Ştiri
Prestație la Municipiu a aleșilor, „speranțele” vot la dublu, vorbe grele între doamne: Îmi este rușine de rușinea dv. / Faceți aici ce vreți din noi VIDEO

Întregul conflict politico-administrativ a pornit de la un proiect la modificarea regulamentului intern de funcționare, organigramei și statului de funcții din cadrul Direcției de Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA).

Scandalul de la DSPSA adus în CL

 

Practic, modificările îl vizau pe medicul veterinar Mihai Maxim, pentru care s-a pregătit mutarea biroului din sediul din strada Codrului, în construcțiile metalice de la padocurile din zona Rediu.

Este deja un fapt cunoscut conflictul deschis dintre medic și directorul DSPSA, Eugen Țurcanu, care se consumă prin atacuri fizice, plângeri la poliție sau Parchet, comisii de disciplină și sesizarea oricăror alte structuri care ar putea tranșa acest scandal.

 

USR, vot cu două mâini 

 

Mihai Maxim s-a prezentat așadar în plen, a așteptat zâteva zeci de minute pentru ca ordinea de zi să ajungă la punctul care-l viza, însă intervenția sa a fost supusă votului. În primă fază, cea mai mare parte a consilierilor au fost de acord să vorbească.

 

Doar că a existat o problemă.

La aparatul Ralucăi Curelariu, care era ieșită din sală, a votat colegul său, Marcel Gheorghiță, care a apăsat pe „abținere”. Colegii din plen s-au sesizat și au cerut repetarea votului, având în vedere că este ilegal să te exprimi chiar și pentru un alt coleg din același partid.

Raluca Curelariu a revenit în sală. A votat împotriva luării de cuvânt a lui Mihai Maxim, votul ei fiind decisiv pentru cel majoritar din plen.

 

Iar asta a fost scânteia.

 

Social-democrații s-au revoltat că medicul nu este lăsat să vorbească, liberalii și useriștii deopotrivă au format un scut în jurul lui Eugen Țurcanu.

 

Primul a intervenit Cătălin Flutur:

 

„Cunosc foarte bine situația. Nu se poate, în condițiile astea, cei care lucrează în nu știu ce serviciu, vor vrea toți să nu mai lucreze la Casa Cărții și vor în sediul Primăriei, să fie mai aproape de decizie, de primar sau viceprimari. Dle doctor, cu tot respectul, ne știm de-o viață, e meseria dv., toată viața ați auzit lătrând câini. Nu puteți să desfășurați, înțeleg, o activitate intelectuală în lătrat de câini, nu? Dv. ați spus-o, nu eu, am vrut doar să mai punctez o dată. Asta vă e meseria”,

Cătălin Flutur, consilier local PNL

 

„Proiectul prevede foarte clar că i se vor asigura condiții de muncă, deci nu-l lăsăm pe stradă pe dl. doctor. Vin cu un alt amendament, intervalul orar nu 8:00 – 12:00, intervalul orar 8:00 – 14:00. Înțeleg că e gălăgie, înțeleg că sunt câini care latră, în același timp fiecare dintre noi ne-am ales o meserie. Luați legătura cu cei care lucrează în șantier și sunt la o oarecare înălțime, își asumă niște riscuri. Polițiștii își asumă riscuri când ies pe stradă. Toată lumea își asumă meseria pe care o are, nu v-a rugat nimeni frumos să vă angajați”,

Raluca Curelariu, consilier local USR

 

„De unde atât tupeu?!”

 

„Stimați colegi, vreau să-i pun o întrebare dnei Raluca, care putea să fie eleva sau fiica mea. Am 32 de ani de învățământ și nu am reușit să am atât tupeu în fața cetățenilor încât să nu le permit să vină să ia cuvântul în CL. D-na Raluca, ce ați aplicat de aveți atâta forță și tupeu încât să faceți aici ce vreți din noi? Îmi este rușine de rușinea dv. Când o să ajungeți la vârsta mea, vreau să vă spun, o să vă mai numiți doamnă? O să învățați vreodată să fiți doamnă?”,

Daniela Vicol, consilier local PSD

 

 

„Înțeleg că există un conflict acolo, care din punctul meu este la nivel de direcție, faptul că sunt acorduri contractuale, e adevărat că s-a deschis o cutie a Pandorei, fiecare salariat nemulțumit din direcțiile primăriei sau societățile comerciale să vină să-și prezinte nemulțumirile aici. Pentru că există comisii la nivelul direcțiilor, așa cum știm cu toții, acolo unde se face o nedreptate și se încalcă legea sunt și alte instituții care pot să intervină, ITM-ul și altele”,

