Ştiri
Forțe de ordine întărite în acest weekend la Botoșani – ZONELE unde vor acționa

Toate structurile MAI vor fi la datorie în minivacanță.

Misiunile jandarmilor

 

În minivacanța de Sfânta Maria, Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani își va concentra efortul în vederea asigurării unui climat de ordine și siguranță atât la festivalurile specifice sezonului estival, cât și la manifestările religioase cu participare numeroasă prilejuite de sărbătorirea Adormirii Maicii Domnului.

 

Jandarmii botoșăneni, în cooperare cu efective de poliție și pompieri, vor lua măsurile necesare pentru desfășurarea în condiții civilizate a tuturor activităților prilejuite de organizarea Zilelelor Nordului, în orașul Darabani, precum și a celor cuprinse în programul Serilor Melancolice Eminesciene, la Memorialul Ipotești.

 

De asemenea, Zilele comunelor Vlăsinești, Mileanca și Broscăuți sunt alte evenimente locale de interes pentru cetățeni unde jandarmii vor acționa pentru prevenirea faptelor de natură penală și contravențională.

 

Nu în ultimul rând, jandarmii vor fi prezenți alături de participanții la Hramul mănăstirii Zosin, pentru ca oficierea slujbei religioase și a celorlalte activități să nu fie tulburate de producerea unor incidente nedorite.

 

Pe lângă suplimentarea personalului propriu în vederea îndeplinirii operative a tuturor misiunilor, Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani a primit în sprijin efective de la Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău.

 

Elevii de la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi Fălticeni, care execută un stagiu de practică în această perioadă în cadrul inspectoratului, vor participa la toate aceste misiuni, împreună cu tutorii lor profesionali.

 

Pe timpul executării misiunilor, jandarmii vor acționa preponderent pentru preîntâmpinarea faptelor de tulburare a ordinii si siguranței publice, precum și pentru prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri, împreună cu celelalte instituții abilitate în acest sens.

 

Recomandăm participanților să acorde atenția cuvenită minorilor care îi însoțesc, să aibă grijă de bunurile personale de valoare și să apeleze cu încredere la cea mai apropiată patrulă de ordine publică, în mod direct sau să solicite sprijinul autorităților prin apel la numărul unic de urgență 112 în cazul unor fapte antisociale care îi afectează pe ei sau pe cei din jur,

au transmis reprezentanții IJJ Botoșani

 

La datorie și polițiștii de frontieră

 

Vă informăm că şi în această perioadă, poliţiştii de frontieră acţionează alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, în vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranţă publică în zona de competenţă, astfel încât toţi cei care vor fi prezenţi la manifestările, festivalurile și hramurile organizate să se poată bucura din plin.

 

Astfel, Festivalul Zilele Nordului se va desfăşura în cel mai nordic oraș al țării, Darabani, situat la frontiera cu Ucraina și R. Moldova. În consecinţă, poliţiştii de frontieră botoşăneni vor desfăşura, zilnic, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat, precum şi misiuni pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii transfrontaliere.

 

Din experienţa anilor anteriori, este preconizată o creştere a valorilor de trafic în punctele de trecere a frontierei de pe raza judeţului nostru, PTF Stânca şi PTF Rădăuţi Prut, sens în care, în funcţie de dinamica acestuia, vor fi dispuse măsuri pentru fluidizarea traficului la granița de nord-est, respectiv suplimentarea personalului.

 

Tuturor celor care vor tranzita în aceste zile frontiera de nord-est, le recomandăm:

1. Pregătirea şi verificarea din timp a documentelor de călătorie precum şi a  documentelor necesare minorilor la ieşirea din ţară, în vederea scurtării timpului de control. Informaţii suplimentare privind documentele necesare copiilor care călătoresc în afara graniţelor ţării sunt disponibile pe pagina de internet a instituţiei noastre.

2. Consultarea aplicaţiei Trafic on-line, disponibilă pe pagina de internet a instituţiei politiadefrontiera.ro, care prezintă o medie a timpului de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.

