Știrea zilei
Cei 7 „magnifici” politici de la Apă - oamenii care conduc din umbră Apaserv

Scandalul izbucnit luna aceasta la noul operator de apă şi canalizare este atribuit când conducerii Consiliului Judeţean, principalul acţionar al societăţii, când directorilor de acolo. Ceea ce se omite mai mult sau mai puţin intenţionat este că SC Nova Apaserv SA are şi un consiliu de administraţie bine garnisit cu oameni numiţi pe criterii politice.

Nici unul nu este hiodrotehnist

Acesta este format din şapte membri dintre care unul este şi preşedinte, în persoana directorului general Maricel Georgescu. Ei bine, cu excepţia acestuia nici unul dintre ceilalţi nu are studii hidrotehnice şi nici nu lucrează în domeniu. Ei au fost numiţi în funcţie la propunerea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Aqua” şi aprobaţi de Adunarea Generală a Acţionarilor, care grupează practic reprezentanţii Consiliului Judeţean şi a peste 40 de consilii locale. Coincidenţă sau poate nu, partidele care sunt reprezentate în CJ au reuşit să îşi impună oamenii şi în consiliul de administraţie al furnizorului. Astfel, plenul CJ reuneşte consilieri de la PDL, PNL, PSD şi PRM, iar CA de la SC Nova Apaserv SA are membri de la exact aceleaşi formaţiuni politice. A fost vorba de o negociere politică în funcţie de care s-au împărţit posturile şi în care specializarea, studiile sau experienţa în domeniu a celor numiţi în CA a contat foarte puţin spre deloc. Altfel nu se poate explica cum de nu a ajuns nici un specialist în acest for, în afara directorului general al societăţii.
Ce fac membrii CA
Ce fac aceşti consilieri? „Ne întrunim în şedinţă ordinară o dată pe lună şi extraordinară de câte ori este nevoie. Luna aceasta ne-am întrunit deja de două ori şi probabil că o să ne întâlnim şi a treia oară”, ne-a declarat Sergiu Zvâncă (foto stânga), membru CA. Acesta este preşedintele judeţean al Tineretului Naţional Liberal şi are aproximativ un an de când se află în acest spor. Ar fi fost informat de situaţia financiară a societăţii, care a acumulat deja pierderi de circa două milioane lei deşi abia anul trecut a preluat efectiv furnizarea apei, însă are o explicaţie: tarifele au fost aliniate cu inflaţia abia în 2011 şi, strict matematic, dacă s-ar fi aprobat de la demararea activităţii pierderile menţionate nu s-ar fi produs. Un alt membru al CA susţine că nu a fost de acord cu plata sporului de fidelitate în condiţiile în care firma a devenit abia în 2010 operator licenţiat şi nici cu achitarea inclusiv la personalul TESA a sporului pentru condiţii deosebite de muncă. „La Botoşani nu se pot accepta astfel de cheltuieli”, a explicat Stelică Fasniuc (foto dreapta), membru CA din partea PRM.
Bun la falimentara Apa Grup, bun şi la Nova Apaserv

CA de la Nova Apaserv a avut parte de mai multe demisii de la crearea în luna octombrie a anului trecut. Amalia Marian, directorul direcţiei juridice din Consiliul Judeţean şi Ciprian Buzatu, la acea dată funcţionar public la serviciul de programe europene al CJ, au renunţat la scurt timp la posturi deoarece s-a constatat că erau incompatibili. În noiembrie 2010 gestul celor doi a fost repetat şi de Victor Trofinov. De menţionat este că unul dintre membrii consiliului de administraţie de la SC Nova Apaserv SA, Grigore Bozi, a făcut parte şi din structura similară a falimentarei SC Apa Grup SA. Membrii CA de la noul operator primesc o indemnizaţie de 1% din salariul directorului general, adică 40 lei/lună. Botoşăneanul.ro a tras un semnal de alarmă privind componenţa politică a consiliului de administraţie al SC Nova Apaserv SA încă din luna decembrie a nului trecut (http://www.botosaneanul.ro/stiri/exclusiv-pilele-din-pdl-pnl-psd-prm-sufoca-noul-operator-ap/ ). Bineînţeles că nu s-a obosit cineva să schimbe ceva.
Sergiu BĂLĂŞCĂU 
 

