Ştiri
Primarul care a ignorat urătorii fugărit din comună: Oameni, buni, oameni buni, daţi-mi voie VIDEO & FOTOGALERIE

Ineditul protest de la Corni s-a reluat pe 2 ianuarie. Sute de oameni au ieşit la amiază din casă şi s-au deplasat la Primărie ca să-i ceară socoteală pentru lipsa de implicare în organizarea unei parade a urătorilor.

Dorel a dat vina pe furturile... tehnice

Dacă duminică a evitat mulţimea, luni Dorel Dorneanu a încercat să explice oamenilor ce s-a întâmplat. Nu prea a reuşit fiindcă un motiv clar nu există, dar şi pentru că, după cum oamenii i-au reproşat, ani şi ani la rând s-a putut face, pentru ca în 2016, după ce au trecut alegerile locale şi parlamentare, să nu se mai poată.


“Haideţi să vă spun ce s-a întâmplat: motivul, care este adevărat, de ce nu s-au organizat aceste jocuri tradiţionale de sute de ani la noi aicea, care nu s-au organizat din cauză că, din punct de vedere tehnic eu răspund din cauza a tot ceea ce înseamnă furturi aici, în comună”,


Dorel Dorneanu, primar Corni.

"Vă spun tot adevărul şi este mare ruşine pentru comuna noastră"

Acesta s-a adresat mulţimii la un microfon, pe scările de la Primărie, tot de acolo de unde sătenii îi aduceau tot felul de întrebări şi reproşuri.  


„Oameni, buni, oameni buni, daţi-mi voie să-mi termin ideea”, a spus Dorel Dorneanu în mai multe rânduri, însă degeaba. Zeci de minute oamenii l-au huiduit şi au scandat: „Demisia! Demisia!”, „Ieşi afară, javră ordinară”, „ruşine, ruşine să vă fie” şi, mai ales, „La Vorona”. Ultima a fost generată de faptul că, pe 31 decembrie, în loc să pună la cale un festival pentru comuna unde a fost ales, a preferat să participe la parada populară de la Vorona.   


„Dacă sunt adevărate eu acum, în faţa dvs., îmi dau demisia”, a părut că aproape cedează la un moment dat, însă s-a răzgândit rapid: „demisia nu se dă aşa, la presiune”.
Cornenii i-au reproşat şi că a primit „căiuţii de la Sarafineşti”, sat component al comunei, dar nu şi urătorii din Corni, satul central al comunei. Huiduielile s-au înteţit când Dorel Dorneanu i-a anunţat că abia pe 17 mai 2017 va fi redeschis căminul cultural.


A mai încercat câteva explicaţii:


„Oameni bun, încă o dată vă spun tot adevărul şi este mare ruşine pentru comuna noastră.
Nu mai există nici o sponsorizare, să vină o echipă a protestatarilor să verifice.
Jocurile, încă o dată vă spun, nu se organizează de Primărie, noi le-am aprobat cu respectarea legilor în vigoare”.

 

Primarul ar vrea locuri de muncă, nu paradă cu urători

Orice afirmaţie a primarului era însă taxată cu huiduieli şi „Demisia! Demisia!”, inclusiv cea prin care le transmitea că, pentru el „interesul comunei este să avem locuri de muncă”.
„Dorneanu dă-ţi demisia, nu-ţi mai cere scuze degeaba, demisia şi gata”,  „la votări n-a chemat Jandarmeria”, „unde-s grinzile de la căminul cultural?” „Demisia! Ai greşit, plăteşte, pleacă”, au fost câteva strigăte ale manifestanţilor.
Cum însă Dorel Dorneanu, bine păzit de jandarmi, a concluzionat că, de fapt el a făcut o mulţime de lucruri bune pentru comună, dar „ce e bun nu se vede, asta este viaţa” şi a refuzat să-şi dea demisia, sătenii au anunţat că mâine ies iar în stradă.

