Ştiri
TEXTE ȘI CONTEXTE - Gellu Dorian: Degradarea continuă

În cele mai multe instituţii, primând criteriile politice (şi mai nou de corectitudine politică!), sunt promovate, ca în perioada dejist-stalinistă, nonvalori, inşi cu o pregătire improvizată, cu diplome cumpărate la casieriile unor universităţi apărute peste tot în spaţiul democraţiei originale de la noi, analfabeţi funcţionali, fără minimă experienţă managerială de profil.

În ziua de 2 iulie 1947, după ce teritoriile ţărilor din Est au fost repartizate, fie ocupate, fie ideologic în administrarea U.R.S.S., satrapul lui Stalin, Lavrenti Beria, ca într-un fel de tăbliţe ale lui Moise, dar nu cu zece puncte, ci cu 45, mai dezvoltate ca întindere şi axate doar pe o singură idee, cea a destructurării ţărilor din Est, a scris, parcă dictate de Satana, celebrele Directive ale NKVD-ului, precursoarea KGB-ului, cu care Tătucul a fost de acord. S-a trecut repede la aplicarea lor, prin reprezentanţii temutei instituţii de represalii de pe Novîi Prospect-ul moscovit, infiltraţi, unii la vedere, alţii sub acoperire, în instituţiile de acelaşi profil din statele vizate, Germania Democrată, Cehia, care şi-a lipit statul marionetă, Slovacia, devenind Cehoslovacia, Polonia, reînviată după masacrul de la începutul celui de-Al Doilea Război Mondial, Ungaria, Bulgaria, cu influenţe şi în republicile federaţiei iugoslave, poate şi în Albania, şi, evident, România. Ce a urmat se ştie, nu mai are rost să repetăm; crimele aparţin, de o parte şi de alta, unui timp regretabil, istoriei în sine, din păcate făcută şi de unii ca Hitler, Stalin sau acoliţi ca Beria.

 

Ceea ce însă nu putem trece cu vederea este faptul că, deşi deconspirate metodele impuse de Directivele lui Beria, unele state care au suferit enorm de pe urma lor, fiind aduse la un nivel de degradare a criteriilor de selectare a valorilor decizionale în instituţiile de bază ale statului, nu au învăţat deloc lecţia, ci dimpotrivă, o aplică în continuare cu acelaşi aplomb, de parcă ar urma aceleaşi puncte ale directivelor enkavediste de acum aproape şaptezeci şi cinci de ani. Şi acestea sunt România şi Ungaria.

 

Cum nu ne priveşte aici ce fel de reţetă instituţională foloseşte ţara vecină, ne interesează, în schimb, din ce motive România nu a desecretizat încă, din dosarele securităţii construite după modelul enkavedist al lui Beria, aceste Directive ale satrapului lui Stalin, care, prin reprezentanţii lor trimişi peste tot în ţările ocupate conform Pactului Ribbentrop-Molotov, de la Anna Pauker la Nicolski, au expulzat pe lumea cealaltă cele mai luminate minţi, oamenii cei mai temeinici, gospodarii adevăraţi ai unei ţări de mari tradiţii, oameni care ar fi putut face din România ţara ce merita să fie măcar cea de dinaintea războiului, dacă nu chiar o democraţie care să asigure toate drepturile fireşti cetăţenilor ei.

 

De ce? Oare pentru că se ştiu încă mulţi vinovaţi de aplicarea acelor directive sau pentru că pur şi simplu structurile vechii securităţi sunt încă active în România democraţiei originale de după 1990?

 

Când, acum un an de zile, Marius Oprea a publicat un articol despre acest aspect, al tergiversării desecretizării acestor acte comuniste cu (încă!) caracter secret, a fost apostrofat, nu mai era angajat în instituţia pe care el o crease, fiind dat afară pentru că săpa mult prea adânc în ascunzişurile unor istorii criminale, ale căror cadavre se vedeau peste tot, de la cimitirul săracilor din Sighet pînă la gropile anonime de la Periprava şi, de fapt, de peste tot din ţară, pe unde victimele lavrentilor români, căutători în oricine a unui duşman al poporului care trebuia exterminat, au fost ascunse.

