Ştiri
Inspectoarele de la PSD și PNL, încăierare verbală la municipiu: Sunteți obsedată de putere & Vă rog frumos să încetați VIDEO

Ședință extraordinară de Consiliu Local, câteva proiecte pe ordinea de zi, toți consilierii cu excepția unuia învoit, la masa dezbaterilor din sala Mihai Eminescu a Primăriei Botoșani. A început la ora 11:00 și a durat mai puțin de o oră.

Învățământ + politică = ...

 

Primele proiecte au fost parcurse ușor și votate în unanimitatea celor prezenți. La ultimul în schimb, au fost iscate o serie de discuții care au culminat chiar cu ușoare crize de nervi. Două consiliere, fostă și actuală inspectoare școlară, pe tema înființării la Botoșani a unei extensiuni și din partea Universității George Enescu.

 

Nu a existat vreo problemă legată de învățământul superior, ci despre spațiul care se dorește a fi pus la dispoziția universității, din incinta Liceului Elie Radu.

 

Cătălina Lupașcu a luat cuvântul și a povestit cât de greu le este elevilor de la Liceul Pedagogic, cel mai mare din municipiu, să învețe după amiaza, în timp ce, există spații libere la Elie Radu, unitate aflată în imediata apropiere și în plin proces de depopulare.

 

 

„Elevii de la clasa a IX-a până la a XI-a învață după amiază până la ora 8 seara. Vă întreb pe dv. fiecare care sunteți aici la această masă și vă doriți să înființați o universitate, dacă v-ați da copiii să învețe după amiază până la 8 seara și să se solicitați în același timp să fie buni sau, mă rog, să reușească să-și obțină ceea ce-și doresc din punct de vedere profesional. Cred că nici dv. nu ați fi în stare să faceți un asemenea efort intelectual la orele după amiezii când organismul nostru este practic pregătit pentru o pauză, după care de un minim efort intelectual”,

Cătălina Lupașcu, consilier local PNL

 

„De ce nu ați intervenit la timp?”

 

Așadar, i-a cerut primarului să retragă proiectul de pe ordinea de zi și să identifice spații în alte unități de învățământ iar cele de la Elie Radu să le cedeze către Pedagogic.

 

A fost momentul în care a intervenit și Daniela Vicol, care a arătat că este de acord cu ideea Cătălinei Lupașcu.

 

„Într-adevăr, este o problemă acolo, se învață până la 8 seara și eu sunt profesoară acolo și este foarte greu la ore până la 8 seara. Chiar când am văzut proiectul m-am gândit, fără să văd proiectul: uitați, d-na Lupașcu voia acest spațiu pentru Liceul Pedagogic. De ce nu a intervenit pentru că permanent s-a plâns că PSD-ul nu vrea să dea acest spațiu Liceului Pedagogic, de ce nu a intervenit în ultima parte din celălalt mandat când ați avut votul d-nei Roșu care a trădat PSD-ul și a votat cu PNL-ul. Atunci de ce nu ați propus acest lucru? De ce nu ați intervenit la timp?”,

i-a replicat Daniela Vicol, colegei liberale din plen

 

„Imediat vă spun”, i-a răspuns Cătălina Lupașcu.

 

A urmat mai apoi un dialog aprins între cele două, Lupașcu spunându-i lui Vicol că ar trebui să studieze legislația mai în detaliu și să știe când se votează rețeaua școlară, adică la început de an școlar.

 

Și că este nevoie de avizul inspectorului general, însă la conducerea Inspectoratului Școlar Județean s-au aflat în ultimii ani, Mihaela Huncă și Gabriel Hârtie.

Și discuțiile au continuat.

 

„Vă rog frumos să încetați, doamnelor, colegelor, gata discuția asta”, a intervenit Andrei Amos, care a fost președintele de ședință.

 

Cătălina Lupașcu a dorit să aibă totuși ultimul cuvânt, în fața colegei Daniela Vicol: „stimată doamnă sunteți obsedată de putere”.

 

Proiectul NU a fost retras 

 

Problema cu efectuarea orelor de curs în schimburi la Liceul Pedagogic există dintotdeauna la această unitate, a intervenit și primarul Cosmin Andrei. 

