Lacul Stânca-Costeşti devine de la an la an „Marea Neagră“ a Moldovei, unde oricine poate înlocui litoralul pentru o zi.
În această duminică, sute de persoane s-au instalat pe plaja de la Stânca-Costeşti.
Și dacă botoșănenii erau obișnuiți cu locul, de o vreme plaja a fost descoperită de tot mai mulți ieșeni, dispuși să străbată aproape 90 de kilometri pentru a se bucura de o zi de relaxare.
Lacul are o suprafaţă de 2.950 de hectare şi a fost declarat rezervaţie naturală în anul 2004, o porţiune fiind delimitată în 2007 ca arie de protecţie specială avifaunistică, scrie Ziarul de Iași.
Turiştii care ajung la plaja de pe Prut pot vizita şi alte obiective turistice din zonă, cu valoare istorică, cum ar fi Biserica Cuvioasa Parascheva din Ştefăneşti, construită în anul 1640, Muzeul Ştefan Luchian, situl arheologic „Gura Hârtopului“ de la Ripiceni (sec IV - V, Epoca migraţiilor, Epoca bronzului târziu, Eneolitic, Cultura Cucuteni) şi siturile arheologice „Iazul lui Bogdan“ (aşezări datate din sec IV- V, Epoca daco-romană) şi „La Stâncuţa“ de la Liveni (aşezări din aceeaşi perioadă).
Redacția Botoșăneanul
Nov 26, 2024
Un italian a primit avertisment după o plimbare cu câinele în Centrul Istoric
Redacția Botoșăneanul
Nov 26, 2024
Un grup de copii a încercat să distrugă camerele de supraveghere cu bulgări de zăpadă
Redacția Botoșăneanul
Nov 26, 2024
Declarația zilei 26 noiembrie 2024
Oana Sava
Nov 26, 2024
Oana Sava
Nov 26, 2024