Știrea zilei
Faţa (ne)văzută a Festivalului Verii - propaganda electorală pe banii botoşănenilor
1 mai 2012, Ovidiu Portariuc, candidatul de atunci la funcţia de primar, condamnă public politizarea de către edilul şef în funcţie Cătălin Flutur a Zilei Muncii şi folosirea de către acesta a resurselor instituţiilor statului în scop electoral.
26 august 2012, Ovidiu Portariuc, noul primar al municipiului Botoşani, pune practic capăt Festivalului Verii, rebotezat Summer Fest, urcându-se pe scenă şi vorbind mulţimii, lucru fără precedent în oraş ţinând cont de ediţiile precedente.


Laude în faţa a mii de oameni inclusiv pentru proiectul Cornişa
Alocuţiunea de pe scenă a edilului şef este practic ultima etapă a propagandei electorale mai mult sau mai puţin făţişe pe care PSD-iştii şi-au făcut-o în bună parte pe bani publici cu ocazia festivalului. Timp de patru zile prezentatorii nu au contenit să aducă laude noului primar la doar două luni de la învestirea acestuia în funcţie. Sâmbătă, de exemplu, Marius Honceru a dat un adevărat recital. Pe lângă clasicele mulţumiri aduse lui Portariuc pentru organizarea festivalului, acesta a spus în repetate în rânduri că Botoşani s-a schimbat, că Botoşani este altceva şi altele asemenea. În laudele deşănţate la adresate şefului de la municipiu a ajuns nici mai mult, nici mai puţin să transmită că după instalarea acestuia pe post se va realiza parcul de agrement Cornişa, unul dintre cele mai mari din ţară, în condiţiile în care Ovidiu Portariuc este nimeni altul decât cel care a criticat în nenumărate rânduri acest proiect, a spus despre el că ar putea falimenta urbea şi a amânat licitaţia care trebuia să aibă loc la începutul lunii iulie. "Acest spectacol vă este oferit de Primăria municipiului Botoşani şi Consiliul Judeţean Botoşani, fără de care noi n-am fi fost aici", a fost doar una dintre afirmaţiile făcute de prezentatori de la microfon în ziua de vineri.

VEZI CÂND ŞI DE CE A MAI URCAT PRIMARUL PE SCENA FESTIVALULUI:
 Cupluri de aur premiate la scenă deschisă – GALERIE FOTO&VIDEO

Voluntari în culorile PSD-ului care împart şi poza primarului


Pe toată perioadă celor patru zile de petreceri perimetrul manifestărilor a fost străbătut de aproximativ 20 de aşa-numiţi voluntari care să dea informaţii botoşănenilor, să culeagă păreri, etc. Curată coincidenţă, dacă la criticata zi de 1 Mai o sumedenie de participanţi aveau tricouri verzi, culoarea Mişcării pentru Botoşani, cei de la Summer Fest au avut tricouri roşu cu alb, fix culoarea PSD-ului (foto sus). "Sunt voluntari îmbrăcaţi în tricouri roşii, cred că aproximativ vreo 20 de voluntari care ajută la acest festival. Scopul lor este să asigure că lucrurile decurg în mod normal, că nu sunt incidente, că lumea este mulţumită, dau informaţii, poate oamenii sunt dezorientaţi şi vor să ajungă într-o anumită zonă", a explicat Ovidiu Portariuc rolul lor în prima zi de Summer Fest. Dincolo de informaţiile pe care le-ar fi dat ei botoşănenilor, cert este că au împărţit broşuri cu programul festivalului. Singura fotografie de pe aceste materiale era tocmai cea a primarului în biroul său, cu un mesaj aferent şi numele scrise cu nişte caractere pe care doar denumirea manifestării şi a instituţiei pe care o conduce o întreceau ca mărime. Câte broşuri s-au făcut este un mister. „Nu vă putem spune exact”, ne-a comunicat Andreea Federovici, consilier de presă al primaurlui, care a adăugat că nu poate preciza nici costurile şi că broşurile fac parte dintr-un plan mai amplu cu afişe, site şi alte materiale de promovare ale festivalului.