3.  Nu în ultimul rând, vă recomandăm ca, pentru aflarea condiţiilor de călătorie impuse de diferite state din lume, să consultaţi site-ul Ministerului Afacerilor Externe, paginile dedicate misiunilor diplomatice la Bucureşti sau aplicaţia Călătoreşte în siguranţă aparţinând MAE.

Vă dorim un sfârşit de săptămână frumos şi liniştit!

 

 

Măsurile și recomandările pompierilor

 

Pompierii militari vor fi la datorie, în județul Botoșani, în perioada 12 – 15 august 2022 Aceștia sunt pregătiți să acționeze pentru stingerea incendiilor, salvarea persoanelor sau a animalelor din medii ostile vieții, în situația în care se vor înregistra astfel de cazuri și pentru acordarea primului ajutor medical.

 

  O atenție deosebită va fi acordată Festivalului Național de Muzică „Seri Melancolice Eminesciene” care se desfășoară la Ipotești și ”Zilelor Nordului”, festival organizat în Poiana Teioasa.

 

La Ipotești, până pe 14 august, în fiecare zi, un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani se va afla în apropierea locului de desfășurare a manifestărilor cultural-artistice pentru a asigura o intervenție imediată, iar la Teioasa, un echipaj SMURD va fi prezent în zonă, zilnic, de pe 12 până pe 14 august, pentru a acorda primul ajutor calificat, la nevoie.

 

Dacă se impune, forţele şi mijloacele aflate în dispozitiv pot fi suplimentate cu efective și tehnică de intervenție din cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani și Punctului de Lucru Darabani.

 

În data de 15 august, zi de sărbătoare religioasă, lăcașurile de cult vor fi aglomerate, mai ales cele cu hramul „Sfânta Maria”. Și în aceste spații, cetățenii trebuie să acorde o atenție deosebită măsurilor de protecție împotriva incendiilor, astfel:

          - accesul în biserici se va realiza astfel încât să nu se supraaglomereze lăcașul;

         - pe durata serviciului religios, ușile de acces / evacuare în / din biserică se vor menține în permanență deschise;

          - lumânările aprinse vor fi supravegheate și ținute la distanță de persoanele din jur, de mobilier, decoruri sau alte materiale combustibile. Acestea vor fi puse doar în suporturile din tăvile metalice umplute cu nisip sau apă;

          - parcarea autoturismelor în vecinătatea bisericilor și a mănăstirilor se va realiza astfel încât să nu se blocheze sau să se diminueze gabaritele căilor de acces pentru intervenție al autospecialelor de pompieri sau să fie împiedicat accesul la hidranții exteriori.

   

Profitând de zilele libere, multe persoane vor merge în zonele turistice. Acestora le recomandăm să respecte toate măsurile de siguranță, atât pe timpul deplasării către obiective, cât și pe durata sejurului.

 

În această perioadă, o atenție deosebită trebuie acordată copiilor, care din dorința de a se bucura de ultimele zile de vacanță, merg la scăldat. Nu de puține ori aceștia aleg zonele neamenajate. Aceste locuri pot fi periculoase, în special pentru persoanele care nu știu să înoate foarte bine, deoarece curenții sunt puternici, malurile abrupte, iar nivelul apei se schimbă brusc.

 

 Pentru a preveni evenimentele nedorite, recomandăm tuturor cetăţenilor să respecte următoarele măsuri de siguranță atunci când merg la scăldat:

          - frecventaţi doar locurile special amenajate pentru înot şi scăldat;

          - evitaţi scăldatul în lacuri, canale sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii foarte puternici, albiile nămoloase sau acoperite cu plante, pietre, crengi sau trunchiuri de copaci;

          - evitaţi să intrați singuri în apă, fără a avea alte persoane prin apropiere, mai ales dacă nu ştiţi să înotaţi;

          - nu intrați în apă după ce ați consumat alcool sau pe timp de noapte;

          - nu intrați în apa rece după expunerea prelungită la soare;

          - nu săriți de pe platforme, poduri sau alte construcţii;

          - nu lăsați niciodată copiii nesupravegheați în apă sau în apropierea acesteia, nici măcar în piscinele achiziționate pentru cei mici;

          - echipamentele speciale pentru siguranța înotului (colac de salvare, aripioare sau tuburi gonflabile etc.) trebuie utilizate de către copii, sub atenta supraveghere a unui adult.

