Ştiri
Nicoleta Dohotariu, profesorul din Botoșani cursat la CreaFuture care inițiază o donație de carte pentru colegii ucraineni – FOTO&VIDEO

Nicoleta Dohotariu este profesor de matematică la Liceul Tehnologic Alexandru Vlahuță din Șendriceni.

Specializare europeană pentru educație non-formală

 

A fost unul dintre profesorii care s-a înscris la cursurile organizate în cadrul proiectului „CreaFuture - Creative Workforce for Cross-Border Future”, 2 SOFT/1.1/142  finanțat de Uniunea Europeană, Instrumentul European de Vecinătate, prin Programul Operațional Comun România -Ucraina 2014-2020.

 

A simțit nevoia, chiar și după o impresionantă carieră didactică de 31 de ani de zile, de a se auto-dezvolta continuu pentru ca orele ei în sălile de curs să nu fie asociate monotoniei. Mai ales că are o misiune oarecum mai dificilă față de alți colegi care predau discipline diferite. Matematica este dedicată cifrelor care nu mint niciodată și cu care poți jongla mai puțin.

 

A căutat și găsit mereu metode prin care să facă tot posibilul ca această disciplină, neaccesibilă oricui, să ajungă în inima elevilor săi. Să fie înțeleasă.

A găsit răspunsuri la cursul de dezvoltare a creativității și abilităților de viață din metodele formatorilor dar și din experiențele celorlalți colegi.

 

„Am rămas cu o impresie frumoasă. E o perioadă dificilă pe care o traversăm cu toții și faptul că ne-am putut întâlni, am putut socializa, că am putut împărtăși experiențe, e un lucru bun. Și este prilejul de a întâlni colegi de diverse specialități și colegi care lucrează în țara vecină și au împărtășit din experiența dlor. Pentru mine a fost o activitate folositoare, interesantă, m-am mobilizat și eu alături de alți colegi. Mi-a părut bine să am ocazia să mă implic, eu sunt o persoană foarte activă”,

Nicoleta Dohotariu, profesor matematică Liceul A. Vlahuță Șendriceni

 

Dor de clasă, elevi și profesori 

 

Pe perioada pandemiei cât cursurile cu elevii au fost în sistem online i-au lipsit socializarea și contactul cu colegii profesori.

Prin participarea la cursurile organizate în cadrul proiectului CreaFuture a achiziționat cunoștințe noi și le-a reactualizat pe cele proprii, culese de-a lungul anilor petrecuți la catedră.

 

 „Din când în când, faptul că le împrospătăm, că le aducem la suprafață, că mai aflăm o idee de îmbunătățire a acelei metode, o idee pe care să o plasăm într-un anumit moment în activitatea noastră, face mult. Chiar dacă le știi, intervine la un moment rutina și nu te mai gândești mereu la acele metode active”,

Nicoleta Dohotariu, profesor matematică Liceul A. Vlahuță Șendriceni

 

A dobândit cunoștințe noi pe care le va folosi cu elevii, la clasă. 

 

 

 „Am o experiență de 31 de ani la catedră și puține sunt metodele pe care nu le folosesc eu la clasă. Deși majoritatea dintre noi, la disciplina matematică spre exemplu, cel mai intens lucrezi cu caietul, cartea, pixul, creta și tabla. Mai sunt și activități pe care le poți desfășura iar eu apelez la multe metode precum problematizarea, demonstrația, brain-storming, etc. Însă sunt și metode pe care le folosesc mai rar, dar le-am văzut aici aplicate, ca să ușureze munca, un fel de evoluție în problemă, cu exemple concrete și simple, nu pe exemple foarte sofisticate, pe discipline variate, care să te încurajeze să le implementezi”,

Nicoleta Dohotariu, profesor matematică Liceul A. Vlahuță Șendriceni

 

Precizează că o idee foarte bună este faptul că proiectul se încheie cu ghidul de bune practici la care au acces toți profesorii implicați în proiect și care le va permite să învețe și din exemplele de educație non-formală aplicate la cursuri de alte cadre didactice.

 

„Mi se pare extraordinar că fiecare dintre noi împărtășește experiența lui într-o activitate pe o anumită metodă și atunci putem să facem un tur de galerie cu toții, ce a gândit fiecare, cum a văzut lucrurile, pe ce situație. Sunt metode pe care nu le-am folosit în cariera mea didactică”,

Nicoleta Dohotariu, profesor matematică Liceul A. Vlahuță Șendriceni

 

Donație de carte pentru profesorii din Ucraina

 

Mai mult decât atât, Nicoleta Dohotariu s-a gândit inclusiv la colegii profesori din Ucraina pe care vrea să îi ajute cu o donație de carte.

