Ştiri
Psihologul USR-ist care și-a atacat colegii de la Direcția Copilului cercetat de comisia de disciplină

Săptămâna aceasta, liderii USR Botoșani au prezentat mai multe persoane care vor deschide lista pentru Consiliul Local, la alegerile locale din vară. Printre acestea și psihologul Adrian Petrariu, angajat al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC).

Acesta s-a autodescris ca un pionier al asistenței sociale și voluntariatului și și-a asumat în nume propriu o serie de proiecte derulate de instituția mai sus menționată.

 

Articolul poate fi citit în următorul link: Un psiholog din Botoșani vrea să fie consilier local sau județean

 

În replică, conducerea si angajații Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Botoșani, transmit un drept la replică pe care îl vom reda în cele ce urmează:

 

 

Declarație Petrariu Adrian:Am deschis un centru, al 19-lea, de integrare prin terapie ocupațională pentru persoanele în vârstă, cu handicap, în Direcție (DGASPC n.r.).”

 

Drept la replică DGASPC Botoșani:

Dl Adrian Petrariu este funcționar public, angajat al DGASPC Botoșani din anul 2009, având profesia de psiholog, profesie pe care a exercitat-o preponderent în cei 11 ani. Pe o scurtă perioadă de timp a îndeplinit, prin delegare, atribuțiile de șef centru la Centrul de Integrare prin Terapie Ocupațională ”Lucie Lecomte” Botoșani. Acest serviciu social a fost înființat în anul 2009, în urma unui proces de reorganizare la inițiativa conducerii de atunci a instituției. Dl Petrariu Adrian nu a deschis centrul si nici măcar nu știe  că acest centru nu oferă servicii sociale persoanelor ”în vârstă cu handicap” așa cum a precizat, ci este destinat tinerilor cu dizabilități din sistemul de protecție a copilului care au dobândit capacitate deplină de exercițiu și pentru care se impune asigurarea tranziției în sistemul de protecție a persoanei adulte cu dizabilități.

 

 

Declarație Petrariu Adrian:Am lucrat cu HHC România și am închis câteva centre și am redeschis case de tip familial, de apartamente de tip familial pentru copii, să se simtă ca acasă.”

 

Drept la replică DGASPC Botoșani:

Începând cu anul 2009, DGASPC Botoșani are o relație de parteneriat instituțional cu Fundația HHC România (Hope and Homes for Children Baia Mare), colaborare care s-a concretizat în numeroase proiecte de dezvoltare a sistemului de protecție a copilului. Această colaborare se desfășoară și în prezent, fiind un pilon important în procesul de reorganizare al serviciilor sociale destinate copiilor/tinerilor. Singura atribuție a d lui Petrariu Adrian, prin care acesta a avut o legătură tangențială cu Fundația HHC România, a fost completarea unor instrumente de lucru (documente) în exercitarea profesiei sale de psiholog, instrumente elaborate de Fundația HHC România și puse la dispoziție instituției noastre. Aceste instrumente de lucru specifice pentru un psiholog au fost și sunt utilizate și de alți specialiști din instituție – în mod punctual pentru instituțiile de tip rezidențial supuse procesului de restructurare. Nu avem informații despre acțiunile de tip ”închidere centre”, ”redeschidere case de tip familial, apartamente de tip familial pentru copii” derulate de dl Petrariu Adrian în nume propriu si ne pare rău ca se folosește de astfel de minciuni pentru a-si construi o  imagine publică.

 

Declarație Petrariu Adrian: „M-am concentrat în cadrul Direcției să aplic aceste proiecte, nu am reușit și am zis că nu e târziu, sunt încă viu. Eu am lucrat în fundații mari și nu am nicio șansă cu viziunea pentru viitor. Sistemul este cum este, sunt o singură persoană care încearcă să schimbe ceva. Nicio șansă să fie reformat pe termen scurt, nu sunt oamenii pregătiți pentru un sistem performant. Tot vorbim de profesioniști, sunt profesioniști la Direcție numai că există lenea asta, neimplicarea și frica de politic”,,”

 

Drept la replică DGASPC Botoșani:

Dl Petrariu Adrian nu a făcut și nici nu face parte din nicio echipă de implementare a vreunui proiect care s-a derulat sau se derulează în cadrul DGASPC Botoșani.  De asemenea, dl Petrariu Adrian nu a prezentat șefului ierarhic superior sau conducerii instituției nicio inițiativă în legătură cu atribuțiile sale sau cu proiecte pe care ar fi dorit să le inițieze în domeniul social având o comunicare slabă (mediocră) cu colegii din instituție. Având în vedere că dl Petrariu Adrian este angajat al instituției de 11 ani și cunoaște activitatea desfășurată de colegii săi, este total incorectă afirmația sa ”sunt o singură persoană care încearcă să schimbe ceva.”