 

Persoanelor care aleg să petreacă timpul la iarbă verde, le reamintim faptul că trebuie să respecte măsurile de prevenire a incendiilor și să aibă mare grijă la modul în care pregătesc grătarul.

 

Precizăm faptul că este interzisă folosirea focului deschis la mai puțin de 10 metri faţă de locurile în care există materiale combustibile (lemn, hârtie etc.) sau la mai puțin de 40 de metri faţă de zonele cu pericol de explozie (gaze şi lichide combustibile, vapori inflamabili etc.)

 

Astfel, sfătuim cetățenii să aprindă focul la distanțe de siguranță, doar în locurile special amenajate și fără să folosească substanţe inflamabile. Nu trebuie aprinse focare direct pe sol pentru că flăcările se pot extinde la vegetație, într-o clipă de neatenție.

 

Arderea trebuie supravegheată continuu, deoarece vântul ar putea schimba direcţia flăcărilor și chiar duce scânteile la distanţe mai mari, către zone împădurite sau cu vegetaţie uscată.

   

Este recomandat ca cetățenii să aibă la dispoziţie mijloace de primă intervenţie pentru stingerea rapidă a focului: un stingător de incendiu sau o rezervă de apă.

 

 Înainte de a pleca spre casă, locul pregătirii grătarului va fi verificat cu mare atenţie. Jarul trebuie stins, iar cenușa acoperită cu pământ.

 

Nu în ultimul rând, copiii trebuie supravegheați permanent pentru a nu se juca cu focul sau în apropierea acestuia.

 

Orice început de incendiu observat trebuie să fie anunţat la numărul unic de urgenţă 112, pentru a fi lichidat de către pompieri înainte de a produce pagube materiale sau pierderi de vieţi omeneşti.

 

”Am solicitat ca efectivele structurilor MAI care vor asigura ordinea publică să fie prezente în stradă, în număr mare, să fie vizibile, pentru ca botoșănenii să fie în siguranță, iar manifestările culturale, artistice și religioase să se desfășoare fără incidente nedorite. Siguranța cetățenilor reprezintă o prioritate a Instituției Prefectului și a întregului sistem de ordine publică din județul Botoșani”,

 a declarat prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă.

loading...
loading...
RAZII cu peste 300 de polițiști în minivacanță, ies în stradă și criminaliștii

 

