Știrea zilei
Dezvăluiri Portariuc : cel mai greu moment din campanie & când a ştiut că va învinge
Noul primar al municipiului Botoşani a participat marţi după-amiază la prima emisiune televizată de după alegeri. Ovidiu Portariuc a făcut câteva dezvăluiri referitoare la campania electorală.

Astfel, el a explicat că momentul cel mai greu din întreaga lună dinaintea scrutinului l-a traversat chiar la jumătatea acesteia. “Am rămas fără resurse”, a afirmat la Tele'M edilul şef încă neînvestit, cu alte cuvinte a epuizat banii. El a precizat însă că atât lui cât şi echipei de consilieri i-au rămas însă dorinţa de a lupta şi că le-a spus botoşănenilor că nu are posibilităţile financiare ale primarului în funcţie. “De când am intrat în bătălie”, a răspuns zâmbind Portariuc când a fost întrebat de momentul în care a ştiut că va câştiga alegerile, după care, redevenind serios, a arătat ca tot după ce trecuseră două săptămâni de campanie şi a primit rezultatele  sondajului în care figura cu 4% în faţa lui Cătălin Flutur a avut certitudinea victoriei. A recunoscut însă că aceasta i-a fost pusă la încercare în dimineaţa alegerilor, când a observat mobilizarea mai mult sau mai puţin legală a Mişcării pentru Botoşani, însă pe la amiază lucrurile au revenit la normalitate.  
Cornişa nici da, nici ba
În cadrul aceleiaşi emisiuni Ovidiu Portariuc a anunţat că săptămâna aceasta se întâlneşte la Cluj cu reprezentanţii unui fond american de investiţii, că vrea să colaboreze cu primarul încă în funcţie Cătălin Flutur şi a oscilat în privinţa proiectului de la Cornişa, susţinând că generează din partea municipalităţii costuri foarte mari pentru acoperirea cărora s-ar putea ajunge la majorarea taxelor şi impozitelor. Portariuc a mai menţionat că doreşte să efectueze un studiu pentru a afla nivelul real al şomajului de la Botoşani şi că va solicitarea efectuarea unui audit atât financiar, cât şi de personal la Primărie. Nu a făcut public numele nici unui consilier care să activeze la cabinetul său, ci doar a confirmat susţinerea patronului de la ACX, Cosmin Andrei, pentru funcţia de viceprimar.
CITEŞTE ŞI:
 BEC: Portariuc primar - AFLĂ câte voturi au strâns ceilalţi candidaţi
An nou, probleme vechi: Medici școlari puțini, profesori și părinți îngrijorați: În caz de infectare, tot noi răspundem
Mai sunt mai puțin de două săptămâni până la începerea noului an școlar care va fi unul cu totul atipic. Autoritățile se pregătesc de redeschiderea școlilor, în această perioadă având loc mai multe întâlniri cu toți factorii de decizie. Concret însă abia pe 10 septembrie 2020 se va ști cum se va învăța în fiecare unitate de învățământ din Botoșani.
Aventură între un învățător și o mămică la o școală din Botoșani! Soțul acuză că s-au filmat pornografic în fața copiilor - GALERIE FOTO
O aventură între două persoane căsătorite a ajuns în atenția instituțiilor publice de la Botoșani, având în vedere că unul dintre protagoniști lucrează în sistemul educațional.
Ar trebui să (le) fie rușine! Oameni care stau în locuințe sociale, fără studii și loc de muncă vor să conducă municipiul reședință de județ
Oferta electorală din anul 2020 continuă să fie una pestriță și să surprindă în mod neplăcut. Dacă în urma cu patru ani de zile anumite candidaturi au provocat amuzament sau ostilitate, gluma pare-se că se îngroașă la următorul scrutin electoral. Pentru că vorbim până la urmă de funcțiile supreme ale municipiului reședință de județ, care, nu doar în teorie, ar trebui să fie ocupate de candidați capabili și vizionari.
