Ştiri
Flutur, discurs de luptă în fața liderului național al PNL și a „fraților” candidați: PSD a însemnat în toți acești ani Partidul Sabotării Dezvoltării - VIDEO

Primarul municipiului reședință de județ i-a transmis premierului Ludovic Orban, președintele PNL la nivel național, că a ajuns din nou la Botoșani într-un moment extrem de important pentru viața politică a României.

A subliniat că rezultatul alegerilor locale din 27 septembrie 2020 va fi definitoriu pentru rezultatul scrutinului de la alegerile generale și implicit pentru evoluția întregii țări, cel puțin în următorii ani de zile.

 

„Pentru că, și cred că o majoritate a românilor este pe deplin conștientă de această realitate! - nu e același lucru ca timp de patru ani frâiele deciziei politice să fie în mâinile unui partid, Partidul Național Liberal, care a demonstrat că știe ce trebuie făcut pentru dezvoltarea acestei țări chiar și în condiții de criză sanitară, economică și politică sau, dimpotrivă, la butoanele puterii să ajungă din nou maeștrii absoluți ai populismului, ai demagogiei și ai vorbelor goale, eliberatorii de infractori, artizanii marelui, uriașului nimic pesedist”,

Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoșani

 

Spre deosebire de alte tipuri de alegeri, cele locale sunt o grea piatră de încercare pentru toți politicienii care se încumetă să intre în bătălia electorală pentru poziții uninominale, precum cea de primar sau cea de președinte de consiliu județean, a mai arătat Cătălin Flutur.

Și...

 

 Acum nu te mai poți ascunde printre alte nume pe o listă de partid, la fel cum nu mai este suficient să aștepți ca imaginea și performanțele partidului să fie proiectate de la sine și asupra ta! Acum trebuie să demonstrezi că ești performant, iar performanța în politică se măsoară în voturi! Dumneavoastră, domnule prim-ministru, în calitate de președinte al celui mai important partid din România, Partidul Național Liberal, sunt convins că știți mai bine decât oricine acest lucru și că îi prețuiți, îi apreciați, le conferiți încrederea dumneavoastră și îi sprijiniți pe fiecare dintre liberalii care se dovedesc în aceste momente importante capabili să atragă voturile românilor din toate colțurile țării pentru PNL.

 

Românii apreciază, conform sondajelor, stilul de lucru și eficiența guvernului pe care îl conduceți. Faptul că faceți lucrurile fără populism, conform nevoilor cetățenilor și după un calendar optim al fiecărui act administrativ este, cred, pe placul oamenilor. Puteați foarte bine, de exemplu, să stabiliți data începerii noului an școlar, din rațiuni electorale, în avantajul primarilor în funcție ai PNL, după momentul alegerilor locale din 27 septembrie. Nu ați făcut acest lucru, îngrijindu-vă mai mult de soarta copiilor românilor, a căror nevoie de educație este mai presus de orice interes politic de moment. Ba mai mult, ați găsit și cea mai corectă cale de a face din redeschiderea școlilor un moment cât mai lipsit de riscuri pentru copii: aceea de a lăsa în seama și în responsabilitatea autorităților locale decizia privind modul în care se reiau cursurile, ca și eforturile de organizare și de asigurare a necesarului de materiale, specific acestei perioade.

 

„Am avut și continui să am de suferit”

 

 

Ca primar în funcție, trebuie să vă mărturisesc că nu a fost și nu este deloc ușor să facem acest lucru, dar vă asigur că, la Botoșani, am făcut tot ce trebuie pentru ca unitățile de învățământ să își poată relua activitatea cu elevii în cele mai bune condiții posibile în contextul riscului epidemiologic.

Ca primar liberal în funcție, trebuie să vă spun că am avut și continui să am de suferit, în contextul electoral pe care îl parcurgem, ca urmare a transmiterii responsabilității privind începerea noului an școlar dinspre guvern spre autoritățile locale. Dacă un primar pesedist pasează demagogic răspunderea pentru tot ceea ce nu poate funcționa perfect pe umerii guvernului, un primar liberal nu poate face acest lucru și devine ținta atacurilor mișelești, nedrepte și iresponsabile ale adversarilor politici pentru care contează doar campania electorală.

 

 

„PSD a însemnat în toți acești ani Partidul Sabotării Dezvoltării”

 

Nu ne rămâne decât să sperăm că oamenii nu se vor lăsa păcăliți de propaganda otrăvită a PSD-ului și vor ști să aprecieze la justa valoare eforturile pe care le-am făcut, ca și responsabilitatea și buna dumneavoastră credință din momentul în care ați luat decizia începerii anului școlar pe 14 septembrie, punând interesul copiilor mai presus de jocurile politice și electorale.