Liviu Toma, consilier local Pro România

 

„Au fost plângeri penale, sunt dosare penale în instanță, dar aceste lucruri au mai fost în CL și de fiecare dată i-am ascultat pe cei care au venit, indiferent de calitatea pe care au avut-o, de la simpli cetățeni la angajați. Total nepotrivit să avem un proiect privind transparența și să nu fiți de acord să-l ascultăm, repet, punând o limită de timp dacă doriți, pe dl Maxim care este colegul nostru. Iar dacă vreți să aplicăm regulamentul la litera lui, vedeți că sunt și fapte care se întorc împotriva dv. Când plecați închideți microfonul, poate votează altcineva pentru dv. Fiți un pic mai deschiși, nu mai puneți atâta patimă și mai gândiți un pic și sufletul”

Cosmin Andrei, primar

 

Secretarul Primăriei: Suntem din rău în mai rău

 

Disensiunile din plen au provocat o reacție și din partea secretarului Primăriei, Oana Georgescu, care a explicat că prin această atitudine a unor consilieri se ajunge la situații aproape fără ieșire, din punctul de vedere al legalității.

 

„Suntem din rău în mai rău. Adică eu acum ce aviz de legalitate dau? Dacă mă iau după toate discuțiile și interpelările... ne puneți în niște situații de... știți? Anulam votul dșoarei Curelariu și rămâneam 12, da? Am supus din nou la vot pe încrederea celor care au votat și a ieșit altă bazaconie și acum stăm și ne certăm. Să presupunem că aici trebuie să fim coerenți în decizii și le avem cumva și fundamentate când luăm o decizie asupra unui vot”,

Oana Georgescu, seecretarul general al Primăriei

 

Medicul Mihai Maxim a fost lăsat în cele din urmă să intervină, însă proiectul care-l viza a fost adoptat astfel că biroul său va fi mutat la padocurile municipalității.

loading...
loading...
Plângere penală cu 6 capete la padocuri, de la uciderea animalelor la utilizare de droguri – DOCUMENT

