Ştiri
Silegeanu se gândește deja la city-manager: Ce veți vota asta veți avea…

(P) Candidat independent la Primăria Botoșani, Cătălin Silegeanu se adresează din nou cetățenilor din municipiu.

Redăm integral apelul lui Cătălin Silegeanu către cetățenii din municipiul Botoșani:


”Dragi botoșăneni

Eu am ales un drum, separat de partidele politice , separat de ordine de la `Centru` , separat de orice influență…

 

Am ales un drum independent , cu toate că propunerile au fost tentante pentru viitorul meu politic, însa am ales un drum pentru voi , pentru noi ca botosaneni si cetateni ai acestui oras.

 

Nu pot oferi `pomană electorală` nu VREAU NU că nu mi-aș PERMITE insa nu mi se pare normal sa CUMPERI VOTUL ….cu toate ca pentru multi `pomana` e foarte importanta , dar ei nu constientizeaza ca vor fi tinuti inca 4 ani in aceeasi mizerie , fara drumuri , fara canalizare , fara asfalt , tinuti intr-o saracie in care pot fi manipulati

 

Însă trag un semnal de alarmă la RESPONSABILITATE …Ce votați asta veți AVEA….

 

Doriți să fiți conduși de PARTIDE? ASTA votați….

 

Însă dacă tot Votați…VOTAȚI un primar echipat cu VIZIUNE ȘI PROIECTE

 

Pentru că un PRIMAR  echipat cu VIZIUNE ȘI PROIECTE întărește capacitatea de implementare a viziunii și proiectelor.

 

Cea mai bună strategie și cea mai ambițioasă viziune nu înseamnă nimic  dacă nu ai capacitatea să le pui în practica. Primarii au și ei nevoie de un City Manager care să se ocupe de implementarea unei viziuni și strategii locale cu ajutorul unei echipe de experți și oameni implicate.

 

Alegerea unui City Manager e probabil cea mai importantă și dificilă sarcina a unui Primar.`Omul sfințește locul` și este greu să găsești persoană potrivită pentru a ocupă acest rol- lucrul acesta este mai mult

 

La rândul sau, City Manager –ul are sarcina grea de a identifica cea mai bună soluție pentru implementarea viziunii și strategiei locale. Are câteva opțiuni la dispoziție.

 

 

1.      Să se bazeze pe echipa existent la Primărie

 

2.      Să externalizeze sarcina unei firme private

 

3.      Să facă un parteneriat strategic cu o enitate terță (firma , ONG , instituție internațional)

 

4.      Să creeze un departament intern dedicate, axat pe imlementare.

 

 

Fiecare dintre aceste opțiuni are avantajele și dezavantajele ei și niciuna nu este soluție panacee. Succesul în implementare depinde mult de contextul local. De exemplu, unele administrațîi locale s-ar putea să aibă deja oameni foarte bine pregătiți care pot fi ușor mobilizați pentru a crește performanța la nivel local. În alte situațîi, expertiză necesară s-ar putea să nu fie disponibilă la nivel local, necesitând o intervenție din afară.

 

 

 

Orice primar trebuie însă să știe că nu poate să facă performanță fără a plăti pentru această performanță. Nu poți să atragi oamenii cei mai buni dacă nu îi plătești cum trebuie și dacă nu le respecți muncă. Nu trebuie însă să angajezi neapărat o persoană pentru a beneficia de expertiză acesteia, așa cum opțiunile de mai sus arată. Sunt însă domenii cheie (de exemplu design urban, economie, juridic, achizițîi publice, inginerie, social, mediu) unde orice administrație locală are nevoie de expertiză.

 

Bineînțeles, majoritatea administrațiilor locale de la noi au resurse limitate și cu greu pot să acopere din propriul buget toate nevoile. Aici intervine nevoia de a formă PARTENERIATE. Dacă există o echipă de implementare solidă la nivel local, primarul ar trebui să se implice mult în formarea cât mai multor parteneriate pentru realizarea viziunii și strategiei locale.

 

Forța unei comunități locale rezidă în oamenii de acolo, iar acești oameni trebuie capacitați și implicăți în procesul de dezvoltare locală. Un primar abil știe să creeze parteneriate cu sectorul privat (poate, de exemplu, intermedia legătura dintre sectorul privat și sectorul academic), cu societatea civilă (susțînând inițiative ale comunitățîi) și cu cetățenii de rând (promovând inițiative de genul bugetării participative, pentru a implică oamenii în transformarea comunităților în care trăiesc).

