Ştiri
Lucrările întârziate la Apă, disecate cu șefi de la București, la CJ

În data de 10 august 2017, ora 10:00, a avut loc o întâlnire de lucru la solicitarea domnului vicepreședinte Constantin-Liviu Toma, prin intermediul A.D.I. ”AQUA” cu reprezentanții Autorității de Management a Programului Operațional Infrastructură Mare (AM POIM).

Întâlnirea s-a produs pentru soluționarea problemelor apărute în implementarea proiectului „Fazarea proiectului extinderea și modernizarea sistemelor de alimentare cu apă și canalizare-epurarea apelor uzate în județul Botoșani”, se arată într-un comunicat de presă.

 

La întâlnire au participat reprezentanții AM POIM: Cătălin Gheran – director, Ionuț Micu – director general adjunct, Bogdan Teodorovici – director adjunct DMP, Cătălin Balan – manager public, un reprezentant AM POR: Cezar Grozavu – manager public, reprezentanți ai ADR NORD-EST și ai Direcției Regionale Bacău, Consiliul Director al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară “AQUA” Botoșani: vicepreședintele Consiliului Județean Botoșani – Constantin - Liviu Toma, primarul municipiului Dorohoi – Dorin Alexandrescu și primarul orașului Bucecea – Andron Țâmpău, aparatele tehnice ale A.D.I. “AQUA” Botoșani, Consiliului Județean Botoșani și S.C. NOVA APASERV S.A. Botoșani, precum și reprezentanții U.A.T. – urilor în care se derulează investiții finanțate prin POIM.

 

În urma întâlnirii au rezultat următoarele concluzii, acceptate de toți cei prezenți:
-    Importanța rolului A.D.I.– ului în relația operator – U.A.T., în sensul în care toate demersurile ce țin de sistemul de alimentare cu apă și de canalizare să fie derulate prin intermediul ADI, inclusiv către Ministerul Fondurilor Europene.
-    Respectarea de către S.C. NOVA APASERV S.A. Botoșani a contractelor încheiate cu fiecare antreprenor atât din punct de vedere tehnic, economic, cât și al termenelor de execuție;
-    Disponibilitatea Primăriei Dorohoi de a sprijini implementarea Proiectului și de a colabora cu cei doi constructori implicați în realizarea proiectelor realizate din Programul Operațional Regional (SC Victor Construct SRL Botoșani) și Programul Operațional Infrastructură Mare (Ludwig Pfeiffer S.R.L Timișoara), având în vedere exemplul de bună practică din cadrul contractului derulat în aglomerarea Flămanzi. Primăria Dorohoi va avea alături, în acest demers, și pe Directorul Tehnic  - coordonatorul Unității de Implementare Proiect din cadrul SC Nova ApaServ SA
-    În cazul necesității schimbării soluțiilor tehnice, S.C. NOVA APASERV S.A. Botoșani, împreună cu inginerul și proiectantul, le vor identifica pe cele mai optime atât din punct de vedere tehnic, cât și economic, respectând legislația în vigoare. În situația rezultării unor costuri suplimentare, acestea vor fi asumate de U.A.T.-uri/ factorii implicați, identificând sursele de finanțare.

 

Accelerarea ritmului de execuție a lucrărilor, respectarea graficelor de lucrări și identificarea soluțiilor pentru ca timpul de desfășurare a lucrărilor și disconfortul creat populației să fie minimalizat – vor fi realizate și  monitorizate permanent de   Director Tehnic S.C. NOVA APASERV S.A în baza contractelor încheiate cu proiectant, inginer – asistență tehnică și constructor.

download from google playdownload from apple store

 

Loading...
Nova Apaserv și-a desemnat noul președinte al consiliului de administrație


 

PATRULE în Piața Centrală, sunt căutăți vânzătorii de petarde

În perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă sunt intensificate și controalele ce sunt efectuate de instituțiile care au obligația de a asigura populației un climat de ordine și siguranță publică.

CE anume a spus Costel Enache despre arbitrajul din Liga I

În ciuda greșelilor de arbitraj care au existat la meciul cu FC Botoșani - FCSB, antrenorul echipei FC Botoșani nu caută explicații în această direcție.

AMENZI de la Poliție pentru comentarii pe Facebook: ȘASE botoșăneni identificați de polițiști

Puține sunt persoanele care știu că rețelele de socializare sunt considerate spațiu public și astfel eventuale injurii sau jigniri împotriva unor persoane pot atrage sacțiuni.

Cătălin Flutur și-a cerut scuze public pentru masacrul de la padocuri - VIDEO

După șase ani de zile de când acest eveniment a umbrit municipiul reședință de județ, primarul Cătălin Flutur a adus scuze publice. 

De sărbători, Kaufland va funcţiona după un program special

Cu prilejul Sărbătorilor de iarnă, magazinele Kaufland vor avea un program de funcționare special.