Puţină reclamă la omul susţinut de primar pe Colegiul Botoşani






Altă stranie coincidenţă, unul dintre PSD-iştii cei mai prezenţi la manifestări a fost ex-deputatul Mihai Baltă, cel care în campania electorală pentru alegerile locale l-a sprijinit pe Ovidiu Portariuc şi care acum, la rândul său, îl susţine pentru dobândirea unui nou mandat de parlamentar chiar pe Colegiul Botoşani. Astfel, sâmbătă, la o oră de „prime time” a festivalului, întregul program de pe scena mare a fost întrerupt pentru a se acorda premii la un concurs de şah. Cel care le-a înmânat a fost nimeni altul decât Mihai Baltă, în cazul căruia Ovidiu Portariuc a simţit chiar nevoia să ia microfonul şi să îi facă puţină reclamă. "Poate că puţini dintre dvs. ştiu că domnia sa este antrenorul echipei naţionale a României la şah şi ne bucurăm că avem în oraş un asemenea susţinător", a spus Ovidiu Portariuc în faţa a mii de botoşăneni.



CITEŞTE ŞI:
 Mihai Baltă îi face campanie lui Portariuc, nu e clar din ce poziţie
Participanţii la festival cu crescut ca Făt Frumos
Cel puţin ciudat este modul în care Primăria a prezentat numărul participanţilor la festival. În amintita broşură Portariuc miza pe un număr de peste 30.000 de persoane. După prima seară a festivalului s-a anunţat că au fost 10.000 de oameni, după a doua 20.000, pentru ca duminică unul dintre prezentatori să spună de pe scenă că la Festivalul Verii au participat… 100.000 de oameni. Din nou coincidenţă, numărul a fost preluat şi de primar care în declaraţiile publice a făcut public acelaşi număr, fără să se precizeze care a fost baza de calcul, cum s-a ajuns la acest număr, etc. Aceasta în condiţiile în care chiar în săptămâna festivalului Direcţia Judeţeană de Statistică a făcut public că, potrivit datelor culese la recensământ, în municipiul reşedinţă locuiesc doar 100.890 de oameni.
CITEŞTE ŞI:
Portariuc: Eforturile noastre au fost răsplătite, 100.000 de botoşăneni în stradă 
Cu alte cuvinte n-a prea fost botoşănean care să nu meargă la Summer Fest. Spre deosebire de anii precedenţi, când organizarea era făcută exclusiv din sponsorizări, de această dată s-au folosit şi bani de la buget, Consiliul Local alocând 50.000 de lei, iar Consiliul Judeţean anunţând repartizarea unei sume în acelaşi cuantum. „Suntem oameni de cuvânt”, a răspuns ieri Gheorghe Sorescu, vicepreşedintele CJ, atunci când a fost întrebat dacă CJ mai dă banii date fiind nemulţumirile preşedintelui CJ Florin Ţurcanu privind faptul că prin festival s-au promovat aproape exclusiv Primăria şi PSD. 
CITEŞTE ŞI:
Ţurcanu îi face scandal lui Portariuc cu Festivalul Verii

Urmărește-ne și pe Google News

Un proprietar de clădiri obligat să plătească 160.000 de euro impozit de neglijență: Va fi executat, ca orice contribuabil
Este probabil unul dintre cele mai mari impozite calculate în municipiu pentru un proprietar de clădire.În lei, suma totală se ridică la 800.000 de lei, echivalentul a 160.000 de euro.
Un fost director de la „Apă” schimbă tabăra și intră în rândul muncitorilor ca lider sindical: Am fost și în canal și în Consiliul de Administrație
Premieră la Botoșani într-o societate comercială cu capital de stat, unde un fost director general încearcă să devină reprezentant legal al muncitorilor și nu numai.
Unul dintre directorii de la Casa de Pensii a părăsit instituția
Este vorba despre unul dintre cei doi adjuncți ai unității de stat, care din această toamnă nu mai ocupă funcția de conducere din fruntea Casei Județene de Pensii (CJP).
