Ştiri
Doina Federovici, listă de critici la adresa consilierilor liberali: Și-au făcut un obicei din a bloca proiectele de dezvoltare VIDEO

După comunicatul transmis de consilierii județeni PNL imediat după ședința extraordinară de miercuri, 23 iunie 2021, a venit și replica persoanei vizată.

Doina Federovici a convocat o conferință de presă prin care a dezavuat atitudinea liberalilor din plenul județean.

 

A enumerat mai multe momente în care, în opinia sa, consilierii județeni PNL s-au opus prin vot proiectelor de dezvoltare ale județului.

 

„Liberalii botoșăneni și-au făcut un obicei din a bloca toate proiectele de dezvoltare ale județului, deși susțin că nu se opun dezvoltării! Votul de ieri din plenul Consiliului Județean Botoșani asupra proiectului de hotărâre privind exercitarea dreptului de preemțiune în cazul vânzării Casei Mavrocordat, fosta Grădiniță 24 din municipiul Botoșani, este ultimul dintr-un lung șir de astfel de exemple, pe care am să le enumăr pe scurt”,

Doina Federovici, președintele CJ Botoșani

 

 

17 decembrie 2020

 

Demararea procedurilor de achiziție a Casei Moscovici. Consilierii județeni liberali s-au abținut în bloc la vot, doar greșeala unuia dintre ei a făcut ca proiectul să fie votat la limită. Atunci, liberalii acuzau că decizia exercitării dreptului de preemțiune a fost luată de fosta conducere a Consiliului Județean fără a-i consulta și pe consilieri. Codul Administrativ cere necesitatea aprobării prin vot de către consilieri doar în momentul demarării procedurilor de achiziție. Cu toate acestea, am decis să intrăm în plenul Consiliului Județean cu toate solicitările referitoare la exercitarea sau nu a dreptului de preemțiune făcute de proprietarii imobilelor catalogate drept clădiri de patrimoniu, pentru a transparentiza deciziile pe care le luăm. În ciuda acestui fapt, consilierii județeni liberali s-au abținut la toate proiectele importante, iar în acest caz abținerea echivalează cu un vot împotrivă.

 

26 ianuarie 2021

 

Actualizarea indicatorilor tehnico-economici ai Drumului Mănăstirilor. Deși declamau sus și tare că nu se opun dezvoltării județului, consilierii județeni liberali s-au abținut de la vot. Fără acea actualizare, ieri nu puteam demara modernizarea acestui drum vital pentru turismul din județul Botoșani.

 

29 ianuarie 2021

 

Exercitarea dreptului de preemțiune în cazul Conacului Alexandrescu de la Guranda. Pe masa consilierilor județeni a ajuns proiectul prin care puteam cumpăra una dintre cele mai frumoase clădiri din țară, la un preț rezonabil, mai puțin de 300.000 de euro. Pe lângă imobilul de patrimoniu, care avea 32 de camere, în oferta proprietarului intrau și cele aproximativ 16 hectare de teren și luciu de apă. Atunci, consilierii liberali au căutat tot felul de scuze și s-au abținut de la vot, astfel încât CJ-ul nu și-a putut exercita dreptul de preemțiune.

 

23 martie 2021

 

Aprobarea bugetului pentru drumurile județene și cele de interes local. Consilierii județeni PNL au părăsit sala în momentul votului. Într-o luare de poziție ei au acuzat politizarea alocării bugetare, uitând să spună că la sfârșitul anului trecut, înainte de Crăciun, Guvernul României a alocat primăriilor din județ conduse de reprezentanții partidului de guvernământ un milion de euro, mai mult decât banii pe care îi au alocați, în acest an, toate unitățile administrativ-teritoriale din județ pentru drumuri. Acei bani nu au putut fi cheltuiți și au rămas în excedent, fiind la dispoziția acelor primari în acest an. Sumele împărțite de Consiliul Județean au mers către toate cele 78 de unități administrativ-teritoriale, iar la repartizarea lor s-a ținut cont de rigorile legii, de starea și lungimea drumurilor de interes local, dar și de echitatea repartizării fondurilor publice. Magistrații Tribunalului Botoșani au apreciat drept just și legal modul în care Consiliul Județean a împărțit banii alocați de Guvernul României pentru drumurile județene și comunale.

