Ştiri
LICITAȚIA ratată la drumul strategic, Dorin Birta: Nu pot să-mi dau demisia

Președintele interimar al Consiliului Județean Botoșani a susținut o conferință de presă marți la amiază, după anularea celei de-a doua licitații pentru atribuirea lucrărilor la drumul strategic al județului.

Dorin Birta a declarat că nu are nici măcar o idee despre motivele care i-au determinat pe constructori să trateze cu total dezinteres acest obiectiv de mare interes pentru județul Botoșani. Însă, nici nu este de acord cu acuzele venite din partea politicienilor din Opoziție care în trecut s-au aflat la conducerea județului.

 

„La acuze suntem buni toți, eu nu o fac acuze, nu am făcut acuze trei ani de zile, nu am spus ce n-au făcut ceilalți sau ce au făcut prost, că sunt și aceste lucruri care au condus la anumite aspecte legate de infrastructura județului Botoșani, mă refer la drumurile județene”,

Dorin Birta, președinte interimar CJ Botoșani

 

Șeful județului spune că va uza, dacă va fi posibil de clauza din Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice de interogare a firmelor asupra motivelor care au dus la nedepunerea niciunei oferte la licitația pentru drumul strategic.

 

„Voi uza dacă este legal și am posibilitatea aceasta, noi nu putem vedea de ce, cum, în SICAP. O singură clarificare a fost, pe o procedură simplă pe care am și acceptat-o și nu cred că a influențat acest lucru”,

Dorin Birta, președinte interimar CJ Botoșani

 

Mai mult, o a treia reactualizare a prețurilor nu poate fi făcută după ce, deja s-a majorat valoarea investiției (fără TVA) de la 254.036.553 lei la 272.279.733 lei.

 

„Nu putem reactualiza prețurile după pofta fiecăruia, sunt prețurile legale care sunt. Noi avem cel mai mare preț din toate drumurile strategice unde sunt în derulare procedurile”,

Dorin Birta, președinte interimar CJ Botoșani

 

În urma acestui eșec, șefilor de la Județ le-a fost solicitată inclusiv demisia.

 

„Nu pot să-mi dau demisia, probabil persoana care mi-a cerut demisia s-a referit că toate CJ-urile din Moldova care derulează aceste axe rutiere trebuie să-și dea demisia. Pentru că toți suntem în aceeași situație”,

Dorin Birta, președinte interimar CJ Botoșani

 

Lucrările pentru drumul strategic vor fi scoase la licitație pentru a treia oară, în condițiile în care termenul limită de utilizare a fondurilor europene este octombrie 2023 iar perioada de executare de 33 de luni.

 

În cazul în care nu se prezintă nimeni la licitație nici a treia oară, pe tronsoanele de drum județean din sudul județului, cuprinse în axa rutieră strategică Botoșani – Iași, șefii județului susțin că vor turna covoare asfaltice.

 

„Dacă nu se prezintă la a treia licitație nimeni, voi trata cu seriozitate aceste tronsoane de drum. Nu putem turna covoare asfaltice pe un drum care are o anumită garanție și să interferăm cu fonduri europene”,

Dorin Birta, președinte interimar CJ Botoșani

 

Un motiv pentru care nu s-a prezentat nimeni la această liciție ar fi poate faptul că firmele de construcții nu mai au cu cine să muncească. Într-o guvernare PSD împotriva mediului privat și cu beneficii doar pentru bugetari, rezultatul poate să fie unul firesc. Mai ales că în ultimii doi ani de zile, contribuțiile pe care le plătește angajatorul din mediul privat spre exemplu, către stat, s-au dublat. În aceste condițiile firmele private nu pot ține efectiv pasul cu majorările salariale, iar salariații pe care-i au pleacă, pentru că visează să fie bugetari.

loading...
LOVITURĂ uriașă! Licitația de 60 de milioane de euro pentru drumul strategic ANULATĂ!