Componenţa CA al SC Nova Apaserv SA

 NUME

MESERIE/LOC DE MUNCĂ 

PARTIDUL CARE ÎL SUSŢINE 

 Maricel Georgescu

director general SC Nova Apaserv SA 

 PDL

 Grigore Bozi

inginer-profesor, specialitatea construcţiilor de maşini 

 PNL

 Stelică Fasniuc

dispecer E.ON

 PRM

 Angela Francu

 fost director Oficiul de Studii Pedologice şi Agrochimice

 PSD

 Dan Ionescu

consilier preşedinte CJ 

 PDL

 Florin Şchiopu

 angajat CJ

 PDL

 Sergiu Zvâncă

economist 

 PNL

Este OFICIAL! Supermarket și blocuri de locuințe în locul uneia dintre cele mai vechi fabrici din Botoșani – GALERIE FOTO
Ceea ce s-a tot zvonit de mai multe zile, și anume construirea unui imens centru comercial în Centrul Vechi al orașului, devine realitate.
Fermierii s-au premiat și au pus-o de-o petrecere tradițională până după miezul nopții cu înțepături la microfon – VIDEO & GALERIE FOTO
Peste 170 de fermieri, majoritatea însoțiți de partenerele de viață, au umplut sâmbătă seară restaurantul ”Clasic” de la Complexul Rediu, acolo unde a avut loc a treia ediție a Balului Fermierilor, organizat de Stațiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Creșterea Ovinelor și Caprinelor (SCDCOC) Popăuți și Asociația Crescătorilor de Ovine și Caprine (ACOC) Moldoovis.
Părintele Daniel Cojocaru s-a mutat într-o ”parohie” din Împărăţia lui Dumnezeu: A fost primul şi ultimul său transfer - GALERIE FOTO & VIDEO
Lacrimă și sfâșiere sufletească a fost vineri la Bajura, unde preotul Daniel-Lucian Cojocaru, plecat la Domnul la 35 de ani, a fost condus pe ultimul drum.
Care în living, care în dormitor? Un botoșănean este proprietar pe același apartament împreună cu Primăria
Situație mai puțin obișnuită înregistrată în municipiul Botoșani. Primăria a devenit sau va deveni proprietară pe trei apartamente unde foștii posesori au decedat fără să aibă moștenitori. Doar într-unul dintre cazuri există urmași, însă doar pentru o parte din locuință, respectiv jumătate.
Pensie specială de peste 6.300 de lei pentru un fost viceprimar din municipiul Botoșani, SUSPENDATĂ de Avocatul Poporului
Reglementările din Codul Administrativ care vizau modul de acordare a indemnizațiilor speciale pentru limită de vârstă aleșilor locali au fost clarificate ulterior printr-o Hotărâre de Guvern cu norme de aplicare. Norme care s-au dovedit a fi în favoarea foștilor primari sau viceprimari.
Pensionarea forțată a zeci de asistenți medicali de la Spitalul Județean se lasă cu procese și plângeri la București
Ultima lună a anului 2019 a fost, pentru mai mulți asistenți medicali de la Spitalul Județean de Urgență Mavromati, și ultima la locul de muncă. Au primit decizii de încetare a raporturilor de serviciu, fără a exista în prealabil, avertizează sindicaliștii, discuții cu conducerea.
Un tânăr de 32 de ani din PSD Botoșani a ajuns coordonator regional pe 6 județe din Moldova
De aproximativ trei luni de zile, un tânăr social-democrat este coordonatorul Agenției Teritoriale Nord – Est din cadrul Autorității Naționale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice (ANRSC).
La mulți ani 2020! Mii de botoșăneni au intrat în noul an cu două fete cântărețe și doi aleși din 24: Să aveți un an minunat ca voi VIDEO & GALERIE FOTO
Petrecerea ultimelor ore din 2019 și a primelor minute din 2020 în stradă a fost modul în care câteva mii de botoșăneni au ales sau poate au fost nevoiți să facă revelionul. Ei au participat la concertele organizate de Primăria Botoșani în Piața Revoluției.
Fii strălucitoare în noaptea de Revelion! SFATURI de la un creator de modă pentru petrecerea anului
