Știrea zilei
Ruptură de 150 miliarde, Ţurcanu o termină cu naşii: De azi nu ne maivizităm deloc
Preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani respinge orice implicare în licitaţia la care direct sau prin interpuşi participă firme în activitatea căreia sunt implicaţi naşii săi, Dan şi Nicoleta Bordeianu. Florin Ţurcanu susţine că a aflat abia joi, când s-au deschis ofertele pentru modernizarea drumului Copălău – Cerbu – Dracşani, de faptul că naşa sa participă la procedura de achiziţie publică pentru lucrarea estimată la 15,6 milioane de lei, echivalentul a peste 150 miliarde lei vechi.

florin turcanu nasul dan bordeianu nicoleta bordeianu

Şi-ar fi repezit naşa

Şeful CJ Botoşani a povestit că, pur şi simplu, Nicoleta Bordeianu ar fi intrat vineri în cabinetul său şi i-ar fi spus că, tocmai a participat la o licitaţie. Florin Ţurcanu ar fi rămas stupefiat şi i-ar fi transmis direct naşei sale că, „toţi românii au dreptul să participe la licitaţie, dar eu vreau să-ţi spun că nu este moral să mă pui într-o situaţie atât de delicată”, iar aceasta ar fi părăsit spăşită biroul.
Cel puţin declarativ, inclusiv preşedintelui CJ Botoşani i se pare teribil de straniu că o societate înfiinţată în acest an ajunge deja să participe la o licitaţie de circa 3,5 milioane de euro. 

„N-am nici cel mai mic amestec, nici n-am ştiu că participă la această licitaţie. Mi-aş dori să nu câştige”

„M-au cununat şi doar atât, n-am nici o legătură. Nu i-am invitat, nu m-au informat că vin la licitaţie şi mie mi se pare ciudat: o firmă din 2013, cu trei-patru în asociere, să vină la licitaţie. Nu e moral, dar legal nu pot să-i opresc. Sper ca, comisia să verifice foarte, foarte atent pe lege, să câştige cel mai bun, o firmă care are cele mai bune condiţii. N-am nici cel mai mic amestec, nici n-am ştiu că participă la această licitaţie. Mi-aş dori să nu câştige”, a afirmat Florin Ţurcanu.
Acesta a adăugat că efectuarea lucrării este una dificilă deoarece trebuie finalizată până în luna iulie a anului viitor, iar constructorul nu va putea solicita nici un leu drept costuri neprevăzute.

„Mi-am ales naşul că am fost colegi în Parlament”

Mirat de cele întâmplate, Florin Ţurcanu a povestit că inclusiv soţia sa, deputatul Roxana Anuşcă, care s-ar fi întrebat dacă nu cumva, atunci când au acceptat să îi cunune, deputatul Dan Bordeianu şi soţia acestuia nu ar fi făcut-o tocmai gândindu-se că vor avea „porţi deschise” pentru afaceri la Botoşani.
„Mă face să mă dezic de ei şi să mă delimitez de ei. Adică, m-au cununat, asta este, mi-am ales naşul că am fost colegi în Parlament, dar dacă consideră că asta îi avantajează cu ceva, eu mă delimitez şi mă dezic de ei. N-am nici o treabă şi eu personal îmi doresc ca ei să nu câştige această licitaţie, nu ştiu dacă comisia are posibilitatea”, a declarat Florin Ţurcanu.

"Oricum ne vizitam foarte rar, începând de azi nu ne mai vizităm deloc"

Cel puţin declarativ Florin Ţurcanu se roagă şi speră ca asocierea condusă de SC Dandrucor SRL să nu câştige licitaţia, iar comisia să fie foarte drastică în analizarea tuturor actelor.
„Personal îmi doresc ca ei să nu aibă documentele beton ca să nu câştige, dar nu pot legal interveni peste comisie. Am fugit de ăştia din Botoşani să nu mă comune şi am dat de tată’său. Oricum ne vizitam foarte rar, începând de azi nu ne mai vizităm deloc. Asta este...”, a mai spus Florin Ţurcanu.
Acesta şi-a cerut scuze botoşănenilor pentru situaţia creată.
Sergiu BĂLĂŞCĂU
[[banner]]
CITEŞTE ÎN DETALIU CE S-A ÎNTÂMPLAT IERI LA O LICITAŢIE ORGANIZATĂ DE CJ BOTOŞANI:
Naşii lui Ţurcanu lovesc la o licitaţie de 3,5 milioane euro la Consiliul Judeţean Botoşani