Zona de food-court din Uvertura Mall, plină din nou de clienți la mese! Pregătiri în toi și la multiplex – GALERIE FOTO & VIDEO
După o pauză de cinci luni de zile restaurantele și cafenelele din spațiile comerciale au revenit la normal. O pauză care a marcat o serie de premieri negative în istoria românilor și a umanității care s-a confruntat cu una dintre cele mai grave crize sanitare din toate timpurile.
Sorescu e aproape ministrul Afacerilor Interne, Vela a plecat să candideze la Caransebeș
Ministrul de Interne Marcel Vela și-a delegat atribuțiile cu privire la alegeri, deoarece conduce lista de consilieri locali la Consiliul Local al orașului Caransebeș, unde a fost primar pentru 12 ani.
FOTOGALERIE 80 de locuințe ANL aproape gata de repartizare, consilierii au aprobat prima LISTĂ
După patru ani în care s-a lucrat la construirea locuințelor pe terenul obținut de Primăria Botoșani de la Ministerul Apărării Naționale (MApN) dar și în paralel la asigurarea utilităților, toamna aceasta este posibil ca primele chei de garsoniere sau apartamente să fie înmânate viitorilor chiriași.
Mici latifundiari, colecționari de bijuterii sau mașini vechi ori persoane doar cu apartament – AVERILE candidaților la președinția Consiliului Județean Botoșani
Nouă botoșăneni au intrat în cursa electorală pentru a câștiga președinția Consiliului Județean Botoșani. Politicieni cu notorietate mai mică sau mai mare în spațiul public botoșănean, oameni care au agonisit de-a lungul anilor sau care se compară la averi cu simpli cetățeni.
Deschidere de an școlar în pandemie: Părinți care refuză să-și trimită copiii la școală, elevii riscă inclusiv exmatricularea - VIDEO
La acest moment este știut faptul că se dorește ca noul an școlar să fie deschis de la 14 septembrie 2020, iar școlile să funcționeze în baza a trei scenarii de risc. La nivelul județului Botoșani, prin ordin al prefectului, au fost constituite comisii pentru verificarea condițiilor de siguranță sanitară din unitățile de învățământ.
PSD a rămas fără reprezentant în Biroul Electoral Județean după o urgență medicală și o incompatibilitate soț – soție - DOCUMENT
Biroul Electoral Județean (BEJ) s-a întrunit marți în ședință pentru a emite o decizie cu privire la reprezentantul PSD în această structură, susceptibil de incompatibilitate.
Loading...
Moarte violentă și tristă! Femeia omorâtă în accident pe Împărat Traian o anonimă, nicio rudă nu a venit la spital, polițiștii au căutat familia din scară în scară – FOTO&VIDEO
Un fel de „Jane Doe” a Botoșaniului. Femeia care și-a pierdut viața duminică seara în accidentul violent care a avut loc pe strada Împărat Traian a rămas neidentificată multe ore de la producerea evenimentului. 
„Petrecere” la Cornișa până aproape de miezul nopții cu muzică și țipete în microfon pentru directorul Țurcanu și câțiva apropiați! Botoșănenii au sunat la Poliție – VIDEO
Muzica și vocea DJ-ului din parcul de agrement turistic și sportiv Cornișa s-au auzit extrem de puternic încă din timpul zilei de vineri, 21 august 2020 într-o bună parte a orașului care se află la o distanță considerabilă de zona de agrement.
Spitalul Mavromati se golește de pacienții cu COVID, se tratează în continuare doar urgențele: De ce să redevenim zonă roșie pe harta țării?
Botoșaniul încă mai înregistrează noi cazuri de Covid, însă situația de la nivelul județului este ținută sub control. De altfel, în timp ce în unele zile la Botoșani se înregistrează câte două-trei cazuri, în alte județe sunt și 90 – 100.
Afaceristul milionar, liderul de grup al PSD-iștilor timp de opt ani, marele absent de pe lista pentru Consiliul Local: Au venit cu altă garnitură...