Balul Oamenilor de Afaceri s-a transformat în gală cu dress code black & white: businessmeni surpriză, absențe neașteptate și premiere pe sărite – VIDEO & GALERIE FOTO
Cei mai performanți antreprenori s-au întâlnit vineri seară la salonul ”Luceafărul” de la Cucorăni la a XXX – a ediție a Balului Oamenilor de Afaceri. În anul aniversar manifestarea s-a transformat, cel puțin declarativ, în Gala Excelenței în Afaceri, la care organizatorul, Camera de Comerț Industrie și Agricultură (CCIA) Botoșani, a lansat Topul Județean al Firmelor.
Povestea gemenilor învingători care au cântărit 1.000 de grame și au stat TREI luni în incubator: Au avut foarte multe complicațiiVIDEO
S-au spus și s-au ascultat povești de învingători vineri, 17 noiembrie 2023, la Maternitatea Botoșani.
Anul acesta: Revelion „pe avarii” organizat în centrul municipiului Botoșani, Primăria caută artiști cu pretenții mai puține
Consiliul Județean a ajuns să organizeze parada obiceiurilor de iarnă cu sprijin financiar din mediul privat.Primăria ține pasul și încearcă să creioneze un spectacol cât de cât satisfăcător pentru noaptea de Revelion, deși fondurile sunt limitate.
Instituția la care a ajuns să muncească doar directoarea: Stătea singură la ghișeu și primea cereri – VIDEO & GALERIE FOTO
Valul de proteste lovește în tot mai multe instituții ale statului, iar mai nou întrerup activitatea salariații din structurile Ministerului Muncii și Solidarității Sociale (MMSS).Se ajunge astfel la situații în care la aceste instituții lucrează doar șefii.
Caravana AUR pe interzis! Alianța și-a prezentat candidații de la europarlamentare cu un autocar parcat în centrul orașului, în zonă interzisă – GALERIE FOTO
Pentru această încălcare a Codului Rutier șoferii din Botoșani riscă amenzi din partea polițiștilor.Cei de la AUR, în schimb, și-au văzut nestingheriți de activitatea politică fără ca cineva să observe „elefantul” galben din centrul orașului.
Irina Rimes și muzicienii Filarmonicii au purtat peste 700 de botoșăneni pe tărâmul viselor: Mulțumim că ne-ați primit la voi acasăVIDEO & GALERIE FOTO
De aproximativ o lună cel mai așteptat concert al acestui final de an a fost fără doar și poate cel în care artista Irina Rimes a cântat la Botoșani alături de orchestra simfonică a Filarmonicii de Stat George Enescu dirijată de maestrul Alexandru Ilie.
Pasiune de-o viață: Cățelul din Botoșani desemnat de 10 ori campion național și internațional într-un singur an – VIDEO & GALERIE FOTO
Un botoșănean îndrăgostit iremediabil de câinii cu pedigree dărâmă un record cu un exemplar pe care l-a crescut de mic.Într-un singur an patrupedul a obținut zece titluri de campion național și internațional.
Când două consiliere se bat, câștigă... vicele – Lider nou de grup pregătit de liberali pentru CJ
Plecarea lui Viorel Iliuță din PNL a provocat unele dispute în cadrul filialei județene pe seama funcției de lider al grupului de consilieri județeni pe care fostul viceprimar o ocupa.
Secția de psihiatrie dintr-o fostă creșă care amintea de Auschwitz: Nici nu vreau să-mi aduc aminte cum arăta VIDEO & GALERIE FOTO
Condițiile din saloanele în care sunt îngrijiți bolnavii cei mai dificili de la Botoșani erau unele de nivel redus.Clădirea per ansamblu, în care a funcționat prima creșă a orașului, se apropia de imaginea unui fost lagăr.
Florin Țurcanu, back in business: Campanie în județ împotriva pesediștilor alături de un lider PNL
Fostul președinte al Organizației Județene a PNL Botoșani a revenit în politică.Florin Țurcanu este implicat activ în activitatea de coagulare a liberalilor din teritoriu, înaintea anului electoral 2024.
