Ştiri
SCANDAL după o nuntă: O ospătăriţă din Botoşani a divorţat la scurt timp şi a făcut partajul pe costumul de mire, verighete şi darul „în plic”

Proces fără precedent, la Botoşani, în urma unei nunți care s-a lăsat rapid cu divorț și scandal-monstru.

Totul a început cu o nuntă ca-n povești...

 

Fericiții soți nu au stat alături decât puțin timp, după care căsătoria s-a transformat într-un ”război” purtat pe toate fronturile. Drumul de la ”împreună, la bine și la rău” până la ”adio și n-am cuvinte + partaj” este – uneori – atât de scurt, încât până și judecătorii au fost luați prin surprindere.

 

Totul a început cu o nuntă ca-n povești, iar evenimentul s-a desfășurat conform tradițiilor, invitații petrecând alături de miri până în zorii zilei. Fiecare mesean a pus o ”cărămidă” la temelia viitoarei căsnicii, numai că nimeni nu a prevăzut ce turnură ”aprinsă” aveau să ia evenimentele. La scurt timp după ce mirii au spus ”Da” în fața ofițerului stării civile și în fața lui Dumnezeu, mariajul s-a făcut fărâme, iar îndrăgostiții de altădată au cerut divorțul și s-au transformat în adversari intoleranți. Motivul? Banii ”de dar” și cadourile de la nuntă!

 

Fosta soție a intentat ”procesul anului”

 

La doar câteva luni după ce a fost pronunțat divorțul, fosta soție, domiciliată în Dorohoi, l-a acționat în judecată pe fostul soț, cerând partajarea sumei de 40.000 lei, sumă dobândită – prin contribuție egală – în timpul căsătoriei și obligarea pârâtului la plata cheltuielilor de judecată. Concret, femeia spunea că petrecerea de nuntă a avut loc la un restaurant din localitate, iar mirii au primit în dar suma de 80.000 de lei. După achitarea cheltuielilor de nuntă – 40.000 lei – fericita familie a rămas cu jumătate, adică 40.000 lei. Numai că fostul soț și-ar fi însușit suma respectivă, comunicându-i soției că a depus-o într-un cont bancar. Reclamanta îl acuză pe bărbat că a retras suma din bancă fără să o anunțe, iar în instanță – cu ocazia divorțului – i-a promis că îi va înapoi 20 000 de lei, ceea ce nu s-a mai întâmplat.

 

Fostul soț susține că plătit toate cheltuielile de nuntă

 

Pe de altă parte, fostul soț se poziționează de partea cealaltă a ”baricadei” și susține, în fața instanței, că el a plătit, integral, toate cheltuielile de nuntă. Astfel, bărbatul declară că el a cumpărat costumul de mire, rochia de mireasă și verighetele. Mai mult, susține că a dat și avansul pentru orchestră, sala în care s-a desfășurat nunta, prăjituri și băutură, iar până în ziua nunții a cheltuit suma de 11.000 lei. Totodată, bărbatul mai declară că s-a înțeles cu fosta soție să facă economii și să aibă cel puțin 8.000 de lei în ziua nunții, bani care urmau a fi folosiți pentru a achita restul cheltuielilor de nuntă, numai că totul a rămas la stadiul de ”vorbe fără acoperire”

 

Totuși, bărbatul a recunoscut că s-a primit din partea invitaților prezenți la eveniment suma de 80.000 lei, iar după plata cheltuielilor de nuntă au rămas 40.000 lei, sumă pe care a depus-o la bancă. Conform declarației sale, fosta soție i-ar fi spus că nu are nicio pretenție la respectivii bani, motivul fiind acela că… toate cadourile au rămas la partea reclamantă. Când i-ar oferit femeii 10.000 lei, a fost refuzat.

 

Covorul persan, cuptorul cu microunde, lenjeria de pat și icoanele

 

Părțile au devenit din ce în ce mai ”înfierbântate”, ceea ce a dus la momente de-a dreptul hilare în sala de judecată. Fostul soț a enumerat toate bunurile care ar fi fost primite la nuntă din partea nuntașilor, cadouri rămase… la fosta consoartă. Iar lista s-a dovedit a fi lungă cât o zi de post: un covor persan, un cuptor cu microunde, un aspirator marca Samsung, un set de tacâmuri, un robot de bucătărie, două blendere, tablouri, icoane, lenjerie de pat, fețe de mese, pături, plăpumi, perne, seturi de cafea, seturi de tacâmuri, bunuri în valoare de aproximativ 4.000 de lei.