 

„Suntem în interiorul unui calendar și doresc să sprijinim extensiunea Universității de Arte de la Iași. Putem găsi o alternativă pentru Liceul Pedagogic, cum puteam să găsim până astăzi în fiecare an, cel puțin din 2012 dacă îmi aduc eu bine aminte, de când am fost colegi cu d-na Lupașcu, să propunem o rețea școlară care să fie modificată, să primim avizul IȘJ. Dar puteți face acest lucru și acum, îl aveți aici pe colegul nostru, care este inspector școlar general”,

a răspuns primarul Cosmin Andrei făcând referire la Daniel Botezatu

 

Ultimul cuvânt i-a aparținut în cele din urmă șefului educației botoșănene care a arătat că este nevoie de un consorțiu...

 

„în care să fuzioneze Elie Radu unde într-adevăr populația școlară este într-o continuă scădere și un alt liceu tehnologic din Botoșani urmând să identificăm spațiul și locația consorțiului și să eliberăm astfel Elie Radu. Dar trebuie niște studii și niște calcule făcute să vedem dacă se poate realiza acest lucru”,

Daniel Botezatu, din postura de inspector general

 

Proiectul a fost aprobat cu 13 voturi pentru și 9 abțineri.

loading...
UAIC organizează admitere pentru filiala din Botoșani - DETALII

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Maria Obretin, Liviu Chițu și Adi Bulboacă ajung la Botoșani
Ediția a 16-a propune adolescenților o temă sensibilă, dar foarte importantă pentru viitorul lor: Identitatea. Organizatorii cred în puterea cu care un adolescent se poate exprima, crea și crește în comunitatea din care face parte, fiind ei înșiși foarte tineri atunci când au început drumul către ceea ce Ideo Ideis a devenit astăzi.
Tinere din Botoșani învață croitorie în tabără
Proiectul „Croiește-ți viitorul” își propune să ofere abilitățile necesare pentru a se întreține unui număr de 64 de tinere din centre de plasament sau din familii dezavantajate.
Incendii devastatoare în Turcia, botoșănenii nu își anulează vacanțele: Avioanele sunt pline  
În plină perioadă de concedii, Turcia se confruntă cu incendii puternice. Probleme sunt însă și în alte țări.
ACCIDENT pe Primăverii: Cum s-a dat de gol un șofer că a urcat beat la volan
A lovit mașina din față, după ce nu a păstrat distanța regulamentară, însă oamenii legii au scos altceva la iveală.
REȚINUT după ce a incendiat casa fostei concubine de care nu avea voie să se apropie
Femeia a fost consiliată de către specialiștii DGASPC, însă a refuzat să beneficieze de o locuință protejată.
RAZII de amploare printre taximetriști, amenzi de 60.000 de lei și bani CONFISCAȚI FOTO & VIDEO
Controale efectuate printre taximetriști.
Șofer beat BLOCAT în trafic de un alt conducător auto
S-a întâmplat pe o stradă din municipiul Botoșani.
Profesor cu 10 la titularizare NU are loc în școlile din Botoșani: E ciudat că ești definitiv pe un post pe care nu-l ai încă
A susținut titularizarea de cinci ori și este a doua oară când este prima pe județ, însă tot degeaba.
Un singur caz înregistrat la Botoșani, SITUAȚIA din ultimele 24 de ore
Direcția de Sănătate Publică Botoșani a transmis cel mai recent raport privind situația îmbolnăvirilor din județ.
Loading...
Vijelii și grindină până sâmbătă, o nouă ALERTĂ de la meteorologi
Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de tip Cod Galben pentru județul Botoșani.
Ministrul Sănătății spune în ce condiţii vor începe şcolile: Recomandarea noastră fermă este să…
Ioana Mihăilă spune că doreşte ca procesul testării copiilor şi personalului din şcoli care devine simptomatic să fie reluat. 
Cum se vând pe ”dark web” documentele pentru fentat carantina, ce riscă botoșănenii prinși cu acte medicale false
Tot mai mulți români care vor să scape de carantină la întoarcerea în țară aleg să riște și să arate autorităților documente false ce atestă fie că s-au vaccinat, fie că au trecut prin boală.
