Ştiri
Cătălin Silegeanu: Cetățenii sunt sătui de promisiuni, sunt sătui să accepte și să înghită promisiuni electorale

Candidatul independent la Primăria Municipiului Botoșani face publică etapa a doua din Programul pe care intenționează că îl implementeze sub denumirea: Prioritatea nr.1.

Mesajul lui Cătălin Silegeanu:

 

”Așa cum am promis, fiecare comunicat de presă va conține și o parte din programul meu pe care doresc să îl implementez în cadrul Primăriei Botoșani pentru că să conduci ai nevoie de viziune, pentru ca dumneavoastră aveți nevoie de Strategie si nu de  lozinci  populiste. Următoarea prioritate pe lângă cea prezentată anterior o reprezintă Fondurile Europene.

 

Fondurile europene reprezintă o oportunitate critică pentru administrațiile locale din România. Nicio administrație, oricât de bogată, nu poate ignora banii gratis ce pot fi atrași.

 

Banii europeni nu sunt un moft, bani europeni sunt un drept al românilor .Având o birocrație greoaie, o lipsa totală a infrastructurii, că antreprenor m-am lovit de foarte multe refuzuri sau amânări   din parte autorităților care ar fi trebuit să vină în ajutorul cetățeanului.

 

Autoritățile locale incomplete și incompetente la capitolul atragerii fondurilor europene.

 

Știm că fondurile europene sunt cele care au demonstrat că  se poate face modernizare, dezvoltare acolo autoritățile locale nu au interes să intervină. De o importanță deosebită pentru primari este modul în care serviciile publice cu personal contractual pot asigura un salariu mai mare pentru cei care lucrează în aceste structuri. Foarte important de reținut este faptul că programele europene potasigura o parte substanțială a salariului acestor oameni.

 

Legea 215/2001 a Administrației Publice Locale, Articolul 73, menționează clar că astfel de servicii publice pot fi înființate cu respectarea leislației în vigoare (în caz că sunt primari care au dubii despre legalitatea acestor servicii):

 

“Consiliile locale pot înființa și organiza instituții și servicii publice de interes local în principalele domenii de activitate potrivit specificului și nevoilor locale, cu respectarea prevederilor legale și în limita mijloacelor financiare de care dispun.”

 

2. Legea 339/2007 a Strategiilor de Management de Proiect, Articolul 7, permite administrațiilor publice să își facă structuri cu manageri de proiect.

 

Salarizarea este ”cuiul lui Pepelea” pentru orice serviciu public ce dorește să asigure eficiență. Pentru a atrage oameni buni, trebuie să îi plătești bine – nu este filosofie foarte mare, toată lumea știe lucrul acesta. În cele ce urmează vom lista câțiva pași ce pot fi urmați pentru a asigura managerilor de proiect salarii decente:

 

Salariul de bază pentru personalul contractual se stabilește conform Legii 284/2010 privind Salarizarea Unică. Anexă 1, Capitolul ÎI, Secțiunea 1 include Grilele de Salarizare pentru personalul contractual din administrația publică locală.

 

Domnule Primar, Domnule Viceprimar știți câte sectoare s-ar fi putut dezvolta dacă ați fi fost interesat că acest  oraș să fie printre primele din Moldova  că nivel de dezvoltare și îmbucățire a calității vieții cetățenilor Municipiului Botoșani?

 

Dacă aveați un minim de seriozitate nu ați fi așteptat să vină delegație de la București și să va arate că va poate da 270 milioane  și să susțineți că acești bani ajung în fondurile primăriei pentru dezvoltarea rețelelor de gaz.

 

Acești bani pot să ajungă doar dacă veți ști cum să pregătiți proiectele, timp de 4 ani nu ați atras 1 euro din fondurile europene sincer mă îndoiesc că veți reuși!

 

„Dezvoltarea rețelelor inteligente de distribuție a gazelor naturale în vederea creșterii nivelului de flexibilitate, siguranță, eficiență în operare, precum și de integrare a activităților de transport, distribuție și consum final”. Apelul în valoare de 235 milioane de euro, prevăzut a fi lansat pe 17 august, permite dezvoltarea rețelei de gaze naturale încă din această perioadă de programare, urmând că procesul să continue și în viitorul exercițiu financiar multianual 2021-2027 până la un cuantum total de 1 miliard de euro.

