Știrea zilei
Patronul Elsaco - pe ultima sută de metri pentru una dintre cele mai mari afaceri
Primăria Brăila încearcă să concesioneze sistemul de producere şi furnizare a energiei termice în sistem centralizat către un nou operator. Primarul Aurel Simionescu a declarat că până în prezent au existat deja două tentative de organizare a unor licitaţii în privinţa concesionării CET-ului, însă acestea au eşuat din cauza prezentării unui singur participant la fiecare procedură.

Valeriu Iftime patron Elsaco

Elsaco vrea să preia CET Brăila

Compania care a dorit să preia sistemul centralizat al municipiului este nimeni alta decât Elsaco Electronic. Etapa a treia este acum aceea a negocierilor şi patronul firmei de la Botoşani a dat asigurări că va participa. Acesta doreşte să preia în concesiune serviciul, adică activele Primăriei, care înseamnă puncte termice, reţele. Practic, este vorba de exploatarea propriu-zisă, care va fi făcută de o societate privată ce va plăti o redevenţă Consiliului Local Brăila. „Noi am avut acolo mai multe lucrări de-a lungul timpului, dar n-are nici o legătură una cu alta, una-i una, alta-i alta, licitaţia de concesiune este pentru operare, nu pentru execuţie de lucrări. Chestia este că trebuie să ai o soluţie pe care să o propui acolo şi noi avem tot felul de soluţii de a revitaliza termoficarea. Ei au o mare problemă de clienţi, că au mai rămas 4.000 din 38.000 – 40.000”, ne-a declarat Valeriu Iftime.

"Toate CET-urile din lumea asta produc bani"

Deşi mai toate CET-urile din România sunt veritabile „găuri negre”, conducătorul de la Elsaco Electronic este convins că poate rentabiliza CET Brăila. În opinia acestuia toate CET-urile reprezintă o bună afacere, problema fiind una de management şi de legislaţie naţională. „Toate CET-urile din lumea asta produc bani şi dau redevenţă comunităţilor locale, nici un CET de pe lumea asta, în afară de România, nu este subvenţionat, toate centralele astea din lumea serioasă sunt profitabile. Problema este de modernizare a sistemului şi de aducere la nişte parametri tehnici actuali, care înseamnă automatizări, sisteme de transport, exact ce se face la Botoşani, după care o luptă şi o educaţie cu clienţii să înţeleagă că este energia cea mai ieftină”, a mai afirmat Valeriu Iftime.

Se luptă cu francezii

Primarul de Bărila a confirmat că următoarea procedură va fi negocierea directă cu cei interesaţi, la care numărul acestora nu va mai avea importanţă. Potrivit acestuia, există scrisori de intenţie din partea mai multor societăţi interesate de concesionarea CET, printre acestea aflându-se şi firma franceză Dalkia, care a preluat serviciile de încălzire în sistem centralizat la Ploieşti şi Iaşi. „Se va trece la procedura următoare, care înseamnă negociere cu cei care eventual sunt interesaţi. Şi atunci poate fi numai unul singur, nu se mai pune problema câţi sunt. Firma care a depus documentaţia este din România, dar şi-au manifestat interesul şi cei de la Dalkia şi unii din Botoşani, unii din Bucureşti, dar eu nu pot să merg pe o scrisoare care spune suntem şi noi interesaţi. Întrebarea este dacă firmele respective vor veni la negociere. Probabil că va fi interesat şi cel care furnizează gazul, până la urmă au fost împreună atâţia ani, dar nu pot să spun acum cu certitudine”, a declarat Aurel Simionescu, primarul Brăilei. Patronul de la Elsaco este convins că după liberalizarea preţului la gaz şi pentru consumatorii casnici CET-urile vor intra în competiţie directă cu posesorii centralelor de apartament deoarece diferenţa actuală de preţ nu va mai exista.
CITEŞTE ŞI:
 Elsaco în şocuri financiare, Iftime : Serios că nu mai pot. Pe cuvântul meu!