 

Lovit în amorul propriu, bărbatul a solicitat instanței ca, din suma cerută de fosta soție, să se scadă valoarea cadourilor care au rămas la părinții reclamantei, plus suma de 16.700 lei, reprezentând contribuția lui exclusivă la pregătirile pentru nuntă. Astfel s-a ajuns la suma de 27.300 lei, sumă care – conform pârâtului – ar trebui partajată.

 

Ospătărița a solicitat proba cu martori

 

”Cuvântul meu împotriva cuvântului tău” nu a dus la niciun rezultat, evident, așa că fosta soție – ospătăriță de meserie – a solicitat în instanță… proba cu martori. Și totul a apărut într-o nouă perspectivă. Nunta s-a desfășurat chiar într-un salon al restaurantului în care aceasta lucrează, motiv pentru care a și beneficiat de unele facilități. În acest punct al procesului, pârâtul a fost acuzat, fără menajamente, că a mințit în procent de 100% și că, de fapt, nu a cheltuit niciun ban înainte de nuntă, așa cum pretindea.

 

Potrivit Cancan, familia femeii a fost aceea care ar fi avut o contribuție mai mare la achiziționarea bunurilor pentru nuntă, la organizarea ceremoniei legate de cununia  civilă și cea religioasă. Suplimentar, fiind și angajată a localului, ospătărița a reușit să obțină o reducere de 5.000 lei din partea restaurantului și a colegilor. După cum se poate observa, din declarațiile fostei soții a reieșit cu totul altceva decât susținea bărbatul. Ea și familia ei ar fi suportat, de fapt, în proporție de 90%, costurile pentru pregătirea nunții, iar pârâtul ar fi mințit instanța cu nerușinare.

 

Bărbatul este somat să dea înapoi și banii pentru… costumul de ginere, pantofi și verighetă

 

Hotărâtă să ”dea totul pe față”, ospătărița a declarat că ea a cumpărat florile pentru nuntă și invitațiile. În pofida celor spuse de fostul soț, tot ea ar fi dat avansul pentru fotografi și filmare, pentru muzică, dulciuri, cadouri pentru nași, rochia de mireasă și verighete. Pentru ca totul să fie cât mai ciudat cu putință, femeia a afirmat că nu s-au primit la nuntă cadourile indicate de pârât, că a primit doar un covor de la mama ei și un cuptor cu microunde de la mătușa ei, iar alte cadouri – constând în lenjerii, tacâmuri, icoane – se află la pârât.

 

În consecință, femeia a cerut ca pârâtul să îi achite și suma de 3.500 lei reprezentând costumul, încălțămintea și verigheta pârâtului, deoarece acestea au fost achiziționate tot de ea. Firește, martorii chemați de fosta soție au confirmat cele spuse de aceasta.

 

Hotărârea instanței sau cum să împaci și capra, și varza

 

Pusă în fața unor asemenea declarații contradictorii, instanța a decis partajarea sumei de… 40.000 lei și a fixat cheltuielile de judecată.

 

”Totodată, instanța reține că suma de partajat a fost primită de părți cu titlu de dar de nuntă conform obiceiului și constituie bun comun, soții având drepturi egale asupra acestuia. În legătură cu darurile de nuntă, se consideră că, indiferent dacă sunt făcute de părinții unuia dintre soți sau de alte persoane, sunt bunuri comune, deoarece, din împrejurările în care sunt făcute și anume, cu ocazia serbării nunții și având în vedere că scopul lor îl constituie formarea începutului de patrimoniu comun al soților, rezultă intenția dispunătorului de a-i gratifica pe ambii soți.

 

Întrucât patrimoniul comun cuprinde sumele care rămân după restituirea unor cheltuieli angajate de soți împreună pentru organizarea nunții, în cauză instanța reține că, după deducerea cheltuielilor de nuntă, activul patrimonial este format din 40.000 lei , sumă recunoscută de pârât și folosită  exclusiv de către acesta.