 

La Botoșani ne-am bucurat de sprijinul consistent al Guvernului Orban încă de când acesta a fost învestit la Palatul Victoria, în urmă cu zece luni, și vreau să vă mulțumesc pentru asta. În acest scurt interval de timp am putut demara proiecte importante, pe care vechile guverne pesediste le-au ținut ascunse prin sertarele ministerelor ani și ani la rând. Am explicat public aceste lucruri și sunt convins că botoșănenii au înțeles că, pentru noi, ca municipiu condus de un primar liberal, PSD a însemnat în toți acești ani Partidul Sabotării Dezvoltării. La fel cum sunt convins că oamenii au înțeles nevoia de a asigura prin votul lor un lanț complet, fără fisuri și fără verigi lipsă, al deciziei politice și administrative: primar, consiliu local, consiliu județean, președinte de consiliu județean, majoritate parlamentară, guvern, președinte! De îndată ce voința cetățenilor se va manifesta în acest sens, democratic, prin votul și implicit încrederea acordată candidaților Partidului Național Liberal, vom fi obligați să continuăm să ne ridicăm la nivelul așteptărilor și aspirațiilor lor și să asigurăm deplina funcționalitate a lanțului decizional amintit. Botoșaniul are nevoie mai mult decât majoritatea zonelor țării de sprijin guvernamental concret, consistent, constant pentru a recupera printr-o dezvoltare accelerată decalajul economic actual față de alte regiuni. Și am toată încrederea că vom primi acest sprijin, ca și până acum, atâta timp cât veți conduce Guvernul României.

 

„Dle, prim ministru, o parte consistentă a botoșănenilor vă apreciază”

 

Săptămânile încinse de campanie electorală, lupta directă, ”la firul ierbii”, cu adversarii noștri politici și cu mijloacele murdare pe care aceștia le folosesc ne-au arătat și continuă să ne arate cu exactitate nivelul la care ne aflăm ca organizație de partid în acest moment. Vă semnalam, domnule președinte Ludovic Orban, la ultima dumneavoastră vizită la Botoșani, o serie de îngrijorări pe care le aveam în această privință, legate de consistența cantitativă și calitativă a activului nostru de partid din teren ori de rămășițele unor vechi tensiuni între cei care compun ceea ce numim astăzi cu mândrie ”marea familie liberală”. Mă bucur să vă pot transmite că cele mai multe dintre aceste neliniști au dispărut între timp și că la această dată, în momentul important al bătăliilor electorale, putem să ne batem cu forțe sporite pentru a ne atinge obiectivele.

 

Domnule prim-ministru, sper că am reușit să vă transmit câteva dintre datele de interes privind starea de spirit a momentului la Botoșani în administrație și politică, pentru a vă putea forma o imagine cât mai exactă a contextului în care vor avea loc alegerile locale, la sfârșitul săptămânii viitoare. Vreau să vă asigur că o parte consistentă a botoșănenilor vă apreciază, pe dumneavoastră și guvernul liberal pe care îl conduceți, pentru modul în care exercitați puterea executivă și că, în mod firesc, această apreciere va fi reflectată de rezultatele din 27 septembrie.

loading...
Lansare de candidați în prezența premierului cu forțe de ordine, amfiteatru și monitor uriaș cu mesaje electorale: Toată suflarea penelistă de la Botoșani v-a așteptat: VIDEO & FOTO

