Ştiri
„Specialii” care vând bunurile orașului ”aproape degeaba”: Acest cioclu al SRL-urilor românești

Lichidatorul desemnat de instanța de judecată continuă de ani de zile să recupereze pentru bugetul de stat datoriile create de falimentara Termica, fosta societate de termoficare a orașului.

Termica ținută în moarte clinică de lichidatori 

 

Primăria a fost astfel nevoită să renunțe la mai multe puncte termice, dar și alte bunuri mobile sau imobile care au fost preluate de lichidator și scoase la licitație.

 

Cum acest lucru se întâmplă de un deceniu de acum, unul dintre consilierii local PNL a cerut o situație la zi privitoare la activitatea lichidatorului Lulu Dascălu, dar și a celui special, nimeni altul decât directorul Modern Calor, Florin Sandu.

 

„Vreau să cer Serviciului Patrimoniu și Direcției Economice din cadrul Primăriei să-mi dea o situație din anul 2011 de când a fost desemnat lichidator dl Lulu Dascălu, celebrul cioclu la SRL-uri românești și este desemnat din luna martie 2011 și până în prezent. Să mi se dea un raport scris cu cât s-a dat la administratorul special pentru că avem și un administrator special, managerul Modern Calor, ce sume i s-au plătit în toți acești ani dlui Florin Sandu și ce comisioane a vândut acolo pe nimic, în ultimii ani”,

Eugen Țurcanu, consilier local PNL

 

Exemplificând, ar fi vorba despre resturi de clădiri și obiecte de inventar care se dau „aproape degeaba” și care ar putea să reintre în patrmoniul municipalității: „Poate o parte din lucrurile pe care cu orice preț le vinde acest Dascălu „pe degeaba” am putea să le preluăm înapoi și să ne folosim noi la instituțiile noastre”.

 

Mai departe, Eugen Țurcanu a catalogat demersul lichidatorului, care se întinde pe 10 ani de zile, că ar fi unul pentru atingerea unui interes, având în vedere că Lulu Dascălu este plătit pentru această sarcină de recuperare a datoriilor societății Termica.

 

Și s-a mirat că de atât de mult timp nu s-a sesizat nicio instituție cu privire la acest demers îndelungat.

 

„Mă mir că serviciile specializate ale statului, DIICOT, DNA, Curtea de Conturi în special, nu se sesizează cu această saga care nu se mai termină cu lichidarea Termica. Cred că ar trebui să avem puterea să spunem stop”,

Eugen Țurcanu, consilier local PNL

 

Nu în ultimul rând, Eugen Țurcanu a cerut „să nu se mai plătească lunar sinecuri grase pentru lichidatori și administratori speciali care doar bifează că au făcut ceva pentru municipalitate”.

 

Primarul a fost de acord cu consilierul liberal.

 

„Sunt de acord că este un subiect care trenează de foarte mult timp, îmi pare rău că nu a fost deschis acest subiect până acum, dar dacă asta este intenția dv. să închidem dialogul pe care-l avem cu administratorul special, cu lichidatorul, vom face acest lucru astfel încât să renunțăm la această societate comercială, iar dacă ajunge în faliment, foarte bine, să nu mai plătim sume, cum bine ați spus, de altfel”,

Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani

loading...
Directorul Modern Calor trimis în judecată de DNA vrea salariu mai mare la… Termica – DOCUMENT