 

Acestea sunt fapte grăitoare, ale unei istorii recente, din care se pot scoate adevărurile care pot reface structura unei ţări ce ar fi putut fi una normală, dacă nu de excepţie. Dar într-un fel, de excepţie a şi fost prin aplicarea punctuală a Directivelor lui Beria, ţinute la noi şi acum la secret.

 

Aceste directive, care prevedeau în esenţă distrugerea tuturor valorilor, umane şi tradiţionale, ale statului ocupat ideologic astfel, eliminarea lor şi punerea în loc a nonvalorilor, a oamenilor nepricepuţi, impostori, improvizaţi, fără conştiinţa identităţii naţionale, în aşa fel ca în scurt timp statul să fie destructurat, descompus şi trecut în administrarea unor alogeni sau specimene cetăţeneşti neaoşe trecute, prin spălarea creierelor, la hoarda imperialiştilor bolşevici.

 

Că a fost aşa, asta a fost, se poate spune, treacă în cartea neagră a istoriei, dar faptul că aceste metode continuă, se văd cu ochiul liber şi azi în metodologiile de promovare a şefilor de instituţii importante ale statului, făcând din coloana vertebrală a statului o schelărie şubredă, oricând gata de demolat şi de pus în loc structuri de aiurea, venite din noile spaţii de influenţă, ar trebui să tragă un semnal de alarmă celui care are datoria să vegheze prin ochii Constituţiei – şi ea una din păcate improvizată, printre rândurile ei citindu-se unele influenţe lavrentite, prin legile adiacente, care permit astfel de promovări de personal – structura şi consolidarea statului de drept, în toate elementele lui identitare, tradiţionale şi evolutive. Or nu se întâmplă deloc aşa.

 

În cele mai multe instituţii, primând criteriile politice (şi mai nou de corectitudine politică!), sunt promovate, ca în perioada dejist-stalinistă, nonvalori, inşi cu o pregătire improvizată, cu diplome cumpărate la casieriile unor universităţi apărute peste tot în spaţiul democraţiei originale de la noi, analfabeţi funcţionali, fără minimă experienţă managerială de profil, aşa cum lesne se poate vedea, în special, în instituţiile de cultură de peste tot din România, cele care pasămite trebuie să modeleze oamenii în spiritul culturii ţării, unde managerii sunt bâtă, dar iau decizii şi dau profilul lor instituţiilor zonale aflate în administraţiile locale şi judeţene. Pot fi amintite aici unele măsuri luate în astfel de administraţii în desfiinţarea sau transformarea unor instituţii de cultură de tradiţie, punând în loc, ce?, nimic! Aşa cum, de fapt, fac şi cei din grupul „reformatorilor”, atunci când vor să destructureze Uniunea Scriitorilor din România!

 

Prin urmare, se poate spune că dacă acele Directive ale lui Lavrenti Beria nu au fost încă desecretizate la noi, ele, cosmetizate sau modernizate, aduse la zi, sunt încă aplicate şi încă lucrează la destructurarea ţării – în folosul cui? –, de bine ce mai peste tot sunt puşi, aşa cum prevedeau acestea, oameni de nimic, scoşi din rândul celor care s-au orientat politic rapid şi s-au constituit în „cadrele de nădejde” ale noilor regimuri vremelnice, inşi din categoria omului nou, (ne)pregătit să facă orice şi habar să nu aibă  ce face. Iar pentru toate astea îi mai şi vezi plini de grade, de decoraţii, de distincţii, de ordine care-i aşază în panoul de (dez)onoare al istoriei. Nimic nou în aceste metodologii faţă de ceea ce propunea cu şaptezeci şi cinci de ani în urmă Lavrenti Beria. Prin urmare degradarea structurilor statului continuă până când acesta se va disipa şi aşeza în interesele clanului neobolşevic resuscitat prin tot felul de idei neomarxiste, neocomuniste, recrudescenţe administrative la îndemâna insului improvizat.


