Știrea zilei
Partidul lui Băsescu se mişcă popular: fostdirector, ex-jurnalist, consilieri undercover şi fără Ada Macovei
Deşi instanţa încă nu a emis hotărârea de înfiinţare a Partidului Mişcarea Populară (PMP), la Botoşani activitatea este una efervescentă. S-au constituit deja organizaţii complete în municipiile Botoşani şi Dorohoi şi în oraşele Flămânzi şi Ştefăneşti, fiecare dintre acestea având minim 57 de membri. De asemenea, 15 comune, printre care Avrămeni, Mihăileni, Ungureni şi Şendriceni au la rândul lor filiale, ceea ce presupune existenţa a măcar 35 de persoane.
Mihai Tabuleac Partidul Miscarea Populara

1.400 de adeziuni, organizaţii în curs de formare în 30 de localităţi

„Partidul se află în curs de înregistrare. Noi strângem adeziuni care efectiv vor căpăta forţă juridică în momentul în care formaţiunea va fi înregistrată în Registrul Partidelor Politice”, a afirmat Mihai Ţâbuleac, preşedintele comitetului de iniţiativă PMP Botoşani.
De la preluarea de către fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani a conducerii viitoarei filiale judeţene PMP Botoşani s-au introdus în baza de date aproximativ 400 de adeziune, altele 1.000 fiind în curs de procesare. Totodată, sunt în curs de formare organizaţii locale la Bucecea, Darabani şi în alte 30 de comune.
„Tot mai mulți români susțin că și-au pierdut total încrederea în partidele politice actuale și în liderii politici care, de la revoluție încoace, și-au schimbat doar locurile, dar au repetat mereu aceleași greșeli. Partidul Mișcarea Populară intervine pentru a reda speranțele, pentru a aboli minciuna și înșelăciunea și pentru a activa o nouă generație de oameni politici. Această nouă generație va fi compusă cu predilecție din tineri care înțeleg că au datoria să se implice și din cei care s-au implicat și până acum, acumulând experiență, fără a renunța la principii”, a declarat Mihai Ţâbuleac.

"Este grav ce se întâmplă la Botoșani"

Mihai Tabuleac sediu Miscarea Populara Botosani  Printre cei care au aderat la proiectul Mişcarea Populară la Botoşani, care are şi sediu vis-a-vis de Big, se află Ovidiu Mimor, fost director al Spitalului Judeţean Mavromati, Casei de Asigurări de Sănătate şi Direcţiei de Sănătate Publică, Ciprian Apetrei, profesor de matematică la Colegiul Naţional AT Laurian şi Dorina Bălan, poet şi dramaturg, fost jurnalist. În schimb, deşi iniţial anunţase că a fost desemnată să se ocupe de formarea filialei judeţene a Fundaţiei Mişcarea Populară, Ada Macovei nu se regăseşte nici în viitorul partid, dar nici în fundaţie, care este coordonată la Botoşani de Mara Sandu. Cu toate că s-au făcut unele negări publice, s-ar părea că, totuşi, există cel puţin consilieri judeţeni care aderă la proiectul PMP, dar care, dat fiind faptul că şi-ar pierde mandatul dacă trec la alt partid, ar evita încă să îşi exprime public noua opţiune politică.
„Este grav ce se întâmplă la Botoșani, dar mă opresc aici pentru că, dincolo de ce cred eu, contează ce trăiesc oamenii. Iar oamenii se vor pronunța prin vot la alegerile care vin”,
a mai spus Mihai Ţâbuleac.
Mai multe despre noul proiect al fostului lider PNL Botoşani veţi putea citi duminică dimineaţă în Botoşăneanul, în cadrul unui interviu acordat de Mihai Ţâbuleac.
CITEŞTE ŞI:
 Mişcarea Populară are şi sediu, Ţâbuleac invită la luptă cu minciuna şi obrăznicia
[[banner]]
CITEŞTE ŞI:
 Ţâbuleac: PNL este doar un centru de distribuire de funcţii
Zeci de angajați de la Spitalul de Recuperare ținuți acasă pentru că directoarea „n-are ce să facă cu ei”
Situație disperată pentru câteva zeci de angajați din cadrul Spitalului de Recuperare Sfântul Gheorghe, din municipiu. Au fost trimiși acasă pe perioada stării de urgență, iar de luni ar fi trebuit să revină la muncă, lucru care nu s-a întâmplat.
”Decât” un salariu: 500 de euro amenda medie în pandemie la Botoșani! Sancțiunile aplicate de Poliție au atins un nivel istoric
Disputele pe seama amenzilor aplicate de structurile Ministerului Afacerilor Interne (MAI) în Starea de Urgență au determinat ExpertForum.ro să întocmească un studiu mai aprofundat al politicii Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) cu privire la pedepsirea cetățenilor în perioada pandemiei.
