Ştiri
Asociația „Ajungem MARI” caută 30 de voluntari care schimbe lumea copiilor abandonați - FOTO

Cei care doresc să le fie alături copiilor abandonați pot participa pentru recrutare până la data de 1 octombrie 2023.

O nouă campanie de recrutare a voluntarilor botoșăneni

 

Într-un comunicat transmis de reprezentanții asociațiiei „Ajungem MARI” se menționează că începe o nouă campanie de recrutare de voluntari care să vină în sprijinul celor 55 de copii din Botoşani și Dorohoi. Copiii au nevoie de 30 oameni buni care să le devină prieteni, modele, pe care să se bazeze în momente importante din viața lor.

 

Conform datelor Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, peste 42.000 de copii se aflau în sistemul de protecție specială la sfârșitul anului 2022. Dintre aceștia, aproximativ 12.000 de copii cresc în afara unui mediu familial, în instituții de stat: centre de plasament, căsuțe și apartamente de tip familial și au nevoie cel mai mult de ajutor.

 

Voluntarii schimbă cu pași mici lumea copiilor abandonați

 

Copiii din sistemul de protecție își trăiesc viața cu griji, frici și anxietate. Simt că nu au putere să meargă mai departe și să lupte cu traumele emoționale. Cu ajutorul unei rețele de voluntari în București și în 24 de județe din țară, Ajungem MARI vine în sprijinul copiilor pentru a le oferi șansa la un viitor mai bun.

 

De 9 ani, peste 10.000 de voluntari și-au dedicat 3 ore pe săptămână din timpul lor pentru a ajuta copiii instituționalizați să se integreze în societate, să aibă o viață mai bună. Îi ajută la teme, merg cu ei la muzeu, dau mai departe pasiunea lor, îi duc la antrenamente. Le oferă iubire, încredere și afecțiune.

 

„Am adunat în cei 9 ani peste 520.000 de ore de voluntariat pentru copiii din sistemul de protecție. Pentru noi, nu e doar un număr, ci șansa reală ca acești copii să aibă o viață mai bună. Am văzut copii care și-au descoperit pasiunea cu ajutorul voluntarilor, iar acum au transformat-o într-un job. Copii care au intrat la liceu sau la facultate cu note foarte bune, după ce fuseseră pe punctul de a nu trece clasa. Au învățat să aibă încredere în ei, doar pentru că cineva i-a ascultat, a stat de vorbă cu ei și i-a susținut. Avem copii care au ieșit din sistemul de protecție și au devenit ei înșiși voluntari. Pentru că au înțeles forța pe care o are acest „și tu poți” de a schimba viața unui copil mai puțin norocos. De la a fi abandonat la a fi parte dintr-o comunitate. Este datoria noastră să facem bine ca să fim bine”,

 Vivianda Nicolae, Vicepreședinte Ajungem MARI.

 

„Avem atât de multe de învățat de la copiii din sistemul de protecție. Cum să împarți, cum să te bucuri de ceea ce primești, cum să spui „mulțumesc”, dar, cel mai important, cum să zâmbești. Chiar dacă nu provin din cel mai vesel mediu, nici pe departe, au cele mai frumoase zâmbete din lume”,

Denisa Agafiței, voluntar Ajungem MARI.

 

Ce trebuie să ştii dacă vrei să devii voluntar Ajungem MARI?

 

Copiii au mare nevoie de implicare și stabilitate. E important ca voluntarii care se alătură programului să rămână cu ei o perioadă mai îndelungată, să nu dispară brusc din vieţile lor și să fie abandonați din nou.

 

Orice modul de voluntariat dedicat copiilor şi tinerilor aflaţi în sistemul de protecţie – centre de plasament, centre de zi, centre în regim de urgenţă, apartamente de tip familial – durează 8 luni, din 15 noiembrie 2023 până în 30 iunie 2024.

 

Voluntarii ar urma să-și petreacă 3 ore pe săptămână cu copiii, în format fizic, oferindu-le ajutor la teme, meditații, șansa la o viață normală și viitor. Copiii au nevoie de pregătire școlară, consiliere vocațională, excursii, și mai presus de orice, de un prieten.

