Ştiri
Prestație la Municipiu a aleșilor, „speranțele” vot la dublu, vorbe grele între doamne: Îmi este rușine de rușinea dv. / Faceți aici ce vreți din noi VIDEO

Întregul conflict politico-administrativ a pornit de la un proiect la modificarea regulamentului intern de funcționare, organigramei și statului de funcții din cadrul Direcției de Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA).

Scandalul de la DSPSA adus în CL

 

Practic, modificările îl vizau pe medicul veterinar Mihai Maxim, pentru care s-a pregătit mutarea biroului din sediul din strada Codrului, în construcțiile metalice de la padocurile din zona Rediu.

Este deja un fapt cunoscut conflictul deschis dintre medic și directorul DSPSA, Eugen Țurcanu, care se consumă prin atacuri fizice, plângeri la poliție sau Parchet, comisii de disciplină și sesizarea oricăror alte structuri care ar putea tranșa acest scandal.

 

USR, vot cu două mâini 

 

Mihai Maxim s-a prezentat așadar în plen, a așteptat zâteva zeci de minute pentru ca ordinea de zi să ajungă la punctul care-l viza, însă intervenția sa a fost supusă votului. În primă fază, cea mai mare parte a consilierilor au fost de acord să vorbească.

 

Doar că a existat o problemă.

La aparatul Ralucăi Curelariu, care era ieșită din sală, a votat colegul său, Marcel Gheorghiță, care a apăsat pe „abținere”. Colegii din plen s-au sesizat și au cerut repetarea votului, având în vedere că este ilegal să te exprimi chiar și pentru un alt coleg din același partid.

Raluca Curelariu a revenit în sală. A votat împotriva luării de cuvânt a lui Mihai Maxim, votul ei fiind decisiv pentru cel majoritar din plen.

 

Iar asta a fost scânteia.

 

Social-democrații s-au revoltat că medicul nu este lăsat să vorbească, liberalii și useriștii deopotrivă au format un scut în jurul lui Eugen Țurcanu.

 

Primul a intervenit Cătălin Flutur:

 

„Cunosc foarte bine situația. Nu se poate, în condițiile astea, cei care lucrează în nu știu ce serviciu, vor vrea toți să nu mai lucreze la Casa Cărții și vor în sediul Primăriei, să fie mai aproape de decizie, de primar sau viceprimari. Dle doctor, cu tot respectul, ne știm de-o viață, e meseria dv., toată viața ați auzit lătrând câini. Nu puteți să desfășurați, înțeleg, o activitate intelectuală în lătrat de câini, nu? Dv. ați spus-o, nu eu, am vrut doar să mai punctez o dată. Asta vă e meseria”,

Cătălin Flutur, consilier local PNL

 

„Proiectul prevede foarte clar că i se vor asigura condiții de muncă, deci nu-l lăsăm pe stradă pe dl. doctor. Vin cu un alt amendament, intervalul orar nu 8:00 – 12:00, intervalul orar 8:00 – 14:00. Înțeleg că e gălăgie, înțeleg că sunt câini care latră, în același timp fiecare dintre noi ne-am ales o meserie. Luați legătura cu cei care lucrează în șantier și sunt la o oarecare înălțime, își asumă niște riscuri. Polițiștii își asumă riscuri când ies pe stradă. Toată lumea își asumă meseria pe care o are, nu v-a rugat nimeni frumos să vă angajați”,

Raluca Curelariu, consilier local USR

 

„De unde atât tupeu?!”

 

„Stimați colegi, vreau să-i pun o întrebare dnei Raluca, care putea să fie eleva sau fiica mea. Am 32 de ani de învățământ și nu am reușit să am atât tupeu în fața cetățenilor încât să nu le permit să vină să ia cuvântul în CL. D-na Raluca, ce ați aplicat de aveți atâta forță și tupeu încât să faceți aici ce vreți din noi? Îmi este rușine de rușinea dv. Când o să ajungeți la vârsta mea, vreau să vă spun, o să vă mai numiți doamnă? O să învățați vreodată să fiți doamnă?”,

Daniela Vicol, consilier local PSD

 

 