S-au ”evaporat” împreună cu serviciul: Peste 120.000 de botoșăneni apți de muncă nu lucrează nicăieri și nu apar în vreo evidență - Unde sunt?
Pe de o parte persoanele care nu lucrează se plâng că nu au unde.De cealaltă parte, firmele private suferă acut de forță de muncă și ajung în situații disperate în care funcționează subdimensionat.
Un liberal condamnat și-a pierdut calitatea de consilier județean! Locul său preluat de un președinte de filială care a „sărit” șase oameni
Componența liberală din plenul județean va fi din nou modificată după ce unul dintre aleșii de pe lista PNL și-a pierdut mandatul.Înlocuitorul său pare să fi fost mai greu de găsit după ce partidul a fost refuzat de șase ori.
Cornel Șfaițer, LIVE: Mă doare, o spun cu toată inima / Asta cu mutatul la Suceava nici de glumă nu-i bună VIDEO
Președintele alături de care FC Botoșani a promovat în SuperLigă și a obținut prima calificare în cupele europene deplânge situația în care a ajuns echipa, dar crede că există șanse reale pentru salvarea de la retrogradare și transmite suporterilor să fie alături de roș-alb-albaștri în această perioadă extrem de dificilă.
Ofertă UNICAT: Un om de afaceri acordă 10.000 de euro botoșăneanului care îi aduce cumpărător pentru o clădire din zona ultracentrală – FOTOGALERIE
Prima dată a scos-o la vânzare în 2014, după ce timp de trei ani a operat acolo pub-ul ”La Negustori”. Ulterior a închiriat-o la alte firme cu afaceri în domeniul HORECA, însă nu a renunțat la ideea de a ceda întregul imobil.
Toată lumea la muncă în folosul comunității! Inclusiv mămicile vor presta activități comunitare
Noua lege prin care se stabilește venitul minim de incluziune prevede ca obligativitatea să fie aplicată pentru toți beneficiarii apți de muncă.
DISPARE de la Botoșani stația GPL a companiei care a produs tragedia de la Crevedia: CE anume se va construi în loc – FOTOGALERIE
Respectivul punct de lucru al companiei Flagas SRL din strada Ion Pillat urmează să dispară cu totul. Iar în loc să apară alt obiectiv.
Șeful de la Protecția Consumatorilor a luat supermarketul în brațe și REFUZĂ să justifice închiderea magazinului Lidl și să spună ce a găsit acolo
La o săptămână de la închiderea magazinului Lidl din apropierea ISU, șeful Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Botoșani refuză categoric să facă publice motivele pentru care s-a luat această decizie.
bani publici de la primarie , bani publici de la consiliul judetean aruncati pe apa sambetei pentru campania electorala porceasca a lui Portariuc si Turcanu...asta au ales botosanenii: circ si circ pe banii celor care isi platesc taxele si impozitele care sant pe zi ce trece mai mari.Din toamna curentul si mancarea mai scumpe ca sa nu mai vorbim de ratele la banci crescute de dorinta de marire a unor dobitoci. La ultima sedinta de guvern s-au luat bani de la cofinantarea proiectelor de dezvoltare care insemnau locuri de munca pentru romani si s-au realocat pentru nemunca si angajarea camarilei usl-iste pe posturi cat mai caldute la stat.RUSINEEEE!!!!!
28 august 2012, 21:33
ma bucur ca sunt printre cei 890 de botosaneni care nu au participat :)))...rusinicaaaaa pentru numarul exagerat
28 august 2012, 21:22
Daca si lui Balta-i reprosati ca a inmanat cateva premii la sahisti cu scopul ca sa-si faca reclama sunteti penibili! Toata lumea stie ca el e cel mai mare sahist de pe la noi si participa la toate actiunile legate de sah din tot judetul ,nu numai din orasul nostru! Si daca nu ma insel e si vicepresedintele federatiei de sah! Incercati sa fiti obiectivi si nu blamati oameni aiurea!
