Ştiri
Ne facem de râs în presa națională cu ”prințul” romilor de la Botoșani care se vrea primar

La fiecare tur de scrutin pentru alegerea primarului, apare în general câte un candidat surpriză, care participă la alegeri din postura de independent. Există și cazuri în care persoanele care râvnesc această funcție nu sunt luate în serios de electorat. Anul acesta la Botoșani o candidatură este anunțată de așa-zisul ”Carai” care se vrea primarul urbei. Ce este mai trist este faptul că intenția sa a ajuns să capete un spațiu alocat de ziarele naționale. 

Alegerile din acest an pentru postul de primar al Botoşaniului vor avea parte de un candidat surpriză. Florin Zberea are 50 de ani şi este un cetăţean de etnie romă din Botoşani, acesta anunţându-şi intenţia clară de a candida la alegerile locale din 2016 pentru şefia Primăriei, scriu reporterii publicației Libertatea.  Bărbatul locuieşte într-unul din cartierele mai puţin apreciate ale oraşului, unde trăiesc peste 300 de romi. Ghetourile, aşa cum mai sunt cunoscute blocurile din această zonă, sunt locul din care Carai, aşa cum este cunoscut Florin Zberea, vrea să cucerească fotoliul de primar al oraşului. Aşa cum chiar el spune, ideea i-a venit într-o noapte, iar singurul său regret este că nu s-a gândit mai devreme.


„Mi-a venit acum o idee, că trebuia să fiu de mult primar. Dar problema e că m-am trezit greu. Mă uit mereu la televizor şi văd mereu că toată lumea nu e mulţumită, în special aici la Botoşani, mai ales datorită la cine a fost primar aici. S-au săturat cetăţenii Botoşaniului de cât promit şi cât fac… numai lucruri deşarte. Dumnezeu mi-a dat mie aşa o minte, că m-am trezit a doua zi şi am zis: ”, povesteşte Carai.


Zberea trăieşte în ghetouri alături de cei trei copii şi de soţie într-o cameră de aproximativ 40 de metri pătraţi. A absolvit opt clase şi singurul său venit este ajutorul social de aproape 400 de lei pe care-l încasează de la stat. A muncit însă ani buni şi ca paznic. Spune că este decis să câştige Primăria tocmai pentru a lupta împotriva sărăciei.


„Prin aducerea fondurilor europene aici şi folosite, nu în folosul altora. Nu vreau să fac polemică şi să dau vina pe unul sau altul. Eu când voi fi primar, şi vreau să fie clar pentru toată lumea, că toţi cetăţenii s-au săturat şi vor să mă aleagă 100%. M-au pus să strâng o mie de semnături, nu s-a pus problema. M-am dus din bloc în bloc, din scară în scară. Toată lumea, care era necăjită, bătrâni, tineri, majoritatea spuneau . Am şanse nu 100%, ci o mie la o mie! Deja mă declar primar! Patru sferturi, trei sferturi şi ceva sunt primar!”, continuă acesta convins de reuşita din alegeri.


Bărbatul a reuşit deja să strângă în două săptămâni cele 1.000 de semnături necesare înscrierii în cursa electorală. Acesta are o viziune aparte privind misiunea primarului de municipiu.


„Prima măsură pe care aş lua-o ar fi să mă implic direct. Primar vine de la primă, deci trebuie să se implice, nu să stea numai pe scaun, că are el facultate. Ăştia care au facultate nu fac nimic. Eu am plecat de jos şi ştiu toate problemele cetăţenilor. Eu într-un sfert de oră am bătut pe jos jumătate de oraş. Mie nu îmi trebuie maşină. De aia primarul e ales, să fie primul om din Stat. Am o inteligenţă nativă. Am spus-o şi o mai spun. Sunt mentorul Botoşaniului. Dumnezeu mi-a dat minte, El mi-a dat nişte puteri ca să pot să ajut toţi cetăţenii Botoşaniului”, se laudă Florin Zberea.