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Colonelul care conduce Jandarmeria Botoșani: Analfabet în viitor nu va fi cel care nu știe să citească, va fi cel care nu știe să înțeleagă
Cristian Boariu, inspectorul șef al Inspectoratului Județean de Jandarmi a declarat că invitația primită pentru Ziua Educației a fost onorantă.
Șeful Poliției, Ioan Aniței, la Inspectoratul Școlar Județean: Când închizi o școală, deschizi o pușcărieVIDEO
Inspectorul șef al Poliției botoșănene a fost de asemenea prezent la manifestațiile organizate de Ziua Educației.
Primarul, la ziua învățământului: De Ziua Muncii, nu muncim, de Ziua Educației, nu învățămFOTOGALERIE
Invitat și Inspectoratul Școlar Județean pentru Ziua Educației, primarul a avut un discurs în care a cerut un moment de reflecție.
Medicii de la „Mavromati” care sar în ajutorul cuplurilor cu o problemă dureroasă: Citesc pe internet că ar trebui să se adreseze
Medicii endocrinologi de la Spitalul Județean „Mavromati tratează o paletă largă de afecțiuni.
Doina Federovici, printre profesori și elevi: „Tinerii sădesc viitorul, dar noi trebuie să-l udăm”FOTOGALERIE
Președintele Consiliului Județean a fost unul dintre vorbitorii din cadrul manifestației organizată la sediul Inspectoratului Școlar Județean.
Prefectul Sorin Cornilă, la Ziua Educației: Vă felicit pentru munca nobilă GALERIE FOTO
Sorin Cornilă, prefectul județului Botoșani a fost alături de cadrele didactice, elevii și personalul auxiliar din unitățile de învățământ botoșănene.
Necaz într-o familie din Botoșani, o femeie preluată de elicopterul SMURD
Aeronava sanitară a fost solicitată din nou la Botoșani.
Ziua Educației la Inspectoratul Școlar, printre oficiali, inspectori, elevi, profesori și cuvinte cu... subînțeles – VIDEO & GALERIE FOTO
5 octombrie 2022, Ziua Educației la Botoșani. Chiar dacă unitățile de învățământ au fost astăzi închise, la sediul Inspectoratului Școlar Județean au avut loc manifestații specifice.
Tot mai mulți botoșăneni diagnosticați cu o boală „tăcută”: Apar mereu cazuri noi
Cadrele medicale susțin că frecvent sunt diagnosticați pacienți cu această boală. 
Mesajul unui om de afaceri de Ziua Educației: Profesorii sunt anticorpii societății care încearcă din răsputeri să o curețe de mediocritate, neglijență, răutate și infatuare
De Ziua Mondială a Educației, omul de afaceri Cătălin Silegeanu, directorul general al companiei Hidroplasto din Botoșani, a transmis un mesaj de felicitare a tuturor oamenilor care aleg să își pună cunoștințele și dibăcia în slujba comunității, participând la complexul proces de educare a indivizilor.
ACTIVITĂȚI la Liceul Pedagogic Nicolae Iorga, de Ziua Educației, cu tema Profesorul – agent al schimbării - GALERIE FOTO
Un proiect inițiat de Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga” Botoșani a avut loc pe data de 4 octombrie, în ajunul Zilei Internaționale a Educației.
Medic nou la Spitalul „Mavromati”, s-a transferat de la Dorohoi: Sunt sigură că lucrurile vor merge spre bine
 Spitalul Județean „Mavromati” continuă să-și mărească echipa medicală.
Zeci de copii au avut parte de o lecție ”specială”, alături de polițiștii botoșăneni – FOTO
Polițiștii botoșăneni au fost din nou alături de copii, pentru promovarea siguranței pe internet și a respectării regulilor de circulație.
Detectoarele de fum și de gaze vă salvează viața!
Simțiți miros de gaz metan în casă? Trebuie să știți cum să reacționați, astfel încât să nu provocați o explozie care v-ar putea pune viața în pericol.
Botoșănenii care dețin mulți câini vizitați de polițiști, au fost aplicate trei sancțiuni - FOTO
Polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor, alături de specialiști ai DSVSA Botoșani, au efectuat o amplă acțiune în municipiile Botoșani și Dorohoi.   
Mașină parcată acroșată de un tractor, ce au descoperit polițiștii
Bărbatul va fi cercetat penal.
Jandarmii le-au vorbit sportivilor din Botoșani despre bullyng și fairplay - FOTO
Elevii au aflat modalități concrete de evitare a implicării în fapte de natură penală sau contravențională și adoptarea unui comportament civilizat și în spiritul fairplay-ului sportiv.
Brățara cu Buton ROȘU pe care pensionarii o vor primi acasă: Va fi adusă chiar de poștaș
Brățările care au sistemul de alertă Butonul Roșu vor fi livrate acasă prin poștă, în perioada următoare, împreună cu un dispozitiv mobil.
AVANSEAZĂ lucrările pe DN 29D, asfalt în zona Ștefăneștiului – GALERIE FOTO
Continuă lucrările în cadrul proiectului de modernizare a DN 29D, Botoșani – Ștefănești.
Se anunță SCHIMBĂRI importante la proba practică a examenului auto
Proba practică a examenului auto ar putea fi susținută și cu examinatori autorizați, nu doar cu ofițeri și agenți de poliție.
E program padoc 8-14, program birou la sediul din str Codrului nr 16 , 14-16
31 august 2021, 21:37
Sondaj
Ce alegeți între o deplasare cu un taxi și una cu un automobil Bolt?
Taxi
Bolt
Prefer altceva
Declaraţia zilei
„Din păcate, nu producem fotbal. Suntem într-o situaţie destul de dificilă mental. Cred că frica şi-a spus mult cuvântul asupra jocului. Dacă jucăm prost cu Rapid şi ne bate Rapidul, bănuiesc că va trebui să schimbăm ...
starshiners.ro%20
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9419 lei
USD
Dolarul SUA
4.9805 lei
CHF
Francul elveţian
5.0577 lei
GBP
Lira sterlină
5.6702 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4464 lei
XAU
Gramul de aur
273.2533 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2562 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.1697 lei
AUD
Dolarul Australian
3.2201 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.6634 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2013 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6644 lei
Vremea
astăzi
Botosani
9.1 o C
Dorohoi
9.7 o C
Bucecea
10.8 o C
Darabani
9.0 o C
Saveni
9.9 o C
Ştefăneşti
9.2 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.