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
După 8 ore: Incendiul de la Concești a fost lichidat - VIDEO
Incendiul a izbucnit la casa unui om de afaceri. Au fost distruse de flăcări două hale producție, zona administrativă, un magazin, o vopsitorie, centrala termica, un depozit de deșeuri și casa de locuit.
Valeriu Iftime nu are dubii în privința deciziei privind posibilul baraj Botoșani - Rapid: Nu e așa complicat
Valeriu Iftime, finanțatorul celor de la FC Botoșani, nu are nimic împotriva unui meci de baraj preliminar împotriva Rapidului.
Concursul Național ”Mesajul meu antidrog” a ajuns la final – Ei sunt elevii câștigători din Botoșani
Lucrările care au obținut locul I la nivel local vor fi înaintate la sediul Agenției Naționale Antidrog din București, unde în luna iunie va avea loc faza națională a concursului ”Mesajul meu antidrog”.
COD GALBEN emis de meteorologi pentru județul Botoșani
Administrația Națională de Meteorologie a emis o alertă de tip Cod Galben valabilă pentru mai multe județe, printre care și Botoșani.
Școlile din Botoșani unde se aplică proiectul pilot de evaluare standardizată – LISTA
În aceste unități de învățământ, elevii susțin testele în format digital.
Fostul magician al FC Botoșani este campion și va juca în preliminariile Champions League
Mijlocașul francez crescut de Paris Saint-Germain joacă din acest an în Cipru, la Apollon Limassol.
Consilier local din Botoșani în vizorul ANI, din cauza contractului cu o școală aflată sub autoritatea CL
Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate, conflictul de interese de natură administrativă sau a sesizat organele de urmărire penală, în cazul a 16 aleși locali.
Intervenție DIFICILĂ: De mai bine de 5 ore, pompierii luptă cu flăcările la Concești – GALERIE FOTO
Focul a cuprins locuința unui om de afaceri, incendiul manifestându-se și la magazin și la atelierul de mobilă.
Budăi, întrebat despre plafonarea preţurilor la alimentele de bază: Sunt mai multe scenarii aici
Întrebat, luni seară, despre posibilitatea unei legi care să plafoneze preţurile, în special la alimentele de bază, ministrul Muncii a răspuns că se discută despre unele "scenarii”, scopul unui astfel de act normativ fiind combaterea speculei.
Loading...
Cătălin Silegeanu: Lipsa unei logici decizionale demonstrează imaturitate, grave carențe profesionale și incompatibilitate cu administrația publică
Maniera în care decidenții politici se folosesc de funcții ca de niște jucării aflate la discreție înfrânge logica, bunul simț și toate principiile administrative.
Casa unui om de afaceri mistuită de un INCENDIU devastator, focul a cuprins şi restaurantul, magazinul și atelierul de mobilă – GALERIE FOTO&VIDEO
Proprietarul nu poate să îşi închipuie de unde a pornit incendiul.
Barajul pentru Conference League, sub semnul întrebării
O hibă regulamentară pune sub semnul întrebării desfășurarea primei faze a barajului pentru Conference League, meciul dintre ocupantele primelor două poziții din play-out.
Sfântul botoșănean care a strâns din nou creștinii sub streașina bisericii – GALERIE FOTO
Aici, după anul 1800, au intrat în mănăstire surorile mamei lui Eminescu, care au plecat în anul 1814 la Mănăstirea Agafton.
Marius Croitoru, misterios în legătură cu viitorul său la Botoșani: Va veni și timpul când voi face pasul la altă echipă
Marius Croitoru, antrenorul celor de la FC Botoșani, a vorbit despre viitorul său pe banca moldovenilor, dezvăluind că va lua o decizie împreună cu patronul Valeriu Iftime, după meciurile de baraj.
Loading...
ACUM: Despre secretele unui stilist vestimentar la Botoșăneanul TV – VIDEO & GALERIE FOTO
Chiar dacă despre Botoșani nu se poate spune că reprezintă tocmai o capitală a modei, nu înseamnă că este total lipsit de oameni care s-au specializat în acest domeniu.
Experiența unui model de videochat din București
(P) Tot mai multe persoane iau în considerare oportunitatea de a colabora cu un studio de videochat pentru a deveni modele de succes. Se vorbește tot mai mult despre domeniul videochatului iar astfel este mai mult decât justificată dorința de a experimenta o astfel de carieră pe care tot mai multe fete o au.
VICTORIE: Elevii lui Croitoru au spulberat Academica Clinceni, scor 0-4 - VIDEO