Cei mai mulţi susţinătorii îi are în Parcul Tineretului, unde se află ghetourile, însă acesta spune că printre cei 1.000 de semnatari sunt şi foarte mulţi români.

loading...
Dama care duce alegerile locale și trădătorii în instanță

 

GALERIA CU POEȚI: Robert G. Elekes - spectacolul contradicțiilor
Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii Mihai Eminescu își propune, într-un parteneriat media cu ziarul Botoșăneanul, să prezinte, în ediția de duminică a rubricii GALERIA CU POEȚI, câte un laureat al Premiului Național de Poezie Mihai Eminescu – Opus Primum.
DOLIU: S-a stins din viață un preot din Botoșani
Un cunoscut preot din Botoșani a murit.
Doina Federovici: La Consiliul Județean voi continua programele de asfaltări și extinderi de utilități publice inițiate de PSD pentru fiecare localitate
Candidatul PSD pentru Președinția Consiliului Județean Botoșani a prezentat astăzi cele două programe, „Infrastructură rutieră județeană” și „Acces la utilități publice pentru botoșăneni” prin care vor fi continuate asfaltările pe drumurile județene și extinderile rețelelor de apă, canalizare, gaze și curent electric în localitățile din județul Botoșani.
LOCURILE uitate din Botoșani unde au avut loc adevărate băi de sânge
Două dintre cele mai sângeroase bătălii date de voievozii faimoşi ai istoriei românilor au avut loc pe teritoriul de astăzi al judeţului Botoşani. Una dintre acestea a fost considerată un adevărat punct de cotitură iar cealaltă a intrat în legendă prin tratamentul inuman aplicat prizonierilor de război.
Roxana Țurcanu: Aritmetica electorală și încrederea botoșănenilor!
În ultima perioadă, PSD-ul și PNL-ul duc dezbateri acerbe pe tema votului util, sugerând electoratului că nu merită să își irosească votul pe candidații cu șanse reduse de a fi aleși.
AZI DIMINEAȚĂ: Autobuz cuprins de flăcări, incendiul a fost pus intenționat - FOTOGALERIE
La sosirea pompierilor, autobuzul ardea în totalitate.
Proteste anti - măști la școală pentru elevi, premierul Orban, răspuns de la Botoșani: Îmi pare rău că există unii care parcă nu-și iubesc copiii
În mediul online circulă o petiție pentru ca măștile de protecție să nu mai fie obligatorii la școală pentru copii. În capitală și alte localități, sâmbătă de la ora 16:00 au fost organizate proteste pentru a atrage atenția factorilor de decizie.
Zvonuri că școlile s-ar închide iar după 1 octombrie – RĂSPUNSUL premierului Orban, de la Botoșani
Au fost părinți care și-au scutit copiii de la școală ferm convinși că oricum unitățile de învățământ se vor închide după alegerile locale din 27 septembrie.
Ludovic Orban a promis la Botoșani căi ferate moderne și trenuri care să circule cu 160 km la oră
Pe lângă infrastructura rutieră, premierul României, Ludovic Orban a declarat la Botoșani că și-a propus realizarea unui alt proiect de investiție de interes național și anume reabilitarea tuturor tronsoanelor de căi feroviare.
Loading...
Flutur, discurs de luptă în fața liderului național al PNL și a „fraților” candidați: PSD a însemnat în toți acești ani Partidul Sabotării Dezvoltării - VIDEO
Primarul municipiului reședință de județ i-a transmis premierului Ludovic Orban, președintele PNL la nivel național, că a ajuns din nou la Botoșani într-un moment extrem de important pentru viața politică a României.
Lansare de candidați în prezența premierului cu forțe de ordine, amfiteatru și monitor uriaș cu mesaje electorale: Toată suflarea penelistă de la Botoșani v-a așteptat: VIDEO & FOTO
Pentru vizita premierului Ludovic Orban accesul spre două dintre obiectivele din parcul Cornișa, respectiv amfiteatru și patinoar a fost restricționat autoturismelor. Participanții la evenimentul electoral au avut o parcare special amenajată pentru această vizită, pe un teren neutilizat.
ULTIMĂ ORĂ: Copil pe bicicletă lovit în plin de un taximetrist – GALERIE FOTO
Un copil a fost transportat la spital cu ambulanța de terapie intensivă mobilă în urmă puțin timp.
S-a făcut anunțul: PSD face majoritatea cu Pro România la Consiliul Județean și Consiliul Local
Anunțul a fost făcut de  președintele PSD, Marcel Ciolacu. 
ALERTĂ: Polițiștii caută o tânără de 18 ani care a dispărut de acasă - FOTO
Persoanele care dețin informații care pot conduce la găsirea acesteia sunt rugate să apeleze serviciul unic de urgență 112 sau să se adreseze celei mai apropiate unităţi de poliție.