Retrospectivă Viorica Bălan la Ipotești: Dinamism și mare rafinament cromatic, dublat de sensibilitate
Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii ”Mihai Eminescu”, în colaborare cu Muzeul de Istorie ”Vasile Pârvan” din Bârlad, va găzdui, în sala de expoziții „Horia Bernea”, lucrările de artă ale pictoriței ieșene Viorica Rodica Bălan.
Lanţul de magazine Penny: Observăm o creştere semnificativă a frecvenţei în magazine şi o reducere relativă a coşului de cumpărături
Penny a deschis în acest an opt noi magazine, printre acestea și unul la Flămânzi, județul Botoșani.
Loading...
Polițiștii au luat foc și cer demisia Guvernului: Constatăm cu stupoare că este pe altă lume
Sindicaliștii din Poliția Română cer demisia Guvernului, după o serie de declarații făcute de vicepremierul Dan Barna.
Adolescentul înecat în Siret visa să aibă propria formație: Toți ne adunam la poartă și te ascultam cu drag! - FOTO
Vlad Poteraș în competițiile artistice, Duțu pentru prieteni și familie. Doar 16 ani și planuri pentru un viitor strălucit. Vlad visa la propria formație și era dispus să lupte pentru visul său.
Oraşul din județ în care mizeria din canalizare ajunge într-un iaz: Pute de-ţi cad urechile
Situaţia este gravă, având în vedere că apa cu dejecţii trece printr-o staţie de epurare veche, cu instalaţii rudimentare şi total ineficiente. Din această cauză, mirosul este îngrozitor, iar oamenii spun că nici măcar nu mai pot adăpa vitele.
REZULTATE finale Titularizare 2021: Zeci de profesori din Botoșani cu notele MĂRITE după contestații
În urma reevaluării lucrărilor contestate la proba scrisă din cadrul concursului național pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar, rata de promovare la nivelul județului Botoșani a crescut la 44,56 %, cu 2,65 %  față de cea inițială (41,91%).
„Opriți moartea pe șosele”: PETIȚIE inițiată de un polițist, vrea sancțiuni mai dure pentru șoferii care încalcă legea
Petiția a fost semnată deja de peste 10.500 de oameni.
AUR are președinte ”fără chip” la Botoșani: O să-l cunoașteți, e un tânăr antreprenor
În cadrul primei conferințe de presă care a fost susținută la Botoșani de reprezentanții Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), s-a făcut publică și modificarea de conducere a Filialei Județene.
Gogoasa este de un tupeu fantasctic!
15 iunie 2021, 20:01
Astia sunt psd-istii .plini de facultati *mentale* si cu dureri de cap doar pentru sine. Madam inspectoarea de mate nici macar nu isi face orele si daca le face le face din meditatii.
15 iunie 2021, 12:02
Ca de obicei, face spectacol !!!
14 iunie 2021, 22:49
Iar s-au dat gogosica parfumată în spectacol.
14 iunie 2021, 20:42
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Trebuie impuse anumite restricții persoanelor privind participarea la evenimente culturale, sportive, private în funcție de imunizarea sau neimunizarea cu vaccinul anti Covid?
Da
Nu
Nu știu
Declaraţia zilei
„Vreau să transmit botoșănenilor că nu sunt cei mai proști dintre români, cei mai dezinformați dintre români, cei mai săraci dintre români așa cum sunt portretizați de niște domni care vremelnic dețin puterea la București ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9184 lei
USD
Dolarul SUA
4.1486 lei
CHF
Francul elveţian
4.5849 lei
GBP
Lira sterlină
5.7813 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7998 lei
XAU
Gramul de aur
241.9139 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2314 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3871 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0777 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3104 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1933 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6613 lei
Vremea
astăzi
Botosani
26.6 o C
Dorohoi
26.6 o C
Bucecea
25.8 o C
Darabani
25.3 o C
Saveni
27.1 o C
Ştefăneşti
30.3 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.