Luptă la baionetă pentru Parlament în PNL: A intrat și Flutur în joc, s-a pus la bătaie și postul de prefect
Până la sfârșitul săptămânii, conducerea națională a Partidului Național Liberal trebuie să voteze listele de candidați la Parlament pentru toate județele, însă la Botoșani liderii organizației încă nu au căzut de acord asupra componenței acestora.
Criză de vaccinuri antigripale la Botoșani! Nu se găsesc în farmacii, medicii de familie au liste de așteptare cu sute de persoane
Criza pandemică declanșată în primăvara anului 2020 și în țara noastră a determinat populația să caute vaccinurile antigripale, mai ales pentru a nu se regăsi în situația de a ajunge la spital, iar o simplă răceală să fie confundată cu nedoritul coronavirus.
Covid la Botoșani: Ultimii pozitivi s-au infectat la petreceri private, și-au contaminat și copiii! Botoșani, aproape de pragul critic
Autoritățile sanitare de la Botoșani au raportat marți, 13 octombrie 2020 un număr de 31 de noi cazuri de pacienți care au contactat boala cauzată de virusul SARS-COV-2. Cu o zi înainte fuseseră 30 de cazuri. La acestea se adaugă și două decese.
Business-ul anului: Mihaela Borcea a venit la Botoșani și a vândut Hotel Premier unui afacerist din Dorohoi
Într-o perioadă marcată de pandemie și de mari probleme economice, la Botoșani a avut loc poate cea mai mare tranzacție imobiliară a anului.
Revoluționar botoșănean lăsat fără titlu de președintele Iohannis pentru că a turnat la Securitate
La mai bine de 30 de ani de la evenimentele care au dus la prăbușirea regimului comunist, un botoșănean a rămas fără titlul de revoluționar primit, cel puțin teoretic, pentru meritele avute în victoria revoluției.
Medic stomatolog din Botoșani obligat de judecători să plătească DAUNE materiale și morale unui pacient
Mai rar, însă există și cazuri de malpraxis pedepsite în instanțele de judecată, iar un exemplu de acest fel vine de la Botoșani.
3 pe un loc la PNL pentru Parlament, s-a dat deja un vot pentru primele poziții cu rezultate umilitoare pentru câțiva grei din partid
La zece zile după alegerile locale, liberalii botoșăneni au demarat pregătirea celor parlamentare și au votat deja un draft al listei de candidați.
Dosar penal la Parchet: candidat la Primărie acuzat că a încercat să se voteze singur de 8 ori
Plângerea penală a fost făcută la două zile după desfășurarea alegerilor locale din 27 septembrie 2020 și îl vizează pe unul dintre candidații la o primărie din Botoșani.
Flutur, scrisoare explozivă în PNL: Pur și simplu ne-au măcelărit / Nu m-am bucurat de susținerea partidului în aceste zile grele
Primarul încă în funcție al municipiului Botoșani își acuză colegii liberali că, direct sau indirect, au contribuit la pierderea alegerilor locale și la situarea sa pe locul al doilea în cursa de la municipiu, cel puțin până la renumărarea voturilor, dacă operațiunea aceasta va mai avea loc vreodată.
Loading...
Iată SECȚIILE unde Biroul Electoral a decis renumărarea TUTUROR buletinelor pentru primar: cine-i liderul și câte voturi au Flutur & Andrei
Biroul Electoral de Circumscripție Municipală (BECM) nr. 1 Botoșani a decis miercuri, 30 septembrie, renumărarea voturilor în 18 secții de votare din municipiu, de pe buletinele pentru primar.
ZIUA A PATRA după alegerile locale! Nu avem primar ales, război cu contestații și plângeri penale, se vorbește deja de anularea scrutinului – VIDEO
