Ştiri
Psihologul USR-ist care și-a atacat colegii de la Direcția Copilului cercetat de comisia de disciplină

Săptămâna aceasta, liderii USR Botoșani au prezentat mai multe persoane care vor deschide lista pentru Consiliul Local, la alegerile locale din vară. Printre acestea și psihologul Adrian Petrariu, angajat al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC).

Acesta s-a autodescris ca un pionier al asistenței sociale și voluntariatului și și-a asumat în nume propriu o serie de proiecte derulate de instituția mai sus menționată.

 

Articolul poate fi citit în următorul link: Un psiholog din Botoșani vrea să fie consilier local sau județean

 

În replică, conducerea si angajații Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Botoșani, transmit un drept la replică pe care îl vom reda în cele ce urmează:

 

 

Declarație Petrariu Adrian:Am deschis un centru, al 19-lea, de integrare prin terapie ocupațională pentru persoanele în vârstă, cu handicap, în Direcție (DGASPC n.r.).”

 

Drept la replică DGASPC Botoșani:

Dl Adrian Petrariu este funcționar public, angajat al DGASPC Botoșani din anul 2009, având profesia de psiholog, profesie pe care a exercitat-o preponderent în cei 11 ani. Pe o scurtă perioadă de timp a îndeplinit, prin delegare, atribuțiile de șef centru la Centrul de Integrare prin Terapie Ocupațională ”Lucie Lecomte” Botoșani. Acest serviciu social a fost înființat în anul 2009, în urma unui proces de reorganizare la inițiativa conducerii de atunci a instituției. Dl Petrariu Adrian nu a deschis centrul si nici măcar nu știe  că acest centru nu oferă servicii sociale persoanelor ”în vârstă cu handicap” așa cum a precizat, ci este destinat tinerilor cu dizabilități din sistemul de protecție a copilului care au dobândit capacitate deplină de exercițiu și pentru care se impune asigurarea tranziției în sistemul de protecție a persoanei adulte cu dizabilități.

 

 

Declarație Petrariu Adrian:Am lucrat cu HHC România și am închis câteva centre și am redeschis case de tip familial, de apartamente de tip familial pentru copii, să se simtă ca acasă.”

 

Drept la replică DGASPC Botoșani:

Începând cu anul 2009, DGASPC Botoșani are o relație de parteneriat instituțional cu Fundația HHC România (Hope and Homes for Children Baia Mare), colaborare care s-a concretizat în numeroase proiecte de dezvoltare a sistemului de protecție a copilului. Această colaborare se desfășoară și în prezent, fiind un pilon important în procesul de reorganizare al serviciilor sociale destinate copiilor/tinerilor. Singura atribuție a d lui Petrariu Adrian, prin care acesta a avut o legătură tangențială cu Fundația HHC România, a fost completarea unor instrumente de lucru (documente) în exercitarea profesiei sale de psiholog, instrumente elaborate de Fundația HHC România și puse la dispoziție instituției noastre. Aceste instrumente de lucru specifice pentru un psiholog au fost și sunt utilizate și de alți specialiști din instituție – în mod punctual pentru instituțiile de tip rezidențial supuse procesului de restructurare. Nu avem informații despre acțiunile de tip ”închidere centre”, ”redeschidere case de tip familial, apartamente de tip familial pentru copii” derulate de dl Petrariu Adrian în nume propriu si ne pare rău ca se folosește de astfel de minciuni pentru a-si construi o  imagine publică.

 

Declarație Petrariu Adrian: „M-am concentrat în cadrul Direcției să aplic aceste proiecte, nu am reușit și am zis că nu e târziu, sunt încă viu. Eu am lucrat în fundații mari și nu am nicio șansă cu viziunea pentru viitor. Sistemul este cum este, sunt o singură persoană care încearcă să schimbe ceva. Nicio șansă să fie reformat pe termen scurt, nu sunt oamenii pregătiți pentru un sistem performant. Tot vorbim de profesioniști, sunt profesioniști la Direcție numai că există lenea asta, neimplicarea și frica de politic”,,”

 

Drept la replică DGASPC Botoșani:

Dl Petrariu Adrian nu a făcut și nici nu face parte din nicio echipă de implementare a vreunui proiect care s-a derulat sau se derulează în cadrul DGASPC Botoșani.  De asemenea, dl Petrariu Adrian nu a prezentat șefului ierarhic superior sau conducerii instituției nicio inițiativă în legătură cu atribuțiile sale sau cu proiecte pe care ar fi dorit să le inițieze în domeniul social având o comunicare slabă (mediocră) cu colegii din instituție. Având în vedere că dl Petrariu Adrian este angajat al instituției de 11 ani și cunoaște activitatea desfășurată de colegii săi, este total incorectă afirmația sa ”sunt o singură persoană care încearcă să schimbe ceva.”