Cu toate acestea, prefectul județului Botoșani, asumat de către PNL, a considerat că drumurile din județ nu sunt prioritare și a atacat la Curtea de Apel Suceava decizia magistraților botoșăneni. Astfel, se face că, la jumătatea anului, primarii din județul Botoșani și Consiliul Județean nu pot folosi încă banii pentru drumuri, dijmuiți cu 30% de către Guvernul PNL-USR, fondurile fiind blocate până la judecarea contestației prefectului. Curtea de Apel Suceava nu a stabilit încă termen de judecată în acest dosar.

 

21 aprilie 2021

 

Bugetul propriu al Consiliului Județean. Un alt exemplu îl reprezintă votul pe bugetul județului. Și așa ciuntit de Guvernul PNL, bugetul pe care l-am propus în acest an l-am conturat echilibrat, cu un accent pe dezvoltare. Cu toate acestea, consilierii liberali s-au abținut de la vot, punând în pericol chiar realizarea celor 106 kilometri ai Drumului Strategic, pentru că, fără buget nu se puteau semna contractele de execuție de lucrări pentru loturile 1 și 3.

              

23 iunie 2021

 

Exercitarea dreptului de preemțiune în cazul Casei Mavrocordat, fosta Grădiniță 24. Consilierii județeni liberali s-au abținut din nou de la vot, motivând că solicitarea privind exercitarea sau nu a dreptului de preemțiune a venit din partea tatălui proprietarului și nu a proprietarului.

La Consiliul Județean Botoșani solicitarea a ajuns de la Guvernul României, în speță de la Ministerul Culturii, girat chiar de către un membru PNL. Reprezentanții Guvernului nu au considerat că solicitarea venită este în neregulă. Să înțeleg de fapt că reprezentanții PNL din Consiliul Județean Botoșani își acuză propriul guvern de „nereguli”? Aș tinde să cred că nu au acest tupeu și că, de fapt, e un joc politic ieftin, prin care vor să împiedice dezvoltarea județului. Din păcate, de această dată, joacă soarta copiilor cei mai defavorizați, cei care au nevoie cel mai mult de ajutor și anume copiii cu dizabilități, pentru că acel imobil, dacă ajungea să fie achiziționat de CJ, urma să fie destinat ca sediu pentru Centrul Județean de Resurse și de Asistență Educațională.

 

„Păcat, doamnelor și domnilor consilieri liberali! Încercați să ieșiți din jocurile politice cu mize mici! Încercați să puneți mai presus de interesele dumneavoastră de partid interesele botoșănenilor care v-au votat!”,

a încheiat Doina Federovici

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Liberalii, abținere la achiziția fostei grădinițe: Nu putem valida prin vot un proiect cu nereguli

