Ştiri
Eugen Țurcanu s-a zbătut până la aluzii penale, pentru păstrarea semafoarelor

După ce săptămâni la rând semaforul de lângă stația Rompetrol – Calea Națională a fost nefuncțional și a dus la producerea de accidente rutiere, noul primar a anunțat măsuri la această activitate de semaforizare.

„Colegii din Primărie sunt ocupați cu alte lucruri”

 

Iar astăzi, 28 ianuarie 2021 le-a pus în practică prin promovarea unui proiect de hotărâre în ședința ordinară de Consiliu Local prin care mentenanța semafoarelor a fost preluată de la Direcția de Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA) condusă de Eugen Țurcanu, către compartimentul transporturi din cadrul Direcției Edilitare a Primăriei.

 

Vizat direct, Eugen Țurcanu și-a criticat colegii de la compartimentul transporturi pe care indirect i-a acuzat că ar avea alte preocupări, neprietenoase cu legea, decât să aibă grijă de semafoare.

 

„În 2010 atunci când am preluat activitatea de la Direcția de Intervenții Edilitare, serviciul semaforizare ne-a fost pasat nouă în administrare deoarece colegii din Primărie – compartiment transporturi fiind foarte, foarte ocupați cu alte lucruri, în special cu eliberarea de licențe de taxi, într-un mod foarte, foarte interesant, era o bursă a acestor licențe care teoretic trebuie să le scoți la licitație, cu supravegherea mijloacelor care parchează în municipiu și nu stau în parcuri auto, sunt foarte ocupați, iei un maxi-taxi unde stai ca sardelele în cutie, în autobuzele care circulă cum circulă”,

Eugen Țurcanu, director DSPSA

 

Șeful DSPSA s-a întrebat retoric, cum se vor achiziționa tot felul de elemente necesare semaforizării prin Serviciul Achiziții al Primăriei care este „ca un stat în stat” și care modifică modalitatea de achiziții după cum dorește.

 

Sau cum vor interveni salariații Primăriei să îndrepte stâlpii după accidente rutiere.

 

„luați-le, nu am nicio problemă! Dar vă atrag atenția că, cei doi inși care sunt la compartimentul transporturi nu sunt în stare să administreze semafoarele. Nu că nu vor, nu pot, ei nu sunt învățați să muncească acolo, ei sunt învățați să facă altceva”, a fost avertismenul de încheiere a lui Țurcanu.

 

Doar că discuțiile nu s-au oprit aici.

 

Viceprimarul Liviu Toma: „Noi astăzi votăm la acest proiect, oportunitatea și necesitatea transferului acestei structuri de la DSPSA către Direcția Edilitare, partea de legalitate din punctul meu de vedere este okay, fiind asigurată de cei care au întocmit documentele în susținerea proiectului. Ce nu am găsit în documente este dacă este nevoie de preluarea unui număr de salariați de la DSPSA către Primăria Botoșani și dacă prin acest transfer se va reuși și cum se va reuși ca intervențiile să se facă într-un timp mai scurt”.

 

Nelipsitul sprijin de care are parte Eugen Țurcanu a venit de la fostul primar, Cătălin Flutur care a subliniat că în realitate, muncitorii de la DSPSA sunt coordonați de cei din „Edilitare”.

 

„Tot din experiență vreau să spun un lucru, îi dau dreptate dlui Țurcanu și parțial dlui Toma pentru că eu nu înțeleg care este oportunitatea. Am văzut mai multe discuțiile legate de activitatea DSPSA-ului, printre care și Cornișa. Stimați colegi, noi nu dăm și să ne iasă din cap lucrul acesta. Noi nu dăm subvenție, toți cei din DSPSA sunt angajații Primăriei, DSPSA este o direcție a Primăriei”,

Cătălin Flutur, consilier local PNL

 

Și că toată această poveste nu ar avea în spate decât un interes anume, prin mutarea unui serviciu de la o direcție cu 100 de salariați la un compartiment cu doi angajați.

