Județul Botoșani este cel mai mare furnizor de carne de miel din România.
Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Botoşani estimează sacrificarea, în perioada sărbătorilor pascale, a aproximativ 10.000 de miei.
Precizările vin de la directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Botoşani, Mihai Ţurcanu.
Potrivit acestuia, la nivelul judeţului sunt autorizate pentru sacrificarea ovinelor cinci abatoare, Botoşaniul fiind judeţul cu cea mai mare capacitate de sacrificare din România.
Țurcanu mai atrage atenţia asupra faptului că toţi mieii comercializaţi în pieţele din județ trebuie să fie sacrificaţi în unităţi de abatorizare autorizate, în condiţiile în care nu au fost acordate derogări de la norme.
DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:
Sală de judecată umplută de elevii din Dorohoi
Oana Sava
Apr 24, 2024
Încă o hotărâre la Tribunalul Botoșani: Acțiunea Locativa respinsă, dizolvarea merge mai departe
Sergiu Bălășcău
Apr 24, 2024
Patru posturi scoase la concurs din sursă externă la ISU Botoșani
Oana Sava
Apr 24, 2024
Simulare de incendiu la o școală din județ: Elevii au fost evacuați din clădire
Redacția Botoșăneanul
Apr 24, 2024