Oricum, la intrarea în Primărie nu a lipsit mult să fie linşat de mulţime, intrând în clădire cu ajutorul jandarmilor.

loading...
Răscoală pe 1 ianuarie, sute de oamenii cer demisia primarului baricadat în casă şi apărat de jandarmi: Ieşi afară, javră ordinară – VIDEO & GALERIE FOTO

 

Pe patru drumuri naționale din Botoșani se montează ASTĂZI parazăpezi
Lucrările se vor desfășura cu semnalizarea de rigoare și eventuale restricții temporare pe sectoarele vizate.
Mușcat de un șobolan, un botoșănean a ajuns în stare gravă la spital: Medicii sunt în ALERTĂ, vezi cum te protejezi de boala cruntă care poate deveni fatală
Un bărbat în vârstă de 50 de ani a ajuns în stare critică la spital, după ce a fost mușcat de un șobolan.
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa ajunge și în România, la Botoșani urmează un sfârșit de săptămână GEROS
Vremea se schimbă radical de astăzi. Un ciclon care vine din vestul Europei va aduce o răcire considerabilă a vremii.
NU mai vor să fie confundați cu polițiștii locali: Băieţi destoinici, dar să nu se suprapună atribuţiile...
Soluția găsită de noul ministru de Interne este schimbarea numelui, dar nu se referă la cel al Poliției Locale.
Comunicat PSD - Costel Lupașcu, deputat: Domnule Iohannis de ce urâți județul Botoșani?
Botoșănenii sunt oameni deștepți, credincioși, familiști, responsabili, mândri și frumoși,  respectuoși și  demni, cu drag de țară, de datini, de tot ce-i românesc.
Angajări la stat: O instituție de cultură din Botoșani scoate la concurs ȘAPTE posturi
Condiţiile specifice necesare în vederea participării la concurs şi a ocupării funcției contractuale sunt în funcție de specificul postului.
E oficial: De vineri avem ”pensie” pentru animalele care au muncit la stat
Caii, câinii şi alte animale de serviciu aflate în slujba statului român vor putea beneficia de servicii medicale şi îngrijire specială după retragerea din activitate.
Ministrul Muncii, amenințări pentru poștașii care s-au apucat de politică în favoarea PSD, cu trimitere la ”McBudăi și LOVasilescu”
Violeta Alexandru a avertizat că nu se va feri să înlocuiască Poșta Română drept canal de distribuție a pensiilor.
Noua perlă a Botoșaniului s-a dat în spectacol: roșu, înjurături, șut în sticle
Tricolorii mici au terminat meciul cu un om mai puțin, după ce fundașul central al celor de la FC Botoșani a fost eliminat.
Iftime, meciuri pe bani cu Becali: Ce bani mai vrea Gigi să îi dau?
Valeriu Iftime, finanțatorul celor de la FC Botoșani, susține că nu l-a păcălit pe Gigi Becali în urma celor mai recente transferuri către FCSB.
În premieră la Botoșani: ”Între chin și amin”, un film cutremurător despre moarte și Înviere în închisorile comuniste - FOTO & VIDEO
Reeducarea celor care nu și-au lepădat credința și nu au aderat la Partidul Comunist presupunea bătăi și torturi zilnice. Se încerca transformarea victimelor în călăi. Când metoda a reușit, cei torturați ajungeau la rândul lor să tortureze.
Nicolae Manolescu 80 și despre cele trei feluri de a începe să scrii poezie - Noul număr al revistei ”Hyperion” poate fi citit AICI
Cel mai recent număr al revistei Hyperion este dedicat președintelui Uniunii Scriitorilor din România, criticul literar Nicolae Manolescu.
Salariul minim 2020: Cu CÂT anunță Guvernul că va crește, de anul viitor
Guvernul României anunță că salariul minim ar putea crește cu 7,2%, în 2020,  conform unei postări publicate pe Facebook.
Turul doi la prezidențiale! Buletinele de vot aduse cu jandarmii la Prefectură – GALERIE FOTO
Atât buletinele de vot necesare pentru cel de-al doilea tur de scrutin la alegerile prezidențiale, cât şi procesele verbale de consemnare a rezultatelor votării, respectiv timbrele autocolante cu menţiunea “Votat” au ajuns în această seară la Botoșani.
A dispărut Antonia! O liceană din Botoșani nu a mai ajuns acasă de la școală
Poliția Botoșani se află în căutarea unei liceane de 15 ani care a fost dată dispărută de mama ei.
DUREROS: În Botoșani mor de patru ori mai mulți copii decât în sudul țării