 

 „Am propus o achiziție de carte pentru elevii și colegii de dincolo de graniță. Acum problema se pune de transport, că dacă eu îmi pun mintea, adun carte, pot să o fac. Numai să fie asigurat carte, pentru că eu nu știu dacă mă pot mobiliza să le duc eu. Eu pot aduce cărți în limba română, pe specialitatea matematică, pe specialitatea lb. română. Cred că și la școală dacă merg fiecare dintre colegii mei ar putea să facă o donație de carte. De altfel am văzut colegi sensibili la această propunere chiar din grupa din care am făcut parte și care s-au oferit că vor face donații de carte pentru copii și pentru profesori”,

Nicoleta Dohotariu, profesor matematică Liceul A. Vlahuță Șendriceni

 

Cartea este menită să mențină spiritul românesc în rândul comunităților din Ucraina.

 

„CreaFuture - Creative Workforce for Cross-Border Future”, 2 SOFT/1.1/142  finanțat de Uniunea Europeană, Instrumentul European de Vecinătate, prin Programul Operațional Comun România -Ucraina 2014-2020.

 

Proiectul „CreaFuture - Creative Workforce for Cross-Border Future”, este implementat la Botoșani de Asociația B-Right Media și partenerii Casa Corpului Didactic Botoșani, Centrul Bucovinean de Artă pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Româneşti Cernăuţi și Liceul de Arta nr. 5 din Cernăuți.

loading...
CreaFuture: Livia Petrune, profesorul de la Botoșani care s-a specializat pentru o educație „altfel” la clasă – FOTO&VIDEO