CET Braila
CITEŞTE ŞI:
 Un om de afaceri aşteaptă 6 milioane euro de la Primăria Botoşani
La mulți ani, Alexandru Zub! Omul ARESTAT de comuniști în tren, cu pistolul la ceafă, pentru că l-a sărbătorit pe Ștefan cel Mare - GALERIE FOTO & VIDEO
Pentru vina de a-l fi cinstit pe Ștefan cel Mare la Putna, a fost acuzat de complot împotriva statului. Comuniștii l-au arestat în tren, cu pistolul în ceafă. A trecut prin pușcăriile de la Jilava, Gherla, Balta Brăilei. A suferit, dar a știut și să își sfințească suferința. Astăzi împlinește 85 de ani.
Profesor de educație fizică din municipiu acuzat că a lovit mai mulți elevi de clasa întâi, ar fi venit băut la ore
Dosar penal deschis la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Botoșani și o anchetă internă în paralel, derulată de conducerea unității de învățământ din municipiu, vor scoate la iveală ceea ce s-a întâmplat în dimineața zilei de 10 octombrie 2019, la o oră de educație fizică cu elevi de clasa I.
Bătaie de joc la adresa orașului din partea unui privat, botoșănenii au făcut reclamații: Atitudinea acestei firme a fost una sfidătoareGALERIE FOTO
Probabil că muncitorii respectivei firme s-au gândit că o lucrare executată la Botoșani poate fi făcută în condiții care nu au nici o legătură cu normele de bun simț, dar mai ales cu cerințele legislative.
Medic acuzat de luare de mită și trafic de droguri de mare risc apărat de fost prim procuror, audieri maraton cu 15 martori denunțători
Imediat după declanșarea anchetelor care au dus la trimiterea în judecată, medicul Lorena Adriana Bîrleanu s-a și pensionat. A condus Centrul Militar Județean al Ministerului Afacerilor Interne de la Suceava. A fost cercetată inclusiv pentru faptul că și-a drogat propriii copii. Este judecată la Botoșani, iar apărătorul său legal este fostul prim-procuror, Cristian Popovici, actualmente avocat în Baroul Botoșani.
SURPRIZĂ DE PROPORȚII la IPJ: Fostul șef al Poliției Economice și împuternicit al inspectorului șef s-a pensionat subit
Începând cu data de 7 octombrie 2019, fostul comisar-șef Dumitru Aioanei are calitate de pensionar cu grad de colonel în rezervă.
Fata frumoasă din Botoșani, studentă la Strasbourg: Când am pășit prima dată în universitate mi-au dat lacrimile. Mi se pare că trăiesc un vis - GALERIE FOTO
A terminat liceul cu 10. Cântă, scrie, iubește portul popular și, între o olimpiadă națională și un spectacol de folclor, a știut mereu să așeze un zâmbet, o vorbă bună, o felie de bucurie pentru cei din jurul ei. A fost acceptată la 9 dintre cele 10 universități din Franța, la care a aplicat. Astăzi, Andreea este studentă la Universitatea din Strasbourg.
”Nababii” de la stat: leafă de 5.000 de euro pentru fiecare șef politic al CJ-ului
”Vă spun cu toată sinceritatea și toată responsabilitatea acest lucru: nu sunt atât de mulți, că 50% ar trebui dați afară, sub nicio formă”. Afirmația aparține ministrului Muncii, Marius Budăi, care a făcut referire la bugetari, arătând că aceștia se sacrifică la locul de muncă.
3.000 de lei costă un topor în cap la Botoșani! Criză în fața judecătorului
Conflictele în care sunt utilizate pe post de arme albe diverse obiecte agricole se petrec în mediul rural mai ales. Instanțele de judecată de la Botoșani sunt asediate de procese prin care se judecă omoruri, tentative de omor sau loviri și alte violențe. Șochează mai ales cruzimea de care dau dovadă cei implicați. Oameni de la țară cu mâini bătătorite și muncite și fețe arse de soare. Majoritatea semi-analfabeți.  
POVESTE ȘOCANTĂ: O botoșăneancă de 31 de ani a născut 10 copii! Primii trei făcuți cu un bărbat cu 56 de ani mai mare decât ea, restul cu… liniuțe
