care au dus la prăbușirea regimului comunist, un botoșănean a rămas fără titlul de revoluționar primit, cel puțin teoretic, pentru meritele avute în victoria revoluției.
Loading...
Medic stomatolog din Botoșani obligat de judecători să plătească DAUNE materiale și morale unui pacient
Mai rar, însă există și cazuri de malpraxis pedepsite în instanțele de judecată, iar un exemplu de acest fel vine de la Botoșani.
3 pe un loc la PNL pentru Parlament, s-a dat deja un vot pentru primele poziții cu rezultate umilitoare pentru câțiva grei din partid
La zece zile după alegerile locale, liberalii botoșăneni au demarat pregătirea celor parlamentare și au votat deja un draft al listei de candidați.
Dosar penal la Parchet: candidat la Primărie acuzat că a încercat să se voteze singur de 8 ori
Plângerea penală a fost făcută la două zile după desfășurarea alegerilor locale din 27 septembrie 2020 și îl vizează pe unul dintre candidații la o primărie din Botoșani.
Flutur, scrisoare explozivă în PNL: Pur și simplu ne-au măcelărit / Nu m-am bucurat de susținerea partidului în aceste zile grele
Primarul încă în funcție al municipiului Botoșani își acuză colegii liberali că, direct sau indirect, au contribuit la pierderea alegerilor locale și la situarea sa pe locul al doilea în cursa de la municipiu, cel puțin până la renumărarea voturilor, dacă operațiunea aceasta va mai avea loc vreodată.
Iată SECȚIILE unde Biroul Electoral a decis renumărarea TUTUROR buletinelor pentru primar: cine-i liderul și câte voturi au Flutur & Andrei
Biroul Electoral de Circumscripție Municipală (BECM) nr. 1 Botoșani a decis miercuri, 30 septembrie, renumărarea voturilor în 18 secții de votare din municipiu, de pe buletinele pentru primar.
Loading...
ZIUA A PATRA după alegerile locale! Nu avem primar ales, război cu contestații și plângeri penale, se vorbește deja de anularea scrutinului – VIDEO
Este o situație fără precedent la Botoșan, după desfășurarea alegerilor locale din 27 septembrie. La acest moment, deși Cosmin Andrei este teoretic viitorul primar al municipiului reședință de județ, la o diferență extrem de mică de voturi de contracandidatul său, edilul șef în funcție Cătălin Flutur, rezultatul votului poate lua o întorsătură radicală.
Gata noua configurație politică a CJ, PSD e la mâna lui Țurcanu sau Huncă pentru vicepreședinți – LISTA noilor consilieri
Dacă la Primăria Botoșani lucrurile sunt departe de un deznodământ, la Consiliul Județean sunt practic clarificate. Și nu doar ca președinte al Consiliului Județean, care este cunoscut încă din noaptea alegerilor, ci și în privința componenței plenului CJ.
Noaptea de coșmar din PNL care a pus capăt teatrului Șoptică - Flutur: S-au căutat degeaba unul pe celălalt – GALERIE FOTO
În urmă cu opt zile, Botoșaniul a avut parte de o noapte electorală cum n-a mai fost după revoluție. Dacă de obicei pe la 22:00 se știa deja cine este primarul, de această dată nu s-a știut nici la 23:00, nici la miezul nopții, nici la 1 și nici măcar la 1:30, tensiunea fiind insuportabilă.  
Noaptea cea mai grea! Sediul PSD a trăit în amorțire ore în șir, mult-așteptata bucurie amânată de „trauma Geoană” – GALERIE FOTO
Înainte de ora 21:00, când se conturează imaginea rezultatelor alegerilor la televiziunile naționale, la sediul PSD Botoșani din strada Cuza Vodă era neașteptat de liniște. Mai ales că, pe parcursul zilei, semnalele unei victorii au fost multe și dătătoare de speranță.
Diferență infimă în favoarea lui Andrei, funcția de primar se joacă la contestații
Numărătorile paralele efectuate noaptea trecută de PSD și PNL îl dau câștigător al Primăriei Botoșani pe Cosmin Andrei.
ALEGERI LOCALE 2020: Primarul Flutur s-a trezit cu noaptea în cap să meargă la vot, a primit două buletine greșite: Ziua bună se cunoaște de dimineață FOTO&VIDEO
Cătălin Flutur, primarul municipiului reședință de județ, împreună cu soția sa, Gabriela, au votat la deschiderea secțiilor de vot, la ora 7:00, la Liceul de Artă ”Ștefan Luchian”.
asa este. caracatita de la stanilesti s-a extins pana in botosani. si in judetul vaslui acest bordeianu a furat mai mult decat sa realizeze lucrarile atat la comuna deleni cat si la stanilesti, precum si in alte comune. de exemplu la deleni de vaslui lucrarile au fost realizate in proportie de nici 50 %, iar statul a alocat si au fost cheltuiti in totalitate banii (3.900.000 lei). s-a fraudat aceasta investitie a alimentarii cu apa cu o valoare aproximativa de cel putin 1.500.000 lei. exista dovezi clare a fraudelor. d-le Balascau verificati articolele din monitorul de vaslui din anul 2013 si veti gasi ce a realizat sc ecoloc cu bordeianu in comuna deleni. tot aici sc tehnic asist a subcontractat lucrarile sc ecoloc la asfaltare, unde acestia din urma si-au facut de cap. sunt multe de spus dar pentru mai multe informatii cautati-l pe dl Damian V. din deleni.