Este o situație fără precedent la Botoșan, după desfășurarea alegerilor locale din 27 septembrie. La acest moment, deși Cosmin Andrei este teoretic viitorul primar al municipiului reședință de județ, la o diferență extrem de mică de voturi de contracandidatul său, edilul șef în funcție Cătălin Flutur, rezultatul votului poate lua o întorsătură radicală.
Gata noua configurație politică a CJ, PSD e la mâna lui Țurcanu sau Huncă pentru vicepreședinți – LISTA noilor consilieri
Dacă la Primăria Botoșani lucrurile sunt departe de un deznodământ, la Consiliul Județean sunt practic clarificate. Și nu doar ca președinte al Consiliului Județean, care este cunoscut încă din noaptea alegerilor, ci și în privința componenței plenului CJ.
Noaptea de coșmar din PNL care a pus capăt teatrului Șoptică - Flutur: S-au căutat degeaba unul pe celălalt – GALERIE FOTO
În urmă cu opt zile, Botoșaniul a avut parte de o noapte electorală cum n-a mai fost după revoluție. Dacă de obicei pe la 22:00 se știa deja cine este primarul, de această dată nu s-a știut nici la 23:00, nici la miezul nopții, nici la 1 și nici măcar la 1:30, tensiunea fiind insuportabilă.  
Noaptea cea mai grea! Sediul PSD a trăit în amorțire ore în șir, mult-așteptata bucurie amânată de „trauma Geoană” – GALERIE FOTO
Înainte de ora 21:00, când se conturează imaginea rezultatelor alegerilor la televiziunile naționale, la sediul PSD Botoșani din strada Cuza Vodă era neașteptat de liniște. Mai ales că, pe parcursul zilei, semnalele unei victorii au fost multe și dătătoare de speranță.
Loading...
Diferență infimă în favoarea lui Andrei, funcția de primar se joacă la contestații
Numărătorile paralele efectuate noaptea trecută de PSD și PNL îl dau câștigător al Primăriei Botoșani pe Cosmin Andrei.
ALEGERI LOCALE 2020: Primarul Flutur s-a trezit cu noaptea în cap să meargă la vot, a primit două buletine greșite: Ziua bună se cunoaște de dimineață FOTO&VIDEO
Cătălin Flutur, primarul municipiului reședință de județ, împreună cu soția sa, Gabriela, au votat la deschiderea secțiilor de vot, la ora 7:00, la Liceul de Artă ”Ștefan Luchian”.
Cazul UNIC al omului de afaceri diagnosticat cu COVID-19 și operat pe creier: Este eroul nostru! – GALERIE FOTO
Despre cazul său, medicii care l-au tratat spun că este unul unic. Diagnosticat cu COVID-19, a fost supus unei intervenții chirurgicale pe creier. A părăsit spitalul după 54 de zile, complet vindecat. Omul de afaceri și-a reluat activitatea, iar experiența prin care a trecut a fost pentru el și pentru cei care i-au fost alături o lecție de viață.
Urmăriri cu mașinile după un pesedist care ar fi fost trimis de deputat la rupt afișe, acuze cu bătaie la Botoșani: Cu furci, cu topoare, urmăriri cu mașini, cu blocat, stai puțin dle, pentru ce?VIDEO
Campania electorală își arată și partea urâtă în zone unde candidații sau echipele lor intră în conflicte pe fondul luptei electorale. La fiecare patru ani de zile astfel de episoade sunt nelipsite, mai ales în mediul rural, unde se ajunge la bătăi în toată regula.
Nuntă de poveste în curtea bisericii: doctorand la teologie căsătorit de fratele preot într-un decor desprins din filme – GALERIE FOTO
O nuntă cum mai rar se poate vedea a avut loc sâmbăta trecută într-un loc încărcat de istorie și tradiție. La Vorona și-au unit destinele Dumitru și Alexandra, doi tineri botoșăneni care studiază la Iași, dar care au ales biserica din centrul Voronei pentru cea mai importantă zi a vieții lor.