Povestea unei femei din Botoșani șochează. La 31 de ani, neșcolarizată probabil și cu un mod de gândire mai mult decât simplist, botoșăneanca a complicat viețile a 9 ființe: copiii ei.
Florin Țurcanu revine în politică! STRATEGIA cu care îi vrea pe Flutur primar și Achiței șef la Județ: Hai să încercăm, chiar nu știm să mai facem politică? FOTO& VIDEO
După patru ani de zile în care a avut cel mult o postare pe Facebook, fostul președinte al Consiliului Județean Botoșani se implică din nou în politică. O face împreună cu soția sa, fostul deputat Roxana Anușca Țurcanu, și cu o sumedenie dintre foștii colaboratori din cadrul PNL sau alți politicieni „dobândiți” din ALDE.
Un fost președinte de partid își vinde „averea” cu aproape 400.000 de euro – FOTOGALERIE
S-a detașat de viața publică și a ieșit din administrație și politică iar acum pare că își dorește să își vândă și afacerea pe care o are în municipiul Botoșani și care-i servește și drept locuință.
Primarul de la Vorniceni scos VINOVAT în acte pentru că a îndrăznit să moară pe scările spitalului – DOCUMENT
Când a început să se simtă rău, Toader Leampăr, fostul primar al comunei Vorniceni, a cerut ajutor de la prima unitate medicală care i-a ieșit în cale. În cazul lui a fost Secția Exterioară Săveni, unde nu exista niciun medic la serviciu. Toader Leampăr nu avea de unde să știe asta. Și nici că trăia ultimele clipe din viața lui pentru că, probabil, ar fi reacționat cu totul altfel. Poate nu ar mai fi intrat deloc în acest așa zis spital.
Haos popular la partid: președintele s-a (re)apucat de afaceri, înlocuitorul a plecat după o săptămână, iar senatorul s-a tot gândit
Cu două săptămâni înainte de începerea campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale, la unul dintre partidele parlamentare din Botoșani domnește haosul. Și nu, nu este vorba despre ALDE.
Casieră de la Locativa prinsă furând din încasările societății! Modifica chitanțele clienților și lua din banii botoșănenilor
Situație gravă înregistrată la una dintre societățile aflate sub tutela Consiliului Local Botoșani. Una dintre angajate a fost prinsă sustrăgând diverse sume din încasările unității. A fost cercetată penal și mai apoi procurorii au trimis-o în judecată.
Fenomenul ”Hoața din hipermarket”: Zeci de botoșănence fură din Carrefour & Kaufland fără să pățească ceva
Fetele fură mai ceva decât băieții. Diferențiat pe vârste, femeile întrec bărbații la tentativele de a sustrage bunuri mai ales din hipermarketuri, unde rafturile sunt răsfirate pe o suprafață vastă și cu spațiu suficient pentru a dosi lucruri prin geantă sau sub articolele vestimentare.
Elev de la Seminar bătut de-un băiat cu 8 clase! Bătăușul a pândit în total 11 adolescenți pe care i-a urmărit și i-a lovit
În total, acestui tânăr care pare că și-a pierdut calea cea dreaptă în viață, i-au căzut victime 11 elevi de la diferite unități de învățământ din municipiu.
ADMINISTRAȚIE la Botoșani: Instituție cu doar 30 de angajați condusă de TREI directori
Noile reglementări legislative care au intrat anul acesta în vigoare, în guvernarea social-democrată, aduc o serie de anomalii administrative în instituțiile publice de la Botoșani. 
O tânără fotomodel din Botoșani reprezintă România la “Miss Europe Continental” în rochițele unei creatoare tot din Botoșani – GALERIE FOTO
La numai 25 de ani are deja peste un deceniu de experiență în modelling, însă cea mai mare provocare a carierei vine în această toamnă. Originară din Hârlău, dar mutată practic la Botoșani de câțiva ani, Georgiana Huțanu va concura pentru România la “Miss Europe Continental”.
