Ştiri
Comunicat PNL: Patrioții cu gura versus patrioții cu fapta - Primarii liberali readuc la viață patrimoniul românesc

A sosit momentul să punem capăt unei imposturi nerușinate. Cuvinte mari precum identitate și demnitate națională, patriotism n-au ce căuta în gura fariseilor de la PSD. Cei care îi umilesc pe români nu au nicio cădere să dea lecții de iubire de țară, să pozeze în ”patrioți în Europa”. Înainte de toate, Liviu Dragnea și clanurile din PSD au uitat să fie patrioți în România.

Cad la cel mai simplu test: respectul față de patrimoniul național, ultima grijă a pesediștilor când guvernează local sau central. În ultimii ani, departe de zgomotul propagandei ”bunilor români” de la PSD,  oameni competenți și modești au readus la viață clădiri splendide din patrimoniul istoric al orașelor lor și al României. Un contrast total cu ruina întreținută de pesediști. O dovadă  discretă și concretă de patriotism, de promovare a valorilor naționale și europene. Autentică iubire de țară.

 

Blaj, o bijuterie căreia primarul PNL i-a redat strălucirea


Poate că le-ar prinde bine liderilor PSD  să meargă într-un pelerinaj la Blaj. După ce românii îi vor concedia, prin vot, de la putere. De acolo, din inima Ardealului, să le ceară iertare românilor pentru toate relele pe care le-au făcut.  Blajul este un oraș mic, puternic încărcat de istorie, una din capitalele trezirii conștiinței naționale. Astăzi, Blajul este o bijuterie urbanistică. O plimbare prin Piața 1848, centrul istoric al Blajului, le-ar arăta pesediștilor ce înseamnă să fii patriot și bun român cu adevărat. Restaurarea fațadelor tuturor clădirilor de patrimoniu din piață a fost realizată de câțiva ani de primăria condusă de liberalul Gheorghe Rotar. Cu armonie a culorilor, cu reguli stricte și de bun-simț. Toată infrastructura de suprafață și subterană a fost schimbată. Administrația locală liberală (Consiliul Județean Alba și primăria Blaj) a reușit una din cele mai spectaculoase restaurări din România, care a primit cea mai înaltă distincție a Uniunii Europene în domeniul patrimoniului. E vorba clădirea Palatului Cultural, transformată dintr-o ruină într-un loc emblematic pentru evenimente culturale de ținută.

 

Respect pentru istoria României la Alba Iulia


De la Blaj, liderii reculeși ai PSD ar putea face un tur al marilor cetăți restaurate cu bani europeni. Punctul de plecare ar putea fi Alba Iulia. Aici, primarul liberal Mircea Hava a reușit cea mai mare operațiune de refacere a unui monument istoric din România. Cu 60 de milioane de euro, a fost pusă pe harta turismului european cetatea Alba Carolina, cea mai mare din Sud-Estul Europei. La 240 de kilometri depărtare, la Oradea, liderii PSD ar putea vizita cea mai mare și mai bine păstrată cetate pentagonală din Europa Centrală, cetatea Oradiei. Refăcută tot cu fonduri europene și tot de o administrație liberală. Într-o primă fază, primarul Ilie Bolojan a refăcut ineriorul cetății cu 20 de milioane de euro. În următorii doi ani vor fi restaurate bastioanele și zidurile exterioare cu 2 250 000 de euro. Bani europeni cărora pesediștii sunt obișnuiți să le dea cu piciorul. Următorul popas ar putea fi Râșnovul, a cărui cetate este în plin proces de restaurare cu fonduri europene. Primarul PNL al Râșnovului, Liviu Butnariu investește aproape patru milioane de euro până la finalizarea lucrărilor, în următorii doi ani, fără nicio susținere din partea guvernului PSD-ALDE. În fine, pelerinii de la PSD ar putea trece munții, la Suceava, să vadă cum arată Cetatea de Scaun a Moldovei restaurată tot cu bani europeni (11,5 milioane de euro).    

