Știrea zilei
Patronul Elsaco - pe ultima sută de metri pentru una dintre cele mai mari afaceri
Primăria Brăila încearcă să concesioneze sistemul de producere şi furnizare a energiei termice în sistem centralizat către un nou operator. Primarul Aurel Simionescu a declarat că până în prezent au existat deja două tentative de organizare a unor licitaţii în privinţa concesionării CET-ului, însă acestea au eşuat din cauza prezentării unui singur participant la fiecare procedură.

Valeriu Iftime patron Elsaco

Elsaco vrea să preia CET Brăila

Compania care a dorit să preia sistemul centralizat al municipiului este nimeni alta decât Elsaco Electronic. Etapa a treia este acum aceea a negocierilor şi patronul firmei de la Botoşani a dat asigurări că va participa. Acesta doreşte să preia în concesiune serviciul, adică activele Primăriei, care înseamnă puncte termice, reţele. Practic, este vorba de exploatarea propriu-zisă, care va fi făcută de o societate privată ce va plăti o redevenţă Consiliului Local Brăila. „Noi am avut acolo mai multe lucrări de-a lungul timpului, dar n-are nici o legătură una cu alta, una-i una, alta-i alta, licitaţia de concesiune este pentru operare, nu pentru execuţie de lucrări. Chestia este că trebuie să ai o soluţie pe care să o propui acolo şi noi avem tot felul de soluţii de a revitaliza termoficarea. Ei au o mare problemă de clienţi, că au mai rămas 4.000 din 38.000 – 40.000”, ne-a declarat Valeriu Iftime.

"Toate CET-urile din lumea asta produc bani"

Deşi mai toate CET-urile din România sunt veritabile „găuri negre”, conducătorul de la Elsaco Electronic este convins că poate rentabiliza CET Brăila. În opinia acestuia toate CET-urile reprezintă o bună afacere, problema fiind una de management şi de legislaţie naţională. „Toate CET-urile din lumea asta produc bani şi dau redevenţă comunităţilor locale, nici un CET de pe lumea asta, în afară de România, nu este subvenţionat, toate centralele astea din lumea serioasă sunt profitabile. Problema este de modernizare a sistemului şi de aducere la nişte parametri tehnici actuali, care înseamnă automatizări, sisteme de transport, exact ce se face la Botoşani, după care o luptă şi o educaţie cu clienţii să înţeleagă că este energia cea mai ieftină”, a mai afirmat Valeriu Iftime.

Se luptă cu francezii

Primarul de Bărila a confirmat că următoarea procedură va fi negocierea directă cu cei interesaţi, la care numărul acestora nu va mai avea importanţă. Potrivit acestuia, există scrisori de intenţie din partea mai multor societăţi interesate de concesionarea CET, printre acestea aflându-se şi firma franceză Dalkia, care a preluat serviciile de încălzire în sistem centralizat la Ploieşti şi Iaşi. „Se va trece la procedura următoare, care înseamnă negociere cu cei care eventual sunt interesaţi. Şi atunci poate fi numai unul singur, nu se mai pune problema câţi sunt. Firma care a depus documentaţia este din România, dar şi-au manifestat interesul şi cei de la Dalkia şi unii din Botoşani, unii din Bucureşti, dar eu nu pot să merg pe o scrisoare care spune suntem şi noi interesaţi. Întrebarea este dacă firmele respective vor veni la negociere. Probabil că va fi interesat şi cel care furnizează gazul, până la urmă au fost împreună atâţia ani, dar nu pot să spun acum cu certitudine”, a declarat Aurel Simionescu, primarul Brăilei. Patronul de la Elsaco este convins că după liberalizarea preţului la gaz şi pentru consumatorii casnici CET-urile vor intra în competiţie directă cu posesorii centralelor de apartament deoarece diferenţa actuală de preţ nu va mai exista.
CITEŞTE ŞI:
 Elsaco în şocuri financiare, Iftime : Serios că nu mai pot. Pe cuvântul meu!