Viceprimarul Murariu lăsat fără cele mai importante atribuții: Este clar răzbunare! Flutur: Erau disperați oamenii
Contrele politice din fruntea Primăriei municipiului reședință de județ se amplifică pe final de mandat. Ultima ședință de Consiliu Local a fost poate și cea mai încrâncenată, mai ales prin limbajul folosit de unii aleși locali, și a avut repercusiuni la scară mai largă.
Covidul a doborât și barilul: Benzina din Botoșani, cea mai ieftină din ultimii 10 ani - FOTOGALERIE
În urma cu exact un an și jumătate Botoșăneanul remarca într-un articol creșterea accelerată a prețurilor carburanților la principalele stații PECO din oraș și, mai ales, faptul că la toate acestea motorina ajunsese mai scumpă decât benzina de cea mai bună calitate.
Director de instituție publică internat în spital cu simptome de COVID, la serviciu un coleg este POZITIV
Lucrurile par să se fi schimbat într-atât în ultimele două luni de zile încât normalitatea de dinaintea pandemiei pare că nu va mai reveni curând, așa cum era percepută în accepțiunea generală a oamenilor. Iar între timp, SARS – COV- 2 mai cucerește o instituție publică de la Botoșani.
Misterul celor 61 de botoșăneni care au... dar nu au Covid: Nu mai iau nici un fel de tratament
Ciudățenia bolii care a blocat mapamondul produce situații neobișnuite inclusiv în statistici și chiar la Botoșani. Județul nostru ocupa joi, 7 mai, locul 6 la nivel național ca număr total de persoane infectate.
DONAȚIILE botoșănenilor încep să producă efecte! Peste 250 de teste efectuate ZILNIC la Botoșani
Începutul a fost unul anevoios, într-un context epidemiologic care nu a putut fi anticipat și care a forțat la maximum resursele de orice fel ale statului, fie că vorbim de mediul economic sau de sistemul sanitar local și național.
Centrul Județean al luptei cu Covid-ul, pulverizat chiar de coronavirus: polițiști, jandarmi, oameni de la servicii trimiși înapoi de unde au venit
Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervențiilor (CJCCI), acesta este sau ar trebui să fie la Botoșani ”creierul” luptei cu coronavirusul. În plină pandemie însă, tocmai acest CJCCI a fost afectat de Covid-19.
OPT copii infectați cu COVID internați la Secția de Boli Infecțioase, cel mai mic are 10 ani
Coronavirusul îi afectează pe adulți, dar și pe copii deopotrivă. La Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Mavromati sunt internați mai mulți copii infectați cu virusul COVID.
inpuff.ro
Loading...
SPERANȚĂ: Sute de copii născuți la Maternitatea Botoșani în plină pandemie, unele mămici suspecte de COVID
Există și vești bune în toată această perioadă dificilă pe care întreaga omenire o traversează.
Câți medici bolnavi am fi avut oare? Primul pacient infectat, testat abia la insistența aproape disperată a doctoriței omorâte de Covid
Nici mai mult, nici mai puțin de 199 lucrători în sistemul sanitar botoșănean, într-o proporție covârșitoare angajați ai Spitalului Județean, au fost diagnosticați cu Covid 19, potrivit datelor furnizate miercuri seară de către Centrul Județean de Comunicare.
S-a cerut oficial înlocuirea! Medic de la Urgențe pregătit pentru preluarea Sănătății Publice
Deși este conștient că merge la un salariu de trei ori mai mic față de cel din Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) și la cârma unei instituții în care decizia face uneori diferența dintre viață și moarte, medicul botoșănean este pregătit pentru această provocare. Iar singura motivație este faptul că își dorește să schimbe ceva în evoluția pandemiei de COVID-19 pe plan județean. Să repare din răul făcut deja.
26 aprilie, ziua dezastrului: Ceaușescu în alertă la cinci zile de la EXPLOZIE, iar la Botoșani ”bate-un vânt ciudat, dar e cald”
Cernobîl, 26 aprilie 1986. Mai exact, la 01:23 noaptea, cel de-al patrulea reactor al centralei nucleare a explodat. Un dezastru considerat ca fiind cel mai grav accident din istoria energiei nucleare.
CRIZA coronavirusului doar în buzunarele botoșănenilor! Statul a dat amenzi de peste 7,5 milioane, dar a plătit șomaj în bătaie de joc
La Botoșani vorbim despre o sumă de peste 1,5 milioane euro aplicată ca amenzi de la începutul intrării în Starea de Urgență și a emiterii primelor ordonanțe militare care au restricționat libera circulație a populației.
