Ştiri
Centrul de Excelență inaugurat cu clasă în incinta Palatului Copiilor: Discursuri despre onoare, educație, mândrie și politică – GALERIE FOTO & VIDEO

După un deceniu de pauză, o instituție de stat care pune la rang de artă în sistemul educațional botoșănean renaște. Centrul Județean de Excelență a fost reînființat începând cu 1 octombrie 2021, iar oficializarea acestui demers instituțional s-a făcut luni, 4 octombrie 2021.

Avem Centru de Excelență 

 

Inspectorul școlar general a avut calitatea de amfitrion al evenimentului care a început la ora 11:30 în incinta Palatului Copiilor, preluat recent spre a fi condus de profesorul Mihaela Epure. Invitații au fost selectați din sistemul educațional, singurul care a avut dublu rol fiind deputatul Costel Șoptică, dar care astăzi a fost prezent în calitatea sa de profesor de fizică.

 

Ada Macovei a dat citire documentației care a stat la baza reînființării Centrului de Excelență și prin care a fost numit cu detașare în interesul învățământului, pe funcția de director, profesorul Gabriel Hârtie.

 

„Este un moment solemn pentru noi, inaugurăm astăzi Centrul Județean de Excelență Botoșani și cu voia dv. voi citi deciziile care stau la baza constituirii Centrului”,

Ada Macovei, inspector școlar general

 

 

Lui Gabriel Hârtie, pe lângă infuzia de încredere și funcția de director, i-a fost oferită sigla unității de excelență, realizată și donată de artista Talida Grunzac, profesor la Colegiul Național AT Laurian.

 

„Sunt extrem de bucuroasă să semnez astăzi deciziile acestea pentru că și în 2011 tot prin decizia inspectorului general de atunci am constituit Centrul de Excelență la Școala Gimnazială Grigore Antipa, fost Școală nr. 6. De atunci au trecut peste Centrul de Excelență unele transformări, iată astăzi există o altă legislație care ne permite să-l reînființăm, sperăm pentru totdeauna. Este un moment important din viața educației botoșănene”,

Ada Macovei, inspector școlar general

 

Șefa educației botoșănene nu s-a ferit de cuvinte și i-a transmis noului director Gabriel Hârtie că și așteptările sunt pe măsura încrederii oferite, iar asta înseamnă rezultate remarcabile la nivel național și chiar internațional obținute de elevi și profesori botoșăneni.

 

 

„Să fac o scurtă paranteză, aș vrea să mulțumesc public și oficial, dincolo de conotațiile geopolitice, de sex, de gen, ș.a.m.d, care există din păcate la noi, în zilele noastre, să vă mulțumesc pentru încrederea pe care mi-ați acordat-o, să manageriez această instituție nouă. Sigur că, chiar dacă foarte multă lume spune că am în spate o oarecare expertiză, e o muncă destul de grea, este o instituție nouă, dar eu sper că vom ajunge acolo unde ne-am propus”,

Gabriel Hârtie, directorul Centrului de Excelență 

 

 

Centrul de la Botoșani este la acest moment pe primul loc pe țară la alocarea de resurse umane, adică cu un număr aproximativ de 8 posturi, cu normă întreagă sau parțială. Însă pe viitor se dorește extinderea în mai multe școli din județ.  

 

Dintre invitați singura care a rostit câteva cuvinte a fost Cristina Chiriac, directorul Colegiului Eminescu.

 

„Suntem onorați că instituția noastră școlară va găzdui cursurile Centrului de Excelență, ceea ce înseamnă că într-adevăr sunt recunoscute și meritele școlii la diverse olimpiade școlare naționale și internaționale. Felicit și această idee de a avea un centru de excelență care să se ocupe de toți copiii dotați și care doresc performanță în educație”,

Cristina Chiriac, director Colegiul Național Mihai Eminescu

 

 

„Prezența mea aici este în primul rând datorată faptului că sunt profesor. Afirm cu toată responsabilitatea că mi-aș dori cel puțin în acest domeniu educativ, ca ingerința politică să aibă un rol cât mai mic. Și atunci când își bagă coada politicul să fie doar pentru susținerea învățământului, elevilor, profesorilor și nu în ultimul rând pentru familiile lor”,

Costel Șoptică, deputat Parlamentul României

 

Elevii au nevoie de un astfel de centru, la fel și profesorii performeri iar acest centru oferă un cadru instituțional, a spus mai departe Costel Șoptică care a sugerat o extindere chiar și la Darabani, Ștefănești sau Flămânzi.