 

Din probele administrate în cauză nu rezultă că invitații au participat la nuntă doar în considerarea unuia dintre soți și nici intenția acestora de a-l gratifica doar pe soțul care i-a invitat, astfel că instanța, constatând și lipsa unei înțelegeri prealabile în sensul retragerii de către părți a sumelor cheltuite de aceștia din darurile de nuntă, apreciază că nu se pot stabili cote diferite la efectuarea unu i asemenea partaj. Constatând că părțile au o cotă de 1/2  fiecare din masa partajabilă, instanța va dispune partajarea sumei de 40.000 lei și va obliga pe pârât să-i achite reclamantei suma de 20.000 lei urmând a respinge cererea reconvențională ca neîntemeiată.

 

Cu privire la cheltuielile de judecată, instanța constată că reclamanta a efectuat cheltuieli în sumă de 3.600 lei, iar pârâtul în sumă de 700 lei. Având în vedere că cererea reconvențională urmează a fi respinsă, instanța va avea în vedere din cheltuielile efectuate de pârât doar 1/2 din onorariul avocatului, respectiv suma de 250 lei, va compensa cheltuielile de judecată și va obliga pârâtul să achite reclamantei suma de 1.675 lei”, a decis instanța.

loading...
Soţia unui actor din Botoşani a făcut „partajul” cu fostul iubit, pe o vilă de 500.000 de euro

 