Loading...
Cum ne schimbă pandemia: Nimeni NU vrea director la o instituție ”din prima linie”
După apelurile repetate ale Prefecturii și senatorului Costel Șoptică, ministrul Sănătății a schimbat-o vineri din funcția de manager al Spitalului Județean pe Livia Mihalache. Medicul pediatru avea concurs, dar Guvernul adoptase o ordonanță de urgență în urmă cu trei săptămâni care îi permitea inclusiv înlocuirea unor astfel de directori.
Șoferul cu BMW de la Carrefour scos de avocat din arest preventiv! POVESTEA celor 24 de ore din ziua accidentului
Primul mandat de arestare preventivă emis de Judecătoria Botoșani în 2020 a fost pe numele unui tânăr de 27 de ani din comuna Corni, care cauzase un accident rutier la mijlocul lunii ianuarie, soldat cu rănirea unei femei. După aproape trei luni de zile, în Săptămâna Mare, judecătorii au decis să-l lase acasă. În arest la domiciliu.
Acțiune UMANITARĂ fără precedent la Botoșani! Oamenii de afaceri au donat peste 200.000 de euro pentru spitale – LISTA firmelor
Campania a izvorât din dorința comunității de a se proteja. Inițiator a fost unul dintre cei mai apreciați botoșăneni la acest moment, Vlad Plăcintă, în calitate de președinte al Asociației „Salvează o inimă”.
Coronavirusul bate și la ușa IPJ! Angajat de la Pașapoarte pozitiv la COVID detașat la Poliție, teamă și-n rândul polițiștilor
Oamenii pe care ne bazăm în principal și care sunt trimiși în linia întâi în lupta pandemică, fac parte din categoria celor mai expuse persoane la infectarea cu noul virus.
Coronavirusul a întors lumea pe dos: Nunți ANULATE și zeci de înmormântări ATIPICE la Botoșani
De la jumătatea lunii martie asistăm la tot felul de măsuri care ne afectează pe toți, într-o mică sau mai mare măsură. Ne supunem neputincioși la tot felul de interdicții luate de autorități în vedere împiedicării răspândirii coronavirusului. Și astfel s-a ajuns ca viitorii miri să-și anuleze nunțile, iar înmormântările să se facă în condiții speciale.
Tinerii din Botoșani au cântat Hristos a înviat! - ”Am dorit să fie o mângâiere și o speranță, să transmitem oamenilor că totul o să fie bine” - VIDEO
Momente emoționante create de tinerii din Botoșani scot la iveală forța unificatoare a credinței, chiar și atunci - sau mai ales atunci - când vremurile par potrivnice.
se poate vorbi de statornicie pentru un crez politic?sunt evaluate real sansele la electorat?Botosaniul a avut in peste doua decenii o valoare politica?masurati sincer timpul si ce ati pasit pe drumul istoriei unui judet medieval...
15 septembrie 2013, 12:01
PARTIDUL MERELOR PADURETE IN FAPT ESTE UN ALTU FEL DE PD-L BASESCU. DECI AVEM DE A FACE IN CONTINUARE CU 1400 DE ,,BOCII,,TRANSFORMATI IN MERE PADURETE,RUSINE ACESTORA????NU STIU CA AU AVUT TAIATE SALARIILE,PENSIILE,CRESTERE DE TVA DE ACESTE MERE PADURETE , IN 2008 2012???DL TABULEAC DE CE NU LASATI PE ALTE COTOARE SA CONDUCA PARTIDUL MAR PADURET ,IAR LA ROS COTORUL,ATI FOST ODATA SENATOR,PRESEDINTE CONSILIUL JUDETEAN,FACETI UN PAS INAPOI SI LASATI PE ALTI TINERI CARE VOR SA ROADA COTORUL DE FUNCTI??????
12 septembrie 2013, 13:05
Deci pana la urma draguta de Ada a ramas cu onoarea nereperata.
12 septembrie 2013, 09:50
Loading...
ecco-shoes.ro%20
Loading...
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Am venit într-o țară săracă, în care un profesor câștigă 250 de euro pe lună. Prețurile din magazine nu sunt mult mai mici ca în Austria. Am întâlnit o grămadă de oameni nemulțumiți. Starea de spirit a lor nu e una ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8396 lei
USD
Dolarul SUA
4.4406 lei
CHF
Francul elveţian
4.5685 lei
GBP
Lira sterlină
5.4098 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.1220 lei
XAU
Gramul de aur
247.0285 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2509 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3804 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9040 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1766 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1775 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6490 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.