 

„Aveți un politruc acolo director care se comportă ca pe moșia lui”

 

Actualul primar și-a explicat demersul:

 

„Sunt neplăcut surprins că dl Flutur vorbește la multe proiecte de hotărâre de CL, de interes. De ce trebuie să fie mereu un interes, dle Flutur? Nu putem vorbi de eficientizarea unei activități așa cum bine dv. ați spus, că au stat semafoarele nereparate săptămâni întregi? Și atunci când vrem să facem o activitate mai bună cu aceste instalații de semaforizare pe care le transferăm la un compartiment care are menirea să se ocupe și nu să lăsăm la această direcție pe care ați umflat-o și o susțineți pentru că aveți un politruc acolo director și are tot felul de activități care nu are nicio legătură, una cu alta. De la câini comunitari la Cornișa, la semafoare, la fântâni arteziene, la marcaje și care se comportă ca pe moșia lui”,

Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani

 

În încheiere Cosmin Andrei a arătat că oricum nu DSPSA se ocupa de mentenanța semafoarelor, această activitate fiind externalizată. Și pentru ca situațiile cu semafoare defecte săptămâni întregi să înceteze, în noul contract se vor stipula timpi de intervenție la avarii și alte scăpări care sunt în prezent.

 

Iar predecesorului său i-a transmis că DSPSA nu este în subordinea Primăriei ci o entitate cu personalitate juridică din subordinea CL.

 

Proiectul a fost votat iar activitatea de semaforizare a fost trecută de la DSPSA la Primărie.

loading...
loading...
Primarul pregătește preluarea directă a semafoarelor: Vor intra mai târziu pe intermitent și ”voi trece în caietul de sarcini niște timpi de reacție foarte scurți”