 

Parteneriate trebuie, de asemenea, formate cu actori din afară localității. Foarte importante sunt în acest sens parteneriatele cu alte primării. Nicio primărie din România nu excelează în toate domeniile de activitate și nicio primărie nu are experți pentru toate activitățile întreprinse. Fiecare primar are de câștigat dacă știe să învețe de la alți primari. De cele mai multe ori, soluția la o problemă dificilă de dezvoltare locală este la un telefon distanță.

 

 

Pe lângă parteneriate, primarii trebuie să devină pricepuți la a face lobby. O bună parte din investițiile necesare pentru a crește competitivitatea localitățîi lor nu pot fi făcute la nivel local  fie din lipsa resurselor, a responsabilitățîi/competenței administrative, ori a expertizei pentru a face aceste intervențîi. Extinderea unui aeroport, construcția unei șosele de centură, decolmatarea unui râu – cu greu pot fi întreprinse de o administrație locală. Pentru a face astfel de proiecte realitate, primăria trebuie să știe să facă lobby eficient pentru aceste proiecte.

 

De cele mai multe ori, primarii se rezumă la a bate la ușa Guvernului pentru a cere bani și atenție. Câteodată au noroc, altădată nu. Pentru a-și crește șansele de succes, e important că primarii să formeze coalițîi în jurul acestor proiecte strategice. De exemplu, cetățenii de rând, societatea civilă și firmele private pot fi motivate pentru a face lobby independent pentru aceste proiecte.

 

Cu cât corul de voci este mai mare, cu atât mai bine. De asemenea, primarii pot formă parteneriate cu alți primari pentru a-și susține împreună proiectele strategice – mai ales proiectele ce aduc beneficii pentru toate localitățile implicate. De exemplu, un nou aeroport deservește o zonă mult mai mare decât localitatea în care se întâmplă să fie localizat.

 

 

 

 

 

 

 

Structurile asociative existente (AMR, AOR, AcoR, FZMAUR) pot fi un vehicul excelent pentru a face lobby la nivel central. AMR-ul, de exemplu, a fost foarte eficient în anii trecuți în promovarea unei agende de dezvoltare urbană. Reprezentanțîi Guvernului au devenit o prezență normală la adunările generale ale AMR-ului, iar aceste adunări au devenit un forum pentru a pune pe agenda Guvernului teme de importanță pentru orașele românești.

 

 

Ca atare, fiecare administrație locală trebuie să aloce suficiente resurse și energie pentru crearea unei echipe de implementare proiecte solidă, pentru formarea de parteneriate cu cât mai mulți actori relevanți și pentru lobby pe proiectele de importanță strategică.

 

Important: Ce veți vota asta veți avea…Indiferent că acceptați `Pomeni Electorale- 1 litru de ulei sau zahăr`

Cătălin Silegeanu, candidat independent Primăria Botoșani

 

loading...
Tânărul afacerist, plimbare cu dezbateri prin oraș cu un posibil alegător – FOTOGALERIE