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
O botoșăneancă a triumfat la cel mai mare concurs de romanțe din România – GALERIE FOTO
Un concurs organizat în vreme de pandemie, dar care a strâns laolaltă cele mai bune voci.
Cerşetori torturaţi pentru a-şi face ”planul de încasări”: Victime exploatate la Botoșani, METODELE folosite de interlopi
Cu banii obţinuţi din traficul de persoane, inclusiv la Botoșani, interlopii şi-au cumpărat case şi maşini, având şoferi angajaţi pentru a se deplasa prin ţară.
DRAMA unei familii din Botoșani: Femeia și-a ucis soțul, patru copii au rămas orfani de tată
Bărbatul a fost înjunghiat în inimă, copiii asistând la întreaga scenă. Mama lor a fost arestată preventiv și trimisă în judecată.
Un botoșănean eliberat din pușcărie dispărut fără urmă! Sunați la 112 dacă îl vedeți
La data de 26 octombrie 2020 polițiștii botoșăneni au fost sesizați cu privire la dispariția numitului Feraru Sebastian de 26 ani, din localitatea Bădiuți, oraș Ștefănești, județul Botoșani.
Ședință de Consiliu Local pe repede înainte! Aleșii au votat în liniște proiectele, întrunirea online s-a terminat sec
Ultima ședință a actualului Consiliul Local a durat aproximativ un sfert de oră. De altfel singura voce care s-a auzit online a fost a președintelui de ședință, consilierul local Cătălina Lupașcu.
Șofer beat pulbere prins la plimbare prin centrul orașului
A refuzat recoltarea de mostre biologice de sânge.
Decizii CJSU: Trei școli în scenariul roșu și locuință modulară pentru o familie din Botoșani
Autoritățile s-au întâlnit într-o nouă ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU).
Percheziții DIICOT la Botoșani: Doi tineri reținuți, un kilogram de canabis confiscat – GALERIE FOTO
Față de cei doi bărbați a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați, în cursul zilei de astăzi, în fața instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă.
Un tânăr beat și fără permis s-a urcat la volan dis de dimineață
Probleme mari pentru un tânăr din Botoșani.
Loading...
Controale în locurile aglomerate, zeci de amenzi date într-o singură zi – GALERIE FOTO
Noi activități desfășurate de polițiști pentru prevenirea și limitarea infectării cu Sars-Cov 2.
Un șofer botoșănean a ajuns cu mașina într-un gard
Oamenii legii i-a întocmit dosar penal.
O botoșăneancă infectată cu COVID a murit
Autoritățile județene au raportat decesul unei femei infectate cu virusul SARS-COV-2.
2.844 de cazuri noi de Covid, la doar 8.709 teste prelucrate – SITUAȚIA de la Botoșani
Până astăzi, 26 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 212.492 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 151.811 pacienți au fost declarați vindecați.
Mașină cu cinci tineri oprită în miez de noapte de polițiștii botoșăneni: CE au descoperit
Polițiștii continuă cercetările. 
Loading...
Mihaela Huncă, deputat Pro România: Protejați copiii și nu mai organizați alegeri în școli!
Mihaela Huncă a adresat o scrisoare deschisă lui Ludovic Orban.
CINE intră de azi în carantină, la întoarcerea în România - Lista țărilor actualizată
 Comitetul Național pentru Situații de Urgență a actualizat lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat, pentru care se prevede carantina odată cu reîntoarcerea în România.
ACUM: Ședință secretă de Consiliu Local, accesul interzis, transmisie NU se face
Ultima ședință ordinară de Consiliu Local din mandatul 2016 – 2020 are loc în aceste momente, însă NU mai este publică, așa cum a fost de la luarea deciziei ca plenul să se întrunească prin intermediul mijloacelor electronice.
Se ia în calcul renunțarea la teze: Anunțul ministrului Educației
​Ministrul Educației, Monica Anisie, spune că se ia în calcul varianta ca în acest an școlar să se renunțe la teze.
Val de intervenții ale pompierilor botoșăneni, de la incendii la persoane transportate la spital
Săptămâna trecută, pompierii botoşăneni au avut 276 de misiuni de protecţie a vieţii, mediului şi valorilor materiale, ceea ce înseamnă, în medie, 40 intervenții pe zi.
Salariu de 8.000 de lei la un serviciu al Primăriei, care sunt condițiile – LISTA locurilor de muncă vacante
Aproape 900 de locuri de muncă sunt la dispoziția botoșănenilor care vor să se angajeze, cele mai multe fiind destinate celor cu studii medii.
Trăiască prim ministrul nostru. Trăiască capitalismul absolut dragi tovarăși.
21 septembrie 2020, 13:03
astratex.ro
Sondaj
Credeți că o vom duce mai bine după alegerile din 27 septembrie?
Da
Nu
Va fi la fel
Declaraţia zilei
 „Am trecut din nefericire la faza în care trebuie să consideram fiecare contact suspect. Asta e adevărul. Cel mai îngrijorat sunt că baricada pe care am construit-o în Urgență poate ceda, și atunci toți bolnavii, ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8731 lei
USD
Dolarul SUA
4.1224 lei
CHF
Francul elveţian
4.5473 lei
GBP
Lira sterlină
5.3888 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9325 lei
XAU
Gramul de aur
252.3262 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2412 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3352 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9430 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1294 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1786 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6549 lei
Vremea
astăzi
Botosani
11.6 o C
Dorohoi
11.8 o C
Bucecea
11.4 o C
Darabani
12.9 o C
Saveni
11.7 o C
Ştefăneşti
11.1 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.