 

DESCARCÃ APLICATIA BOTOSÃNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
ANUNȚ: Președintele CJ Botoșani convoacă ședință ordinară
Președintele Consiliului Județean Botoșani, în conformitate cu prevederile art. 178 alin. (1), art. 179 alin. (1) și alin. (2) lit. a) din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, convoacă Consiliul Judeţean în şedinţă ordinară, pentru data de 26 septembrie 2019, ora 10:00, în sala de şedinţe „Nicolae Iorga” a Palatului Administrativ.
Condiții decente în Maternitatea Botoșani – FOTOGALERIE cum arată sala de nașteri
Imaginile cu sala de nașteri a Maternității au fost analizate de către mamele din Botoșani, care și-au spus părerea cu privire la condițiile din unitatea medicală.
ANUNȚ Convocare extraordinară a Consiliului Județean Botoșani
Președintele Consiliului Județean Botoșani, în conformitate cu prevederile 178 alin. (2) și art. 179 alin. (1) și alin. (3) din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, convoacă:
Taximetriștii din Botoșani curați ca lacrima: CONTROALE fără nicio amendă
O amplă acțiune de verificare a fost efectuată de către angajații unei instituții la taxiurile din Botoșani.
Zeci de femei au stat la coadă în centrul orașului - GALERIE FOTO
Zeci de femei au venit luni dimineață în Piața Revoluției .
Clasamentul MITEI în spitalele din România: CE locuri ocupă Botoșaniul
Clasamentul este realizat în funcţie de numărul de răspunsuri afirmative la întrebarea: Vi s-au solicitat bani sau atenţii de către medici sau asistente?
Tinerel și cu tupeu: CUM circula un șofer de 19 ani pe drumul european
Cele mai multe accidente se petrec din cauza vitezei și a alcoolului la volan. Statistici de care, însă, aproape nimeni nu mai ține seama.
PERCHEZIȚII la Botoșani: Marfă de contrabandă în locuințele a două femei
Perchezițiile au vizat trei locuințe, în baza mandatelor emise de Judecătoria Botoşani.
INCONȘTIENȚĂ maximă la un bărbat din Botoșani: CE le-a atras atenția polițiștilor
E o minune că bărbatul nu a provocat niciun accident în trafic.
Prinsă cu țigări și alcool asupra ei, femeie lăsată FĂRĂ marfă
În schimb, a primit un dosar penal pentru contrabandă.
Comunicat PNL: Liberalii au marcat la Botoșani Ziua europeană fără mașini - FOTOGALERIE
Organizația Municipală PNL Botoșani a promovat, duminică, mersul pe bicicletă ca alternativă la automobile.
Medic botoșănean, despre mituri și realitate în una dintre cele mai întâlnite boli ale inimii: Necesită tratament pentru toată viața
Atenție mai ales la stres, efort fizic, stimuli emoționali puternici.
Ești deștept și vii de la țară? O companie din Botoșani te AJUTĂ să înveți carte
O mare companie românească, prezentă și în Botoșani, vine în sprijinul elevilor de liceu care provin din mediul rural, dar sunt lipsiți de posibilitățile materiale.
La asta stăm bine: Elevii din România vor avea anul acesta cele mai LUNGI vacanțe de Crăciun și Paști din UE
Elevii din România vor avea 41 de zile de vacanță de sărbători, potrivit calendarului anului școlar 2019-2020.
Loading...
Vom avea arenă ultramodernă la Botoșani: Modernizare şi dotare, nu doar reabilitare
După stadionul din Craiova și cel de la Târgu Jiu, o nouă arenă ultramodernă va apărea în România.
O viață de om: De la Trușești la Banca Națională
Un stil de muncă exemplar, marcat de corectitudine și seriozitate. Un stil de viață echilibrat. Și dulcele accent al graiului moldovenesc, al oamenilor din Țara de Sus.
Cum au fost aruncaţi pe fereastră peste 150.000 de euro de la Banca Mondială: Şcoala din Botoșani reabilitată de două ori în 10 ani
Primarul spune că nici până în prezent nimeni nu a fost tras la răspundere pentru cheltuirea defectuoasă a acestor bani.
ANUNȚ Primăria Botoșani: Termen limită pentru trei taxe și alte trei impozite, dar și pentru redevențele la concesiuni
Primăria Municipiului Botoşani aduce la cunoştinţă agenţilor economici şi populaţiei următoarele termene de plată ale impozitelor şi taxelor locale:
Mii de oameni vor fi dați afară: CINE își va pierde locul de muncă
Mii de oameni vor fi dați afară și își vor pierde locul de muncă, într-o acțiune fără precedent.
Cel mai în vârstă donator de organe din Moldova, CE spun medicii despre tânărul de 19, mort în urma unui accident de motocicletă