21 noiembrie 2013, 10:36
asa este. caracatita de la stanilesti s-a extins pana in botosani. si in judetul vaslui acest bordeianu a furat mai mult decat sa realizeze lucrarile atat la comuna deleni cat si la stanilesti, precum si in alte comune. de exemplu la deleni de vaslui lucrarile au fost realizate in proportie de nici 50 %, iar statul a alocat si au fost cheltuiti in totalitate banii (3.900.000 lei). s-a fraudat aceasta investitie a alimentarii cu apa cu o valoare aproximativa de cel putin 1.500.000 lei. exista dovezi clare a fraudelor. d-le Balascau verificati articolele din monitorul de vaslui din anul 2013 si veti gasi ce a realizat sc ecoloc cu bordeianu in comuna deleni. tot aici sc tehnic asist a subcontractat lucrarile sc ecoloc la asfaltare, unde acestia din urma si-au facut de cap. sunt multe de spus dar pentru mai multe informatii cautati-l pe dl Damian V. din deleni.
21 octombrie 2013, 09:20
Cine sponsorizeaza publicitatea aceasata, Tehnic Asist ???Datele nu sunt reale
18 octombrie 2013, 06:27
De aceea sunt licitatii publice sa vina si alte firme decat Tehnic Asist
18 octombrie 2013, 06:00
18 octombrie 2013, 05:57
Da halatu', halatu'? Cat e halatu'? Domn prezident, pareti olecuta insarcinat. Hai ca botez eu pruncu, da numai sa-mi spui cand sa-mi fac firma pentru urmatoarele licitatii..Deh...asa ca intre viitori cumatri...sau tot nasul de cununie are prioritate??? (aceste afirmatii reprezinta un pamflet si trebuie tratate ca atare! Nimeni nu e nebun sa faca o chestie de genul celor din articol...dar se pare ca in Cnnsiliul Judetean nu mai exista nici respect pentru cetateni, nici pentru banul public, pentru NIMIC in afara de propriul buzunar al celor "inscaunati" acolo)
17 octombrie 2013, 23:03
jigodii ordinarii ce sunteti.............
17 octombrie 2013, 22:41
Simpla coincidenta sau nu, abia acum se da arama pe fata. Si asteptati sa vedeti ca maiastrele combinatii abia acum incep. Domnu presedinte, nu crezi ca din respect pentru cetatenii care au pus botul si te-au ales ar trebui sa-ti dai DE URGENTA demisia? Institutiile statului!!!! Dormiti pe voi??? Chiar ii lasati sa-si bata joc de noi in ultimul hal??? Acum si-au bagat nasii, au acaparat Apa si parcurile industriale! Florine, daca tot te lauzi ca groapa ecologica e meritul tau exclusiv, fii te rog sa te consideri primul transport si te rog sa si ramai acolo. Vin alegerile de la anul si aveti nevoie de bani??? Din buzunarul vostru, nu dintr-al nostru. JOS MAFIA DIN CONSILIUL JUDETEAN!!!!!Redati institutia botosanenilor. Vrem oameni curati si competenti! Acolo s-a ajuns mai ceva decat in celebrul film Caracatita. Oare nu exista in Romania si organe de urmarire penala impartiale??? Daca da, la treabaaaaa!!!!!
17 octombrie 2013, 22:33
mneahhh....vrajeala...e doar o simpla coincidenta...nu??? Fiv ar capu de aia care i ati votat.
17 octombrie 2013, 21:36
astratex.ro
Sondaj
Credeți că o vom duce mai bine după alegerile din 27 septembrie?
Da
Nu
Va fi la fel
Declaraţia zilei
„Stimați colegi, vă urez succes în parcursul dv. următor, parcurs politic sau profesional, și acestea fiind zise, ședința de astăzi s-a încheiat”,mesajul Cătălinei Lupașcu în ultima ședință de CL  ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8741 lei
USD
Dolarul SUA
4.1264 lei
CHF
Francul elveţian
4.5376 lei
GBP
Lira sterlină
5.3742 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9420 lei
XAU
Gramul de aur
252.0199 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2422 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3349 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9400 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1311 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1782 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6551 lei
Vremea
astăzi
Botosani
11.4 o C
Dorohoi
11.6 o C
Bucecea
11.1 o C
Darabani
12.2 o C
Saveni
11.5 o C
Ştefăneşti
10.1 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.