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Poeți în dialog la Memorialul Ipotești: Teodor Dună și Dan Coman
Pe data de 28 septembrie, la ora 16.30, Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu” organizează o ediție on-line a întâlnirilor Poeți în dialog. Invitații Memorialului sunt doi laureați ai Premiului Național de Poezie „Mihai Eminescu” – OPUS PRIMUM, poeții Teodor Dună și Dan Coman. 
Profesoară din Botoșani infectată cu COVID
Un cadru didactic a fost confirmat cu virusul SARS-COV-2.
Colonelul Radu Anton condus marți pe ultimul drum: Este o zi tristă pentru familia pompierilor botoșăneni
Mesaj de condoleanțe transmis de reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Botoșani.
Cum poți contribui și tu la combaterea fenomenului fake news
(P) Te-ai săturat de toate informațiile greșite și eronate pe care le citești pe Internet, le auzi la TV sau chiar de la o persoană cunoscută? Ei bine, fenomenul fake news a început să ia din ce în ce mai multă amploare, mai ales în contextul pandemiei de coronavirus. Oricât de mult am încerca să ne continuăm viața fără a lăsa ca acest lucru să ne afecteze, acest lucru este aproape imposibil. Rămâne în responsabilitatea noastră să combatem acest fenomen, prin mijloacele pe care le avem la îndemână.
Un atelier de modă face măsurători online pentru rochii și nu numai și tocmai și-a reluat din plin activitatea și... fizic
(P) Având în vedere contextul socio-economic în care ne aflăm, cauzat de virusul Covid-19, foarte multe evenimente programate pentru intervalul aprilie-iulie s-au anulat și s-au reprogramat pentru această toamnă-iarnă sau pentru anul 2021.
Parcările din centrul orașului vor fi blocate în seara alegerilor, trasee speciale în zona zero
Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţean (BECJ) Botoşani recomandă birourilor electorale de circumscripție municipală, orășenească și comunală, să programeze venirea reprezentanților secțiilor de votare la sediul biroului de circumscripție în așa fel încât să se evite prezența simultană a acestora în interiorul clădirii în care-și desfășoară activitatea.
Maxim 5 oameni vor putea intra în secția de votare, botoșănenii cu simptome vor vota în cabina de lângă ușă
Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţean (BECJ) Botoşani a stabilit și reguli generale aplicabile pe parcursul desfășurării operațiunilor de votare și de valorificare a rezultatelor votării.
Cu urna mobilă la izolați și carantinați: Ștampilele și pixurile dezinfectate și alte reguli stabilite de BEJ - LISTA
Membrii BECJ au stabilit şi procedurile impuse în cazul persoanelor netransportabile, a persoanelor aflate în carantină sau izolare care solicită să voteze prin intermediul urnei speciale.
S-a hotărât: Bolnavii de Covid votează pe holurile spitalelor, voturile lor se numără ultimele
Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţean (BECJ) Botoşani a adoptat o hotărâre prin care sunt stabilite regulile care trebuie respectate în cazul membrilor birourilor electorale ale secțiilor de votare care se vor deplasa cu urna specială în unităţi medicale în care se află pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19.
Loading...
Decizie BEJ: Buletinele de vot din fiecare secție vor trebui numărate duminică dimineață
Biroul Electoral de Circumscripție Județean (BECJ) Botoșani a impus președinților birourilor electorale ale secțiilor de votare și locțiitorii acestora să numere, în dimineața zilei de votare, toate buletinele de vot care le-au fost repartizate.
Mesaj de condoleanțe din partea echipei ALDE Botoșani
În aceste clipe triste, echipa ALDE transmite un gând de alinare către familia domnului colonel Radu Anton, care a trecut vineri seară la cele vesnice.
Peste 700 de polițiști, jandarmi și pompieri trimiși să supravegheze alegerile, se fac și filtre rutiere la Botoșani
Cadrele Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, alături de reprezentanții celorlalte structuri teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne (Inspectoratul Județean de Jandarmi Botoșani, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoșani, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani, precum și alte structuri M.A.I.), se vor afla în misiuni pentru asigurarea măsurilor de protecţie, ordine și siguranță publică, la secțiile de votare, precum și în locurile de depozitare a buletinelor de vot.
Stingerea fulgerătoare a colonelului Anton, deplânsă și de polițiști
Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani regretă stingerea fulgerătoare din viață, a colonelului ANTON RADU, fost inspector șef în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani.
Suntem pe ultimul loc din Moldova și pe 29 din România, dar din nou și pe o lungă listă a deceselor – RAPORT Covid
Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a făcut public sâmbătă la amiază raportul pentru ultimele 24 de ore privind răspândirea coronavirusului. La nivel național se observă o ușoară scădere a numărului de cazuri, de la 1.629 ieri la 1.552 astăzi.
Loading...
MESAJ de la conducerea Consiliului Județean pentru colonelul Radu Anton
Și reprezentanții Consiliului Județean Botoșani au transmis un mesaj de condoleanțe după decesul lui Radu Anton, consilier județean ales pe listele PNL.
Două fete din Botoșani căutate de Poliție după ce au plecat cu un bărbat în Italia, dar nu au mai ajuns – FOTO
Familiile celor două tinere au solicitat ajutorul polițiștilor.
Lidera Organizației Femeilor din PNL, mesaj după decesul lui Radu Anton: Pierderile sunt atât de adânci și de sfâșietoare, încât taie în carne vie
Și Mirela Saucă, lidera femeilor liberale de la Botoșani a transmis un mesaj de condoleanțe pentru familia greu încercată a fostului comandant al Inspectoratului pentru Situații de Urgență.
Moruțan și iubita lui, Paula, depistați pozitiv cu noul COVID 19
Conform unor surse din anturajul jucătorului de la FCSB, mijlocașul formației patronate de Gigi Becali i-a transmis virusul și iubitei sale, o frumoasă studentă la drept din Cluj Napoca.
MESAJ de condoleanțe din partea senatorului Șoptică și Organizației PNL: A plecat dintre noi devreme
Organizația Județeană PNL Botoșani prin președintele Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe după decesul fulgerător al colonelului Radu Anton.
O botoșăneancă și-a dat foc la casă! Ea a fost luată la spital, din clădire nu a mai rămas nimic – GALERIE FOTO
Situație mai puțin obișnuită petrecută în după amiaza zilei de vineri, 25 septembrie 2020, la Botoșani.
Sondaj
Credeți că o vom duce mai bine după alegerile din 27 septembrie?
Da
Nu
Va fi la fel
Declaraţia zilei
”Dacă nu vii la vot, nu ai voie să vorbești. Eu acum cred că pot să vorbesc, deși o să mă pitrocească mulți la care le-am spus că nu sunt buni de primar”, Valeriu Iftime, președinte Camera de Comerț, Industrie și ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.8750 lei
USD
Dolarul SUA
4.1874 lei
CHF
Francul elveţian
4.5137 lei
GBP
Lira sterlină
5.3319 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9713 lei
XAU
Gramul de aur
251.0994 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2497 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3430 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9536 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1318 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1800 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6547 lei
Vremea
astăzi
Botosani
13.8 o C
Dorohoi
14.0 o C
Bucecea
13.7 o C
Darabani
15.0 o C
Saveni
14.0 o C
Ştefăneşti
12.1 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.