O femeie de 62 de ani şi un bărbat de 54 au primit câte un rinichi de la cel mai în vârstă donator din Moldova, un bărbat de 76 de ani, aflat în moarte cerebrală.
Gospodina relax ca intri in sevraj tehnic de la atita scris ))
11 septembrie 2019, 08:15
o sa vina pnl vopsit portocaliu gaben maroniu si o sa asfalteze pavelele lui flutur. am vazut pdl-eii, au taiat salarii si pensii. ce au facut cu banii? au luat gentute pentru prostituatele care le treceau prin pat si apoi le instalau la ministere. si acum e plin de tot felul de lepadaturi care se viseaza la putere. chitaristul orban si ciolanis, bocul, videanu, berceanu etc ce mai reprezentanti, ca sa nu mai vorbim de jalnicii de pe meleagurile noastre
10 septembrie 2019, 22:02
oare cine a distrus sc drumuri judetene , si de ce ? cam prin 2003-2004 parca a fost hotarata asa zisa privatizare a societatii catre niscai cine? oare nu tot in acea perioada s-a luat un credit imens pentru drumurile judetene, oare cine a papat banii aia, in mod sigur doarme linistit, acum , la vremea aia nu era nici Birta, nici Sorescu, nici Achitei.....asta e asa va fi pana la capat.
10 septembrie 2019, 21:19
Liberalii l-au asasinat pe Eminescu?Trebuie sunat la urgențe că asta a scăpat de la Săpoca ori Bălăceanca###
10 septembrie 2019, 20:58
Daca iti dai demisia trebuie sa o iei pe cumatra de mana si sa vindeti acadele in bazar,ca asta e singura voastra calificare..
10 septembrie 2019, 18:30
Adevarul este s-au facut drumuri doar cat au fost PDL-istii la putere si se vor face numai daca la putere vor veni urmasii Bratienilor sau USR-istii. Ei sunt si solutia salvatoare pentru mediul privat asa cum au dovedit in trecut cand s-au inchis mii de firme si cand TVA-ul o luase razna, preturile la combustibili au explodat si salariul minim pe economie era 600 de lei. Firmele care spuneti voi ca nu s-au prezentat vor tot mai multi bani, profit tot mai mare si chiar daca au cu cine sa lucreze nu vor sa-si plateasca oamenii asa cum merita. Exista exemple destule de privati care nu cunosc notiunea de bon fiscal, factura, care nu-si platesc salariatii cu lunile cu toate ca incaseaza bani pentru serviciile prestate. In fiecare luna sunt prezentate cazuri in care muncitorii presteaza la negru. Asa ca aceste firme private care se ocupa cu asfaltarile si deszapezirile ar trebui evitate pe viitor. Drumurile judetene si cele nationale au avut divizii care se ocupau si de asfaltari si de lucrari de intretinere si de deszapezire, aveau propriile utilaje cu care fabricau bitum, asfalt, etc. Dar le-au desfiintat cei de drapta care au privatizat sec oare strategice ale economiei in cunoscutul spirit liberal. De peste 100 de ani liberalismul s-a ocupat cu japca. A pus tunutile pe tarani in 1907, a facut afaceri cu echipamente militare in primul razboi, l-a asasinat pe Eminescu, l-au tradat pe Cuza si au conspirat cu alte natii si au vandut tara pentru un pumn de bani. Deci, domnule Birta nu renuntati la functie si la lupta cu nepotii si stranepotii asa zisilor liberali vopsiti in portocaliu. Va asigur ca nici Sorescu, nici Achitei nu sunt in stare sa conduca judetul asa cum se lauda ei dimineata in oglinda cand se dau cu lama de raas pe fata.
10 septembrie 2019, 16:01
kurtmann.ro%20
Sondaj
Ați fost în vacanță pe timpul verii ce tocmai s-a încheiat?
Da
Doar un weekend
Nu
Declaraţia zilei
”Se presupune că este o suspiciune și atunci cercetează ceilalți care au competențe mai mari decât noi. Eu vreau să văd dacă fac plățile, dacă în dosarul de solicitare a subvenției nu sunt anumite nereguli. Este o măsur ...
Loading...
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.7491 lei
USD
Dolarul SUA
4.3248 lei
CHF
Francul elveţian
4.3658 lei
GBP
Lira sterlină
5.3826 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.0236 lei
XAU
Gramul de aur
211.1723 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2440 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4178 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9291 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2525 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1833 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6361 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.