 

  

„Suntem contrariați de afirmația dlui Petrariu, având în vedere că acesta cunoaște sau ar trebui să cunoască amplul proces de restructurare/reorganizare care se derulează în prezent în D.G.A.S.P.C Botoșani și care cuprinde întreg sistemul. Totodată, profesioniștii din  D.G.A.S.P.C Botoșani au reacționat la jignirile aduse în presă de colegul lor, fiind surprinși de afirmațiile acestuia ”nu sunt oamenii pregătiți pentru un sistem performant”, ”există lenea asta, neimplicarea și frica de politic”,

transmit reprezentanții DGASPC

    

Aceste rezultate au fost obținute în urma efortului în echipă a salariaților din instituție, dl Petrariu neavând o contribuție majoră. Sub nici o formă nu putem trece cu vederea și tolera faptul că prin aceste afirmații d-l Petrariu a lezat imaginea instituției și a adus jignire colegilor din DGASPC.

 

„Va fi convocată comisia de cercetare disciplinară a funcționarilor publici - de la nivelul instituției  pentru a se lua măsurile legale ce se impun ca urmare a abaterilor grave si prejudiciilor de imagine aduse de acest funcționar public”,

comunicat DGASPC

loading...
Candidatul USR la Primărie și-a propus să scoată cinci consilieri la alegeri

 