Botoșani este, din nou, în topul județelor la mortalitatea infantilă.
7 șefi de colegii la ALDE Botoșani + 1 nouă achiziție – LISTA
Organizația ALDE Botoșani a primit ieri adeziunea fostului președinte al UNPR Botoșani.
Exercițiu de amploare la o fabrică de confecții din oraș - GALERIE FOTO
Aproape 100 de pompieri, polițiști, jandarmi, polițiști locali, medici și asistenți, pompieri voluntari, dar și specialiști ai instituțiilor cu atribuții în managementul situațiilor de urgenta au participat, astăzi, la un amplu exercițiu organizat în zona industrială a municipiului Botoșani.
Comunicat PNL: Klaus Iohannis a explicat de ce este important ca românii să meargă la vot pe 24 noiembrie - GALERIE FOTO
Preşedintele a răspuns atacurilor unora dintre liderii social-democraţi la adresa sa.
ANUNȚ de MEDIU: Atelier debitare bușteni
Întreprinderea Individuală Lupu Manuel solicită autorizație de mediu pentru obiectivul:
Din păcate, tocmai în Moldova lui Ștefan cel Mare și Sfânt se poate petrece așa ceva. Numai niște oameni care au uitat de Dumnezeu judecă și osândesc. Unii au incitat, alții s-au lăsat ispitiți. Să ne rugăm pentru toți să scape din mrejele vicleanului (maestru al discordiei). Să ne rugăm pentru prefect, să ia o hotărâre înțeleaptă și să nu se lase antrenat într-un lucru diavolesc. Să ne rugăm pentru primar să-și regăsească liniștea și locul cuvenit. Și să le amintim sătenilor că am sărbătorit Nașterea Domnului nostru Iisus Hristos, care pentru păcatele noastre S-a întrupat; de „Anul Nou” am sărbătorit de fapt Tăierea împrejur cea după trup a Domnului și pe Sfântul Vasile; curând vom sărbători Botezul Domnului și-apoi Soborul Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul. Toate - legate de Biserică și nu de practici păgâne, petreceri lumești, beții. Să ne punem nădejdea în Dumnezeu că își va pogorî binecuvântarea peste acest sat aflat într-un moment (trecător) de rătăcire.
3 ianuarie 2017, 22:38
Lumea are dreptate.sunt o persoana cesi are originile in corni satul blamat de unii smecheri intre ghilimele.sunt multe nereguli infaptuite de acest domn primar care a facut o mutare inteligenta de fonduri in campanie electorala si a asfaltat satul Mesteacan cu banii din proiectul Baiceni Corni prin Balta Arsa cumparind astfel voturile cetatenilor din satul Mesteacan
3 ianuarie 2017, 20:30
cind cineva te loveste ca sa te doboare de multe ori te ridica mai sus,domnule primar nu ceda in fata unora care sint manipulati de contracandidatii ce nu au fost in stare sa iti ia voturile,nu uita ca nu ei reprezinta majoritatea care te-a votat,stii care va fi marea surpriza?,toti,dar absolut toti care au instigat,au aruncat cu oua sau cu altceva vor fi amendati,bani ce vor merge la bugetul comunei.multa sanatate domnule primar,va asteptam la primarie,apropoo...mai aveti un drum de asfaltat de 980 de metri,succes si nu cedati sintem alaturi de dumnevoastra si familia dumnevastra ce trece prin clipe stresante.
3 ianuarie 2017, 19:58
Domnilor, o mana de oameni reprezinta comuna Corni?Auzi ce motiv de revolta, ca nu ia primit cu uratu, scoate-ti bre cutitul din cizma ca pentru asta sunteti renumiti. Apropo cum il cheama pe jigodia aia grasa , ala pare sa fie o mare putoare, in orice comunitate exista macar cate unul...
3 ianuarie 2017, 16:46
La muncă!!!!!
3 ianuarie 2017, 15:04
CINE ERAU JIGODIILE CU FETE ACOPERITE? UNDE SE TREZESC ACESTI PRIMITIVI?
3 ianuarie 2017, 13:42
Flutur, urmareste cu atentie imaginile, doar minciuni si la Botosani, nimic pentru cetateni!
3 ianuarie 2017, 12:39
