Unul dintre cei aproximativ 200 de indivizi a fost surprins în timp ce se hrănea.
Codalbul este cea mai mare specie de pasăre răpitoare din România. Un exemplar a avut o apariție rară pe Lacul de Acumulare Stânca-Costeşti, de pe râul Prut.
Pasărea a fost văzută în timp ce se hrănea, deasupra apei și oficialii de la Arii Naturale Protejate Botoșani au reușit să-l fotografieze, scrie Fanatik.
„Un exemplar matur de codalb a fost observat hrănindu-se în zona lacului de compensare din cadrul Exploatării Complexe Stânca-Costeşti”,
au afirmat oficialii de la Arii Naturale Protejate Botoșani.
Codalbul este pe cale de dispariție la noi în țară, mai fiind undeva la 200 de indivizi în natură. Păsările stau în cea mai mare parte în zona Deltei Dunării.
„Populația din România este estimată la 110 – 220 indivizi”, au mai spus oficialii de la Arii Naturale Protejate Botoșani.
Deși deseori pasărea este numită vulturul codalb, realitatea este că nu este un vultur deloc. Codalbul este o acvilă și trăiește și în alte zone ale lumii, inclusiv Republica Moldova, Rusia și Siberia.
Codalbul este o specie de pasăre răpitoare mare și impresionantă din familia Accipitridae. Această specie se găsește în Europa, Asia și unele părți ale Africii de Nord.
Această acvilă este una dintre cele mai mari păsări răpitoare din lume. Adulții pot avea o aripă întinsă de până la 2,4 metri și o greutate care variază de obicei între 3 și 6 kilograme, deși pot exista exemplare mai mari.
Această specie se hrănește în principal cu pește, deși pot include în dietă și alte animale mici sau pasări. Codalbul este cunoscut pentru abilitatea sa de a vâna pești prin scufundări spectaculoase în apă.
(P) Tot ce trebuie să știi despre centralele termice pe lemne - avantaje, alegere, beneficii
Redacția Botoșăneanul
Oct 29, 2024
(P) Strategii de marketing personal pentru modelele de videochat
Redacția Botoșăneanul
Oct 29, 2024
Laborator de la „Mavromati” lovit de ghinion, concurs ratat pentru încă un post
Oana Sava
Oct 29, 2024
Redacția Botoșăneanul
Oct 29, 2024