TRAGEDIE: Italian stabilit în Botoșani MORT la piscină, sub ochii iubitei
Un italian stabilit în Botoșani a decedat sâmbătă la o piscină.
SEARA TRECUTĂ: Polițiștii au descins din nou la terase, amenzi de peste 60.000 de lei – GALERIE FOTO
Autoritățile au continuat controalele la terasele din Botoșani și în cursul serii trecute.
BILANȚUL zilei: Peste 450 de noi îmbolnăviri la nivel național – SITUAȚIA pe județe
Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a transmis situația îmbolnăvirilor de astăzi. Numărul este în scădere, dacă ieri au fost raportate 698 de cazuri, astăzi 456.  
O fată din Botoșani a câștigat cel mai mare festival de muzică din Macedonia - VIDEO
Botoșăneanca a participat la cel mai important festival de muzică pentru copii din Macedonia.
ASTĂZI: Trei cazuri noi de COVID raportate la Botoșani
 După ce sâmbătă am avut un singur caz, astăzi înregistrăm o ușoară creștere.  
GALERIA CU POEȚI: T. O. Bobe și „lumea ca frizerie”
Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii Mihai Eminescu își propune, într-un parteneriat media cu ziarul Botoșăneanul, să prezinte, în fiecare săptămână, câte un laureat al Premiului Național de Poezie Mihai Eminescu – Opus Primum.
Accident teroare noaptea trecută, o autoutilitară s-a urcat pe un Mercedes - VIDEO & GALERIE FOTO
Eveniment rutier grav petrecut noaptea trecută la Botoșani.
Amendă și ultimatum pentru Leo Grozavu după ce a lovit doi jucători
Conducerea lui Sepsi a reacționat în urma evenimentelor întâmplate la nivelul lotului.
SCHIMBARE la un hipermarket, clienții vor fi recompensați cu REDUCERI mari: CE trebuie să facă
Vești excelente pentru clienții unui hipermarket.
inpuff.ro
Loading...
Nechifor și oierii săi cer două demisii grele ministrului Agriculturii: Conduce la abuzuri grave
Mai multe asociații au transmis la sfârșitul acestei săptămâni o adresă către ministrul Agriculturii prin care cer două demisii.
Botoșăneanca vicepremier, după șueta din pandemie: Îmi cer scuze de o sută de ori pentru că am mâncat o felie de tort
 Raluca Turcan, vicepremierul României, a declarat că a primit amendă pentru că nu a purtat masca de protecție la petrecerea care s-a ținut la Guvern cu ocazia zilei de naștere a premierului.
Cum poți trata diferite forme de durere cu fizioterapie
(P) Pentru fiecare dintre noi durerea este particulara, o suportam diferit si da, unii au o rezistenta mai buna la durere, altii nu.  
Cum să alegi lenjeriile perfecte pentru pensiunea ta ca să ai clienți mulțumiți!
(P) Atunci când ai o afacere în HoReCa este extrem de important să fii atent la detalii. Din acest motiv se recomandă să acorzi o semnificație deosebită textilelor pe care le pui la dispoziția turiștilor, cu atât mai mult cu cât este reprezintă cea mai importantă carte de vizită a ta! Rolul lenjeriilor de pat, al prosoapelor sau chiar fețelor de masă nu mai este de mult unul pur funcțional. Toate aceste produse oferă experiențe senzoriale care pot face o diferență crucială între un client mulțumit, care va reveni și te va recomanda, și unul care îți va lăsa o recenzie proastă!
Silegeanu atacă după trecerea în masă de la USR la PSD: Traseismul NU este o atitudine corectă în politică
Plecarea mai multor tineri din Uniunea Salvați România în decursul acestei săptămâni și intrarea lor în Partidul Social Democrat, provoacă deja reacții. Prima îi aparține unui fost membru PSD, îndepărtat de curând din partid.
Loading...
Val de tineri abia plecați din USR, intrați în PSD: Nu am văzut nimic un an de zile - FOTOGALERIE
PSD Botoșani anunță astăzi că 10 tineri, licențiați în domeniul tehnic, economic, științe politice, informatică, relații publice, administrarea afacerilor cu preocupări în domeniul antreprenoriatului, foști membri USR au semnat astăzi adeziunile la PSD.
Țigări ascunse sub cadă! Polițiștii și mascații au descins în locuințele unor bișnițari – FOTOGALERIE
Ieri, 10 iulie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, au desfășurat 4 percheziții domiciliare.
COD GALBEN anunțat de meteorologi pentru județul Botoșani
Agenția Națională de Meteorologie a emis o avertizare de Cod Galben valabilă duminică, 12 iulie 2020 în intervalul orar 6:00 – 18:00.
Aproape 80 de amenzi aplicate în razia de vineri seară - GALERIE FOTO
Instituțiile statului de la Botoșani au acționat noaptea trecută în zonele aglomerate de la Botoșani.
Bilanț grav la nivel național, premierul Orban a băgat șefii județelor în ședință – FOTOGALERIE
Astăzi, 11 Iulie, la Instituția Prefectului, a avut loc o ședință, în sistem videoconferință cu primul ministru al României, Ludovic Orban.
România, altă zi cu record negativ! Explozie de COVID în țară, Botoșaniul anunță un singur caz – TABEL
În acest ritm, există posibilitatea tot mai mare ca săptămâna viitoare să fie raportate creșteri și de 1.000 de noi infectări la 24 de ore.
Am un sfat, să nu fim răi cu..... fetițele!!!
28 februarie 2020, 17:58
Sunt curios de reacția partidului,daca e bazat trimite comunicat seara asta si-l suspendă,daca e neam cu ei nu fac nimic.
28 februarie 2020, 16:59
Asta e Usr Botoșani,mergeți ca oile și puneți ștampila pe ei si dupa va mirați ce elemente ne conduc.
28 februarie 2020, 16:36
Pe unde a lucrat a creat numai probleme,cum de v-ați procopsit voi cu el? Si mai vreti să-l băgați și în consiliul local. Voi gânditi!?
28 februarie 2020, 15:59
Am scris ca vorbeste numai cu bancuri deocheate și despre femei,nici nu ati dat comentariul.
28 februarie 2020, 15:35
melimeloparis.ro%20
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
 „Recunosc că am spus și eram foarte hotărât să nu mai revin niciodată în politică, dar având în vedere că am avut timp în 2015 – 2019, spre sfârșit, vă dați seama că sunt un număr de ani. Am stat și am urm ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.8418 lei
USD
Dolarul SUA
4.2893 lei
CHF
Francul elveţian
4.5555 lei
GBP
Lira sterlină
5.4092 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.0161 lei
XAU
Gramul de aur
249.1146 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2488 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3699 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9826 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1531 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1813 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6500 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.