Știrea zilei
Cei 7 „magnifici” politici de la Apă - oamenii care conduc din umbră Apaserv

Scandalul izbucnit luna aceasta la noul operator de apă şi canalizare este atribuit când conducerii Consiliului Judeţean, principalul acţionar al societăţii, când directorilor de acolo. Ceea ce se omite mai mult sau mai puţin intenţionat este că SC Nova Apaserv SA are şi un consiliu de administraţie bine garnisit cu oameni numiţi pe criterii politice.

Nici unul nu este hiodrotehnist

Acesta este format din şapte membri dintre care unul este şi preşedinte, în persoana directorului general Maricel Georgescu. Ei bine, cu excepţia acestuia nici unul dintre ceilalţi nu are studii hidrotehnice şi nici nu lucrează în domeniu. Ei au fost numiţi în funcţie la propunerea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Aqua” şi aprobaţi de Adunarea Generală a Acţionarilor, care grupează practic reprezentanţii Consiliului Judeţean şi a peste 40 de consilii locale. Coincidenţă sau poate nu, partidele care sunt reprezentate în CJ au reuşit să îşi impună oamenii şi în consiliul de administraţie al furnizorului. Astfel, plenul CJ reuneşte consilieri de la PDL, PNL, PSD şi PRM, iar CA de la SC Nova Apaserv SA are membri de la exact aceleaşi formaţiuni politice. A fost vorba de o negociere politică în funcţie de care s-au împărţit posturile şi în care specializarea, studiile sau experienţa în domeniu a celor numiţi în CA a contat foarte puţin spre deloc. Altfel nu se poate explica cum de nu a ajuns nici un specialist în acest for, în afara directorului general al societăţii.
Ce fac membrii CA
Ce fac aceşti consilieri? „Ne întrunim în şedinţă ordinară o dată pe lună şi extraordinară de câte ori este nevoie. Luna aceasta ne-am întrunit deja de două ori şi probabil că o să ne întâlnim şi a treia oară”, ne-a declarat Sergiu Zvâncă (foto stânga), membru CA. Acesta este preşedintele judeţean al Tineretului Naţional Liberal şi are aproximativ un an de când se află în acest spor. Ar fi fost informat de situaţia financiară a societăţii, care a acumulat deja pierderi de circa două milioane lei deşi abia anul trecut a preluat efectiv furnizarea apei, însă are o explicaţie: tarifele au fost aliniate cu inflaţia abia în 2011 şi, strict matematic, dacă s-ar fi aprobat de la demararea activităţii pierderile menţionate nu s-ar fi produs. Un alt membru al CA susţine că nu a fost de acord cu plata sporului de fidelitate în condiţiile în care firma a devenit abia în 2010 operator licenţiat şi nici cu achitarea inclusiv la personalul TESA a sporului pentru condiţii deosebite de muncă. „La Botoşani nu se pot accepta astfel de cheltuieli”, a explicat Stelică Fasniuc (foto dreapta), membru CA din partea PRM.
Bun la falimentara Apa Grup, bun şi la Nova Apaserv

CA de la Nova Apaserv a avut parte de mai multe demisii de la crearea în luna octombrie a anului trecut. Amalia Marian, directorul direcţiei juridice din Consiliul Judeţean şi Ciprian Buzatu, la acea dată funcţionar public la serviciul de programe europene al CJ, au renunţat la scurt timp la posturi deoarece s-a constatat că erau incompatibili. În noiembrie 2010 gestul celor doi a fost repetat şi de Victor Trofinov. De menţionat este că unul dintre membrii consiliului de administraţie de la SC Nova Apaserv SA, Grigore Bozi, a făcut parte şi din structura similară a falimentarei SC Apa Grup SA. Membrii CA de la noul operator primesc o indemnizaţie de 1% din salariul directorului general, adică 40 lei/lună. Botoşăneanul.ro a tras un semnal de alarmă privind componenţa politică a consiliului de administraţie al SC Nova Apaserv SA încă din luna decembrie a nului trecut (http://www.botosaneanul.ro/stiri/exclusiv-pilele-din-pdl-pnl-psd-prm-sufoca-noul-operator-ap/ ). Bineînţeles că nu s-a obosit cineva să schimbe ceva.
Sergiu BĂLĂŞCĂU 
 