28 august 2012, 21:11
Dar cand Molia-Fluture, Ghiolbita, Ada Macurvei si alti talhari, trogloditi si curvistine faceau campanie pe scena la festivaluri si evenimente ce era??? Nu campanie pe banii bolovanilor care-i sustineau??
28 august 2012, 21:03
Eu nu zic ca nu e bine sa profiti de astfel de momente,dar pe viitor, fiecare ar trebui sa fie mai retinut in a face anumite remarci, ca asa e dat de la cel de sus- sa iei o anumita atitudine, intr-o anumita situatie, exact ca cea pe care anterior ai criticat-o.
28 august 2012, 20:48
Numai niste carcotasi suntem.Orcine ar fi fost ales ar fi provitat de aceste momente. de ce sa nu recunoastem!
28 august 2012, 17:21
A fost "Sontai praznic" cu bani din buzunarele noastre pentru campania electorala a lor.Rusine.
28 august 2012, 17:08
furt din bugetul municipiului Botosani,asta a facut mortariuc .platiti fraierilor impozite !de cheltuit se pricepe mortariuc.
28 august 2012, 14:59
A fost o risipa desantata de bani publici, facuta de Urechila asta de Mortariuc, asistat de hunculeasa, feodoreasa, marcu cel cu arcu' si altii din sleahta uselista!
28 august 2012, 14:07
Anul acesta Botosaniul a avut parte de un festival cu totul deosebit.Felicitari organizatorilor si primarului care au oferit un adevarat spectacol.Frustrarea e mare ca nu-l mai vedeti pe Fluturel,iar autorul articolului sa fie linistit in privinta discursului primarului Portariuc.Daca primaria organizeaza,doar nu o sa vorbesti tu,scriitorul lui peste!
28 august 2012, 13:34
Da nu o vad pe doamna deputat Doina Federovici pe scena, parca ii placeau baile de multime? O fi trimiso pe nepoata, dar nici pe ea nu o vad. Nu mai inteleg nimic!!!
28 august 2012, 12:53
Daca asta e titlul de prima pagina la tine pe site mai bine te apuci sa scrii poezii sergiule! S-a terminat campania electorala daca se organizeaza ceva de bun augur nu mai e de campanie las-o moarta.
28 august 2012, 12:02
Da si IOLANDA angajata primatiei face parte dintre voluntari???? campanie electorala in toata regula....rusine d-le Portariuc
28 august 2012, 12:01
Festivalul a fost un succes si e normal ca o parte din merite sa ii revina si primarului Ovidiu Portariuc. Fara aportul si sustinerea acestuia festivalul nu ar fi avut loc. Acum daca stam sa cautam puncte slabe si tot felul de asocieri inseamna ca vrem sa stricam imaginea acestui festival. Au fost mult mai multi voluntari care nu au purtat tricouri rosii si care au facut treaba...si pe deasupra autorul acestui articol ii stie foarte bine...In ceea ce priveste numarul participantilor cu siguranta e mai apropiat de realitate decat daca ar fi numarat Roberta Anastase..
28 august 2012, 10:02
Sondaj
A fost politizată ediția din acest an a Balului Oamenilor de Afaceri?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Este un memoriu foarte amplu și bănuiesc că este un... provin informațiile de la un fost manager de la Nova Apaserv. Atât timp cât a fost acolo nu a rezolvat? Bănuiesc că este și frustrat acum și vă spun dvs. informațiile ce ...
answear.ro%20
inpuff.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9725 lei
USD
Dolarul SUA
4.5419 lei
CHF
Francul elveţian
5.1534 lei
GBP
Lira sterlină
5.7376 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.0556 lei
XAU
Gramul de aur
294.1024 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2544 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3086 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0036 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3433 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2044 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6669 lei
Vremea
astăzi
Botosani
6.1 o C
Dorohoi
3.1 o C
Bucecea
3.9 o C
Darabani
2.3 o C
Saveni
5.3 o C
Ştefăneşti
5.8 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.