Drumul din Botoșani pe care taximetriștii îl REFUZĂ la curse

Este cunoscut faptul că unii taximetriști refuză călătorii din diverse motive

Un deputat de 31 de ani care „salvează România” a venit și la Botoșani  – FOTOGALERIE 

Inițiativă parlamentară ce vine în sprijinul botoșănenilor. 

Zeci de jandarmi, poliţişti şi pompieri pe străzile din municipiu în acest wekeend

27 de jandarmi, în cooperare cu efective de poliţie, poliţie locală şi pompieri vor patrula pe străzile din oraş în acest sfârşit de săptămână.

Bucurie pentru copiii de la Complexul Sfântul Mina: Moșul a venit și la ei – GALERIE FOTO

Sărbătorile de iarnă sunt un prilej de bucurie mai ales pentru copii. Din păcate, nu toți au parte de căldura unei familii în această perioadă și nici nu au parte de prea multe cadouri.

Un medic și-un ambasador al sufletului, apropiate de locul pe care nu-l vrea nimeni – GALERIE FOTO & VIDEO 

Dacă Heike Lindlohr este considerată o ambasadoare a Botoșaniului în țara sa natală, Germania, medicul Elena Cardaș de la Botoșani poate fi descrisă ca fiind o ambasadoare a animalelor abandonate pe care le iubește necondiționat și cărora se poate spune că le-a dedicat o bună parte din propria viață. 

Cu lacrimi pe obraz, ceremonie la Primărie, o femeie din Germania emoționată în fața primarului – FOTO & VIDEO

Sala de ședințe a Consiliului Local a fost gazda unui emoționant eveniment ce i-a fost dedicat unui cetățean din Germania. 

Cetăţenii opriţi pe stradă de pompierii botoşăneni: VEZI cu ce scop - FOTOGALERIE

Mai mulţi locuitori ai municipiului Botoşani au fost opriţi zilele acestea pe stradă de pompieri.

Comunicat PNL: Îi solicit ministrului de Interne să rezolve problema interimatelor din conducerile structurilor MAI

Senatorul liberal de Botoşani Costel Şoptică îi solicită ministrului Afacerilor Interne, Carmen Daniela Dan, să rezolve problema interimatelor din conducerile structurilor MAI şi să îi prezinte situaţia actuală a împuterniciţilor la comanda acestora, se arată într-un comunicat de presă.

Cupluri de aur premiate la Primărie cu șampanie și pișcoturi: CE a lipsit - GALERIE FOTO

Eveniment festiv organizat astăzi la Primăria Botoșani.

Botoşănean buzunărit în Piaţa Centrală: UNDE l-au găsit poliţiştii mai târziu pe făptaş

Tânărul s-a făcut nevăzut la vederea poliţiştilor.

Nişte băieţi prinşi de Poliţie cu un televizor în braţe:Totul s-a terminat în curtea bisericii

Dacă te plimbi noaptea pe stradă, cu un televizor în braţe, ai mari şanse să te întrebe poliţiştii sau jandarmii de ,,sănătate”.

Trei tineri din Botoşani, 'scene fierbinţi' azi-noapte în parcul Mihai Eminescu

Trei tineri cu un comportament deviat au fost luaţi la întrebări azi-noapte de o patrulă de Poliţie ce se afla în patrulare în orăşelul copiilor.

Întâlnirea anuală a scriitorilor la Botoșani: CÂND va avea loc evenimentul

Consiliul Judeţean Botoşani, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Botoşani, organizează Întâlnirea anuală a creatorilor de literatură din judeţul Botoșani, ediţia a XXVII-a.
 

Omul spectacol vine şi face show la Cine Globe – PROGRAMUL filmelor

În perioada 14 – 21 decembrie 2017 Cine Globe te invită să urmărești în avanpremieră pelicula The Greatest Showman.

Bărbat beat mangă şi fără permis, la volan pe străzi: În CE hal a fost depistat de poliţişti

Aventurile bețivilor de la Botoșani la volan continuă cu un nou episod nefericit.

Sondaj
Se impune organizarea unui miting împotriva ”Statului paralel și ilegitim”?
Da, fiindcă există un ”stat paralel și ilegitim”, altul deci decât cel ales de popor
Nu, pentru că nu există un ”stat paralel și ilegitim”
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„În legătură cu transportul cu maxi-taxi consumatorii cred că ar trebui introduce microbuze ceva mai mari sau chiar autobuze pentru că am văzut că fluxul de călători crește. Nu toate au bare de susține adecvate, de multe ori te ...
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.6346 lei
USD
Dolarul SUA
3.9285 lei
CHF
Francul elveţian
3.9729 lei
GBP
Lira sterlină
5.2711 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.5016 lei
XAU
Gramul de aur
158.8245 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2275 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4767 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0149 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0804 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1804 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6226 lei
Vremea
astăzi
Botosani
4 o C
Dorohoi
4 o C
Bucecea
4 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
4 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2017 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.