 

Condiția este că primăriile, singure sau în asociere cu mai multe autorități publice locale, să asigure racordarea la rețeaua de gaze a cel puțin câte 1.000 de gospodării pentru fiecare proiect și să modernizeze infrastructură existentă acolo unde această există. Eligibile sunt și Asociațiile de Dezvoltare Intercomunitară care au că obiect de activitate serviciul de utilitate publică de alimentare cu gaze naturale a populației.

 

Activitățile finanțate din cele 235 de milioane de euro alocați din actualul exercițiu financiar sunt:

 

Construirea rețelelor inteligente de distribuție gaze naturale, inclusiv instalațiile, echipamentele și dotările aferente funcționalităților inteligente;

 

Construirea stațiilor de reglare, măsurare și predare a gazelor naturale și a racordului la Sistemul de Transport existent exclusiv în scopul alimentării unei rețele inteligente de distribuție propusă printr-un proiect;

 

Construirea rețelelor interioare de distribuție a gazelor naturale pentru clădirile administrative publice branșate la rețeaua inteligentă distribuție a gazelor naturale propusă prin proiect (clădirea primăriei, centre sociale, școli etc.) în cadrul cărora se desfășoară activități non – economice;

 

Construirea branșamentelor pentru consumatorii casnici până la limita proprietății publice.

 

Să vorbim despre fondurile europene și cum pot ele să ajute la dezvoltarea economică, culturală, umană a municipiului Botoșani.

 

Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM)

 

Construirea de drumuri și autostrăzi, metrou, linii feroviare și aeroporturi.

 

Valorificăm potențialul căilor navigabile și al porturilor. Asigurăm accesul la apă și canalizare, reciclarea deșeurilor, conservarea biodiversității și monitorizarea calității aerului. Reducem pagubele la inundații și secetă, combatem eroziunea costieră și extindem plajele. Contribuim la salvarea de vieți, prin dotarea IGSU cu tehnică de ultimă generație pentru intervenția la dezastre. Susținem energia din resurse regenerabile și reducem consumul de energie electrică.

 

Programul Operațional Capital Uman (POCU)

 

Sprijinim sute de mii de oameni să trăiască mai bine, să își găsească de lucru, să fie mai sănătoși și mai bine pregătiți profesional. Dăm tinerilor o nouă șansă la educație și îi ajutăm să devină antreprenori. Sprijinim comunitățile marginalizate și ajutăm persoanele defavorizate să-și găsească un loc de muncă. Finanțăm proiecte mici dar care pot schimbă vieți și finanțăm, deopotrivă, proiecte mari, de anvergură națională, prin care încurajăm creionarea și implementarea de noi politici publice care ne îmbunătățesc viața tuturor.

 

Ce finanțează alte ministere

 

Programul Operațional Regional (POR)

 

Drumuri județene, șosele de centură, pasaje rutiere, poduri, infrastructură de sănătate - spitale regionale, ambulatorii, centre de intervenție integrate.

 

Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR)

 

Susține agricultură, finanțează infrastructură rurală și sprijină crearea de locuri de muncă la sate.

 

În concluzie, Domnule primar aveți nevoie de Foarță multă pregătire și experienta în domeniul managerial, să cunoașteți legile prin care cei care se ocupă de proiectele europene sunt foarte bine plătiți  .S-a dovedit că nu poți avea rezultate bune cu oameni prost plătiți  sau cu oameni incompetenți  sau incompleți.

 

Nu mai țineți orașul și cetățenii în degradare morală, fizică și  promisiuni deșarte.

 

PRIMĂRIA BOTOȘANI nu a accesat mai nimic din aceste fonduri .Având în vedere lipsa infrastructurii, iluminat, dezvoltare personală a tinerilor /recalificare. Persoanele defavorizate, dezvoltare regional. Nimic . Primarul a luat doar ce i-au dat stăpânii  partidului

 

Din păcate fără o echipa serioasă și calificată, fondurile europene rămân neaccesate iar banii contribuabililor se cheltuiesc inutil și fără speranța într-o viață mai bună. Că independent și cu experiență managerială voi reuși sa-mi formez o echipa tânără, care împreuna vom atrage  fonduri europene pentru un oraș european în adevăratul sens al cuvântului .Edilii care s-au săturat să aștepte bani de la guvern au renunțat la politică și s-au apucat serios de treaba , un exemplu extraordinar de înțelepciune, caracter și dragoste pentru oraș este primarul din Comună Ciugud din județul Alba.