 

alba iulia

 

suceava

 

Orașe renăscute de primari harnici


Dacă vor avea timp, le recomandăm liderilor PSD să zăbovească mai mult în câteva centre istorice ale orașelor administrate de liberali. Sunt comparabile cu orice alte centre ale marilor orașe din centrul și vestul Europei. Poate vor trece mai ușor peste marile lor eșecuri în domeniul protejării și restaurării clădirilor de patrimoniu (cele din București sunt vizibile în multe locuri și semnalate adesea de presă; cel de la Constanța, Cazinoul, este deja emblematic). La Oradea, administrația Bolojan a performat realizând cea mai amplă restaurare a patrimoniului de clădiri Art Nouveau pe care o va încheia la începutul lui 2020. La Timișoara, primarul liberal Nicolae Robu a investit 12 milioane de euro în reabilitarea centrului istoric, în paralel cu realizarea celei mai extinse zone pietonale din țară. La Arad, administrația condusă de liberalul Gheorghe Falcă este inițiatoarea celui mai mare proiect de regenerare urbană si autoarea celei mai mari investiții cu fonduri europene pentru restaurarea și modernizarea unei unități de învățământ aflată într-o clădire de patrimoniu ( 11 milioane de euro). La Sinaia, primarul liberal Vlad Oprea a restaurat exemplar Palatul Știrbei cu 1,7 milioane de euro. Acolo e sediul Muzeului Sinaia, iar primăria se pregatește să amenajeze, lângă Palat, grădina publică ”Parcul Știrbei” cu 1,6 milioane de euro.

 

oradea

 

Timisoara

 

sinaia

 

Care este adevăratul patriotism?


Că  readucerea la viață a clădirilor de patrimoniu istoric este un autentic act de patriotism local și național. Este vorba despre recuperarea valorilor trecutului, în multe cazuri cu bani europeni. Așadar, Uniunea Europeană  nu este  în contradicție cu valorile naționale, nici cu demnitatea și patriotismul, cum predică Liviu Dragnea și trupa lui de la PSD și ALDE. Că restaurarea patrimoniului cultural, arhitectural național nu e numai o chestiune de istorie, ci și de viață. Cetățile istorice refăcute de administrațiile liberale înseamnă și evenimente culturale interesante, care atrag turiști, aduc bani în economiile locale. Bani pe care, adesea, se grăbește să îi ia cu japca guvernul PSD-ALDE. Nu în ultimul rând, pesediștii ar trebui să înțeleagă că apartenența României la Uniunea Europeană  poate întări identitatea, demnitatea si valorile naționale tocmai pentru că România este parte a Europei și nu în afara Europei. Iar exemplele fixate în itinerariul pentru domnii de la PSD pledează pentru ideea că România poate fi în primul rând al Europei.


Credeți, stimați cititori, că doamnele și domnii de la vârful PSD vor înțelege ceva din toate acestea? Oricum, noi le urăm călătorie plăcută! Cu mențiunea că tot dumneavoastră, alegătorii, le veți oferi pesediștilor destul timp la dispoziție ca să o facă, după rândurile de alegeri din următorii doi ani.
                 

 

