Știrea zilei
Prima trădare “verde”, Mişcarea pentru Botoşani stă să se rupă la municipiu
La numai trei zile după alegeri viitorul Mişcării pentru Botoşani este deja pus sub semnul întrebării. Unul dintre partidele care au format această alianţă electorală pare dispus să iasă din aceasta. Semnalul a fost dat miercuri.

Astfel, la ora 14:00, când noii consilieri aleşi pe 10 iunie trebuiau să îşi ridice mandatele de la Biroul Electoral de Circumscripţie (BEC) Botoşani, Gheorghe Iavorenciuc nu s-a prezentat la ceremonie. Acesta se afla în oraş, dar a refuzat să participe la acţiune alături de ceilalţi colegi din alianţă. Contactat de Botoşăneanul acesta a evitat să dea prea multe explicaţii, însă a dat de înţeles că ar fi nemulţumit de faptul că printre noii consilieri se află şi fostul viceprimar Florin Ghiorghiţă. „Eu când am acceptat să fiu pus pe listă mi s-a spus că Ghiorghiţă nu o să mai fie”, ne-a declarat Gheorghe Iavorenciuc, care susţine că a aflat abia după depunerea listelor că Ghiorghiţă este totuşi pe un loc eligibil şi, fiind campanie electorală, a preferat să nu ia public poziţie faţă de acest lucru. După-amiază fostul preşedinte de la municipiu al PNL a trimis un foarte scurt comunicat din care reiese clar dorinţa Partidului Ecologist Român de a se distanţa de PDL şi PNŢCD, foştii parteneri de alianţă. „Mâine (astăzi – n.r.), 14 iunie 2012, Iavorenciuc Gheorghe, candidatul Mişcării Pentru Botoşani din partea Partidului Ecologist Român, îşi va ridica mandatul de consilier local la ora 11, în prezenţa membrilor Partidului Ecologist Român”, se arată în comunicatul trimis de proaspătul ecologist.
Viitorul Mişcării trebuie discutat
Miercuri, cu trei ore înainte de ceremonia de înmânare a mandatelor, coordonatorul Mişcării pentru Botoşani spunea că nu are semnale privind unele dezertări. „Şi unde să se ducă?” a întrebat retoric Cătălin Flutur, arătând că USL are prea mulţi oameni pe care trebuie să îi mulţumească astfel încât va fi dificilă găsirea unor soluţii şi pentru cei veniţi de la alte formaţiuni. Pe de altă parte, Flutur a subliniat că Mişcarea pentru Botoşani a fost o alianţă electorală şi nu politică şi că viitorul acesteia urmează discutat.
PER are doi primari, un consilier la judeţ şi unul la municipiu
PER a beneficiat de un loc eligibil la municipiu şi un altul, prin Mircea Costea, preşedintele filialei, la judeţ. De asemenea, în cadrul Mişcării pentru Botoşani a obţinut două mandate de primari prin Marinel Stredie la Cristineşti şi fostul PDL-ist Costinel Ciubotariu la Suliţa. Iavorenciuc a stat în PNL până cu o zi înainte de depunerea listelor de către liderii Mişcării, când a apărut printre candidaţii acestei alianţe. PNŢCD a câştigat la rândul său câte un mandat de consilier judeţean şi municipal, însă Corneliu Furtună s-a prezentat ieri să şi-l ridice. La Consiliul Judeţean deocamdată nu s-au înmânat mandatele. 
VEZI ŞI:
 Consilierii şi-au ridicat mandatele cu lipsuri verzi & primarii la un loc – GALERIE FOTO

Elevii botoșăneni și martirii despre care manualele nu le vorbesc: ”Este o problemă cu învățământul și cu modul în care este predată istoria la școală” - VIDEO&GALERIE FOTO
În ziua Înălțării Domnului, pe 10 iunie 2021, zeci de elevi fost premiați pentru lucrările înscrise în competiția ”Sfinții închisorilor”, un concurs devenit deja tradiție în orașul care se află pe harta neagră a fostelor pușcării comuniste.
Locul SECRET de la Botoșani unde femeile bătute sunt cazate gratuit, cele mai multe REFUZĂ: Nu vreau o viață independentăFOTOGALERIE
Anual sunt sute de botoșănence bătute de soți, iubiți sau chiar de copii. Multe dintre ele însă nu cer ajutorul specialiștilor și se complac în bătăi și umilințe. La Botoșani există chiar și o locuință pentru victimele violenței domestice, însă este ocolită.
Misterele bolii: Botoșani e pe penultimul loc din țară la vaccinare, dar totuși nu mai avem aproape deloc cazuri noi
Ne confruntăm la Botoșani cu o situație paradoxală, dacă ținem cont de cifre: deși de săptămâni bune județul nostru ocupă penultimul loc din România ca procent al populației vaccinate, noile cazuri sunt pe cale de dispariție.  
