Ştiri
Managerul Spitalului TBC, după protestul spontan: Nu intenționez să demisionez dar probabil că voi fi demisă FOTO&VIDEO

Mai mulți salariați ai Spitalului de Pneumoftiziologie aflat în subordinea Primăriei Botoșani au participat la un protest spontan în dimineața zilei de 30 decembrie 2020.

Au existat mai multe reproșuri care i-au fost adresate managerului Cristina Bahrin, pe parte de organizare a gărzilor dar și cu privire la acordarea stimulentelor de risc pentru personalul care lucrează cu pacienți COVID. Unii dintre angajații Spitalului TBC nu au primit acești bani.

 

De asemenea, conducerii i s-a reproșat faptul că a organizat o serie de concursuri care au dus la lăsarea fără loc de muncă a unor muncitori și a externalizat serviciul de pază al unității, lucru care ar fi avut același efect.

 

Discuțiile au degenerat, fiind aruncate vorbe grele din ambele părți. La protest a ajuns și primarul Cosmin Andrei.

 

 

Managerul Cristina Bahrin a arătat că acest protest ar avea de fapt substrat politic și l-a catalogat ca fiind de fapt o manipulare.

 

 

„Mai e ceva de comentat? Părerea mea este că este o manipulare, am discutat cu fiecare om în parte. Am explicat toate motivele, cadrul legal care impune stabilirea unui program astfel încât să acopăr necesitățile de îngrijire ale pacienților. Până la urmă dacă vă uitați la salariile noastre, comparativ cu toate celelalte salarii, sunt niște salarii bune. Am încercat să acord toate drepturile legale, stimulentul de risc, există solicitare la DSP încă din luna august, am toate formularele care au fost trimise”,

Cristina Bahrin, director interimar Spitalul de Pneumoftiziologie Botoșani

 

În privința acordării stimulentului de risc, directorul spitalului a arătat că unitatea beneficiază de două finanțări, prin Casa de Asigurări de Sănătate și prin dispensarul TBC, de la Ministerul Sănătății. Ori tocmai de la nivel central ar fi întârziat sumele respective.

 

 

„Sunt câteva persoane care au fost angajate în unitate într-un anumit interval de timp și au anumite simpatii. Și sigur că, dacă eu încerc să rezolv niște situații și să le explic că trebuie să facem lucrurile așa cum trebuie, să depășim situația asta de criză. Pentru că în acest moment avem 4 asistenți infectați numai pe secția doamnei care... Mai am încă patru asistenți pe cealaltă secție care trebuie să intre în TB. Foarte mulți infirmieri care sunt contaminați. E o perioadă foarte grea, sunt foarte multe infectări”,

Cristina Bahrin, director interimar Spitalul de Pneumoftiziologie Botoșani

 

 

Nu în ultimul rând, Cristina Bahrin a comentat și declarațiile primarului Cosmin Andrei, care a arătat public faptul că este nemulțumit de modul în care a fost administrat spitalul, care prin specificul lui ar fi trebui să aibă în dotare stații de oxigen.

Ori ea în doar jumătate de an de când este manager ar fi făcut tot posibilul pentru asigurarea dotărilor necesare.

 

„Nu am nicio motivație clară de ce aș fi schimbată, nici dlui nu a declarat de ce aș fi schimbată, doar faptul că nu avem stații de oxigen. Dar stația de oxigen, eu personal înainte de a face declarația cu două săptămâni, am dus o fundamentare la Primărie și am spus că este necesar. Și tot eu personal am fost la dlui în birou și l-am rugat să ne susțină ca să facem această stație de oxigen”

Cristina Bahrin, director interimar Spitalul de Pneumoftiziologie Botoșani

 

Mai departe, Cristina Bahrin a declarat că din punct de vedere profesional nu i-au fost aduse reproșuri și tocmai pentru că este de părere că protestul are un anumit substrat, nu își va depune demisia.

