Ştiri
Profesoara care a învins Statul Român la CEDO, mesaj pentru judecătorii care au nedreptățit-o: Dumneavoastră n-ar trebui să plătiți acum?!

Profesoara de Geografie care a învins Statul Român la CEDO, le-a transmis un mesaj judecătorilor care au nedreptățit-o în România.

Cristina Rusu, profesoara din Bistrița dezvăluie, pe pagina de socializare, cum a fost umilită de instanțele de judecată din țara noastră și cum, la fiecare termen, a așteptat ca judecătorul să îi facă dreptate.

 

Dreptatea și-a găsit-o, însă, la CEDO. Acum, după ce a primit despăgubiri de 9.000 de euro de la stat, Cristina Rusu afirmă că a primit cu amărăciune această sumă, dat fiind că nu judecătorul a fost cel care i-a dat banii, ci tot Statul Român, tot contribuabilul de rând.

 

 

„Când numele legii e nelegiuirea

 

Ce mai faceți, doamna/domnule judecător? Nu ne-am văzut de mult timp, de vreo zece ani mai exact. Sunt eu, justițiabilul care a venit tremurând la fiecare termen de judecată, încercând din răsputeri să-și dovedească nevinovăția, uitându-se la dumneavoastră ca la trimișii lui Dumnezeu, veniți să împartă dreptatea printre muritorii de rând.

 

Eu sunt bine acum; după ani întregi de frământări, mi-am găsit dreptatea la CEDO. Dar bucuria nu este deplină, în suflet port încă cicatricile hotărârilor nedrepte pe care le-ați pronunțat și care mi-au adus multă suferință.

 

Nici nu știți cât de încrezătoare m-am prezentat în fața dumneavoastră (după șocul primirii unei cereri de chemare în judecată), crezând că, în justiţie, adevărul e literă de lege și că hotărârile se pronunță întotdeauna după analiza temeinică și obiectivă a probelor de la dosar. Când mi-am dat seama că sunt naivă, era prea târziu: pierdusem la fond şi, mai apoi, recursul pe care l-am aşteptat înfrigurată, sperând ca dumneavoastră, cei de la instanţa de control judiciar, să îndreptați neregulile din prima instanţă.

 

Sentința și decizia mi-au adus nedreptate, multă umilință și nopți nedormite în care plângeam căutând soluții, căci nu-mi imaginam că voi putea să port, peste ani, ca un stigmat, povara acestor hotărâri. Nici nu pot descrie durerea sufletească ce mă cuprindea ori de câte ori aruncam ochii pe ultima pagina şi vedeam expresia ”În numele legii”, scrisă cu litere de-o șchioapă, care părea că râde în hohote de mine. Şi, ca şi cum nu ar fi fost suficient, a apărut marginalizarea, dar și daunele morale pe care m-ați obligat să le plătesc.

 

Pot ierta oamenii (chiar și judecătorii) atunci când greșesc, nu și pe cei care acționează cu rea-credință; pentru dumneavoastră am fost, cel mai probabil, doar un profesor obraznic care a îndrăznit să-și înfrunte inspectorul și care trebuia pedepsit. Am citit de nenumărate ori sentința și decizia ca să vă dau circumstanțe atenuante, dar n-am reușit să fac acest lucru. Vă contrazic probele de la dosar și argumentele prin care ați încercat să mă convingeți că sunt vinovată, dar care pot fi demontate foarte ușor, chiar și de către necunoscători în ale Dreptului, așa cum eram și eu atunci când am redactat singură cererea către instanța europeană.

 

Nu pot să mint, m-am bucurat când unul dintre dumneavoastră a fost condamnat pentru fapte de corupție. Bănuiesc că a simțit atunci cum este să-ți trăiești viața între două termene de judecată: programezi totul până la următorul termen, dincolo de care nu te mai gândești, ca și cum lumea n-ar mai exista. Deosebirea dintre cazul meu şi cel al doamnei judecător este dată de vinovăția pe care a recunoscut-o (cerând judecarea în procedură simplificată) şi care se poate traduce prin acceptarea că a încălcat, cu bună ştiinţă, legea. Eu am fost pedepsită de instanţă tocmai pentru că am semnalat instituțiilor din învățământ o situaţie de încălcare a legii.