„Înțeleg că există un conflict acolo, care din punctul meu este la nivel de direcție, faptul că sunt acorduri contractuale, e adevărat că s-a deschis o cutie a Pandorei, fiecare salariat nemulțumit din direcțiile primăriei sau societățile comerciale să vină să-și prezinte nemulțumirile aici. Pentru că există comisii la nivelul direcțiilor, așa cum știm cu toții, acolo unde se face o nedreptate și se încalcă legea sunt și alte instituții care pot să intervină, ITM-ul și altele”,

Liviu Toma, consilier local Pro România

 

„Au fost plângeri penale, sunt dosare penale în instanță, dar aceste lucruri au mai fost în CL și de fiecare dată i-am ascultat pe cei care au venit, indiferent de calitatea pe care au avut-o, de la simpli cetățeni la angajați. Total nepotrivit să avem un proiect privind transparența și să nu fiți de acord să-l ascultăm, repet, punând o limită de timp dacă doriți, pe dl Maxim care este colegul nostru. Iar dacă vreți să aplicăm regulamentul la litera lui, vedeți că sunt și fapte care se întorc împotriva dv. Când plecați închideți microfonul, poate votează altcineva pentru dv. Fiți un pic mai deschiși, nu mai puneți atâta patimă și mai gândiți un pic și sufletul”

Cosmin Andrei, primar

 

Secretarul Primăriei: Suntem din rău în mai rău

 

Disensiunile din plen au provocat o reacție și din partea secretarului Primăriei, Oana Georgescu, care a explicat că prin această atitudine a unor consilieri se ajunge la situații aproape fără ieșire, din punctul de vedere al legalității.

 

„Suntem din rău în mai rău. Adică eu acum ce aviz de legalitate dau? Dacă mă iau după toate discuțiile și interpelările... ne puneți în niște situații de... știți? Anulam votul dșoarei Curelariu și rămâneam 12, da? Am supus din nou la vot pe încrederea celor care au votat și a ieșit altă bazaconie și acum stăm și ne certăm. Să presupunem că aici trebuie să fim coerenți în decizii și le avem cumva și fundamentate când luăm o decizie asupra unui vot”,

Oana Georgescu, seecretarul general al Primăriei

 

Medicul Mihai Maxim a fost lăsat în cele din urmă să intervină, însă proiectul care-l viza a fost adoptat astfel că biroul său va fi mutat la padocurile municipalității.

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Plângere penală cu 6 capete la padocuri, de la uciderea animalelor la utilizare de droguri – DOCUMENT