Pentru multe dintre doamnele și domnișoarele Botoșaniului petrecerea din noaptea de Revelion înseamnă săptămâni întregi de pregătiri, de la podoaba capilară, la pregătirea aspectului estetic și, mai ales, a ținutei.
Loading...
Zeci de botoșăneni, Revelion pe mii de euro petrecut pe plajă: DESTINAȚIILE preferate de sărbători
Tot mai mulți botoșăneni aleg să petreacă sărbătorile altfel, în țările calde.
Drifturi, curse ilegale, artificii & derapaje pe zăpadă noaptea trecută în parcare la Kaufland, Poliția a blocat ieșirea – VIDEO & FOTOGALERIE
Scene desprinse parcă din celebra serie americană ”The Fast and the Furious” au putut fi văzute seara și noaptea trecută în parcarea de la Kaufland.
Bătaie sângeroasă la club: un înjunghiat, val de audieri, bălți de sânge pe trotuar – FOTOGALERIE
Un conflict de proporții a avut loc în noaptea de miercuri spre joi în apropierea clubului amenajat în Casa Tineretului. Mai mulți tineri s-au luat la bătaie, iar unul este în stare critică la spital.
Tânăra din Botoșani care la 22 de ani „îmblânzește”  un mastodont de 40 de tone – GALERIE FOTO
Mălina Ghileschi are doar 22 de ani și este șoferiță de tir. A devenit cunoscută în toată țara după ce a câștigat concursul de „cea mai frumoasă șoferiță de TIR din România” organizat online de Ilie – omul șoselelor. Spune însă că această meserie, preponderent masculină, a fost „invadată” de numeroase femei frumoase.
Cum ar trebui să arate bradul perfect prin ochii unei creatoare de modă din Botoșani: Este decorat în albGALERIE FOTO
Emoția sărbătorilor de iarnă este completă atunci și când casele noastre sunt împodobite în spiritul Crăciunului. Și, cum este și normal, vedeta căminului este bradul! Cât mai falnic și cu podoabe bogate sau selectate cu grijă pentru o imagine perfectă.
Loading...
Botoșănenii care trimit Crăciunul în Diaspora, mii de pachete cu bunătăți au luat drumul Europei - FOTOGALERIE
Perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă a fost una agitată cu multe cumpărături și pregătiri. Cum nu toți botoșănenii plecați peste hotare au putut să vină acasă măcar de Crăciun, cei dragi, rămași în Botoșani, le-au trimis un strop de bucurie. De acasă.
Minunea din viața familiei Cenușă! Crăciunul perfect sărbătorit în familie într-o atmosferă de împlinire sufletească! FOTO&VIDEO
Soții Iustina și Teodor Cenușă se mândresc acum cu fiica lor, Parascheva, o mânuță de fetiță gingașă și zglobie care le-a apărut în viață, împlinindu-i. Iar tabloul acestei familii este chiar unul care se apropie de perfecțiune.
Eroul martir Florică Murariu „omorât” din nou, chiar de botoșănenii lui! Numele dat școlii în memoria sa a fost retras - GALERIE FOTO
Pe 24 decembrie 1989, Florică Murariu, unul dintre cei mai mari rugbiști pe care i-am avut vreodată pe acest pământ, e chemat la unitate, fiind cadru MApN. În zona parcului Moghioroș e oprit de soldații unității 01270 din Focșani. I se cere să se legitimeze. E cu geacă, poartă blugi, arată a terorist. Duce mâna să se legitimeze, moment în care soldatul Lepădatu Fănică, văzându-i tricoul naționalei statului Zimbabwe, pe care sportivul îl purta, îl împușcă pe cel care jucase pentru România de peste 70 de ori. Ucigașul este, și azi, liber!
Trei elevi au produs singuri un filmuleț prin care fac reclamă liceului: Destinația ta pentru un viitor promițător VIDEO
Unii își fac reclamă pe la televiziuni, alții contactează chiar firme specializate în marketing în încercarea de a atrage elevi. Ceea ce nu este un lucru tocmai simplu într-un județ în care populația scade de la o zi la alta și tot mai puțini tineri acceptă să rămână în mediul rural sau prin ”orășele”.
Încăierare pentru postul de director la ”Apă”, prima doamnă a liberalilor a dat peste domnul cu banii de la PSD