DESCARCÃ APLICATIA BOTOSÃNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Fost pilot de raliuri: O să auzi că șoferii din Botoșani sunt cei mai…
A fost pilot de raliuri, în prezent unul dintre cei mai experimentați specialiști auto din România.
Moarte cruntă pentru un botoșănean: ZDROBIT de o mașină în timp ce traversa strada
Lovit în plin, bărbatul nu a mai avut nicio șansă.
Fițe de vedetă: nuntă cu interdicții în familia actorului botoșănean
Vedeta le-a spus fanilor că nu vrea să stea la poze pentru ei,  mai ales că va fi ocupată să facă fotografii pentru presă și online.
Alertă de TERORISM la Botoșani, în timpul unui meci de fotbal
Toate forțele de securitate au fost în alertă, după ce un apel la 112 anunța că pe Stadionul Municipal a fost amplasată o bombă.
Un preot și un mare sfătuitor a plecat la Domnul: Te vom purta în rugăciunile noastre - FOTOGALERIE
Un preot râvnitor, un mare sfătuitor, un ctitor și un bun prieten al creștinilor a fost condus, duminică, pe ultimul drum.
Iftime dă veștile despre Ongenda: Situația lui este acum OK, a avut o ofertă care a fost mai degrabă la mișto
Fotbalistul a fost convins să-și prelungească înțelegerea cu clubul din Botoșani, care i-a stabilit o clauză de reziliere importantă.
O nouă promoție de asistenți medicali la Botoșani - FOTOGALERIE
Cei mai mulți dintre absolvenți rămân să muncească în țară, în special în Botoșani.
Profesorul care s-a împrumutat la bancă pentru a-i duce pe copii în excursie impresionează din nou: Muncește în Spania pentru a putea continua activitățile cu copiii din Botoșani
Este profesor de religie într-un sat din nordul Botoșanilor și probabil că nici o programă școlară nu reușește să facă ceea ce Vasile Postolachi și-a propus și chiar reușește: să facă din copii oameni buni. Iar pentru asta nu se dă înapoi de la niciun sacrificiu.
Avea 18 ani și a murit în Italia după o suferință cumplită, familia are nevoie de AJUTOR pentru a o aduce acasă - FOTO
Durere fără margini pentru o femeie care și-a văzut fiica cum se stinge în cruntă suferință, fără ca medicii să o poată ajuta. Acum, singura dorință a familiei este să o poată înmormânta pe Florentina acasă, alături de tatăl ei adoptiv, care a fost răpus de cancer.
Botoșănean DISPĂRUT în Germania, rudele cer ajutor: Cei care l-au văzut, rog să mă contacteze
Un botoșănean plecat la muncă în Germania este căutat de cei de acasă, rudele fiind îngrijorate că ceva rău s-ar fi putut întâmpla.
Comunicat PSD: Sunt singurul candidat care își asumă guvernarea țării, care are curajul și voința de a mișca lucrurile pentru români
Congresul Partidului Social Democrat s-a desfășurat sâmbătă, 24 august 2019, la Palatul Parlamentului, în prezența a peste 1.100 de membri de partid.
Petrescu, supărat și după 4 - 1 cu FC Botoșani: Trebuia să dăm 8 goluri
Dan Petrescu a avut, însă, și cuvinte de laudă pentru echipa botoșăneană.
REVOLTA unei botoșănence când s-a uitat în oglindă: Din sufletul meu te rog să te lași de această meserie!
Tinerele vor să fie în pas cu moda, însă de multe ori a apela la un specialist poate deveni o adevărată loterie.
Fostul căpitan al FC-ului după ce a bătut Botoșaniul: O senzație unică
200.000 de euro a plătit CFR pentru fotbalist, care a evoluat trei sezoane la FC Botoșani.
FC Botoșani, bătută rău de CFR Cluj după un meci fără istoric – VIDEO
Roș-alb-albaștri au suferit sâmbătă seară prima înfrângere din sezonul 2019-2020. CFR Cluj a învins cu 4 – 1 pe FC Botoșani într-un meci disputat în cadrul etapei a VII -a din Liga 1.
Liderul USR, mesaj de la Botoșani pentru Dăncilă: Folosiţi elicopterul că autostrada spre Moldova tot nu e
Dan Barna, candidatul Aliantei 2020 USR-PLUS la alegerile prezidentiale, i-a răspuns Vioricăi Dăncilă după ce liderul PSD l-a acuzat că nu merge în rândul oamenilor.
S-au găsit vinovații pentru distrugerea unei bucăți de drum abia modernizat, se face apel la înțelegerea șoferilor – FOTOGALERIE
Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași, căreia i se subordonează Secția Drumuri Naționale (SDN) Botoșani, a reacționat după ce Botoșăneanul a publicat joi imagini de pe DN 24C.
FAZA ZILEI: Pedeapsă cruntă la o nuntă din Botoșani după ce câteva tinere au furat mireasa – GALERIE FOTO
Câteva tinere de prin Vorona și împrejurimi se vor gândi cu siguranță mult mai bine de acum înainte dacă să fure mireasa pe la nunțile la care merg. Și aceasta după pățania pe care au trăit-o în urmă cu exact o săptămână.
Antrenorul clujenilor e praf înaintea meciului cu FC Botoșani: Ar mai lipsi să-mi pun patul aici
FC Botoșani o întâlnește sâmbătă, de la ora 21:00, pe CFR Cluj într-un meci din cadrul etapei a VII –a din Liga 1. Partida are loc la patru zile după cea jucată de ardeleni în play-off – ul Champions League, iar antrenorul acestora a decis să odihnească mai mulți fotbaliști.
Sucevenii au decis să filmeze non-stop ieșirea spre Botoșani, camere video optimizate pentru plăcuțele de înmatriculare
Numărul camerelor video de supraveghere video care vor filma zi şi noapte ce se întâmplă pe străzile municipiului Suceava, dar şi în alte zone de interes public, va fi suplimentat în perioada următoare, pentru creşterea siguranţei cetăţenilor.
Sondaj
Trebuie dărâmate garajele din Botoșani?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Cât am fost în liceu, am jucat volei în sala teatrului și am organizat baluri pentru boboci. În cazul meu... m-am ocupat mai mult de baluri decât de volei”, Octavian Strunilă, actor originar din Dorohoi ...
astratex.ro
Curs valutar
23 august 2019
EUR
Euro
4.7216 lei
USD
Dolarul SUA
4.2706 lei
CHF
Francul elveţian
4.3268 lei
GBP
Lira sterlină
5.2121 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.0058 lei
XAU
Gramul de aur
205.4478 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2385 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4384 lei
AUD
Dolarul Australian
2.8854 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2064 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1833 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6333 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.