 

loading...
TEXTE ȘI CONTEXTE – Magda Ursache: Era grafomanilor
TEXTE ȘI CONTEXTE - Vicu Merlan: România între Omenie şi Oportunism

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Mai multe scoli din Botoșani verificate de inspectorii școlari
Inspectorii școlari vor face mai multe verificări săptămâna aceasta.
Ministrul Bode anunță reformă în MAI: Concursuri pe posturi de la bază până la vârf și la toate nivelurile
Șeful de la Interne, Lucian Bode, a declarat, astăzi, că la nivelul ministerului va fi demarat un amplu proces de reformă, ce va include şi organizarea de concursuri pe posturi.
Modern Calor lăsată fără buget de consilieri, directorul mereu absent chemat să dea explicații
Amânat în ședința ordinară și repus în dezbateri, proiectul privind aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli la societatea Modern Calor a picat la vot în plenul municipal, marți, 11 mai 2021 în „extraordinara” convocată de la ora 11:00.
Prefectul își încearcă ultima șansă: Acțiunea cu banii împărțiți la drumuri tranșată la Suceava
La sfârșitul săptămânii trecute, instanța Secției de Contencios Administrativ de la Tribunalul Botoșani a respins „ca nefondată” plângerea înaintată de Instituția Prefectului Botoșani prin care a fost contestată hotărârea Consiliului Județean privind repartiția banilor pentru drumuri.
Se toarnă asfalt pe drumul Corlăteni – Dimăcheni, oficialii din CJ au verificat lucrările - GALERIE FOTO
Botoșănenii vor circula pe drum asfaltat între comunele Dimăcheni și Corlăteni.
Un donator ANONIM a dotat Maternitatea din Botoșani cu un incubator performant
10.000 de euro este valoarea echipamentului medical, finanțat din economiile donatorului al cărui nume nu este făcut public.
FĂRĂ teste în zilele de luni și vineri, conducerea IȘJ le cere profesorilor să fie înțelegători cu elevii
Conducerea Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) a organizat luni o videoconferință cu directorii de școli.
Încep schimbările: Trei directori de școli înlocuiți din funcție
Au fost schimbați începând cu 10 mai 2021.
Un inspector școlar a demisionat, o profesoară de la „Laurian” îi ia locul
Anunțul a fost făcut de către șeful educației botoșănene, Daniel Botezatu.
Loading...
Patru zile de spectacol la Teatrul ”Vasilache” din Botoșani - FOTO
Potrivit normelor în vigoare, 84 de spectatori – la fiecare reprezentație - vor putea urmări producțiile teatrului.
În miez de noapte: A furat calul din curtea unui bătrân, dar a dat nas în nas cu poliţiştii de frontieră
Tânărul de 26 de ani a încercat să îi păcălească pe polițiști.
Bărbatul care și-a amenințat fetița de trei ani cu un cuțit se întorsese acasă după 24 de ore petrecute la jocuri de noroc
Bărbatul de 36 de ani și-a luat la bătaie soacra și-a ameninţat soția cu arma albă, iar apoi s-a blocat în casă cu fetiţa de trei ani.
Dacă îl cunoașteți sunați la 112: Botoșăneanul nu a mai dat un semn de… opt ani
Cetățenii care dețin informații cu privire la această persoană sunt rugați să apeleze 112 sau să se adreseze celei mai apropiate unități de poliție.
Lucian Trufin: USR și PNL vor să dea la liber achiziția de teren agricol
Vicepreședintele Comisiei pentru Agricultură, senatorul botoșănean Lucian Trufin, trage un semnal de alarmă în legătură cu o inițiativă legislativă de modificare a Legii 17/2014, semnată de parlamentarii USR și PNL care, teoretic, relaxează nejustificat vânzarea terenurilor agricole.
Loading...
Șfaiter după ce Sepsi a bătut și CFR: Am spulberat toate speculațiile