Componenţa CA al SC Nova Apaserv SA

 NUME

MESERIE/LOC DE MUNCĂ 

PARTIDUL CARE ÎL SUSŢINE 

 Maricel Georgescu

director general SC Nova Apaserv SA 

 PDL

 Grigore Bozi

inginer-profesor, specialitatea construcţiilor de maşini 

 PNL

 Stelică Fasniuc

dispecer E.ON

 PRM

 Angela Francu

 fost director Oficiul de Studii Pedologice şi Agrochimice

 PSD

 Dan Ionescu

consilier preşedinte CJ 

 PDL

 Florin Şchiopu

 angajat CJ

 PDL

 Sergiu Zvâncă

economist 

 PNL

Juna CJ-ului s-a făcut de rușine, pentru a doua oară, la concursul de la Prefectură
Nici a doua oară nu a fost cu succes pentru cea mai tânără consilieră județeană de la Botoșani care a aspirat la o funcție publică din cadrul Prefecturii.
Summer Fest-ul verii 2019 s-a terminat cu o sumedenie de copii pierduți, o horă a Diasporei și o trupă care a electrizat parcul – GALERIE FOTO & VIDEO
Au fost patru zile, unele mai reușite, altele cu mai puține pretenții în care cel mai fierbinte loc al orașului a fremătat la propriu. Vara lui 2019 se încheie cu un Summer Fest care va rămâne în memoria tuturor care s-au distrat aici ca fiind a lui Smiley, Superchill, DJ Project, Vunk, Proconsul sau Hara.
Cornișa, o oază de lumină! Puzderie de oameni la marginea orașului în noaptea de sâmbătă, au venit și suceveni și ieșeni – GALERIE FOTO
A doua zi de distracție în cadrul Summer Fest a atras din nou mii de botoșăneni dar și persoane din alte județe. Dacă la scenă nu a fost la fel de multă animație asemenea primei seri, în schimb în parcul de agrement Cornișa era un furnicar de oameni.
Isterie în miez de noapte cu Smiley: concert cu o puzderie jandarmi și polițiști locali, s-au montat pe loc garduri – VIDEO & GALERIE FOTO
Prima seară de la SummerFest Botoșani 2019 s-a încheiat într-o atmosferă de isterie generală. Iar responsabil pentru crearea acesteia a fost Smiley, artist care i-a făcut pe copii să se manifeste ca adulții, iar pe părinții lor să dea în mintea celor mici.
Distracție nebună în noapte cu două artiste din Moldova: inimi din umbrele, tatuaje și multă muzică, totul la 1.500 de euro – VIDEO & GALERIE FOTO
Summerfest 2019 de la Cornișa AquaPark & Sports a fost precedat joi de o distracție pe cinste la câțiva kilometri de Botoșani. La Stăuceni mai exact, acolo unde Primăria a organizat o nouă ediție a zilei comunei.
Mașinile șoferilor inconștienți vor fi RIDICATE, tramvaie blocate de 11 ori în jumătate de an
Regulamentul privind circulația rutieră în municipiul Botoșani cuprinde și o prevedere prin care autoturismele care împiedică accesul ambulanțelor sau pompierilor să poată fi relocate.
Marea ȚEAPĂ a pensiilor speciale pentru primari și viceprimari
Impactul financiar al pensiilor speciale pentru botoșănenii care au ocupat funcții de demnitate publică în trecut va fi unul de nivel minimal. Probabil că la un buget local de comună sau în alte orașe din țară efortul va fi unul simțitor, însă la Primăria municipiului Botoșani clar nu va fi considerat drept o piatră de moară. Cel puțin într-o primă etapă.
Eusebiu, prietenul lui Dumnezeu: Putem deschide foarte mulţi ochi, chiar dacă îi avem închişi pe-ai noştri, şi să facem lumea să vadă - FOTO&VIDEO
Este ghiduș, hâtru și cu toate acestea de un bun simț care îi conferă un aer aristocrat. Mâna care se sprijiină de brațul mamei nu este un semn de neputință, ci unul de împreună-umblare prin lume. Eusebiu Cristian Toma este o carte deschisă. Din care alegi ceea ce ți se potrivește. Și așa, doar așa, încep frumoasele călătorii.