Loading...
ACUM: Pleiadă de liberali la Cornișa, în așteptarea premierului - FOTOGALERIE
Ludovic Orban urmează să ajungă la Botoșani în aproximativ un sfert de oră.
Mihaela Huncă: La Mulţi Ani Pro România Botoşani! Organizaţia judeţeană împlinește doi ani de la înfiinţare!
Zi specială  pentru membrii şi simpatizanţii PRO România  Botoşani! Împlinim doi ani de când suntem în slujba botoşănenilor, doi ani de când PRO România a început la Botoşani un proiect politic nou care îi implică și îi reprezintă pe toți cei care cred în România. Deşi suntem o formaţiune tânără, în doi ani familia Pro România Botoşani a devenit din ce în ce mai numeroasă.
1.333 de cazuri noi de covid înregistrate la nivel național – TABEL
Până astăzi, 19 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 111.550 de  cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.
Creștere a cazurilor de COVID-19 înregistrată la Botoșani în ultimele 24 de ore
Statistica de la nivelul județului Botoșani pentru cel mai recent interval de numărare indică o creștere a cazurilor pacienților care s-au infectat cu virusul SARS-COV-2.
Petiție semnată de sute de mame din Botoșani și proteste anunțate în toată țara: Stop mască la școală!
Părinți din întreaga țară dar și de la Botoșani protestează în diverse moduri față de obligativitatea pentru elevi de a purta mască de protecție la școală.
Andrei Drancă: Fondurile Europene, viziunea oamenilor noi și neștiința vechilor politicieni
Vechii politicieni, de 30 de ani, tot ne amăgesc cu ideea atragerii investitorilor strategici în municipiu sau în județ. De 30 de ani pe vorbele lor tot așteptăm investitori strategici dar nu a apărut niciunul.
Eu propun construirea unui oras in padure in care sa locuiasca toti ciocolatii unde Obama de Botosani sa se faca primar la el acasa. Toata lumea multumita !
3 martie 2016, 09:47
Invidiosilor.......nu ganditi pe termen lung si in perspectiva......Obama de Botosani este solutia la situatia creata. :)))Asta inseamna minte putina si lipsa culturii.Sa ne fereasca bunul Dumnezeu de asa minti putrezite.
3 martie 2016, 08:38
TE VOTEZ ASA MERITA PARCUL TINERETULUI CA ASA DE UNITI SUNT ROMANII DE AICI DIN PARCUL TINERETULUI CA RROMII O DUC SUPER LA CAMINE !
3 martie 2016, 08:22
De parca cu actuala clasa politica nu ne facem de ras! :))))
3 martie 2016, 04:16
boschetarrrrrr
3 martie 2016, 01:06
Ai mancat cuie de invidie ca rotundu e primar. Te afli in treaba fara sa stii ceva dute la munca si mai lasa facebook ca te umpli de stiinta si sa sa nu iti crape vreo vena
3 martie 2016, 00:11
....??
2 martie 2016, 21:46
Carai primar prin 2100
2 martie 2016, 20:52
Carai s-a cam saturat sa stramga voturi pentru Partidele Politice. Acu crede ca va strange pentru el. Politicienii vor vedea "adevarata lui valoare" si sper sa sa lecuiasca pentru viitor.
2 martie 2016, 18:48
SEAMANA PERFECT CU PRIMARUL NOSTRU DIN DANGENI CATALIN ROTUNDU PARCA S FACUTI D E ACCEASI MAMA. DE CARACTER CE SA MAI SPUN IDENTICI...O FI UMBLAT ROTUNDU CEL BATRAN IN LUME...CA ACU NU ARE TIMP CA ARE MULTE DOSARE PENALE SI AM INTELES CA MAI DA SI DNA UL PE LA DANGENI CAT DE CURAND
2 martie 2016, 17:47
Sondaj
Pe cine votați la Primăria Botoșani?
Gheorghe Ciubotaru - PMP
Cosmin Andrei - PSD
Liviu Toma - Pro România
Roxana Țurcanu - ALDE
Cătălin Flutur - PNL
Corina Dănuță - PPUSL
Marcel Gheorghiță – USR-PLUS
Cătălin Silegeanu - independent
Altul
Declaraţia zilei
„Dacă mai urmează încă un an la fel de secetos, atunci lucrurile se complică foarte mult. Dacă urmează doi ani la fel de secetoşi şi noi suntem la acelaşi nivel al infrastructurii de irigaţie, lucrurile se complică foarte ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8582 lei
USD
Dolarul SUA
4.0972 lei
CHF
Francul elveţian
4.5132 lei
GBP
Lira sterlină
5.3220 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9261 lei
XAU
Gramul de aur
257.4245 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2476 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3490 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9944 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1126 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1821 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6530 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.