 

Așa ca lăsați promisiunile, lăsați comunicatele de presa ireale, veniți, voi fiecare candidat cu cate un program REAL de dezvoltare a acestui oraș, de a oferi o bunăstare cetățenilor, de a ieși din sărăcia si mizeria cu care se confrunta Botoșaniul.

 

Cetățenii sunt sătui de promisiuni, sunt sătui sa accepte si sa înghită promisiuni electorale.

 

Cătălin Silegeanu- Candidat Independent Primăria Municipiului Botoșani”

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
O jucărie creată în urmă cu 60 de ani la Botoșani, VEDETĂ într-o expoziție inedită - FOTO
O artă dispărută, cea a fabricării jucăriilor nemecanizate şi nedigitalizate, atrage sute de vizitatori care pot admira, astfel, și o jucărie de colecție reallizată în urmă cu peste jumătate de secol, la Botoșani.
ALERTĂ meteo: COD PORTOCALIU pentru zeci de localități din Botoșani
Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare Cod Portocaliu pentru zeci de localități din județul Botoșani.
Poeți în dialog la Memorialul Ipotești: Teodor Dună și Dan Coman
Pe data de 28 septembrie, la ora 16.30, Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu” organizează o ediție on-line a întâlnirilor Poeți în dialog. Invitații Memorialului sunt doi laureați ai Premiului Național de Poezie „Mihai Eminescu” – OPUS PRIMUM, poeții Teodor Dună și Dan Coman. 
Profesoară din Botoșani infectată cu COVID
Un cadru didactic a fost confirmat cu virusul SARS-COV-2.
Colonelul Radu Anton condus marți pe ultimul drum: Este o zi tristă pentru familia pompierilor botoșăneni
Mesaj de condoleanțe transmis de reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Botoșani.
Cum poți contribui și tu la combaterea fenomenului fake news
(P) Te-ai săturat de toate informațiile greșite și eronate pe care le citești pe Internet, le auzi la TV sau chiar de la o persoană cunoscută? Ei bine, fenomenul fake news a început să ia din ce în ce mai multă amploare, mai ales în contextul pandemiei de coronavirus. Oricât de mult am încerca să ne continuăm viața fără a lăsa ca acest lucru să ne afecteze, acest lucru este aproape imposibil. Rămâne în responsabilitatea noastră să combatem acest fenomen, prin mijloacele pe care le avem la îndemână.
Un atelier de modă face măsurători online pentru rochii și nu numai și tocmai și-a reluat din plin activitatea și... fizic
(P) Având în vedere contextul socio-economic în care ne aflăm, cauzat de virusul Covid-19, foarte multe evenimente programate pentru intervalul aprilie-iulie s-au anulat și s-au reprogramat pentru această toamnă-iarnă sau pentru anul 2021.
Parcările din centrul orașului vor fi blocate în seara alegerilor, trasee speciale în zona zero
Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţean (BECJ) Botoşani recomandă birourilor electorale de circumscripție municipală, orășenească și comunală, să programeze venirea reprezentanților secțiilor de votare la sediul biroului de circumscripție în așa fel încât să se evite prezența simultană a acestora în interiorul clădirii în care-și desfășoară activitatea.
Maxim 5 oameni vor putea intra în secția de votare, botoșănenii cu simptome vor vota în cabina de lângă ușă
Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţean (BECJ) Botoşani a stabilit și reguli generale aplicabile pe parcursul desfășurării operațiunilor de votare și de valorificare a rezultatelor votării.
Loading...
Cu urna mobilă la izolați și carantinați: Ștampilele și pixurile dezinfectate și alte reguli stabilite de BEJ - LISTA
Membrii BECJ au stabilit şi procedurile impuse în cazul persoanelor netransportabile, a persoanelor aflate în carantină sau izolare care solicită să voteze prin intermediul urnei speciale.
S-a hotărât: Bolnavii de Covid votează pe holurile spitalelor, voturile lor se numără ultimele
Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţean (BECJ) Botoşani a adoptat o hotărâre prin care sunt stabilite regulile care trebuie respectate în cazul membrilor birourilor electorale ale secțiilor de votare care se vor deplasa cu urna specială în unităţi medicale în care se află pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19.