 

  

„Suntem contrariați de afirmația dlui Petrariu, având în vedere că acesta cunoaște sau ar trebui să cunoască amplul proces de restructurare/reorganizare care se derulează în prezent în D.G.A.S.P.C Botoșani și care cuprinde întreg sistemul. Totodată, profesioniștii din  D.G.A.S.P.C Botoșani au reacționat la jignirile aduse în presă de colegul lor, fiind surprinși de afirmațiile acestuia ”nu sunt oamenii pregătiți pentru un sistem performant”, ”există lenea asta, neimplicarea și frica de politic”,

transmit reprezentanții DGASPC

    

Aceste rezultate au fost obținute în urma efortului în echipă a salariaților din instituție, dl Petrariu neavând o contribuție majoră. Sub nici o formă nu putem trece cu vederea și tolera faptul că prin aceste afirmații d-l Petrariu a lezat imaginea instituției și a adus jignire colegilor din DGASPC.

 

„Va fi convocată comisia de cercetare disciplinară a funcționarilor publici - de la nivelul instituției  pentru a se lua măsurile legale ce se impun ca urmare a abaterilor grave si prejudiciilor de imagine aduse de acest funcționar public”,

comunicat DGASPC

loading...
Candidatul USR la Primărie și-a propus să scoată cinci consilieri la alegeri

 