 

 

„Nu mi s-a reproșat nimic profesional, astăzi, drept dovadă mi se reproșează. Eu personal nu sunt decât simplu membru de partid, într-un partid politic, dar fiecare cetățean în această țară are dreptul la convigeri politice. Orice ingerință de acest gen înseamnă discriminare. Nu intenționez să demisionez, dar probabil că voi fi demisă din cauza acestui protest”,

Cristina Bahrin, director interimar Spitalul de Pneumoftiziologie Botoșani

 

Primarul Cosmin Andrei i-a rugat pe oameni să se întoarcă la treabă însă să îi transmită o listă cu revendicări în care să se specifice dacă au fost încălcate prevederile din Contractul Colectiv de Muncă (CCM) de la nivelul spitalului, de către conducere.

Iar în baza acestei adrese va lua o decizie.

loading...
ACUM: Protest la Spitalul TBC, asistentele adunate în curtea unității - FOTO & VIDEO

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store

 

TERMENUL de execuție la strada Viilor, CÂTE locuri noi de parcare vor fi înființate – GALERIE FOTO
Strada Viilor a intrat în reabilitare, iar primarul Cosmin Andrei a efectuat astăzi o vizită în teren.
Botoșaniul colaborează cu Suceava: Pacienții care vor fi transferați în județul vecin
Autoritățile sanitare de la Botoșani vor încheia un protocol de colaborare cu Spitalul Județean Suceava.
Primăria vrea să cumpere o bucată de teren privat pentru a lărgi o stradă cu o singură bandă – FOTOGALERIE
Este vorba despre o stradelă prin care se intră într-un cartier populat al orașului.
Încă un protest: Fermierii botoșăneni ies în Piața Revoluției
Se anunță un nou protest la Botoșani.
Somnul întrerupt în timpul nopții te face mai vulnerabil la stres cronic
În general, oamenii care nu dorm bine noaptea (care se trezesc frecvent din somn) au o stare de spirit rea a doua zi și o senzație persistentă de oboseală. Ei pot fi mai vulnerabili la stres, spun medicii. Există o legătură clară între deficitul de somn și depresie, arată statisticile.
Pacienții de la Mavromati lăsați fără telefoane, prefectul: Numai la Penitenciar se interzice
Prefectul Dan Nechifor a reacționat în urma declarațiilor reprezentanților Spitalului Județean Mavromati cum că telefoanele pacienților sunt închise de teama incendiilor.
Focar într-o secție de la Spitalul Județean, DSP-ul face anchetă
Au fost înregistrate 30 de îmbolnăviri în rândul pacienţilor şi a personalului.
Ambulanță cu pacient implicată într-un accident pe Calea Națională - FOTO
Un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță (SJA) a fost implicat într-un accident pe Calea Națională.
”Mărțișor Dorohoian” a anunțat LISTA concurenților care intră în Gala Festivalului
Festivalul Concurs Național de Muzică Ușoară Românească ”Mărțișor Dorohoian”, Ediția a XXXVII-a, are loc sâmbătă, 6 martie 2021.
Loading...
Comunele din Botoșani rămase fără medic de familie - LISTA
Mai multe localități din județul Botoșani nu au medici de familie în plină pandemie. 
Un supermarket din Botoșani face angajări, se caută casieri cu 10 clase - LISTA locurilor de muncă
Posturi vacante, în atenția persoanelor care au absolvit doar școala generală sau liceul, sunt și pentru gropari sau îngrijitori câini.
Medic amendat după cazul copilului mort în ambulanță
Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică au făcut publice rezultatele anchetei în cazul copilului mort în ambulanță.
Prefectul Dan Nechifor, anunț despre activitatea restaurantelor
Autoritățile încearcă ca restaurantele să fie menținute deschise chiar dacă rata de infectare va depăși 3 îmbolnăviri la mia de locuitori.
ATENȚIE: Poliția intră în casă FĂRĂ acordul tău dacă un animal este în pericol
Ca o noutate, acțiunile polițiștilor pot fi fotografiate sau înregistrate, fără consimțământul persoanelor care dețin animalul.
Loading...
SCADE incidența în municipiul Botoșani, o singură localitate din județ în scenariu roșu
Un nou raport al Direcției de Sănătate Publică Botoșani a fost anunțat în cursul zilei de marți.
Botoșani: Aproape 800 de cărți funciare au fost eliberate gratuit în 2021