Un liberal a devenit director la instituția care nu a avut conducere mai bine de jumătate de an
Timp de șapte luni o instituție de la Botoșani nu a avut director. A fost organizat concurs, iar începând de luni, 7 iunie 2021, Agenția Teritorială Nord – Est din cadrul Autorității Naționale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice (ANRSC) Botoșani are în sfârșit o nouă conducere.
Se pregătește scoaterea la concurs a postului de director pe care de patru ani se perindă doar interimari: E loc pentru toată lumea
Ministerul Sănătății va scoate la concurs posturile vacante din Direcțiile de Sănătate Publică (DSP), unde ”am constatat că există un mare deficit de personal, mai ales de personal specializat”, a declarat ministrul Ioana Mihăilă, la Interviurile HotNews LIVE.
Cinci agenți de la ”Rutieră” ridicați de DNA revin în Poliție
O parte a polițiștilor de la Serviciul Rutier care au fost ridicați la mijlocul săptămânii de procurorii anticorupție își vor relua activitatea în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean.
ȘASE ani de la tragedia care a lăsat doi copii orfani, amânări peste amânări la proces
Doi soți au murit într-un cumplit accident care a avut loc pe 6 iunie 2015 în „intersecția morții” de la Orășeni Deal. Au trecut exact șase ani și procesul încă este pe rolul Judecătoriei Botoșani.
Se termină mandatul directorului de la ”Apă”, nepotul unui primar PSD pregătit pentru post: 2 milioane de euro în joc
Cele patru luni de interimat ale lui Gabriel Cîrlan în fruntea companiei de apă și canalizare a județului se termină în prima decadă a acestei luni, iar informațiile privind înlocuirea sa au circulat chiar înaintea ședinței consiliului de administrație din luna mai.
”Privighetoare” la Poliția Rutieră? Cinci agenți ridicați de DNA s-au pensionat înaintea descinderii și a adoptării legii prin care polițiștii corupți nu mai primesc pensie de serviciu
”Facem precizarea că cinci dintre agenții față de care s-au luat măsurile preventive și-au încetat activitatea prin pensionare, in luna mai a.c.”. Acesta este finalul unui foarte scurt comunicat de presă pe care Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) l-a trimis joi dimineață, după descinderile efectuate de Direcția Națională Anticorupție la Serviciul Rutier.
Loading...
Polițiști ieșiți ”mascați” din sediul de la ”Rutieră”: telefoane, înscrisuri de la etiloteste și hard disk-uri de la radar, ridicate de procurori - VIDEO & GALERIE FOTO
De la primele ore ale dimineții a fost o adevărată desfășurare de forțe la Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului pentru Poliție Județean (IPJ). Au avut loc percheziții atât la sediul din Zona Industrială, cât și la locuințele mai multor polițiști.
Prefectul schimbă foaia: Directorii puși la treabă cu un raport „cheie”, posturile libere și reclamațiile împotriva funcționarilor se spun la toată lumea – DOCUMENT        
Directorii mai multor instituții deconcentrate de la Botoșani vor avea de făcut raportări trimestriale pentru Instituția Prefectului. Reprezentantul Guvernului în teritoriu le-a pus la dispoziție și un model-cadru, dorința fiind să se pună accent pe eficiență și indicatori de performanță. Iar statisticile cu cifre mulțumitoare pe care șefii le scot în evidență ori de câte ori au ocazia să fie lăsate pe un plan secund.
CHESTIONAR: Copiii pandemiei răspund părinților, orașului și lumii întregi: Bucurați-vă de tot ce aveți, că nu ştiţi ce aduce ziua de mâine / Păcat că trebuie să plătești ca să intri la locul de joacă!
Pentru că viața în pandemie a lăsat urme nu doar în existența adulților, ci și în a celor mici, i-am provocat pe copiii din Botoșani să răspundă unui Chestionar, dar și să transmită mesaje către generațiile din viitor. Un arc peste timp, o punte a copilăriei pe care cei mici și-au însușit-o cu seriozitate și, pe alocuri, chiar cu maturitate.
Pe bani europeni: Guvernul face la Botoșani sistem de lansare al rachetelor care... rup norii
Județele Botoșani și Suceava vor dispune de un sistem de lansare al rachetelor antigrindină. Investiția va fi finanțată prin PNRR și a fost confirmată de ministrul Agriculturii prin intermediul unei corespondențe purtate cu vicepreședintele Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice din Camera Deputaților.
Director de bancă lăsat fără telefon în Piața Centrală! A cerut imagini de la Poliția Locală și a fost trimis la IPJ, camerele video din zonă sunt doar de decor
Întâmplarea a avut loc spre finele săptămânii trecute. Directorul unei instituții bancare a rămas fără telefonul mobil în zona parcării cunoscută drept „Comaliment”. Dincolo de funcția deținută de păgubit, rămân în această categorie și ceilalți botoșăneni furați sau înșelați în Piața Mare.
Loading...
Apeluri peste apeluri pentru vaccinare, maratoane unul după altul, dar la Botoșani prefectul, șefa CJ și primarul NU s-au imunizat
Conferințe de presă, acțiuni maraton din mașină, din corturi, în fața Prefecturii sau cu intrare gratuită la muzeu. Apeluri la conștientizarea importanței vaccinului. Discursuri peste discursuri.