CET Braila
CITEŞTE ŞI:
 Un om de afaceri aşteaptă 6 milioane euro de la Primăria Botoşani
ȘASE asistente medicale cazate la un hotel INFECTATE cu coronavirus! ANCHETĂ derulată de DSP: Să vedem unde a fost sursa, dacă ele au interacționat în hotel
Un nou val de cadre medicale a fost depistat pozitiv la noul coronavirus. Este vorba despre un lot de asistente medicale care provin de la Secția de Pediatrie a Spitalului Județean Mavromati și care au fost detașate pentru o perioadă de două săptămâni de zile la Secția de Boli Infecțioase.
Zeci de angajați de la Spitalul de Recuperare ținuți acasă pentru că directoarea „n-are ce să facă cu ei”
Situație disperată pentru câteva zeci de angajați din cadrul Spitalului de Recuperare Sfântul Gheorghe, din municipiu. Au fost trimiși acasă pe perioada stării de urgență, iar de luni ar fi trebuit să revină la muncă, lucru care nu s-a întâmplat.
”Decât” un salariu: 500 de euro amenda medie în pandemie la Botoșani! Sancțiunile aplicate de Poliție au atins un nivel istoric
Disputele pe seama amenzilor aplicate de structurile Ministerului Afacerilor Interne (MAI) în Starea de Urgență au determinat ExpertForum.ro să întocmească un studiu mai aprofundat al politicii Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) cu privire la pedepsirea cetățenilor în perioada pandemiei.
Viceprimarul Murariu lăsat fără cele mai importante atribuții: Este clar răzbunare! Flutur: Erau disperați oamenii
Contrele politice din fruntea Primăriei municipiului reședință de județ se amplifică pe final de mandat. Ultima ședință de Consiliu Local a fost poate și cea mai încrâncenată, mai ales prin limbajul folosit de unii aleși locali, și a avut repercusiuni la scară mai largă.
Covidul a doborât și barilul: Benzina din Botoșani, cea mai ieftină din ultimii 10 ani - FOTOGALERIE
În urma cu exact un an și jumătate Botoșăneanul remarca într-un articol creșterea accelerată a prețurilor carburanților la principalele stații PECO din oraș și, mai ales, faptul că la toate acestea motorina ajunsese mai scumpă decât benzina de cea mai bună calitate.
Director de instituție publică internat în spital cu simptome de COVID, la serviciu un coleg este POZITIV
Lucrurile par să se fi schimbat într-atât în ultimele două luni de zile încât normalitatea de dinaintea pandemiei pare că nu va mai reveni curând, așa cum era percepută în accepțiunea generală a oamenilor. Iar între timp, SARS – COV- 2 mai cucerește o instituție publică de la Botoșani.
Misterul celor 61 de botoșăneni care au... dar nu au Covid: Nu mai iau nici un fel de tratament
Ciudățenia bolii care a blocat mapamondul produce situații neobișnuite inclusiv în statistici și chiar la Botoșani. Județul nostru ocupa joi, 7 mai, locul 6 la nivel național ca număr total de persoane infectate.
DONAȚIILE botoșănenilor încep să producă efecte! Peste 250 de teste efectuate ZILNIC la Botoșani
Începutul a fost unul anevoios, într-un context epidemiologic care nu a putut fi anticipat și care a forțat la maximum resursele de orice fel ale statului, fie că vorbim de mediul economic sau de sistemul sanitar local și național.
Centrul Județean al luptei cu Covid-ul, pulverizat chiar de coronavirus: polițiști, jandarmi, oameni de la servicii trimiși înapoi de unde au venit
Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervențiilor (CJCCI), acesta este sau ar trebui să fie la Botoșani ”creierul” luptei cu coronavirusul. În plină pandemie însă, tocmai acest CJCCI a fost afectat de Covid-19.
inpuff.ro
Loading...
OPT copii infectați cu COVID internați la Secția de Boli Infecțioase, cel mai mic are 10 ani
Coronavirusul îi afectează pe adulți, dar și pe copii deopotrivă. La Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Mavromati sunt internați mai mulți copii infectați cu virusul COVID.
SPERANȚĂ: Sute de copii născuți la Maternitatea Botoșani în plină pandemie, unele mămici suspecte de COVID
Există și vești bune în toată această perioadă dificilă pe care întreaga omenire o traversează.
Câți medici bolnavi am fi avut oare? Primul pacient infectat, testat abia la insistența aproape disperată a doctoriței omorâte de Covid
Nici mai mult, nici mai puțin de 199 lucrători în sistemul sanitar botoșănean, într-o proporție covârșitoare angajați ai Spitalului Județean, au fost diagnosticați cu Covid 19, potrivit datelor furnizate miercuri seară de către Centrul Județean de Comunicare.
S-a cerut oficial înlocuirea! Medic de la Urgențe pregătit pentru preluarea Sănătății Publice
Deși este conștient că merge la un salariu de trei ori mai mic față de cel din Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) și la cârma unei instituții în care decizia face uneori diferența dintre viață și moarte, medicul botoșănean este pregătit pentru această provocare. Iar singura motivație este faptul că își dorește să schimbe ceva în evoluția pandemiei de COVID-19 pe plan județean. Să repare din răul făcut deja.
26 aprilie, ziua dezastrului: Ceaușescu în alertă la cinci zile de la EXPLOZIE, iar la Botoșani ”bate-un vânt ciudat, dar e cald”
Cernobîl, 26 aprilie 1986. Mai exact, la 01:23 noaptea, cel de-al patrulea reactor al centralei nucleare a explodat. Un dezastru considerat ca fiind cel mai grav accident din istoria energiei nucleare.