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Botoșănean condamnat la aproape 5 ani de pușcărie capturat tocmai la Buzău
Bărbatul era fugar și a fost dat în urmărire națională.
Haine „fără firmă” în valoare de 4.000 de lei confiscate de Poliție
Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani au descins într-un magazin din municipiul Botoșani.
Politicienii se implică și în activități sportive – GALERIE FOTO
La nivelul Uniunii Europene anual între 23-30 septembrie se marchează Săptămâna Europeană a Sportului, cu scopul de a conștientiza cetățenii în ceea ce privește importanța unui stil de viață activ.
Un botoșănean care-și teroriza soția a fost ridicat de polițiști
El avea interdicție să se apropie de soție din cauza comportamentului violent.
DEMONSTRAȚIE a jandarmilor! Ce se poate întâmpla la prinderea infractorilor, câinele a sărit prin geamul mașinii – VIDEO & GALERIE FOTO
Echipajele Grupei de Acțiuni Speciale și Intervenție Antiteroristă dar și Grupei Conductori Câini de Serviciu ajutate de doi elevi de la Școala Fălticeni care se află în practică la IJJ Botoșani au participat la demonstrație.
Polițiștii de la Botoșani aproape șocați după discuții cu copii: Noi suntem acolo!
Periodic au loc astfel de întâlniri între grupuri de copii și polițiștii de la Biroul de Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani.
TRAGEDIE la Suceava: Tânăr de 26 de ani mort în mâinile medicilor – GALERIE FOTO
Tânărul a murit într-un accident urtier care a avut loc în această dimineață.
PERICOLELE din școală care pot distruge copii: În fiecare zi se întâmplă câte un caz, dar nu sunt reclamate
Este un subiect extrem de important care necesită și măsuri rapide. Mai ales că în legislația specifică românească nu este nicio prevedere pentru astfel de fapte.
Ședință ATOP „fără reflectoare” la sediul Jandarmeriei!
Membrii Autorității Teritoriale de Ordine Publică Botoșani (ATOP) au fost convocați pentru ședința ordinară aferentă lunii septembrie, întâlnirea fiind găzduită la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani.
FC Botoșani transferă un fundaș din Franța
Oficialii formației FC Botoșani îi vor aduce un nou jucător lui Mihai Teja.
Își revine Juventus? De ce Allegri își poate juca viitorul în meciul cu Maccabi Haifa
(P) Fanii lui Juventus Torino au trăit o eră de glorie între 2012 și 2020, când echipa lor a cucerit nu mai puțin de nouă titluri consecutive, în Serie A. Perioada de grație s-a încheiat în 2021, atunci când Inter Milano a întrerupt supremația juventină. Nici în 2022 nu au reușit torinezii să revină în fruntea Serie A, competiția fiind cucerită de AC Milan în acest an.
Iulius Mall Suceava te invită la TEDxAreni să pornești „În căutarea autenticității”, alături de Ancuța Bodnar, Dan Negru, Alex Nedea și alte persoane publice
Maratonul de inspirație TEDxAreni, în care speakerii vor vorbi despre autenticitate, despre ce înseamnă a avea și a respecta o identitate inspirată din circumstanțele sociale și cultura din care facem parte, va avea loc pe 1 octombrie 2022, la Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava. Invitați sunt Dan Negru, Mihaela Nabăr, Alex Nedea, Ana-Cristina Leonte, Ancuța Bodnar, Bogdan Rădulescu, Daniela Zeca Buzura, Oxa, Horațiu Silviu Ilea, dar vor fi și alte surprize. La eveniment vă așteaptă și Iulius Mall Suceava pentru a petrece împreună o seară culturală de excepție plină de inspirație.
După atâtea supermarketuri, în sfârșit s-a deschis și o fabrică la Botoșani – FOTOGALERIE 
În prezența Excelenței Sale, Uffe Balslev, Ambasadorul Regatului Danemarcei în România și a reprezentanților LTP Balkan, astăzi a fost inaugurată la Botoșani cea de-a 12-a și cea mai nouă unitate a acestei companii cu capital danez.
Cățel salvat de pompierii botoșăneni – FOTOGALERIE
 Pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani au fost solicitați în urmă cu puțin timp pentru a salva un cățel dintr-un cămin dezafectat de pe strada Peco, municipiul Botoșani.
30 septembrie 2022: Ziua în care circul politic a fost „târât pe jos” la secția de Poliție
Ultima zi lucrătoare a săptămânii (doar pentru anumite categorii de salariați, ce-i drept) a fost una plină de evenimente. Iată-le: 
Un jandarm în vârstă de 25 de ani și-a dat demisia, după câțiva ani de activitate, șeful IJJ: A fost o surpriză pentru mine
Cel care a anunțat trecerea în rezervă a tânărului subofițer a fost tocmai inspectorul șef Cristian Boariu, cel care conduce Inspectoratul Județean de Jandarmi (IJJ) Botoșani.
RECTIFICARE de buget la Nova ApaServ, venituri mai mari din scumpirea apei
Un alt proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a ședinței ordinare a fost „acordarea unui mandat special reprezentantului Județului Botoșani în Adunarea Generală a Acționarilor Societății Nova ApaServ Botoșani pentru rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli pentru anul 2022.”
CINCI zile cu scandal, muzică nocturnă și picnic în stradă la un priveghi – POVESTEA amenzilor aplicate de Poliție și jandarmi - VIDEO
Botoșănenii care locuiesc în zona Armoniei au avut parte de o săptămână de coșmar din cauza unui mort. Situația s-a calmat între timp, nu pentru că s-ar fi intervenit legal în mod neapărat, ci pentru că a fost înhumat decedatul.
Două doamne pentru funcția de ministru al Educației, una este din Botoșani
Locul lăsat liber de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, ar putea fi ocupat de o femeie, o consilieră prezidențială fiind principala favorită.Fotoliul este dorit însă și de un lider marcant liberal, ce a mai avut funcții guvernamentale.
Adio, permis! Mașina Poliției izbită de șoferul beat a fost practic aruncată pe marginea drumului – FOTO
Imagini de la accidentul rutier care a avut loc astăzi în județ.
Măi oameni buni, dar chiar nimeni și nimic nu-i poate veni de hac acestui Gibon, scăpat din beci?! Acești oameni, angajați la DSPSA cât vor mai suporta toate măgăriile lui Țurcanu...?
29 ianuarie 2021, 16:34
Țurcanu moare în chinuri. Pierde șpaga. Posibil se mută în altă parte. Nici la edilitare in primărie nu miroase a iasomie. Șpagă se dă. Băieții cu mentenanța semafoarelor știu să ungă bine. Si nici grădină zoo nu și-a tras Țurcanu. Așaaaa cevaaaa...
28 ianuarie 2021, 18:59
Sondaj
Ce alegeți între o deplasare cu un taxi și una cu un automobil Bolt?
Taxi
Bolt
Prefer altceva
Declaraţia zilei
„Nu vreau să fac niciun fel de comentariu, dar dacă minimul e de 50 de puncte și ei fac 15 puncte? Măcar să schițeze de bun simț, pentru comisia aia, trei prostii sau din aducere aminte. Au lăsat foaia goală. Și cu acea ...
starshiners.ro%20
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9490 lei
USD
Dolarul SUA
5.0469 lei
CHF
Francul elveţian
5.1652 lei
GBP
Lira sterlină
5.6367 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4963 lei
XAU
Gramul de aur
270.7253 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2606 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.1728 lei
AUD
Dolarul Australian
3.2777 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.6857 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2013 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6655 lei
Vremea
astăzi
Botosani
29.3 o C
Dorohoi
24.3 o C
Bucecea
26.8 o C
Darabani
23.5 o C
Saveni
27.3 o C
Ştefăneşti
26.4 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.