Sunt persoane care comenteaza fara a fi in cunostinta de cauza . 'Tarani ' dupa cum zice cineva f. revoltat si fara creier sunt oameni pasnici si muncitori . Hotii NU sunt oamenii de rand , locuitorii comunei , ( nici nu ar avea ce fura ) . Hotii sunt la primarie cei care primesc 5 lei , 10 lei pentru fiecare hartiuta ceruta . Da , da asta este crudul adevar . Oamenii sunt nemultumiti si daca le mai iei si datinile cu ce raman ??????????Oare nu ar trebuii ca cineva sa puna presiune pe politic , primarii ... ca acei politiceni , acei oameni care sug seva tarii . de la primarul de comuna - la prim ministrul tarii , sa fie sanctionati dupa cum merita .De la tara sunte-ti toti , direct sau indirect , cu parinti , bunici si strabunici .Ar trebuii sa aparam datinile , traditiile si identitatea noastra stramoseasca .In curand nu vom avea bani nici pt. iluminatul stradal , nu zic de drumuri si alteleDe asta am votat primari ,consilieri ...etc sa gaseasca soluti pentru binele comunitatiSper sa ramanem 'macar 'cu ce ne-am nascut DATINI SI OBICEURI STRAMOSESTI .
3 ianuarie 2017, 12:23
Primăria nu organizează jocurile ci le autorizează asa ca dacă vrei sa te rostogolești ca ursul o faci pe banii altora nu a cetățenilor comunei! In gloata aia erau o grămada de inculți plus copii si muieri proaste care nu au ce face ! De lideri nu mai vb cărăuși si transportatori de țigări si altele prin UK ! De muncit nu muncesc dar de urlat sunt primii ! E si vina primarului ca le-a dat ajutoare sociale si acu cu burta plină au chef sa se vadă la tv! Dacă te uiți la comentariile de pe Fb rămâi crucit sa vezi cum scriu si cum gândesc !
3 ianuarie 2017, 12:14
In imaginile prezentate la Tv se vad multi tineri care nu prea au aspectul unor muncitori ai ogoarelor si ca urmare,nici de platitori la bugetul comunei.De asemeni se vad si copii care protesteaza.Si probabil multi asistati social,care au cal si caruta si teren agricol.Brusc(oare cum)a inceput sa-i intereseze datinile si traditiile romanilor.Dar limba romana nu-i intereseaza?Multi scremeau declaratii nervoase,de parca erau imigranti,care au reusit sa invete limba romana.Cu siguranta printre manifestanti sunt si dintre cei ce au abandonat scoala,sau au frecventat-o atat cat sa invete unde sa puna degetul in loc de semnatura.
3 ianuarie 2017, 11:48
D-nule aredelean dumneavoastra nu ati inteles bine articolul,oameni din acest sat sunt nemultumiti din cauza ca nu li sa dat voie sa organizeze obiceuri de anul nou asa cum se face in orice sat,in loc domnul primar sa primeasca uratori din sat de la el sa dus la vorona.Despre "distractia colectiva si costisitoare" despre care spuneti dumneavoastra o suporta oameni din sat nu domn primar.
3 ianuarie 2017, 10:25
Majoritatea celor care fac galagie acolo sunt niste hoti internationali care fura de rup prin tari straine si vin in comuna si se dau mari patroni si vor drepturi.Sa li se faca dosare penale pentru instigare si se li se controleze trecutul dubios si dupa aceea sa vorbeasca.....
3 ianuarie 2017, 09:00
ERAU CONDUSI DEC CU KU KLUX KLAN !!!!
3 ianuarie 2017, 08:34
Pentru Alystar: Măi JEGULE, cuvintele acestea trimite-le lui MĂ_ta!
2 ianuarie 2017, 22:26
Circ! Oameni nebuni! Minți infantile! Auzi! Nu le-a organizat distracție colectivă și costisitoare, și pentru asta se... răscoală! Rușine! Ăștia-s creștini? Prea și-a ieșit din albie lumea. Mare-i răbdarea lui Dumnezeu! Dar și când ne-o trimite o corecție, să nu zicem că n-am meritat-o.
2 ianuarie 2017, 22:06
kalapod.net%20
starshiners.ro%20
Sondaj
Mergeți duminică la vot?
Da
Nu
Încă nu m-am hotărât
Declaraţia zilei
“Atenţie la propaganda electorală în şcoli! Solicităm inspectorilor şcolari, directorilor de şcoli şi cadrelor didactice să respingă orice formă de propagandă electorală în unităţile de învăţământ. Ne-a fost ...
fashiondays.ro
astratex.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.7759 lei
USD
Dolarul SUA
4.3145 lei
CHF
Francul elveţian
4.3522 lei
GBP
Lira sterlină
5.5810 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9646 lei
XAU
Gramul de aur
203.3031 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2462 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4262 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9420 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2666 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1868 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6391 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.