Cele 722 de imobile sunt primele înregistrate în acest an de către OCPI Botoșani, în sistemul integrat de cadastru și carte funciară și aparțin locuitorilor din municipiul Botoșani, comunele Cândești, Bălușeni și Pomârla.
Botoșani: PERCHEZIȚII la hoţii de catalizatoare, mascații au descins și în sedii comerciale
Zeci de percheziţii au loc marţi dimineaţă în cinci judeţe, printre care și Botoșani, într-un dosar în care sunt vizaţi hoţi de catalizatoare, 19 persoane urmând să fie duse la audieri.
Noi acuze de blat după FC - FCSB: Botoșaniul a făcut figurație
Când ai în teren două echipe eminamente ofensive și 84 de goluri marcate împreună te aștepți, pe bună dreptate, la un spectacol fotbalistic de calitate.
Fapte bune pentru Botoșani: Familia Poloboc are nevoie de un acoperiș deasupra capului – GALERIE FOTO
Voluntarii din Botoșani s-au întors la familia Poloboc, în încercarea de a rezolva problema acoperișului.
Pățania șefei de la un centru de bătrâni din Botoșani, ACUZAȚII la adresa unui polițist: Ghinionul meu este că am numere la mașină de SuceavaFOTO
Dacă în urmă cu o lună ieșea în spațiul public cu un apel pentru bătrânii din centru, de data aceasta povestea vine din stradă.
Și când aflăm dacă se mai ține concursul?Aș vrea să știu, sunt contribuabil la BSLa Mulți Ani !
31 decembrie 2020, 09:41
Rușine sa va fie!!! La ce salarii încasați ar trebui sa umblați pe vârfuri. Actul medical vis-a-vis de pacient a rămas neschimbat cu mult tupeu și aroganta din partea salariaților,fără un dram de empatie fata de bolnav. Sa ne ferească Dumnezeu sa ajungem in spitalele din Botosani! Plătim taxe și impozite și avem parte de circ,mizerie,angajați pe pile,lipsa de echipamente. Dacă nu va convine mergeți in sistemul privat sa vedeți ce înseamnă program și responsabilitate.
31 decembrie 2020, 05:27
Oare cand o sa intelegeti ca nu este nici spitalul doamnei manager, nici al angajatilor ci a pacientilor si.... n-s vrea sa ma pun in locul pacientilor care vad inlocuit actul medical cu o ... greva. Credeti ca cineva mai are incredere in aceasta unitate medicala maine dimineata? Personal nu o cunosc pe doamna Bahrin dar daca era un manager de top nu era aceasta greva. Atrag totusi atentia asupra conceptului de "protest spontan" care este o forma de refuzare a muncii si nu stiu cat de potrivit este in pandemie si in conditiile de stare de urgenta. Domnul primar este indreptatit sa-i sanctioneze si chiar sa-i concedieze pe toti: manager daca nu si-a facut treaba si protestatari, care sunt platiti destul de bine si nu si-au facut treaba astazi. Noi nu stam noaptea in case pentru ca dumnealor, sa faca greva in timpul de lucru in care ar fi trebuit sa fie langa bolnavi. Vrem spitale ca afara!
30 decembrie 2020, 21:23
Asistenta axinte ia dus televizor părinților ei la vorona, de la spital
30 decembrie 2020, 16:23
Va mai amintiți sintagma : "în spitalul meu" ,sintagma folosita de doamna manager la o sedinta a comitetului pt situații de urgenta....NU este spitalul dvs, doamna, este a tuturor și angajații au si drepturi nu doar obligatii!
30 decembrie 2020, 13:27
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Doriți să vă vaccinați contra Covid-19?
Da
Încă nu m-am hotărât
Nu
Declaraţia zilei
„Le-am și spus (n.r reprezentanților Spitalului Județean Mavromati), numai la Penitenciar se interzice folosirea telefoanelor. Este un drept constituțional și le-am atras atenția vizavi de acest lucru”Dan Nechifor, prefect ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8747 lei
USD
Dolarul SUA
4.0535 lei
CHF
Francul elveţian
4.4161 lei
GBP
Lira sterlină
5.6329 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7924 lei
XAU
Gramul de aur
225.4539 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2316 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3414 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1571 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2041 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1864 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6555 lei
Vremea
astăzi
Botosani
1.3 o C
Dorohoi
1.3 o C
Bucecea
1.4 o C
Darabani
1.1 o C
Saveni
1.3 o C
Ştefăneşti
4.1 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.