Bărbat căsătorit cu doi copii acasă, șantaj ordinar cu o elevă: viol și pornografie infantilă – GALERIE FOTO
Un bărbat din Botoșani, căsătorit și tată a doi copii, a fost ridicat ieri la amiază de procurorii Direcției de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Botoșani și polițiștii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalități Organizate.
Fetiță de 9 ani, fără centură, moartă în mașină! Mama ei la volan a supraviețuit, în urmă au rămas pete de sânge și rucsăcelul roz – GALERIE FOTO
În urmă cu câteva zile, Ana, o asistentă SMURD a fost nefericita martoră la decesul unei fetițe găsită în stop cardio-respirator, la un accident rutier. Copila nu era prinsă în centură de siguranță. Părinții ei, da. A murit la spital.
E mai bine fara rerartitoare?
24 februarie 2013, 10:48
In toamna 2012 am venit in Botosani pe data de 18,nov.2012 si am folosit intermitent caldura Modern Calor intr-o singura camera de la apartamentul cu 2 camere. Pe data de 26,nov au venit cei de la Elsaco cu cititul repartitoarelor. Factura 87 lei numai incalzire, fara apa calda. Cumulat nu cred ca am avut deschis caloriferul 48 ore, deoarece era cald afara.
23 februarie 2013, 18:59
Cred ca dl Iftime bate campii cu gratie.Eu detin in municipiul Botosani un apartament de o camera care este partial debransat pentru ca nu locuiesc acolo decat 3-3 zile pe luna.Vreau sa va spun ca desi in locuinta nu am decat doua calorifere de dimensiuni medii pe care le-am tinut deschise in luna ianuarie doar in cele trei zile in care am stat in oras factura pentru incalzire pe care am primit-o este de 240 de lei adica ceva mai mult de 50 de euro.Asa ceva este pur si simplu de neconceput ,am inteles ca s-au bagat 50 de mloane de euro in retehnologizarea Cet-ului,raspunde cineva pentru asta?
23 februarie 2013, 14:11
daaaaa,m-am lamurit cu modernizarile si cu retehnologizarile voastre!sunt pure vrajeli pentru a va umple buzunarele!am platit la anl 4 milioane la doua camere doar pentru incalzire hotilor si banditilor ce sunteti,si asta intr-un imobil unde toti sunt incalziti de moderncalor!zice agariciul de antecomentator de liberalizarea pretului la gaze,pai poate sa se si dubleze pretul mai frate si tot nu as ajunge la scorul asta!
23 februarie 2013, 13:56
Hans, sediul Elsaco este racordata la Termica.Iftime locuieste in Catamarasti si cred ca nu poate fi racordat.Despre unde este mai bine sa ne racordam la caldura ,vom vorbi in termeni rali dupa liberalizarea pretului la gaze.
23 februarie 2013, 11:43
Oare domnul Iftimie este racordat la fosta termica?
23 februarie 2013, 10:20
kalapod.net%20
starshiners.ro%20
Sondaj
Sunteți mulțumiți de serviciile medicale prestate în spitalele din Botoșani?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Nu știu cine o să fie prefect. E clar că nu știu cine o să fie prefect. Dar cred că nu e un lucru simplu să fii prefect.  Este bine, indiferent de relațiile personale pe care le am cu cineva în momentul de față, cred c ...
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.7556 lei
USD
Dolarul SUA
4.2732 lei
CHF
Francul elveţian
4.3243 lei
GBP
Lira sterlină
5.5125 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9319 lei
XAU
Gramul de aur
204.4044 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2458 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4380 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9202 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2526 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1853 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6366 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.