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Botoșănenii sunt așteptați la meci pe Stadionul Municipal: Copiii au intrare GRATUITĂ
FC Botoșani se va duela cu Universitatea Cluj în Cupa României miercuri, 6 decembrie 2023.
Operațiunea Narcos: Botoșănean într-o rețea uriașă de traficanți de droguri, geantă cu 130.000 de euro aruncată pe geam – FOTO & VIDEO
Au fost reținute șapte persoane în urma perchezițiilor care au avut loc în două județe.
Primăria Municipiului Botoșani organizează prima ediție a Galei Tinerilor Voluntari
Evenimentul are loc în decursul după amiezii de astăzi.
Aplicația care face DONAREA de sânge mai ușoară: Un carnet digital al donatorului - FOTOGALERIE
Centrul de Transfuzie Sanguină din Botoșani încurajează botoșănenii să obțină un carnet digital de donator prin intermediul aplicației naționale BlooDoChallenge.
Accident provocat de un botoșănean, ambii șoferi au ajuns la spital
Conducătorii auto au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate.
Senatul a aprobat: Lovitură pentru fumători, amenzile ajung până la 10.000 de lei
Senatul a adoptat luni un amendament la un proiect ce vizează prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor de tutun.
POVEȘTI triste din școli - Profesoara din Botoșani care-și vede elevii flămânzi: Se țin cu mâna de burtică
Atât părinții cât și profesorii duc o luptă crâncenă cu abandonul școlar din mediul rural.
Alexandra Huțu, PSD Botoșani: Programul Rabla pentru sobe trebuie să fie un proiect pe termen lung, pentru scăderea costurilor de încălzire și creșterea randamentului energetic
Parlamentarul social-democrat Alexandra Huțu, în calitate de membru în Comisia pentru mediu și echilibru ecologic și în Comisia pentru administrație publică și amenajarea teritoriului, a solicitat ministrului Mediului urgentarea programului Rabla pentru sobe. Asta deoarece aproape jumătate din gospodăriile din România se încălzesc cu lemne, 80% în mediul rural și restul în mediul urban.
ASTĂZI: O nouă zi de proteste în Sănătate cu angajați în fața unităților – GALERIE FOTO
Angajații din sistemul sanitar botoșănean au ieșit astăzi din nou să protesteze.
Weekend cu spectacole inedite: Botoșănenii vor primi și bilete GRATUITE - GALERIE FOTO
Reprezentanții Teatrului ‘’Mihai Eminescu’’ vor oferi bilete gratuite cetățenilor care vin cu o persoană dragă.
ANUNȚ Nova Apaserv: Apa va fi oprită în mai multe comune din Botoșani timp de o zi
Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp.
Fuego vine la Botoșani: CÂT costă prestația artistului
Pe 30 noiembrie a sărbătorit 30 de ani de intensă carieră muzicală și, de la succesul reputat la Sala Palatului, o ține într-un perpetuu turneu.
Peste 1.000 de botoșăneni vor primi ajutor de încălzire
Direcția de Asistență Socială (DAS) Botoșani a anunțat că peste 1.000 de botoșăneni vor beneficia de ajutor de încălzire pentru perioada noiembrie 2023 – martie 2024.
O nouă campanie de colectare deșeuri electrice organizată în Botoșani
Campania este organizată în perioada 4-15 decembrie 2023.
Tractoarele se vor putea conduce și cu permise pentru alte categorii de vehicule, demersuri pornite de la Botoșani
Camera Deputaților este for decizional în acest caz. Demersurile au fost inițiate și de președintele Asociației Crescătorilor de Ovine şi Caprine (ACOC) Moldoovis, Ionică Nechifor.
Răfuială cu maceta: Doi tineri ajung la Tribunalul Botoșani după o bătaie de zile mari
Incidentul a avut loc în orașul Flămânzi, iar protagoniștii au fost adolescenți de 17, respectiv 18 ani.
Schema cu Croitoru la alt nivel, Iftime a anunțat numele noului-vechi antrenor de la Botoșani: Să nu las loc de reproșuri
Valeriu Iftime nu a ajuns la vreo înțelegere cu antrenori străini, astfel că va miza în continuare pe o „improvizație”.
Verișoara lui Vlad Plăcintă s-a întors din Turcia plină de speranță: Este tot mai aproape să învingă boala
Vești îmbucurătoare pentru Cosmina, verișoara președintelui Asociației „Salvează o Inimă”. 
Două mașini s-au ciocnit pe drumul Botoșani – Suceava, persoane rănite transportate la spital: FOTOGALERIE
Accidentul rutier a avut loc luni seară, iar două persoane au ajuns la spital.
Concert caritabil la Biserica Uspenia pentru un copil orfan de tată
Proiectul s-a desfășurat în colaborare cu mai multe parohii.
E program padoc 8-14, program birou la sediul din str Codrului nr 16 , 14-16
31 august 2021, 21:37
Sondaj
Sunt întemeiate grevele declanșate în noiembrie de salariații mai multor instituții din Botoșani?
Declaraţia zilei
„Este foarte important ca cei mici să petreacă timp de calitate în aer liber. Încurajăm acest obicei și transformăm spațiile de joacă destinate copiilor. De la începutul mandatului, am înființat ori reabilitat mai multe ...
answear.ro%20
inpuff.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9672 lei
USD
Dolarul SUA
4.5844 lei
CHF
Francul elveţian
5.2499 lei
GBP
Lira sterlină
5.7927 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.1178 lei
XAU
Gramul de aur
298.5041 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2568 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3075 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0155 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3818 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2036 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6662 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-0.4 o C
Dorohoi
0.3 o C
Bucecea
-0.9 o C
Darabani
-1.9 o C
Saveni
-0.1 o C
Ştefăneşti
3.0 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.