Lista depusă de social-democrații botoșăneni pentru noul Legislativ local din următorii 4 ani de zile are o mare absență în dreptul omului care a condus grupul PSD în plenul municipal timp de două mandate.
Soție de polițist aflată pe lista PSD-ului a chemat un primar în instanță: Intenționez să o dau în judecată pentru că a intrat în baza de date neavând niciun drept, cetățeanul și polițistul - DOCUMENT
Un primar botoșănean a primit citație sâmbătă, 15 august 2020, pentru a se prezenta în instanță a doua zi, duminică. Iar asta s-a întâmplat după o contestație la legea electorală depusă de o membră PSD, soție de polițist.
Loading...
Ce și pe cine votăm pe 27 septembrie 2020? Oferta politică pentru Primărie și Județ: CANDIDAȚII analizați prin ochi de foști jurnaliști, sindicaliști sau afaceriști
Spre finele lunii septembrie din anul pandemiei, Botoșaniul își alege oamenii care vor cârmui județul și municipiul reședință. Poate cel mai important scrutin electoral cu efect direct pe plan local, alegerile locale din 27 septembrie vor decide viitorul următorilor patru ani, prin prisma mai ales a noilor investiții.
Rețeta succesului pentru un primar din Botoșani, este susținut și de PSD și de PNL în aceeași campanie, localitate umplută de bannere – FOTO
Un primar botoșănean a reușit să creeze una dintre cele mai inedite situații ale acestei precampanii electorale. Are în comunitatea sa bannere electorale atât cu candidatul PSD cât și cu cel al PNL-ului, principalii adversari politici pentru președinția Consiliului Județean Botoșani.
LA MULȚI ANI, Daniel Badale! E prima oară când vorbesc despre mine, după mai bine de 25 de ani de profesie. Asta e partea mea curată. V-o dăruiesc din toată inima! - FOTO & VIDEO
Actorul botoșănean născut într-o zi de 15 august se află astăzi într-o postură inedită: pe scenă fiind, își joacă propriul rol, unul în care, în urmă cu mai bine de 30 de ani, Revoluția Română îl ”distribuise”.
Vile la preț de 10 apartamente, pandemia îi determină pe bogații târgului să își vândă proprietățile fabuloase - GALERIE FOTO
Exterioare de vis, interioare de poveste. Vile cu arhitecturi deosebite, dotate și utilate până în cele mai mici detalii, cu un design de revistă. Oferta în vreme de pandemie, la Botoșani, este foarte bogată, iar prețurile pe măsură.
Directorul de spital care a renunțat la salariul de 3.000 de euro pentru a merge în privat s-a dus la leafă de 4.000 de lei... tot la stat – VIDEO & DOCUMENT
După ce și-a dat demisia din funcția de manager al Spitalului de Pneumoftiziologie Botoșani, Daniel Buga a renunțat și la postul de execuție din cadrul unității medicale, respectiv cel de inspector de specialitate în cadrul serviciului resurse umane.
Pionierat în sărăcie! Povestea eolienei de la Bucecea întreruptă de hoții locali, centrala a „trăit” puțin peste un an și a rămas bibelou – FOTOGALERIE&VIDEO 
Botoșănenii care ajung în sudul țării, în concedii sau în interes de serviciu, sunt fericiții privitori ai celui mai mare parc de centrale eoliene care a fost construit în urmă cu mai bine de un deceniu la Fântânele-Cogealac. Și în Moldova a existat o pornire firavă și curajoasă deopotrivă la Bucecea - Botoșani. Însă povestea de succes de atunci a avut un final oglindit în specificul zonei, vestit mai degrabă prin prisma sărăciei.  
Dupa comentariile "analistilor" de mai sus , le recomand noilor alesi sa creasca in zona Cornisa, in continuare OI si CAPUSE pe care sa le exporte in tarile arabe pentru un profit frumusel! Succes fricosilor!.