 

 

„Și acolo sunt elevi foarte buni și cadre didactice extrem de bune. Spun asta pentru că eu însumi sunt produsul unei școli generale de la țară și cred că dacă ar fi acum să mai facem treapa a doua de liceu, nu știu câți elevi din mediul rural ar mai putea să concureze 12 – 13 pe loc, să treacă pe treapa a doua. Lucrul acesta eu l-am trăit în 1983, iar noi cei veniți de la țară am intrat. De asta cred că excelența poate exista și la Darabani, Flămânzi sau Trușești”,

Costel Șoptică, deputat Parlamentul României

 

 

Cuvinte extrem de bine alese au fost rostite de preotul Partenie Apostoaie care a avut menirea de a binecuvânta noua instituție dar și elevii împreună cu profesorii care vor activa acolo.

 

„Această siglă, dragii mei, spune multe. Cineva, spre finele anilor ’90 spunea: Botoșani este județul celor patru puncte cardinale: poezie, istorie, muzică și pictură. Rădăcinile sunt puternice, ne rugăm lui Dumnezeu să fim o tulpină, adică toți împreună în așa fel încât roadele, crengile să fie multe, frumoase, variate, aducătoare de bucurii”,

Partenie Apostoaie, preot paroh Biserica Vovidenia

 

La final, Ada Macovei, Gabriel Hârtie, Ana Maria Loghin și Bogdan Suruciuc au dezvelit sigla exterioară montată pe fața clădirii, după care întreg grupul s-a imortalizat într-o fotografie de grup care să rămână mărturie a momentului, pe viitor.

loading...
loading...
Centrul de Excelență se deschide oficial la Botoșani, cu un fost ”general” la conducere