Decizie BEJ: Buletinele de vot din fiecare secție vor trebui numărate duminică dimineață
Biroul Electoral de Circumscripție Județean (BECJ) Botoșani a impus președinților birourilor electorale ale secțiilor de votare și locțiitorii acestora să numere, în dimineața zilei de votare, toate buletinele de vot care le-au fost repartizate.
Mesaj de condoleanțe din partea echipei ALDE Botoșani
În aceste clipe triste, echipa ALDE transmite un gând de alinare către familia domnului colonel Radu Anton, care a trecut vineri seară la cele vesnice.
Peste 700 de polițiști, jandarmi și pompieri trimiși să supravegheze alegerile, se fac și filtre rutiere la Botoșani
Cadrele Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, alături de reprezentanții celorlalte structuri teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne (Inspectoratul Județean de Jandarmi Botoșani, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoșani, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani, precum și alte structuri M.A.I.), se vor afla în misiuni pentru asigurarea măsurilor de protecţie, ordine și siguranță publică, la secțiile de votare, precum și în locurile de depozitare a buletinelor de vot.
Loading...
Stingerea fulgerătoare a colonelului Anton, deplânsă și de polițiști
Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani regretă stingerea fulgerătoare din viață, a colonelului ANTON RADU, fost inspector șef în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani.
Suntem pe ultimul loc din Moldova și pe 29 din România, dar din nou și pe o lungă listă a deceselor – RAPORT Covid
Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a făcut public sâmbătă la amiază raportul pentru ultimele 24 de ore privind răspândirea coronavirusului. La nivel național se observă o ușoară scădere a numărului de cazuri, de la 1.629 ieri la 1.552 astăzi.
MESAJ de la conducerea Consiliului Județean pentru colonelul Radu Anton
Și reprezentanții Consiliului Județean Botoșani au transmis un mesaj de condoleanțe după decesul lui Radu Anton, consilier județean ales pe listele PNL.
Două fete din Botoșani căutate de Poliție după ce au plecat cu un bărbat în Italia, dar nu au mai ajuns – FOTO
Familiile celor două tinere au solicitat ajutorul polițiștilor.
Lidera Organizației Femeilor din PNL, mesaj după decesul lui Radu Anton: Pierderile sunt atât de adânci și de sfâșietoare, încât taie în carne vie
Și Mirela Saucă, lidera femeilor liberale de la Botoșani a transmis un mesaj de condoleanțe pentru familia greu încercată a fostului comandant al Inspectoratului pentru Situații de Urgență.
Moruțan și iubita lui, Paula, depistați pozitiv cu noul COVID 19
Conform unor surse din anturajul jucătorului de la FCSB, mijlocașul formației patronate de Gigi Becali i-a transmis virusul și iubitei sale, o frumoasă studentă la drept din Cluj Napoca.
Sondaj
Credeți că o vom duce mai bine după alegerile din 27 septembrie?
Da
Nu
Va fi la fel
Declaraţia zilei
”Dacă nu vii la vot, nu ai voie să vorbești. Eu acum cred că pot să vorbesc, deși o să mă pitrocească mulți la care le-am spus că nu sunt buni de primar”, Valeriu Iftime, președinte Camera de Comerț, Industrie și ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.8750 lei
USD
Dolarul SUA
4.1874 lei
CHF
Francul elveţian
4.5137 lei
GBP
Lira sterlină
5.3319 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9713 lei
XAU
Gramul de aur
251.0994 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2497 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3430 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9536 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1318 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1800 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6547 lei
Vremea
astăzi
Botosani
11.6 o C
Dorohoi
11.8 o C
Bucecea
11.4 o C
Darabani
12.8 o C
Saveni
11.7 o C
Ştefăneşti
10.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.