 

Vârsta minimă de recrutare este de 16 ani, fără limită superioară de vârstă. Voluntarii Ajungem MARI sunt în general adulți, studenți sau liceeni care au în comun dorinţa de a ajuta copiii abandonați. Ei devin pentru copii nu doar profesori și prieteni mai mari, ci și modele în viață, pentru că vrem ca tinerii și copiii noștri să se simtă acceptaţi şi încurajați mereu.

 

Cum te înscrii în familia de voluntari Ajungem MARI?

 

Oricine își dorește să se alăture poate aplica în programul de voluntariat până pe 1 octombrie pe https://www.ajungemmari.ro/devino-voluntar/.

 

Voluntarii vor trece printr-un proces iniţial de selecţie şi pregătire necesar pentru toţi cei care ajung să lucreze cu copiii instituţionalizaţi. Nu se dau teste de cultură generală, dar sunt etape menite să ajute în procesul de selecție a oamenilor potriviţi, care înţeleg angajamentul și sunt decişi să le fie alături copiilor pe termen lung. La finalul modului, voluntarii pot alege să continue munca alături de copiii instituționalizați.

 

Despre Ajungem MARI

 

Ajungem MARI este cel mai mare program naţional care susţine pe termen lung educaţia copiilor şi tinerilor instituţionalizaţi şi din medii defavorizate. Sunt peste 3.000 de copii sprijiniţi de voluntarii organizaţiei, în Bucureşti şi 24 de judeţe din ţară. Mai multe informații despre organizație și proiectele desfășurate puteți citi aici pe www.ajungemmari.ro.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
ACEST loc de muncă este plătit și cu 10.000 de lei, dar mulți oameni se feresc de el: Angajatorii sunt disperați
Vite „de lux” furate cu un camion cu lift, proprietarii cred că se îndreaptă spre Botoșani

 

 