13 iunie 2012, 19:34
Felicitari Ovidiu Portariuc!Felicitari pentru obiectivitatea de a tine in continuare aproape mina de tineri care au facut din aceasta campanie o victorie ce aduce un suflu nou acestui oras!Felicitari pentru curajul si hotararea pe care le ati avut in luarea deciziei de astazi!Ne ati demonstrat ca oamenii competitvi au sanse de a se dezvolta in Botosani !Ne ati aratat ca pentu dumneavoastra conteaza mult cei care lupta in spate si nu cei care ies bine in fotografii! Prin numirea de astazi ne ati dat speranta ca poate nu ne vom mai simti frustrati si se va promova performanta .Avem toata increderea in echipa Portariuc!Avem incredere in noii vice primari alesi!Dupa aflarea rezultatelor am ramas uimit cat de multi oameni isi aloca meritele acestei campanii, cind de fapt in spatele ei a fost o mina de copii coordonata de un tinar inteprinzator!O mina de copii care au invns sistemul;sunt convins ca la afisarea procentajelor multi mebri PSD cu experienta au ramas uluiti….Sunt convins ca fara aceasta victorie filiala PSD din Botosani ar fi avut soarta PNTCD ului.OVIDIU PORTARIUC NOI AM VOTAT SCHIMBAREA! ESTE DATORIA TA SA O FACI PINA LA CAPAT!Te somam(nu te rugam) sa pastrezi aceiasi linie pozitiva prin actiunile din viitor te somam sa fii alaturi de noi(asa cum ai fost in toata campaia) te somam sa ti pastrezi integritatea,te somam sa fii transparent, te somam sa ne redai bucuria da a trai( pt ca in ultimii 8 ani doar am supravietuit) te somam sa ramii pina la capat aceiasi persoana in care am avut incredere…te somam sa crezi in noi botosanenii …te somam sa ne redai increderea si mindria luata de Flutur in ultimii 8 ani prin infatuarea de care a dat dovada…te somam pt ca NOI CREDEM IN TINE ;te somam pentru ca pentru multi dintre noi singura speranta prin care ne putem schimba viata este o data la patru ani …Te somam sa ai incredere in tine si in oamenii din jurul tau …pentru ca noi nu te am votat din cauza disperarii…nu te am votat doar pentru a schimba ceva, te am votat deoarece credem in tine…te somam pentru ca patru ani trec repede…BAFTA ECHIPEI OVIDIU PORTARIUC!
13 iunie 2012, 06:58
marele jurist de la marele partid
12 iunie 2012, 21:49
Proiectul Cornisa ar putea fi bun,daca in Botosani ar fi 25-30000 de angajati si poate nici atunci nu se vor putea sustine cheltuielile de intretinere.In prezent din 100000 de locuitori,cam 30000 sunt pensionari,vreo 25000 copii si tineri,care nu au venituri,cam 15000 de angajati,multi cu salariul minim pe economie,cateva mii de someri si cateva mii plecati afara.Cine din aceste categorii isi va permite sa plateasca 40 RON/zi,biletul de intrare?In plus acea suprafata de 48 hectare prevazuta pentru parc,va putea fi utilizata ca pasune si cu cealalta suprafata de pasune ar putea hrani multe animale(oi si vaci),ceea ce ar insemna mancare mai multa si mai ieftina pt.botosaneni,Cu o suma poate la jumatate fata de cea prevazuta,s-ar putea amenaja ceva mai simplu,strandul din parcul Eminescu si terenul fostelor sere.In felul acesta orasul ar castiga in aspect prin asanarea acelor focare de mizerie,locurile de agrement ar fi mai aproape de beneficiari si deci mai multi utilizatori(la un pret mai accesibil desigur),si nici nu ar trebui indatorat prea tare orasul,ceea ce ar duce la marirea taxelor si impozitelor.apropo de taxe,cred ca la parcarea subterana se impune plata biletului de parcare.Acolo se consuma multi Kilowati pentru iluminat si ventilatie,salarii pt.curatenie si paza si bani de unde?