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Prognoza meteo emisă pentru prima lună de vară: CUM va fi vremea în minivacanța de Rusalii
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 29 mai - 26 iunie 2023.
ASTĂZI: Lucrări la Barajul Stânca, apel către toți șoferii
Poliția de Frontieră a făcut anunțul în urmă cu puțin timp.
Șapte cadre medicale de la Botoșani solicită locuințe ANL – Lista
Proiectul de hotărâre privind aprobarea listei solicitanților va fi votat în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean.
Șeful Poliției de la Botoșani ne liniștește: FĂRĂ omoruri la comandă și reglări de conturi în județ
Infracțiunile de mare violență sunt puține la Botoșani și înregistrează chiar o scădere.
A plecat la ceruri un profesor din Botoșani care a format generații întregi de copii
Este doliu în Educație după ce s-a stins din viață un îndrăgit profesor.
Tot mai mulți botoșăneni circulă cu autobuzele Eltrans după lansarea aplicației care te ghidează prin oraș
Compania de transport public a făcut un prim pas spre digitalizare la finalul lunii martie, iar călătorii află în timp real informații despre circulația autobuzelor.
FAKE NEWS despre contaminarea radioactivă distribuit masiv, ISU face apel la cetățeni
Reprezentanții ISU fac un apel către cetățeni să se informeze doar din surse oficiale.
Botoșănean de 20 de ani prins circulând cu aproape 200 de km/h în localitate
Tânărul a rămas fără permis pentru 120 de zile, polițiștii aplicându-i și o amendă.
Raluca Turcan a făcut o descoperire: Angajaţii din privat ”abia îşi duc traiul de la o zi la alta”
Fostul ministru al Muncii, Raluca Turcan, atrage atenţia asupra faptului că în mediul privat sunt numeroşi angajaţi cu venituri foarte mici.
Eveniment muzical de mare clasă la Seminarul Teologic din Botoșani – GALERIE FOTO
Organizat de Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Gheorghe” Botoșani în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Botoșani, evenimentul a găzduit elevi de la mai multe școli din județul Botoșani.
Rareș Prisacariu a dus la școală trofeul câștigat la Românii au talent: Aceștia sunt minunații mei colegi! GALERIE FOTO
Rareș Prisacariu, câștigătorul sezonului 13 al concursului Românii au talent, a avut parte de o primire foarte frumoasă din partea colegilor de clasă.
Elevii botoșăneni sunt “Prietenii Pompierilor”: Echipele care vor reprezenta județul la etapa națională – GALERIE FOTO
120 de elevi s-au întrecut, astăzi, pentru trofeul “Prietenii Pompierilor”.
Se caută preot în Botoșani: Postul este vacant, dar parohia nu are biserică
Mitropolia Moldovei și Bucovinei a actualizat lista cu parohiile vacante pentru care pot opta pentru transfer doar preoții din cadrul Eparhiei Iașilor care întrunesc condițiile statutare de transfer.
Sara pe deal a unit sute de botoșăneni într-un loc în care interpreții și creația se întâlnesc și dau viață artei - GALERIE FOTO
Prima ediție a evenimentului a adus pe scenă artiști a căror muzică i-a binedispus pe melomanii botoșăneni și nu numai.
Botoșănean oprit de polițiștii suceveni, șoferul s-a întors acasă cu un dosar penal
Botoșăneanul a fost depistat cu probleme la mașină, el fiind acum cercetat penal.
Sexagenar prins cu trei persoane în mașină: polițiștii i-au interzis 6 luni să mai folosească automobilul
Agenții Serviciului Rutier au depistat, ieri, pe strada I.C. Brătianu, din municipiul Botoșani, un autoturism condus de un bărbat, de 60 de ani, din comuna Sulița.
Polițiștii i-au golit unui botoșănean mașina plină de lemne
Ieri, în intervalul orar 16:00 - 20:00, Secția de Poliție Rurală 10 Ștefănești a desfășurat o acțiune pentru impunerea unui climat de siguranță rutieră și pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale din domeniul silvic
Și-a luat... viteză! Polițiștii l-au oprit pentru una, au descoperit alta
O echipă a Serviciului Rutier a oprit pentru control, pe drumul național D.N. 29 C, în comuna Vârfu Câmpului, un autoturism care circula cu viteză peste limita legală.
Tânără ridicată din oraș și băgată după gratii pentru tâlhărie
În cursul zilei de vineri, cadrele Poliției Săveni au identificat o tânără, de 34 de ani, din oraș, pe numele căreia era emis, de către Judecătoria din localitate un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea.
Descindere în casa unui botoșănean care efectua intervenții chirurgicale nepermise asupra câinilor
Polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor au pus, vineri, în executare un mandat de percheziție domiciliară, în comuna Gorbănești, la locuința unei persoane bănuită de comiterea infracțiunii de ”intervenții chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal”, precum cuparea urechilor și codotomie, tăierea cozii.
V-ati pus problema daca este corect ca bugetul judetului sa fie cheltuit pe astfel de imobile care ar mai necesita inca de trei ori pe atata fonduri pentru a fi aduse la o stare cat de cat rezonabila pentru a putea fi folosite? Chiar asa de bine sta cj la capitolul cladiri de patrimoniu renovate incat sa mai aduceti niste ruine pentru a putea baga banii in ele, fara numar? Poate ar trebui introduse pe lista cladirilor de patrimoniu, daca merita si nu sunt acolo si sa fie sprijiniti proprietarii prin scutiri de taxe si impozite sau prin alte asemenea facilitati pentru a ramane in viata.
24 iunie 2021, 20:31
Sondaj
Este îndreptățită greva cadrelor didactice?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Marius Croitoru e în staff-ul tehnic la Botoșani, nu antrenor principal că nu poate, dar în partea asta de scouting, recunosc că are un ochi excepțional. Mihai Ciobanu e cu licență, rămâne în continuare el. Croitoru e ...
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.9575 lei
USD
Dolarul SUA
4.6194 lei
CHF
Francul elveţian
5.1137 lei
GBP
Lira sterlină
5.7071 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.3068 lei
XAU
Gramul de aur
290.0889 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2601 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3316 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0134 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3885 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2096 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6655 lei
Vremea
astăzi
Botosani
24.6 o C
Dorohoi
22.8 o C
Bucecea
23.9 o C
Darabani
22.3 o C
Saveni
23.2 o C
Ştefăneşti
22.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.