Dorinţa ministrului Educaţiei: Ora de dirigenţie ar putea să DISPARĂ
Ora de dirigenţie ar putea să nu mai existe în programa şcolară.
PLANURI ambițioase pentru retailerul Profi în următorii 5 ani
Celebrul lanţ de supermarketuri are în vedere noi investiţii.
ALERTĂ: Un nou COD GALBEN de inundaţii la Botoşani!
Hidrologii au lansat, azi noapte, o avertizare Cod Galben de inundații pentru mai multe județe din ţară.
REPARAŢII astăzi pe patru drumuri naţionale din Botoşani: Conducătorii auto sfătuiţi să circule cu prudență
Direcția Regională de Drumuri și Poduri a anunțat graficul lucrărilor preconizate pentru astăzi pe drumurile naționale din județul Botoșani.
1,5 milioane euro din bugetul de stat pentru 2019 – Investiţii în dotarea cu aparatură medicală a Spitalului Judeţean (PE)
Vicepreședintele Consiliului Județean Botoșani, social-democratul Dorin Birta a anunțat astăzi că pentru anul 2019 Guvernul PSD a alocat fonduri de la bugetul de stat în valoare de 1,5 milioane euro pentru dotarea cu echipamente medicale noi a Spitalului Mavromati. 
Un tânăr botoşănean şi soţia sa au câştigat 50.000 de euro în instanţă după ce s-au căsătorit, în direct la TV – FOTO
Un celebru show de televiziune s-a lăsat cu un proces răsunător.
Sindicatele din Ministerul Muncii îl acuză pe Marius Budăi că face campanie pe spatele pensionarilor și funcționarilor
Un nou scandal se ţese în aceste zile în jurul Guvernului. 
Iftime ar vrea să-l aducă pe Teixeira de la FCSB: E interesant foc
Filipe Teixeira, 38 de ani, și-a încheiat contractul cu FCSB, însă echipele din România sunt în continuare cu ochii pe el. După CFR Cluj, și FC Botoșani „tânjește” după mijlocașul portughez.
Căminul cultural de la Mihăileni transformat de un celebru violonist într-o adevărată sală de concerte – FOTO
Zeci de bătrâni, tineri şi copii au luat parte la eveniment.
Cum să îți întreții smartphone-ul: Sfaturi pentru un telefon perfect funcțional
(P) Telefonul mobil a devenit un obiect indispensabil omului. Multe persoane isi doresc telefoane tot mai scumpe, mai performante, mai ales ca, intr-o oarecare masura, smartphone-ul ramane si o exprimare a statutului social al omului.
POVESTEA botoșăneanului întors din Polonia pentru o afacere de familie - Fără muncă nu faci nimic
Există și botoșăneni care se întorc din străinătate pentru a-și face un trai mai bun acasă unde își deschid o afacere.
Protecția Consumatorilor o caută pe femeia care făcea suc cu apă de la pompa din Cornișa, comercianta este DE NEGĂSIT
Un clip în care o femeie făcea suc pe iarba din Parcul de Agrement Cornișa folosindu-se de apa pentru udarea gazonului a devenit viral pe internet dar și în presa națională. Autoritățile locale s-au autosesizat în urma scandalului cu sucul făcut pe spațiul verde și surprins de către un consumator din Botoșani. 
ANGAJĂRI la Cornișa, de la om de serviciu la bufetieri sau administrator pentru restaurant
Schema de personal de la Parcul Regional de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa încă nu este completă 100%.
SPIONAJ la E.ON: Un șef fura în weekend datele clienților din Botoşani şi din alte judeţe, pentru a le vinde
Anchetă explozivă finalizată de procurorii de la Crimă Organizată. 
Tânăr băgat după gratii la Botoşani pentru amor cu o elevă
Un tânăr va petrece luni bune după gratii în Penitenciarul Botoşani.
Zeci de mii de șoferi ținuți în stand-by cu taxa auto: CÂȚI botoșăneni și-au primit banii
Peste 13.500 de șoferi botoșăneni își așteaptă banii pe taxa auto.
Mârâieli politice și pe mizeria de la Cornișa: Urban Serv NU a primit nicio solicitare OFICIALĂ de la Primărie
La o zi după ieșirile publice ale directorului Direcției de Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA) cu privire la salubrizarea din parcul de agrement Cornișa, directorul de la societatea Urban Serv a reacționat.
PERICOL la iarbă verde pentru copii – Câteva cazuri au ajuns la spital
Odată cu încălzirea temperaturilor, ieșitul la iarbă verde începe să devină un lucru frecvent. Iar în unele cazuri, o ieșire în natură poate duce la situații mai puțin plăcute.
Două echipe din Botoșani calificate la turneul regional de mini-fotbal
Echipe din toată țara participă la un campionat național de mini-fotbal.
ASTĂZI: Roșiile de la trei botoșăneni au ajuns pe tarabele din Piața Centrală: PREȚURILE GALERIE FOTO
Astăzi, 22 mai 2019, pe tarabele din Piața Centrală au apărut primele roșii de la producătorii agricoli din Botoșani.
Sondaj
Vă place Parcul Cornișa?
Da
Nu
Încă nu am fost acolo
Declaraţia zilei
„Nu am fost solicitați. Nu putem să acționăm pentru că după cum știți, Curtea de Conturi vine în controale încrucișate. Nu putem să acționăm decât în baza unei comenzi clare și ferme și am fi făcut-o cu cea mai mare pl ...
astratex.ro
otter.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.7625 lei
USD
Dolarul SUA
4.2638 lei
CHF
Francul elveţian
4.2211 lei
GBP
Lira sterlină
5.4024 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8610 lei
XAU
Gramul de aur
174.6516 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2379 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4585 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9394 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1839 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1847 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6377 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.