PRIMELE trei județe unde agresorii sunt monitorizaţi de Poliţie cu brăţări electronice – CÂND ajung și la Botoșani
Începând cu 1 octombrie 2022, Sistemul Informatic de Monitorizare Electronică este funcțional în municipiul București și județele Iași, Mureș și Vrancea, pentru monitorizarea prin intermediul dispozitivelor de supraveghere electronică, în urma aplicării măsurilor în cazul emiterii ordinului de protecție provizoriu, ordinului de protecție și ordinului european de protecție.
Vârstnicii din județ felicitați de social-democrați – GALERIE FOTO
Sărbătorită la 1 octombrie, Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice ne invită să promovăm drepturile acestora și să încurajăm participarea lor activă în societate.
RAZII în trei orașe de la Botoșani: Mașini trase pe dreapta, oameni legitimați și zeci de amenzi
Acțiune a polițiștilor botoșăneni. 
Șofer încătușat în trafic după un scandal de pomină cu polițiștii
Polițiștii continuă cercetările în acest caz.
ALERTĂ de ultimă oră: Botoșaniul sub COD GALBEN
Meteorologii au emis o avertizare meteo de tip Cod Galben.
El este tânărul militar din Botoșani găsit împușcat în birou: Ai jurat să aperi țara, dar statul ăsta infect te-a omorât - FOTOGALERIE
Andrei avea doar 22 de ani și a fost găsit împușcat într-o unitate militară din Focșani.
4 milioane de euro! Se pregătește modernizarea unei școli din Botoșani – FOTOGALERIE
Anunțul a fost făcut de către președintele Consiliului Județean, Doina Federovici, în cadrul ședinței ordinare.
Mii de pelerini așteptați la Iași: Mitropolia Moldovei a decis CÂND vor fi scoase Moaștele Sfintei Parascheva
Racla cu Moaştele Sfintei Cuvioasei Parascheva va sta timp de o săptămână în baldachinul amenajat în curtea Catedralei Mitropolitane din Iaşi.
Moarte învăluită în mister: Militar de 22 de ani din Botoșani găsit împușcat în cap
Anchetatorii merg pe mai multe ipoteze.
Din această lună: Bani mai mulți pentru unii angajați, aceste tichete au fost MAJORATE
Vești bune pentru o mulțime de angajați.
Șefa de la Județ, atac (in)direct în plen: Cu penele altuia te poți împodobi, dar nu poți zbura
În debutul ședinței ordinare a Consiliului Județean de vineri, 30 septembrie, Doina Federovici, a adresat un mesaj în plen.
Pasageri leșinați într-un avion blocat pe pistă: Am făcut saună la propriu - FOTOGALERIE
Oamenii ar fi fost ținuți închiși în avion, fără aer condiționat, la temperaturi ridicate.
Oferta toamnei la Uncle Vic: 30% reducere la principalele produse din meniu, în zilele lucrătoare, de la amiază până seara
(P) În prima zi de octombrie a fost lansată o ofertă specială la restaurantul Uncle Vic.
APEL al Bisericii pentru un tânăr care a stat o lună în comă! Locul unde doarme în prezent
Parohia Pacea a lansat apelul pe pagina de Facebook și a apelat la bunătatea semenilor pentru ajutorarea unui tânăr.
VEȘTI de ultimă oră de la București: Apare o nouă pensie în România
Există o nouă pensie specială, iar sute de români o pot încasa, dacă se încadrează în aceste categorii.
Armament și tehnică de luptă prezentate șefilor județului – VIDEO & GALERIE FOTO
Au fost expuse pistoale de mai multe tipuri dar și arme mai mari.
Tichetele de masă și voucherele de vacanță ar putea fi eliminate din veniturile salariale: Rămâne de stabilit
Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a anunțat că a reînceput programul voucherelor de vacanță dar cu unele modificări.
Vreme neobișnuită în octombrie! Anunțul meteorologilor despre când vine frigul
Meteorologii au anunțat primele prognoze pentru luna octombrie 2022. România se va confrunta cu temperaturi neobişnuite pentru această perioadă din an.
Exerciții anunțate de Raed Arafat în cazul unui atac nuclear: Dacă ți se spune să stai acasă, să stai acasă cu geamurile închise
Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) a sfătuit populația să nu intre în panică, să rămână în case cu ferestrele închise şi să asculte recomandările venite pe căi oficiale.
Șeful educației botoșănene a mai deschis un Centru de Excelență – FOTOGALERIE
Deschiderea oficială a avut loc în moment de dublă sărbătoare, respectiv pe data de 1 octombrie 2022.
"Ministerul Afacerilor Interne" Cu cine fac afaceri internele?
13 august 2022, 01:21
Sondaj
Ce alegeți între o deplasare cu un taxi și una cu un automobil Bolt?
Taxi
Bolt
Prefer altceva
Declaraţia zilei
„Nu vreau să fac niciun fel de comentariu, dar dacă minimul e de 50 de puncte și ei fac 15 puncte? Măcar să schițeze de bun simț, pentru comisia aia, trei prostii sau din aducere aminte. Au lăsat foaia goală. Și cu acea ...
starshiners.ro%20
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.9490 lei
USD
Dolarul SUA
5.0469 lei
CHF
Francul elveţian
5.1652 lei
GBP
Lira sterlină
5.6367 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4963 lei
XAU
Gramul de aur
270.7253 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2606 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.1728 lei
AUD
Dolarul Australian
3.2777 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.6857 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2013 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6655 lei
Vremea
astăzi
Botosani
15.8 o C
Dorohoi
14.8 o C
Bucecea
16.7 o C
Darabani
14.0 o C
Saveni
14.6 o C
Ştefăneşti
21.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.