Sepsi a reuşit surpriza şi a învins cu 1-0 CFR Cluj pe terenul campioanei României.
Neglijențele care produc dezastre: Case la un pas de a se transforma în scrum
Locuințele au fost salvate datorită intervenției prompte a pompierilor botoșăneni.
Îl cinstim astăzi pe Dionisie Ignat, călugărul din Vorniceni care a devenit sfetnicul Prințului Charles
Născut în Vorniceni, județul Botoșani, a plecat la Domnul într-o zi de 11 mai. A trăit în Muntele Athos 78 de ani dintre cei 95 pe care i‑a petrecut în astă lume.
Invitație la teatru: Cumperi un bilet acum, primești unul gratuit pentru spectacolul viitor - FOTO
Botoșănenii sunt așteptați în sala Teatrului „Mihai Eminescu”, la finalul săptămânii fiind programate două spectacole.
Apariție rară în Moldova, biolog: Singura locație cunoscută pe Prut este cea din Botoșani - FOTOGALERIE
Potrivit specialiștilor, specia nu trebuie confundată cu una des întâlnită, și anume șarpele de casă.
Fără mașină, dar cu amenzi: CE faci când noul proprietar te pune la cheltuială?
După cumpărarea unui autoturism, conform Codului rutier, noul proprietar este obligat să înmatriculeze vehiculul pe numele său în termen de 30 de zile pe baza actelor primite de la vânzător.
Esti generos dacă nu subiectiv. La Botoșani se aplică perfect ”a cauda ad caput” modelul descris. Totate partidele au anulat oamenii buni, i-au marginalizat si supus unor represalii greu de imaginat, iar după ce acestia și-au luat lumea in cap au adus personaje ”școlite” mai degrabă la lustruit pantofi și cărat cafele( și da, cu pseudodiplome de la pseudofacultăți care nici astăzi nu sunt acreditate) și i-au pus șefi in instituțiile statului, parcă după criteriul ”cine-i mai nepregatit profesional”. Și uite-așa, la Botoșani nu este rău, este dezastru. Un dezastru ale căror roade le vor culege copiii noștri, căci ai lor vor ajunge miniștri, secretari de stat, ambasadori si te mai miri ce răsplată vor primi pentru nenorocirea pe care au adus-o. Faptul că infractorii țurcani conduc județul, nu este deloc o intâmplare. Cine are interesul să distrugă Botoșaniul?
19 aprilie 2021, 14:46
La Botoșani, acest comentariu se aplică perfect, din moment ce în capul trebii se află o făptură cu școală și pregătire care tind vertiginos spre zero...consecințele sunt dramatice și iremediabile.
19 aprilie 2021, 10:05
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Ce vaccin anti Covid preferați?
Pfizer/BioNTech
Moderna
AstraZeneca
Johnson & Johnson
Sputnik V
Altul
Declaraţia zilei
”Eu le-aş tăia câte un deget, numai că ar rămâne toţi ciungi. Bineînţeles că trebuiesc sancţionaţi, dar nu se poate vorbi cu ei. Sunt o castă specială, sunt inamovibili, nu ai ce să le faci. Legea e în mâna lor,...
starshiners.ro%20
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9265 lei
USD
Dolarul SUA
4.0491 lei
CHF
Francul elveţian
4.4882 lei
GBP
Lira sterlină
5.7238 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7198 lei
XAU
Gramul de aur
239.3472 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2290 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3738 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1777 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3462 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1925 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6626 lei
Vremea
astăzi
Botosani
10.5 o C
Dorohoi
10.2 o C
Bucecea
10.7 o C
Darabani
9.6 o C
Saveni
11.3 o C
Ştefăneşti
8.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.