În doar 24 de ore: 100 de botoșăneni arși la buzunare pentru că au încălcat măsurile impuse de ordonanța militară
Amenzile aplicate în ultimele 24 de ore sunt de aproape 200.000 de lei.
Scandalagii în plină epidemie, amenzi pe bandă rulantă aplicate de jandarmii botoșăneni
Continuă să sosească în Botoșani cetățeni din străinătate, jandarmii fiind solicitați să escorteze autovehiculele până la centrele de carantină.
Botoșăneni nemulțumiți de condițiile din centrul de carantină: CE au decis autoritățile
Sute de botoșăneni se află în carantină instituționalizată la această oră și așteaptă rezultatul testărilor pentru COVID-19.
ATENȚIE: APIA Botoșani reia depunerea online a cererilor unice de plată aferente Campaniei 2020
Documentele specifice privind acordarea rentei viagere agricolă se transmit la APIA, prin mijloace electronice disponibile.
DESTINE sub ochii noştri: Povestea impresionantă a ”Italianului” din Botoșani
În aceste zile în care, chiar în izolare fiind, gândul se îndreaptă mai mult ca niciodată către semenii fără adăpost, povestea botoșăneanului care a trăit și a murit sub cerul liber continuă să impresioneze.
68 de cazuri cu coronavirus la Botoșani, în județul vecin aflat în carantină totală situația rămâne dramatică
Grupul de Comunicare Strategica anunță că au fost înregistrate 251 cazuri noi de îmbolnăvire cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore. Dintre persoanele confirmate pozitiv până acum, 374 au fost declarate vindecate si externate.
Cum ne-a schimbat viața COVID-19, MINUNEA care nu s-a mai întâmplat niciodată în istorie
Pandemia de coronavirus a produs schimbări majore în viața românilor.
Polițiștii au dat de urma fetei de 13 ani, dispărută de acasă
Minora a fost identificată în urmă cu scurt timp.
Şeful militar de la spitalul din Suceava: „O parte din cadrele medicale refuzau să poarte echipamente de protecţie”
Aceasta este una dintre explicațiile pentru care aici sunt atât de mulți medici și asistenți infectați cu COVID-19.
Loading...
Fetița din Botoșani care i-a scris lui Dumnezeu: Te rog să dispară tot virusul acesta, ca mama să poată veni la vară acasă - FOTO
Are 9 ani și ruga ei a emoționat sute de persoane.
Om de afaceri botoșănean în campania dedicată eroilor din prima linie: Voi merge personal la fiecare unitate medicală
Prin parteneriatul încheiat de Global Intelligence cu Cătălin Silegeanu, au fost donate măști de protecție, halate, mănuși chirurgicale, spirt, dezinfectanți și viziere către Spitalul Municipal Mavromați, Spitalul de Boli Infecțioase, Spitalul Municipal din Dorohoi, UPU Botoșani, echipajelor de jandarmerie și Poliția de Frontieră.
Poliția în ALERTĂ: O fată de 13 ani a dispărut de acasă, dacă o vedeți sunați URGENT la 112
Adolescenta are o aluniță pe față, iar la data dispariției purta un hanorac portocaliu.
Să nu se mai retrogradeze - Propunerile lui Cornel Șfaițer pentru terminarea sezonului actual și pentru cel viitor
Deocamdată nu se știe o dată exactă la care se pot relua competițiile fotbalistice în România. Sunt presupuneri, există date aproximative, dar nimic cert.
REFUZĂ cei 500 de euro, dar cer altceva: Suntem o bombă cu ceas pentru pacienți, pentru colegi și pentru familiile noastre
Rezolvă cei 500 de euro promiși problemele personalului medical? Evident, nu, spun medicii. Pentru că acești bani ”se adresează unei presupuse nevoi financiare care nu există”.
Loading...
Viceprimarul Andrei, în piață la împărțit măști și mănuși împreună cu un director și un consilier – GALERIE FOTO
Viceprimarul Cosmin Andrei, împreună cu directorul SC Urban Serv SA, Bogdan Buhăianu și consilierul județean Cătălin Olaru au împărțit sâmbătă măști si mănuși în Piața Centrală.
Aproape 100 de botoșăneni amendați pentru că au ieșit aiurea în oraș pe carantină
Dacă jandarmii și-au axat o bună parte a activității pe zona istorică a urbei, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani au fost efectuate verificări la 1.112 persoane izolate la domiciliu și 172 localuri publice cu privire la respectarea interdicțiilor pe timpul stării de urgență.
Jandarmii au văzut ce înseamnă carantină în Centrul Vechi: Val de amenzi într-o singură zi
După zile la rând în care cetățenii din zona istorică a urbei se ”autoizolau” jucând barbut pe afară, ascultând manele și stând pe bancă la soare, Inspectoratul Județean de Jandarmi (IJJ) a intervenit vineri și în această parte a orașului.
Bărbat în autoizolare, internat la Psihiatrie fiindcă amenința că se sinucide dacă nu este lăsat liber
Un nou eveniment cu o persoană doar teoretic în autoizolare a avut loc vineri la Botoșani. S-a întâmplat pe la amiază, când bărbatul în cauză nu a mai rezistat în casă.
Instalații de sonorizare la toate bisericile & mașini cu candele și anafură – Planul unei primării din județ pentru slujba de Înviere
Interdicțiile aplicate lăcașelor de cult de a organiza slujbe l-a determinat pe primarul de Dângeni, Cătălin Rotundu, să gândească un plan prin care cetățenii comunei să trăiască totuși Învierea cât mai aproape de modul în care o făceau de obicei.
Încă 4 botoșăneni infectați cu Covid-19, Suceava se apropie de 1.000 – SITUAȚIA pe județe
Grupul de Comunicare Strategică a comunicat că până astăzi la ora 12:00, pe teritoriul României, au fost confirmate 3.613 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 329 au fost declarate vindecate și externate.
Am un sfat, să nu fim răi cu..... fetițele!!!
28 februarie 2020, 17:58
Sunt curios de reacția partidului,daca e bazat trimite comunicat seara asta si-l suspendă,daca e neam cu ei nu fac nimic.
28 februarie 2020, 16:59
Asta e Usr Botoșani,mergeți ca oile și puneți ștampila pe ei si dupa va mirați ce elemente ne conduc.
28 februarie 2020, 16:36
Pe unde a lucrat a creat numai probleme,cum de v-ați procopsit voi cu el? Si mai vreti să-l băgați și în consiliul local. Voi gânditi!?
28 februarie 2020, 15:59
Am scris ca vorbeste numai cu bancuri deocheate și despre femei,nici nu ati dat comentariul.
28 februarie 2020, 15:35
Loading...
Loading...
ecco-shoes.ro%20
Sondaj
Credeți că sunt reale statisticele privind infectările cu coronavirus făcute publice de autorități?
Declaraţia zilei
„Astăzi s-au făcut publice, după o lungă perioadă, primele raportări de cazuri diagnosticate pe județe și sper ca acestea să fie actualizate zilnic. În astfel de vremuri, reprezentanții autorităților trebuie să înțeleag ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.8286 lei
USD
Dolarul SUA
4.4674 lei
CHF
Francul elveţian
4.5775 lei
GBP
Lira sterlină
5.4858 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.1201 lei
XAU
Gramul de aur
231.4961 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2400 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3246 lei
AUD
Dolarul Australian
2.6811 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1524 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1753 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6464 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.