 

În unele momente de reflecţie, pe care sper că le aveţi, vă gândiţi ce simte un om care așteaptă dreptate de la apărătorul prin excelenţă al dreptăţii și primește în schimb nedreptate?

 

În spatele unui dosar stă un suflet de care nimeni nu are dreptul să își bată joc. Mă întreb, oare câte suflete ați mai zdrobit în urma deciziilor dumneavoastră și câte au purtat în ele, până la mormânt, povara unor hotărâri injuste?! Eu sunt un caz fericit din acest punct de vedere. Am îndrăznit să cred că cineva o să-mi facă dreptate și așa a fost, dar mă gândesc, cu tristețe, că alți justițiabili n-au avut aceeași șansă.

 

Am încasat recent de la statul român cei 9000 de euro câștigați la CEDO (deși nu am luptat pentru bani), dar am simțit amărăciune că nu primesc această compensație de la dumneavoastră. Eu am plătit datorită hotărârilor pe care le-ați pronunțat și care s-au dovedit nedrepte, dumneavoastră n-ar trebui să plătiți acum?! A, știu, legea, în fața căreia suntem, teoretic, egali cu toții, vă scutește de acest efort, punându-l în spatele contribuabilului nevinovat.

 

Ar mai fi multe de spus, căci în zece ani am trăit cât pentru o viață, dar mă opresc aici. Înainte de a încheia, îndrăznesc totuși să vă rog un lucru. Nu pentru mine, deoarece acum nu mai puteți face nimic, ci pentru ceilalți oameni care se prezintă în fața dumneavoastră: să analizați temeinic toate documentele de la dosar și să cântăriți foarte bine fiecare hotărâre deoarece, în fapt, cântăriţi viaţa unui om, iar în acest context, o hotărâre nedreaptă nu poate fi scuzată prin nimic.

 

Vă cer acest lucru în numele Dreptăţii în care sper că dumneavoastră mai credeţi şi în numele Legii pe care aveţi datoria să o apăraţi.

 

Justițiabil umilit de instanțele românești, câștigător la CEDO, Cristina Rusu”, a afirmat Cristina Rusu.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Profesoară hărțuită 10 ani pentru că a avertizat despre mafia de la olimpiadele şcolare

 