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Colonelul care conduce Jandarmeria Botoșani: Analfabet în viitor nu va fi cel care nu știe să citească, va fi cel care nu știe să înțeleagă
Cristian Boariu, inspectorul șef al Inspectoratului Județean de Jandarmi a declarat că invitația primită pentru Ziua Educației a fost onorantă.
Șeful Poliției, Ioan Aniței, la Inspectoratul Școlar Județean: Când închizi o școală, deschizi o pușcărieVIDEO
Inspectorul șef al Poliției botoșănene a fost de asemenea prezent la manifestațiile organizate de Ziua Educației.
Primarul, la ziua învățământului: De Ziua Muncii, nu muncim, de Ziua Educației, nu învățămFOTOGALERIE
Invitat și Inspectoratul Școlar Județean pentru Ziua Educației, primarul a avut un discurs în care a cerut un moment de reflecție.
Medicii de la „Mavromati” care sar în ajutorul cuplurilor cu o problemă dureroasă: Citesc pe internet că ar trebui să se adreseze
Medicii endocrinologi de la Spitalul Județean „Mavromati tratează o paletă largă de afecțiuni.
Doina Federovici, printre profesori și elevi: „Tinerii sădesc viitorul, dar noi trebuie să-l udăm”FOTOGALERIE
Președintele Consiliului Județean a fost unul dintre vorbitorii din cadrul manifestației organizată la sediul Inspectoratului Școlar Județean.
Prefectul Sorin Cornilă, la Ziua Educației: Vă felicit pentru munca nobilă GALERIE FOTO
Sorin Cornilă, prefectul județului Botoșani a fost alături de cadrele didactice, elevii și personalul auxiliar din unitățile de învățământ botoșănene.
Necaz într-o familie din Botoșani, o femeie preluată de elicopterul SMURD
Aeronava sanitară a fost solicitată din nou la Botoșani.
Ziua Educației la Inspectoratul Școlar, printre oficiali, inspectori, elevi, profesori și cuvinte cu... subînțeles – VIDEO & GALERIE FOTO
5 octombrie 2022, Ziua Educației la Botoșani. Chiar dacă unitățile de învățământ au fost astăzi închise, la sediul Inspectoratului Școlar Județean au avut loc manifestații specifice.
Tot mai mulți botoșăneni diagnosticați cu o boală „tăcută”: Apar mereu cazuri noi
Cadrele medicale susțin că frecvent sunt diagnosticați pacienți cu această boală. 
Mesajul unui om de afaceri de Ziua Educației: Profesorii sunt anticorpii societății care încearcă din răsputeri să o curețe de mediocritate, neglijență, răutate și infatuare
De Ziua Mondială a Educației, omul de afaceri Cătălin Silegeanu, directorul general al companiei Hidroplasto din Botoșani, a transmis un mesaj de felicitare a tuturor oamenilor care aleg să își pună cunoștințele și dibăcia în slujba comunității, participând la complexul proces de educare a indivizilor.
ACTIVITĂȚI la Liceul Pedagogic Nicolae Iorga, de Ziua Educației, cu tema Profesorul – agent al schimbării - GALERIE FOTO
Un proiect inițiat de Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga” Botoșani a avut loc pe data de 4 octombrie, în ajunul Zilei Internaționale a Educației.
Medic nou la Spitalul „Mavromati”, s-a transferat de la Dorohoi: Sunt sigură că lucrurile vor merge spre bine
 Spitalul Județean „Mavromati” continuă să-și mărească echipa medicală.
Zeci de copii au avut parte de o lecție ”specială”, alături de polițiștii botoșăneni – FOTO
Polițiștii botoșăneni au fost din nou alături de copii, pentru promovarea siguranței pe internet și a respectării regulilor de circulație.
Detectoarele de fum și de gaze vă salvează viața!
Simțiți miros de gaz metan în casă? Trebuie să știți cum să reacționați, astfel încât să nu provocați o explozie care v-ar putea pune viața în pericol.
Botoșănenii care dețin mulți câini vizitați de polițiști, au fost aplicate trei sancțiuni - FOTO
Polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor, alături de specialiști ai DSVSA Botoșani, au efectuat o amplă acțiune în municipiile Botoșani și Dorohoi.   
Mașină parcată acroșată de un tractor, ce au descoperit polițiștii
Bărbatul va fi cercetat penal.
Jandarmii le-au vorbit sportivilor din Botoșani despre bullyng și fairplay - FOTO
Elevii au aflat modalități concrete de evitare a implicării în fapte de natură penală sau contravențională și adoptarea unui comportament civilizat și în spiritul fairplay-ului sportiv.
Brățara cu Buton ROȘU pe care pensionarii o vor primi acasă: Va fi adusă chiar de poștaș
Brățările care au sistemul de alertă Butonul Roșu vor fi livrate acasă prin poștă, în perioada următoare, împreună cu un dispozitiv mobil.
AVANSEAZĂ lucrările pe DN 29D, asfalt în zona Ștefăneștiului – GALERIE FOTO
Continuă lucrările în cadrul proiectului de modernizare a DN 29D, Botoșani – Ștefănești.
Se anunță SCHIMBĂRI importante la proba practică a examenului auto
Proba practică a examenului auto ar putea fi susținută și cu examinatori autorizați, nu doar cu ofițeri și agenți de poliție.
da unde-s copiii?, ca ii zice Palatul copiilor........lipsesc copiii, datorita lor v-ati ales aceasta meserie, nu mai zic de leafa....
5 octombrie 2021, 15:06
Sondaj
Ce alegeți între o deplasare cu un taxi și una cu un automobil Bolt?
Taxi
Bolt
Prefer altceva
Declaraţia zilei
„Din păcate, nu producem fotbal. Suntem într-o situaţie destul de dificilă mental. Cred că frica şi-a spus mult cuvântul asupra jocului. Dacă jucăm prost cu Rapid şi ne bate Rapidul, bănuiesc că va trebui să schimbăm ...
starshiners.ro%20
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9419 lei
USD
Dolarul SUA
4.9805 lei
CHF
Francul elveţian
5.0577 lei
GBP
Lira sterlină
5.6702 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4464 lei
XAU
Gramul de aur
273.2533 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2562 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.1697 lei
AUD
Dolarul Australian
3.2201 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.6634 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2013 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6644 lei
Vremea
astăzi
Botosani
9.1 o C
Dorohoi
9.7 o C
Bucecea
10.8 o C
Darabani
9.0 o C
Saveni
9.9 o C
Ştefăneşti
9.2 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.