5 instrumente indispensabile pentru proiectele tale de bricolaj
(P) Unii oameni iubesc bricolajul, pe când pentru alții este doar o activitate necesară. Indiferent în care din cele două categorii te regăsești, bricolajul devine o sarcină inevitabilă la un moment dat. Aceasta poate necesita mult timp și energie, mai ales dacă ești la început. Există o serie de instrumente ce îți pot face viața mai ușoară, având în vedere faptul că progresul tehnologic din ultimii ani a crescut semnificativ.
Programul casieriilor Nova Apaserv în minivacanța de Ziua Națională a României
Nova Apaserv a transmis programul casieriilor în perioada 30 noiembrie – 1 decembrie 2023.
5 probleme intime ale bărbaților care nu ar trebui să fie tabu
(P) Într-o lume plină de tabuuri și prejudecăți, sănătatea intimă a bărbaților rămâne adesea neglijată. Este timpul să discutăm liber și să conștientizezi că problemele intime nu ar trebui să fie subiecte de neabordat. În rândurile următoare, îți prezentăm cinci aspecte sensibile ale sănătății tale, pe care ar trebui să le cunoști și să le discuți deschis.
Ploaie de controale înaintea sărbătorilor: Prefectul, apel către directori - Să fim vigilenți
Directorii instituțiilor deconcentrate de la Botoșani au fost convocați astăzi, 28 noiembrie 2023, în ședința ordinară aferentă lunii noiembrie.
Cum să limitezi pierderile de căldură în sezonul rece
(P) Odată cu venirea sezonului rece, este esențial să iei măsuri pentru a limita pierderile de căldură și a menține temperatura din interior la un nivel confortabil. Pe lângă starea de bine resimțită, vei contribui și la eficiența energetică a locuinței. Iată câteva modalități prin care poți reduce din pierderile de căldură.
Pompierii de la Botoșani au donat sânge pentru fetița arsă în explozie - GALERIE FOTO
Aceștia au lansat și un apel către botoșănenii dispuși să o ajute pe Ariana.
Cu bani în cont, directorii și profesorii stau cu mâna întinsă la părinți: În continuare, sunt școli și grădinițe care cer bani de la părinți
Cererile financiare adresate părinților de către unitățile de învățământ din municipiul Botoșani încă reprezintă un fenomen.
Întrebare la Primărie cu iluminatul din oraș care funcționează „alandala”: ziua aprins, noaptea stins
Seria interpelărilor din cadrul ședinței de Consiliu Local a început în mod tradițional cu intervenții din partea Ralucăi Curelariu, consilier local USR.
ACUM: Aleșii locali dezbat problemele orașului în formulă completă – VIDEO & FOTOGALERIE
Consilierii locali au luat loc la masa dezbaterilor din sala Mihai Eminescu a Primăriei pentru ședința ordinară aferentă lunii noiembrie.
Poliția Botoșani are o absolventă de excepție: Cea mai mare medie dintre toți noii polițiști ajunși la Inspectorat
 Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) a precizat ca botoșăneanca este pe locul 50 din 1.600 de elevi.
ACUM: Șefi noi la vămi, directorii convocați de prefect – FOTOGALERIE
Zeci de conducători ai unităților de stat se află la această oră la Palatul Administrativ, acolo unde s-a întrunit Colegiul Prefectural în ședința aferentă lunii noiembrie.
ANUNȚ Modern Calor: Probleme cu plățile on-line – Ce se întâmplă
S.C. MODERN CALOR S.A., anunță că în perioada 30 noiembrie – 3 decembrie, vor avea loc operațiuni de mentenanță asupra platformei informatice, motiv pentru care, serviciile on-line ale sistemului nu vor fi accesibile.
USR Botoșani: Salariile nesimțite ale șefilor Nova ApaServ puse la adăpost de PSD
PSD a demonstrat din nou, în ședința Consiliului Județean, că girează jaful de la Nova ApaServ. Prin votul majoritar de ieri, reprezentanții PSD au scos de sub incidența măsurilor de austeritate aprobate chiar de Guvernul lor, salariile de până la 20.000 de lei ale celor din conducere.
ASTĂZI: Casa unui botoșănean în flăcări, pompierii chemați de urgență
Pompierii au intervenit la timp și au reușit să stingă incendiul.
ACUM: O nouă zi de proteste în centrul orașului – FOTO&VIDEO
Seria protestelor organizate în municipiul reședință de județ continuă cu o nouă zi.
ACUM: Protest la Spitalul Mavromati cu zeci de angajați - Nu toți bugetarii au salarii nesimțite - FOTO & VIDEO
Peste 40 de angajați de la cea mai mare unitate medicală din județ protestează în aceste momente.
O botoșăneancă de 13 ani a câștigat trofeul pentru muzică ușoară la un prestigios concurs - FOTOGALERIE
Aceasta a participat la un festival național de interpretare muzicală din Suceava.
Contractul pentru noul pavilion de la Penitenciar a fost semnat - GALERIE FOTO cum va arăta
Anunțul a fost făcut de către angajații Penitenciarului din Botoșani.
ACCIDENT pe drumul Botoșani – Suceava, persoană încarcerată extrasă de pompieri – FOTOGALERIE
Autoturism ieșit în afara părții carosabile, pe drumul național Botoșani – Suceava.
Bărbat omorât de trenul Iași – Dorohoi: L-a lovit trenul, era agățat acolo VIDEO
Un incident tragic a avut loc în această seară, când un bărbat de 55 de ani a fost lovit mortal de trenul R11433 Iași - Dorohoi în timp ce se afla în zona șinelor de cale ferată.
Sondaj
A fost politizată ediția din acest an a Balului Oamenilor de Afaceri?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Este un memoriu foarte amplu și bănuiesc că este un... provin informațiile de la un fost manager de la Nova Apaserv. Atât timp cât a fost acolo nu a rezolvat? Bănuiesc că este și frustrat acum și vă spun dvs. informațiile ce ...
answear.ro%20
inpuff.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9725 lei
USD
Dolarul SUA
4.5419 lei
CHF
Francul elveţian
5.1534 lei
GBP
Lira sterlină
5.7376 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.0556 lei
XAU
Gramul de aur
294.1024 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2544 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3086 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0036 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3433 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2044 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6669 lei
Vremea
astăzi
Botosani
2.2 o C
Dorohoi
2.9 o C
Bucecea
2.9 o C
Darabani
2.3 o C
Saveni
2.6 o C
Ştefăneşti
4.7 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.