Primarul a răbufnit: Simt câteodată că USL trăiește. Nu am văzut niciodată un atac la baionetă împotriva dlui Șoptică. Și nici invers VIDEO
Primarul municipiului reședință a făcut mai multe declarații surprinzătoare în cadrul unui interviu acordat pentru Botoșăneanul. Acesta a făcut parte din seria celor realizate cu pretendenții la postul de edil șef și a atins și unele aspecte mai sensibile.
Bine ca face drumurile ! Ce4 mai conteaza!A trebuit sa vina un fost cioban sa faca ceva si pentru judet.Oricum oile dezorientate vor behai in continuare pe site.Asta daca e sa ramanem in limbajul de grajd specific postacilor anti Turcanu
19 octombrie 2013, 11:06
Ciudat , dar il cred pe Turcanu, chiar cred ca asa stau lucrurile. Serios vorbesc.
18 octombrie 2013, 22:38
Ce faci sergiule, cenzurezi comentariile dupa bunul plac?
18 octombrie 2013, 15:28
black wolf esti penibil, probabil ca esti instruit la Stefan Gheorghiu.
18 octombrie 2013, 14:59
Terminati cu barfele si speculatiile! Asteptati sa se termine licitatia. Ce conteaza cine face lucrarea daca pana la urma se va face? Sau e mai bun drumul asa, desfundat si plin de gropi? Carcotasii niciodata nu vor fi multumiti...
18 octombrie 2013, 14:40
Moral, nemoral... e prea putin important. Important e sa fie legal si sa faca lucrari de calitate, indiferent de firma sau asocieri de firme. Restul sunt barfe...
18 octombrie 2013, 14:31
De fapt ma dau BLACK WOLF, DAR NUMELE MEU ADEVARAT ESTE BLACK PUP IN CUR !!!!!!
18 octombrie 2013, 14:09
Ce sa-ti spun nici usturoi n-ai mancat nici gura nu-ti miroase...chiar crezi ca toti sunt prosti ca tine si nu vedem magariile facute; nici talent in a ascunde lucrurile nu ai, si cel mai retardat mintal vede de la o posta matrapazlacul care-l faci...ce sa-ti spun n-ai stiut, asta-i tare, sa-i spui lui mutu!!!
18 octombrie 2013, 13:53
Ma bucur ca este corect, si ca desi ii sunt rude, nu accepta astfel de compromisuri. Foarte bine, inseamna ca vrea corectitudine pentru judetul nostru.
18 octombrie 2013, 13:18
Sincer nici eu nu stiu ...cine e presedintele Consiliului Judetean Botosani............Florin Turcanu !!! ...Ma credeti??
18 octombrie 2013, 13:09
Ciobanul de Dracsani, prins cu mata in sac se declara sfant.Cercetati mai multe si veti vedea perversitatea acestui NIMIC din Botosani.Intrebati-l cine s-a prezentat la examenul pentru diploma in locul lui si vedeti ca nu are nici-o implicatie.LEGATI-L!
18 octombrie 2013, 12:02
Sondaj
Credeți că o vom duce mai bine după alegerile din 27 septembrie?
Da
Nu
Va fi la fel
Declaraţia zilei
”Deja am câștigat la alegerile locale după cum bine știți și ne punem speranța și eu sunt chiar convins că, cel puțin la nivel național vom câștiga alegerile și de această dată”,Costel Șoptică, președinte PNL ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8730 lei
USD
Dolarul SUA
4.1185 lei
CHF
Francul elveţian
4.5396 lei
GBP
Lira sterlină
5.3917 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9322 lei
XAU
Gramul de aur
253.9661 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2412 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3354 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9234 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1317 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1788 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6548 lei
Vremea
astăzi
Botosani
12.0 o C
Dorohoi
12.0 o C
Bucecea
12.0 o C
Darabani
12.0 o C
Saveni
12.0 o C
Ştefăneşti
9.1 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.