ALARMĂ la un amanet din zona centrală: Un bărbat prins cu euro falși, poliția la fața locului - FOTOGALERIE
Apel la 112 după ce un bărbat s-a prezentat la un schimb valutar cu niște euro. 
Directoarea politică de la Prefectură își așază viitorul, o PSD-istă consilier județean se pregătește și ea pentru alt post în instituţie
Seria angajărilor în instituțiile publice de la Botoșani a unor persoane care fac parte din principalul partid aflat la guvernare continuă fără sfială. În ciuda numeroaselor semnale că, poate, a fost depășită o anumită limită.
Un botoșănean, locul I în lume!! Sebastian ne dezvăluie REȚETA succesului: Un mix între ceea ce cunoşti și ceea ce mai ai de încă de descoperit
Cinci medalii internaționale, o pasiune care e pe cale să devină profesie și un viitor care se anunță a fi strălucitor. Botoșăneanul Sebastian Cojocariu este doar unul dintre tinerii acestei țări care ne dau speranțe că România este mai mult decât ce vedem zilnic în arena publică.
PSD-istul care era să fie „cel mai tânăr director” a rămas simplu inspector: Nu au condus nici măcar o căruță la viața lor dar se văd deja directori
Ghinionistul anului 2019 este de departe tânărul Andrei Beilic, membru PSD în organizația de tineret și care era să fie directorul unei instituții de la Botoșani. Nu una mare și cu un număr generos de salariați, însă titulatura ar fi fost oricum de șef.
O instituție publică de la Botoșani NU are șef
O instituție publică de la Botoșani a rămas fără director de la jumătatea lunii iulie.
DISPĂRUȚII Botoșaniului: TREI femei și PATRU bărbați au intrat „în pământ”, cea mai veche dispariție este din urmă cu 36 de ani
Adeseori polițiștii botoșăneni fac apel la populație pentru găsirea unei persoane care este dată dispărută de familie. În cele mai multe dintre cazuri, cei dragi lor sunt găsiți și de cele mai multe ori este vorba despre plecări voluntare ale celor care pur și simplu vor să se rupă cu totul și definitiv de mediul familial.
A murit Sorina, fetița cu un cățel alb, din Dorohoi: Îmi doresc că rândurile astea să miște ceva - FOTOGALERIE
Sorina, fetiţa cu un căţel alb, s-a stins după mulți ani de suferință. Copila din Dorohoi i-a impresionat pe toți cei care au cunoscut-o, iar asistenta de la spitalul din București a transmis un mesaj tulburător prin care, spune ea, vrea să ajungă la inima oamenilor care lucrează în sistemul sanitar.
Minunea cu nume de sfântă de la Botoșani: 'Ne-am dorit foarte mult un copil şi am înfiat o fetiţă' FOTO&VIDEO
Şase ani de căsnicie şi o dragoste pe care cei doi nu se sfiesc să o mărturisească, mai ales prin cântec.
MĂRIUCA, fetița care s-a rugat să cânte cu copiii de pe stradă: Nu fiţi trişti, eu urc treaptă cu treaptă - FOTO&VIDEO
Are abia 8 anișori și multe premii în concursuri naționale și internaționale. Cântă în română, italiană, spaniolă, engleză și franceză. Fetița cu nume de poveste știe că muzica înseamnă mai mult decât a învăța versuri și note. Muzica este uneori un vis, alteori împlinire.
Medic botoşănean, unul dintre cei mai cunoscuţi oncologi din România: În boala aceasta nu poți spune niciodată ”s-a terminat” - VIDEO
Este fiul unui cunoscut om de cultură din Botoșani, iar mama sa a educat generații întregi de copii.
Tramvai de la Eltrans tras pe dreapta de Poliție, vatmanului i s-a reținut certificatul de înmatriculare – FOTOGALERIE cu „neregulile” tramvaiului