Operatorul licențiat de apă și canalizare derulează în aceste zile procedura de selecție a trei dintre cei patru directori. Iar una dintre funcțiile scoase la concurs a generat prima ciocnire PNL – PSD pentru șefia unei unități de stat după revenirea liberalilor la guvernare și trecerea social-democraților în opoziție.
PSD-ul acuzat că minte în comunicate de un primar de-al lor pe picior de plecare la ALDE: Vrea din ăștia care au blocuri multe, nu din ăștia cu case
Scandal în toată regula între PSD și ALDE, după ce a doua formațiune politică menționată a ieșit public cu o listă de primari, printre care trei social-democrați, care ar trece la ALDE și ar candida din partea acestui partid la alegerile de anul viitor.
Cum se poate ajunge int-un CA?Pe cine trebuie sa cunosti din personalitatile orasului? Trebuie sa fac o cerere de adeziune? Care sunt pasii de urmat/
30 noiembrie 2011, 18:30
Ultimele 3 personaje dinaintea lui Zvanca,n-au nici o meserie?acolo se vad niste functii vremelnice!
15 octombrie 2011, 18:36
Desi nu obisnuim sa purtam un astfel de dialog cu cititorii, comentariul dvs. ne-a amintit ca inca din luna decembrie a anului trecut am scris despre consiliul de administratie politic de la Nova Apaserv, cu mult inainte de orice comentariu al dvs. sau de orice alte descoperiri privind dezastrul de la aceasta companie. Ca atare, am completat textul cu linkul catre articolul respectiv. Va multimim pentru atentia acordata
15 octombrie 2011, 14:48
Pai nene scriitorule. Acum cca o luna ti-am trimis si eu un articol in care aratam tocmai ceea ce "matali" afirmi de vre-o citeva zile in articolele astea, dar te-ai cam facut ca ploua. Nici macar nu l-ai publicat ca un comentariu la unul din articolele legate de Nova (adica nu va merge in hispanica). Amu matali vazind ca treaba-i groasa ce ti-ai spus ? Hai ca-i de bon ton sa combat si eu. Da bine si ne creste si ratingul. Pai daca si tu si altii ca noi am fi tras semnalul de alarma la timpul potrivit, nu asteptind semnalul potentatilor vremii ca sa ne putem da si noi cu parerea, alta ar fi fost acum soarta furnizorului de apa. Asa, toate pierderile le vom suporta noi prin tarife la nesfirsit majorate, prin fonduri insuficiente pentru sanatate, invatamint, infrastructura si cite si mai cite. Vezi mai nenea scriitorule cum sta treaba ? Nu clasa politica poarta vina. Noi. Noi electoratul ignorant si infantil caruia nu-i pasa dar in schimb isi tot da cu parerea de peste 21 de ani spre 22. PUNCT
15 octombrie 2011, 14:20
Cica la madam Francu ocupatia actuala e fost director OSPA!! Parasutista la fostul loc de munca unde a fost plasata de khmerii rosii, parasutista si aici.
15 octombrie 2011, 12:30
Loading...
Sondaj
Credeți că anul 2020 va fi:
Mai bun decât 2019
La fel ca 2019
Mai rău ca 2019
Declaraţia zilei
„Este ofițer în rezervă, el va candida la comuna Leorda, a fost șef de post în această localitate, soția domniei sale este o doamnă respectată în comunitate. Este agentul agricol din comună și este un om care locuiește în ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.7792 lei
USD
Dolarul SUA
4.2976 lei
CHF
Francul elveţian
4.4485 lei
GBP
Lira sterlină
5.6074 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9023 lei
XAU
Gramul de aur
215.0476 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2454 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4251 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9663 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2954 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1901 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6396 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.