Luceafărul cu saxofon a plecat să cânte pentru îngeri, pe pământ au rămas prea puține cuvinte pentru a descrie durerea – VIDEO & GALERIE FOTO
”Astăzi s-a stins un luceafăr de pe cerul vieții noastre”. Acestea au fost cuvintele rostite de preotul Ionuț Apetrei la finalul slujbei de înmormântare care a avut loc marți la Biserica Sfântul Ilie din Dealu Mare, acel cartier-sat de la intrarea în Dorohoi dinspre Botoșani.
Primar trimis acasă de prefect, o liberală pregătită să-i ia locul
Primarul botoșănean care își pierde mandatul la opt luni de la alegerile locale stă să plece din Primărie.
Tragedie: Fiul patronilor de la Popas Cucorăni a decedat într-un accident rutier
Fiul administratorilor de la Popas Cucorăni a decedat duminică dimineață într-un cumplit accident rutier.
CONCURS la Primărie pentru amenajarea unor sensuri giratorii, de la statui din paie la monumente inedite – GALERIE FOTO & VIDEO
Patru sensuri giratorii din municipiul Botoșani vor fi amenajate cu fonduri europene în baza unor idei venite de la cetățeni ai orașului, care au participat la un concurs în acest sens.
Podul de iubire între vii și morți! În alte părți la loc de cinste, la noi la voia întâmplării: Cimitirul ca o carte de istorie, Botoșani iar repetent, războiul cu natura pare pierdut – GALERIE FOTO
Se spune că există un tărâm al celor vii şi unul al celor morţi, iar podul care le uneşte este iubirea. Spune acestui pod cimitir sau loc de veci. Ar fi trebuit să  fie un muzeu în aer liber, dar seamănă deseori cu un tărâm uitat.
Flutur a pierdut din cauza acestei Zarug pe care a impins.o pe lista cine este aceasta Zarug? stim .Pedelisti nu stiu ce o mai tineti in partid ca nu a facut decat sa va traga partidul in jos jos de tot nu au votat.o nici oamenii din fabrica.
15 iunie 2012, 07:50
ca el gandesc majoritatea celor care au penalizat votul ,apreciem decizia si atitudinea acestui domn
14 iunie 2012, 15:10
Iavorenciuc are o atitudine constanta fata de parveniti si profitori.Macar vorbeste.E de luat in seama la alegerile parlamentare.E o voce singulara,idealista dar sincera.
14 iunie 2012, 12:47
HAHAHA! si se mira cum de au pierdut! uite asa! cu Gheorghita pe liste si cu Buhaianu in poze!
14 iunie 2012, 11:58
Normal ca a facut asa! Si-a dat seama ca si-a luat teapa cand a trecut la MPB. Acum vrea inapoi...numai sa nu fie prea tarziu. Cat despre Flutur, puteti observa cat de mult ii pasa de oamenii lui de baza din partid...
14 iunie 2012, 10:51
Sie si destept Iavorenciuc. A gasit scuza cu Ghiorghita, care tine, e buna, nu ai cum sa-l contrazici.
14 iunie 2012, 08:27
Acuma, pana la validarea mandatelor, o cotesc la alte partide, ca dupa aceea nu o mai pot face, legal vorbind. Cat despre faza cu Iavorenciuc, cei de la MPBt., stiau ca au un intrus in interior, dar nu stiau cine e ala, de se rasufla toate strategia lor de campanie. Ei, acuma au aflat!
14 iunie 2012, 08:24
iavorenciuc are dreptate, miscarea pentru botosani se rupe intrucit PER - ul se duce la PNL. pe linga iavorenciuc si primarul ales de sulita, ciubotaru a trecut la pnl de luni dupa-masa. deci faceti partide politice cit mai multe unde sa se ascunsa traseistii politici.
14 iunie 2012, 07:44
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Trebuie impuse anumite restricții persoanelor privind participarea la evenimente culturale, sportive, private în funcție de imunizarea sau neimunizarea cu vaccinul anti Covid?
Da
Nu
Nu știu
Declaraţia zilei
„Am fost învăţat de mic în familie: când am posibilitatea să ajut pe cineva, să ajut. Dacă nu pot să ajut, să nu încurc, să îmi văd de ale mele. Chiar şi părintele Arsenie Papacioc spunea vorba asta: Dacă nu poţi să ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9250 lei
USD
Dolarul SUA
4.1340 lei
CHF
Francul elveţian
4.4992 lei
GBP
Lira sterlină
5.7441 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7521 lei
XAU
Gramul de aur
238.2808 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2321 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3889 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1162 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3425 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1931 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6623 lei
Vremea
astăzi
Botosani
19.3 o C
Dorohoi
18.4 o C
Bucecea
18.6 o C
Darabani
18.0 o C
Saveni
19.0 o C
Ştefăneşti
13.7 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.