Situație mai puțin obișnuită în municipiul reședință de județ. În cursul zilei de joi, 25 iulie 2019, un echipaj de la Biroul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) a oprit în trafic un mijloc de transport ce aparține societății Eltrans.
SCANDAL pe Calea Națională: Bărbat în scaun cu rotile înconjurat de polițiști, totul ar fi pornit de la o femeie – FOTO&VIDEO
Zona centrală a municipiului a fost înțesată de polițiști miercuri, 24 iulie 2019, după ce un bărbat recalcitrant a adresat injurii unei femei.
Cum se poate ajunge int-un CA?Pe cine trebuie sa cunosti din personalitatile orasului? Trebuie sa fac o cerere de adeziune? Care sunt pasii de urmat/
30 noiembrie 2011, 18:30
Ultimele 3 personaje dinaintea lui Zvanca,n-au nici o meserie?acolo se vad niste functii vremelnice!
15 octombrie 2011, 18:36
Desi nu obisnuim sa purtam un astfel de dialog cu cititorii, comentariul dvs. ne-a amintit ca inca din luna decembrie a anului trecut am scris despre consiliul de administratie politic de la Nova Apaserv, cu mult inainte de orice comentariu al dvs. sau de orice alte descoperiri privind dezastrul de la aceasta companie. Ca atare, am completat textul cu linkul catre articolul respectiv. Va multimim pentru atentia acordata
15 octombrie 2011, 14:48
Pai nene scriitorule. Acum cca o luna ti-am trimis si eu un articol in care aratam tocmai ceea ce "matali" afirmi de vre-o citeva zile in articolele astea, dar te-ai cam facut ca ploua. Nici macar nu l-ai publicat ca un comentariu la unul din articolele legate de Nova (adica nu va merge in hispanica). Amu matali vazind ca treaba-i groasa ce ti-ai spus ? Hai ca-i de bon ton sa combat si eu. Da bine si ne creste si ratingul. Pai daca si tu si altii ca noi am fi tras semnalul de alarma la timpul potrivit, nu asteptind semnalul potentatilor vremii ca sa ne putem da si noi cu parerea, alta ar fi fost acum soarta furnizorului de apa. Asa, toate pierderile le vom suporta noi prin tarife la nesfirsit majorate, prin fonduri insuficiente pentru sanatate, invatamint, infrastructura si cite si mai cite. Vezi mai nenea scriitorule cum sta treaba ? Nu clasa politica poarta vina. Noi. Noi electoratul ignorant si infantil caruia nu-i pasa dar in schimb isi tot da cu parerea de peste 21 de ani spre 22. PUNCT
15 octombrie 2011, 14:20
Cica la madam Francu ocupatia actuala e fost director OSPA!! Parasutista la fostul loc de munca unde a fost plasata de khmerii rosii, parasutista si aici.
15 octombrie 2011, 12:30
Sondaj
Trebuie dărâmate garajele din Botoșani?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Cât am fost în liceu, am jucat volei în sala teatrului și am organizat baluri pentru boboci. În cazul meu... m-am ocupat mai mult de baluri decât de volei”, Octavian Strunilă, actor originar din Dorohoi ...
astratex.ro
Curs valutar
23 august 2019
EUR
Euro
4.7216 lei
USD
Dolarul SUA
4.2706 lei
CHF
Francul elveţian
4.3268 lei
GBP
Lira sterlină
5.2121 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.0058 lei
XAU
Gramul de aur
205.4478 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2385 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4384 lei
AUD
Dolarul Australian
2.8854 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2064 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1833 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6333 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.