12 iunie 2012, 21:36
Felicitari Ovidiu Portariuc!Felicitari pentru obiectivitatea de a tine in continuare aproape mina de tineri care au facut din aceasta campanie o victorie ce aduce un suflu nou acestui oras!Felicitari pentru curajul si hotararea pe care le ati avut in luarea deciziei de astazi!Ne ati demonstrat ca oamenii competitvi au sanse de a se dezvolta in Botosani !Ne ati aratat ca pentu dumneavoastra conteaza mult cei care lupta in spate si nu cei care ies bine in fotografii! Prin numirea de astazi ne ati dat speranta ca poate nu ne vom mai simti frustrati si se va promova performanta .Avem toata increderea in echipa Portariuc!Avem incredere in noii vice primari alesi!Dupa aflarea rezultatelor am ramas uimit cat de multi oameni isi aloca meritele acestei campanii, cind de fapt in spatele ei a fost o mina de copii coordonata de un tinar inteprinzator!O mina de copii care au invns sistemul;sunt convins ca la afisarea procentajelor multi mebri PSD cu experienta au ramas uluiti....Sunt convins ca fara aceasta victorie filiala PSD din Botosani ar fi avut soarta PNTCD ului.OVIDIU PORTARIUC NOI AM VOTAT SCHIMBAREA! ESTE DATORIA TA SA O FACI PINA LA CAPAT!Te somam(nu te rugam) sa pastrezi aceiasi linie pozitiva prin actiunile din viitor te somam sa fii alaturi de noi(asa cum ai fost in toata campaia) te somam sa ti pastrezi integritatea,te somam sa fii transparent, te somam sa ne redai bucuria da a trai( pt ca in ultimii 8 ani doar am supravietuit) te somam sa ramii pina la capat aceiasi persoana in care am avut incredere...te somam sa crezi in noi botosanenii ...te somam sa ne redai increderea si mindria luata de Flutur in ultimii 8 ani prin infatuarea de care a dat dovada...te somam pt ca NOI CREDEM IN TINE ;te somam pentru ca pentru multi dintre noi singura speranta prin care ne putem schimba viata este o data la patru ani ...Te somam sa ai incredere in tine si in oamenii din jurul tau ...pentru ca noi nu te am votat din cauza disperarii...nu te am votat doar pentru a schimba ceva, te am votat deoarece credem in tine...te somam pentru ca patru ani trec repede...BAFTA ECHIPEI OVIDIU PORTARIUC!
12 iunie 2012, 21:24
Felicitari domnule primar pentru atitudine. Nu va lasati intimidat de cei ce vor sa va puna bete in roate, aveti tot ce va trebuie pentru a fi un primar bun: bun simt,cultura, bunacuviinta, sinceritate, energie, devotament pentru oras si cetatenii lui. De cateva zile merg pe strada si vad fete descretite si pline de speranta. Ne-ati redat speranta ca suntem pe cale buna! va sustinem si va suntem aproape.
12 iunie 2012, 20:19
Sondaj
Pe cine votați la Primăria Botoșani?
Gheorghe Ciubotaru - PMP
Cosmin Andrei - PSD
Liviu Toma - Pro România
Roxana Țurcanu - ALDE
Cătălin Flutur - PNL
Corina Dănuță - PPUSL
Marcel Gheorghiță – USR-PLUS
Cătălin Silegeanu - independent
Altul
Declaraţia zilei
„Dacă mai urmează încă un an la fel de secetos, atunci lucrurile se complică foarte mult. Dacă urmează doi ani la fel de secetoşi şi noi suntem la acelaşi nivel al infrastructurii de irigaţie, lucrurile se complică foarte ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8582 lei
USD
Dolarul SUA
4.0972 lei
CHF
Francul elveţian
4.5132 lei
GBP
Lira sterlină
5.3220 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9261 lei
XAU
Gramul de aur
257.4245 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2476 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3490 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9944 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1126 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1821 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6530 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.