Loading...
CRIZA coronavirusului doar în buzunarele botoșănenilor! Statul a dat amenzi de peste 7,5 milioane, dar a plătit șomaj în bătaie de joc
La Botoșani vorbim despre o sumă de peste 1,5 milioane euro aplicată ca amenzi de la începutul intrării în Starea de Urgență și a emiterii primelor ordonanțe militare care au restricționat libera circulație a populației.
Cum ne schimbă pandemia: Nimeni NU vrea director la o instituție ”din prima linie”
După apelurile repetate ale Prefecturii și senatorului Costel Șoptică, ministrul Sănătății a schimbat-o vineri din funcția de manager al Spitalului Județean pe Livia Mihalache. Medicul pediatru avea concurs, dar Guvernul adoptase o ordonanță de urgență în urmă cu trei săptămâni care îi permitea inclusiv înlocuirea unor astfel de directori.
Șoferul cu BMW de la Carrefour scos de avocat din arest preventiv! POVESTEA celor 24 de ore din ziua accidentului
Primul mandat de arestare preventivă emis de Judecătoria Botoșani în 2020 a fost pe numele unui tânăr de 27 de ani din comuna Corni, care cauzase un accident rutier la mijlocul lunii ianuarie, soldat cu rănirea unei femei. După aproape trei luni de zile, în Săptămâna Mare, judecătorii au decis să-l lase acasă. În arest la domiciliu.
Acțiune UMANITARĂ fără precedent la Botoșani! Oamenii de afaceri au donat peste 200.000 de euro pentru spitale – LISTA firmelor
Campania a izvorât din dorința comunității de a se proteja. Inițiator a fost unul dintre cei mai apreciați botoșăneni la acest moment, Vlad Plăcintă, în calitate de președinte al Asociației „Salvează o inimă”.
Coronavirusul bate și la ușa IPJ! Angajat de la Pașapoarte pozitiv la COVID detașat la Poliție, teamă și-n rândul polițiștilor
Oamenii pe care ne bazăm în principal și care sunt trimiși în linia întâi în lupta pandemică, fac parte din categoria celor mai expuse persoane la infectarea cu noul virus.
Coronavirusul a întors lumea pe dos: Nunți ANULATE și zeci de înmormântări ATIPICE la Botoșani
De la jumătatea lunii martie asistăm la tot felul de măsuri care ne afectează pe toți, într-o mică sau mai mare măsură. Ne supunem neputincioși la tot felul de interdicții luate de autorități în vedere împiedicării răspândirii coronavirusului. Și astfel s-a ajuns ca viitorii miri să-și anuleze nunțile, iar înmormântările să se facă în condiții speciale.
E mai bine fara rerartitoare?
24 februarie 2013, 10:48
In toamna 2012 am venit in Botosani pe data de 18,nov.2012 si am folosit intermitent caldura Modern Calor intr-o singura camera de la apartamentul cu 2 camere. Pe data de 26,nov au venit cei de la Elsaco cu cititul repartitoarelor. Factura 87 lei numai incalzire, fara apa calda. Cumulat nu cred ca am avut deschis caloriferul 48 ore, deoarece era cald afara.
23 februarie 2013, 18:59
Cred ca dl Iftime bate campii cu gratie.Eu detin in municipiul Botosani un apartament de o camera care este partial debransat pentru ca nu locuiesc acolo decat 3-3 zile pe luna.Vreau sa va spun ca desi in locuinta nu am decat doua calorifere de dimensiuni medii pe care le-am tinut deschise in luna ianuarie doar in cele trei zile in care am stat in oras factura pentru incalzire pe care am primit-o este de 240 de lei adica ceva mai mult de 50 de euro.Asa ceva este pur si simplu de neconceput ,am inteles ca s-au bagat 50 de mloane de euro in retehnologizarea Cet-ului,raspunde cineva pentru asta?
23 februarie 2013, 14:11
daaaaa,m-am lamurit cu modernizarile si cu retehnologizarile voastre!sunt pure vrajeli pentru a va umple buzunarele!am platit la anl 4 milioane la doua camere doar pentru incalzire hotilor si banditilor ce sunteti,si asta intr-un imobil unde toti sunt incalziti de moderncalor!zice agariciul de antecomentator de liberalizarea pretului la gaze,pai poate sa se si dubleze pretul mai frate si tot nu as ajunge la scorul asta!
23 februarie 2013, 13:56
Hans, sediul Elsaco este racordata la Termica.Iftime locuieste in Catamarasti si cred ca nu poate fi racordat.Despre unde este mai bine sa ne racordam la caldura ,vom vorbi in termeni rali dupa liberalizarea pretului la gaze.
23 februarie 2013, 11:43
Oare domnul Iftimie este racordat la fosta termica?
23 februarie 2013, 10:20
Loading...
ecco-shoes.ro%20
Loading...
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
 ”În această noapte, la Otopeni, am căutat o soluție pentru 36 de cetățeni din Sri Lanka aflați, până de curând, în contract de muncă cu un angajator din Botoșani. Dincolo de proceduri și decizii de care ne vom ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8396 lei
USD
Dolarul SUA
4.4406 lei
CHF
Francul elveţian
4.5685 lei
GBP
Lira sterlină
5.4098 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.1220 lei
XAU
Gramul de aur
247.0285 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2509 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3804 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9040 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1766 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1775 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6490 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.