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
FC Botoșani începe următorul sezon cu o nou promovată – ETAPELE
Lipa Profesionistă de Fotbal (LPF) a stabilit programul competițional al sezonului 2020 -2021 în urma tragerii la sorți care a avut loc astăzi, 13 august 2020.
Primarul Flutur a vizitat școlile din municipiu pentru a verifica stadiul pregătirilor noului an școlar – FOTOGALERIE
Începerea în condiții de siguranță a noului an școlar, prioritate a primarului Flutur.
4 lucruri pentru echiparea mașinilor pe timpul iernii pe care le recomandă orice specialist în domeniu
(P) Temperaturile joase, vremea capricioasă și aversele neașteptate sunt doar câteva dintre semnalele care ne indică faptul că vara este pe sfârșite. Chiar dacă următorul anotimp este toamna, acesta trece deseori extrem de rapid și lasă deschisă portița iernii să integreze câteva condiții meteorologice specifice în lunile dedicate ei. De aceea, deseori ne trezim nepregătiți pentru anotimpurile răcoroase, nu doar în ceea ce privește garderoba ci, mai ales, în privința mașinii pe care o conducem.
Cum și unde reparăm un smartphone - la sediul Glassgsm sau trimis prin curierat
(P) Glassgsm, service gsm din Suceava, pune la dispoziția publicului servicii de decodare și de reparații gsm. Acestea se desfășoară în timp optim, direct la sediul fizic, dar doritorii pot opta și pentru trimiterea device-ului prin curierat.
Cătălin Flutur: Start de campanie mizerabil, în cel mai pur stil stalinist, al PSD-ului!
* minciuni grosolane, lansate la scară industrială în spațiul public* apel la normalitate: disperarea că vă pierdeți sinecurile nu este o justificare pentru minciună!
Aproape 30 de școli din Botoșani NU au spații suficiente pentru noul an școlar, se pregătește și suplimentarea personalului
Inspectoratul Școlar Județean a transmis un comunicat de presă referitor la organizarea procesului educațional pentru începerea anului școlar 2020-2021
Vară francofonă pentru profesori și elevii de la Colegiul Național AT Laurian – GALERIE FOTO
Chiar și pe perioada vacanței de vară, după o nedorită pauză cauzată de pandemie, o parte dintre elevii botoșăneni s-au întâlnit în cele din urmă cu profesorii lor de la clase.
Tânăr de 18 ani dat dispărut de familie: Polițiștii, apel către botoșăneni
Polițiștii efectuează verificări pentru identificarea unui tânăr de 18 ani din satul Carasa, comuna Corlăteni.
2.000 de bilete disponibile la festivalul Zilele Nordului - DETALII
 Pentru a se putea îngriji de siguranța și sănătatea participanților, invitaților și echipei, festivalul Zilele Nordului a pus în vânzare numai 2.000 de bilete la ediția din acest an, a șaptea din istorie.
Loading...
Botoșănean mort după ce a fost lovit cu pumnul de un tânăr de 17 ani
Victima a decedat după luni de chin. 
Peste 1.450 de cazuri noi și record de decese în ultimele 24 de ore – SITUAȚIA pe județe
Până astăzi, 13 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 66.631 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 31.547 pacienți au fost declarați vindecați și 7.253 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare. 
Se dau 20.000 de lei de la stat, programul începe din toamnă: CINE va primi acești bani
Vești bune pentru mai mulți români. Aceștia vor putea beneficia de 20 de mii de lei prin intermediul unui program important. Înscrierile în program se pot face din toamnă.
Restaurantele ar putea rămâne închise până la sfârșitul anului: Trebuie să vedem evoluția
Redeschiderea restaurantelor ar putea rămâne sub semnul întrebării până la sfârșitul anului. Ministrul Nelu Tătaru a declarat, într-un interviu, că autoritățile vor lua o decizie în acest sens în funcție de evoluția pandemiei la noi în țară.
Unii botoșăneni fără apă, Nova Apaserv face apel către oameni să NU mai ude culturile agricole
Nova Apaserv a transmis un comunicat de presă în acest sens pe care îl redăm mai jos. 
Loading...
Violator ridicat de polițiști de acasă și băgat după gratii
Bărbatul a fost luat de polițiști de acasă și a fost escortat către Penitenciarul Botoșani.
Șofer de 70 de ani, beat, găsit pe Bulevard după ce a produs un accident
Bărbatul era sub influența băuturilor alcoolice.
Noi infectări cu COVID-19 la Botoșani, un deces în ultimele 24 de ore
Creștere ușoară a cazurilor de coronavirus la Botoșani, potrivit celei mai recente raportări a Direcției de Sănătate Publică.
Cosmin Andrei: „Botoșănenii merită un primar cinstit, nu unul girat de un Guvern liberal dovedit corupt, care a pus în pericol viața oamenilor”
Viceprimarul municipiului Botoșani, social-democratul Cosmin Andrei îi cere public primarului PNL, Cătălin Flutur să le explice botoșănenilor de ce propriul Guvern liberal a fost găsit vinovat de Curtea de Conturi de o serie de ilegalități care au atentat la viața oamenilor.
Tragedie în pădure: A murit strivit de un copac, polițiștii au deschis o anchetă
Polițiștii au demarat cercetările.
ALDE Botoșani: Să facem din Botoșani un oraș în care să se vină, nu unul din care se pleacă!
Roxana Florentina Țurcanu este singura femeie care și-a asumat rolul de candidat la funcția de primar al municipiului Botoșani, la alegerile locale din 27 septembrie.
melimeloparis.ro%20
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Astăzi emoțiile sunt mult mai mari decât în momentul lansării, atunci am luat-o așa, ca pe o joacă, dar astăzi mi-am dat seama că joaca e serioasă”.Roxana Țurcanu, candidat ALDE la Primăria Botoșani ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8344 lei
USD
Dolarul SUA
4.0836 lei
CHF
Francul elveţian
4.4894 lei
GBP
Lira sterlină
5.3431 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8238 lei
XAU
Gramul de aur
253.5118 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2471 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4015 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9265 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0866 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1851 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6492 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.