Alexandra Huțu: 35 de proiecte privind modernizarea sistemelor de iluminat public au fost aprobate de Administrația Fondului pentru Mediu și vor primi finanțare în sumă totală de 40.890.281 lei
Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a publicat în această seară lista unităților administrativ-teritoriale care vor primi finanțare pentru proiectele depuse în anul 2021 în cadrul Programului privind creșterea eficienței energetice a infrastructurii de iluminat public.
Aproape ZECE ore de muncă la intervenția de la Leorda, avaria a fost remediată la lăsarea întunericului
Conducerea societății Nova Apaserv a anunțat în urmă cu puțin timp că avaria de la magistrala care alimentează orașul a fost rezolvată.
8 decembrie 2022: Daniela Șfaițer condusă pe ultimul drum, într-o mare de durere – VIDEO sumarul zilei
Iată principalele știri ale zilei de 8 decembrie 2022.
WhatsApp introduce o nouă funcție pentru utilizatori
Vestea a fost dată miercuri, 7 decembrie 2022.
O nouă decizie a instanței în cazul șoferiței care a omorât patru muncitori
În prezent este încarcerată în Penitenciarul Bacău. Șoferița a ucis cu mașina patru muncitori, printre care și un botoșănean.
NECAZ pentru două familii care stăteau în aceeași casă, au rămas pe drumuri după un incendiu puternic – GALERIE FOTO
Două familii care locuiau în aceeași casă au rămas fără acoperiș deasupra capului în urma unui incendiu generat, cel mai probabil, de jarul căzut din sobă pe materiale combustibile.
Vouchere pentru facturile la energie: CÂND intră banii pe card
Banii de la stat pe care românii îi vor primi pentru plata facturilor vor putea fi folosiți până la finalul lui 2023.
ULTIMĂ ORĂ: Momente decisive la avaria de amploare de la Leorda – FOTO & VIDEO
După câteva ore de muncă echipajele societății Nova ApaServ au reușit să identifice avaria de la conducta de apă care alimentează orașul.
Centru medical deschis la Botoșani pentru copiii loviți de viroze
Astfel de centre, deschise în spitale din toată țară, au scopul de a reduce timpul de așteptare din camerele de urgență, anunță Ministerul Sănătății.
Polițiștii botoșăneni s-au întâlnit cu elevii Liceului Sportiv
Oamenii legii au participat și la o întâlnire cu părinții.
Angajații din învățământul botoșănean ies în stradă: Proteste MASIVE anunțate în toată țara
Sindicaliștii din Educație pregătesc proteste în toată țara, inclusiv la Botoșani.
ACUM: Daniela Șfaițer își ia rămas bun de la lume – GALERIE FOTO&VIDEO
O familie îndurerată, prieteni înmărmuriți de durere, o comunitate care încă nu crede că cea care a fost până mai ieri în mijlocul lor a plecat la cele veșnice.
Nova Apaserv RESTICȚIONEAZĂ apa în municipiul Botoșani, începând cu ora 16.00
Potrivit conducerii Nova Apaserv Botoșani, avaria localizată în zona Leorda a fost remediată. Cu toate acestea, apa va fi restricționată în această seară în municipiul Botoșani.
Bețivii dați jos de la volan: 20 de sancțiuni în câteva ore
În timpul acțiunii polițiștilor de la Rutieră a fost reținut și un permis de conducere.
Agresori sexuali vizitați de polițiști la domiciliu, unul dintre ei s-a ales cu noi acuzații
Acțiuni ale polițiștilor pentru siguranța cetățenilor
Strigăt de AJUTOR pentru un profesor de la un liceu din municipiu: Rugăm oamenii cu inima deschisă și care pot...
Un profesor de la un colegiu din municipiul reședință de județ trece prin clipe grele și are nevoie de ajutor.
Femeie prădată în Piața Mare, hoții i-au furat aproape 5.000 de lei
Cei doi bărbați, de 41 și 51 de ani, sunt trimiși în judecată pentru furt.
În această seară, FC Botoşani - FCSB în Cupa României: Nici măcar victoria nu e de ajuns
FC Botoşani - FCSB, meci contând pentru etapa a 3-a a Grupei B din Cupa României, este programat, joi, 8 decembrie, de la ora 20:00.
Sucevenii vor traseu de piste de biciclete de la Aeroport până în Iași cu trecere prin Botoșani
Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, joi, că CJ Suceava va depune un nou proiect pentru piste de biciclete finanțat prin PNRR, în parteneriat cu județele Botoșani și Iași.
Iohannis a semnat: Polițiștii locali vor putea opri mașini și solicita şoferilor astfel de informații
Polițiștii locali vor putea da amenzi în cazul refuzului. Măsura a fost promulgată miercuri de preşedintele României.
Sondaj
Credeți că trebuie limitată la 30 km/h viteza pe șoseaua de la Lebăda?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„În aceste cazuri punctuale poate fi apelat numărul de urgență 112, se deplasează o patrulă de Poliție sau de Jandarmerie la locul indicat iar aceștia iau măsurile legale, conform Legii 61/1991 pentru tulburarea liniștii și ...
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9192 lei
USD
Dolarul SUA
4.6852 lei
CHF
Francul elveţian
4.9737 lei
GBP
Lira sterlină
5.6962 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4209 lei
XAU
Gramul de aur
268.5155 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2412 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.1854 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1512 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4303 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2022 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6614 lei
Vremea
astăzi
Botosani
0.4 o C
Dorohoi
0.2 o C
Bucecea
1.0 o C
Darabani
-0.4 o C
Saveni
0.4 o C
Ştefăneşti
6.4 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.