FC Botoșani reușește să obțină o victorie clară în fața echipei Academica Clinceni și să se califice la barajul pentru Conference League în care va întâlni Sepsi Sfântu Gheorghe (dacă echipa din Covasna va pierde finala Cupei României) sau Rapid București (dacă Sepsi va câștiga finala Cupei României).
DOLIU în educația botoșăneană: O veste tristă, dureros de tristă / Și-a pus la dispoziție timpul, resursele, familia - FOTO
A plecat la cele veșnice un dascăl respectat, iubit, admirat.
Sute de kilograme de porumb, zece paturi, patru uși, DEZASTRUL făcut de focul produs de un scurtcircuit - FOTO
Vecinii au observat focul și au sunat după ajutor.
Femeie în stare gravă, preluată de elicopterul SMURD
Aeronava sanitară a fost solicitată la Botoșani pentru o pacientă care are nevoie urgent de intervenție de specialitate.
Este uimitor cum puteți publica asemenea fițuici, numai pentru a distrage atenția cetățenilor de la adevăratele lor probleme. Iar comentariile - fără îndoială scrise de aceleași persoane - sunt de o josnicie rar întâlnită.
27 februarie 2021, 18:33
Țurcanu are perfecta dreptate deși este portavocea celui care nu mai primește parandarat și este ofuscat. Creațiile futuriste ne costa. Sunt emblema luxului suportat de botoșăneni pentru împăratul lor.
27 februarie 2021, 07:50
Dacă îl mai lăsați pe dascalu 10 ani fără a fi deranjat, vinde tot și ia banii obținuți sub forma de comision de administrare iar la final va executa silit primăria și cj ul punând popriri pe conturi. Mizeria asta a început în mandatul lui Țurcanu însă nici flutur nu este străin de ce a făcut dascalu. Orașul și județul au fost conduse de niște impostori care au jefuit, unul a ajuns la brutărie, celalalt este paznic, pardon director la... Locativa, acolo unde sunt clădirile de patrimoniu și terenurile care încă nu au apucat a fi furate, pardon, retrocedate cu documente posibil fabricate, mafiei imobiliare. Au votat botoșănenii și s- au bucurat văzând cum tot soiul de impostori ajung stăpâni pe oras. Ce fel de stat responsabil este acela în care un grup de indivizi dispun de patrimoniul cultural după bunul lor plac, impartindu- l gastilor și nici o instituție nu are nici o reacție în legătură cu ceea ce se întâmplă,? După 30 de ani de retrocedări, mai este valabila legea retrocedărilor, continua simulacru acesta mizerabil și profund ilegal? Fiindcă nu cred ca adevărații proprietari vin după jumatatede secol sa revendice iste proprietăți de care au uitat sa vând drepturile procesuale mafiei imobiliare abonate la retrocedări. Justiția din Bt a văzut documentele în baza cărora s au făcut retrocedările?
26 februarie 2021, 23:14
O altă mânăreală a stimabilului domn este şi recuperarea aşa ziselor datorii ale unor asociaţii de proprietari către termica. Am depus copii după acte care dovedeau că asociaţia nu avea datorii la termica, totuşi şi astăzi sunt hăituit de unii aşa zişi "recuperatori". Orce act ai depune în justiţie lulache câştigă, la Suceava în completul de judecată dai şi peste fosta nevastă cu care mai are încă proprietăţi. E o mafie teribilă la asociaţiile de proprietari ale căror preşedinţi sunt aleşi de gaşca cccp-istă pe viaţă. Asociaţiile de proprietari în Bt sunt ilegale la fel şi sentinţele obţinute de acestea, dar mafia vine, vine calcă totul în picioare! Mai nou s-au angajat nişte fufe care îşi zic administrator de condominiu, probabil la voia celor de la putere. Te dă în judecată şi semnează ad. de condominiu, te doare capul de bătaia de joc a hoţilor de la asociaţie, au ajuns să mistifice şi actele, din proprietar m-am trezit moştenitor, până la aşa zisa moştenire nici nu am figurat ca locuind în apartament da de plătit am plătit. în locul cui? În locul celor ce mă gazează, noaptea nici nu pot deschide vreun geam că e teroare ce gaze îmi bat în geam, urmează cele date prin pereţi, exact ca la Auschwitz. Poluţia locală vine să mă amendeze tot pe mine că am deranjat găzarii din activitatea lor de cioclii.
26 februarie 2021, 21:03
Dar Idem si la ApaGrup ! Aceeasi jecmaneala si cheltuieli lunare, chichite avocatesti. Se prevaleaza de niste amageli de procedura, si nu vede decat interesul personal. Apa curge, pietrele raman si la una si la alta, de e rece de e calda, de e iarna de e vara ! Schimbati cioclul cu antene la Justitie, si o sa vedeti ca procedurile rapide vor inchide Falimentarele! Daca nu , si peste 20 ani , tot asa vor fi!
26 februarie 2021, 13:21
Bunăăă dimineaaaaațaaa!! Chiar sunt curios dacă aveți, în calitate de acționar, tupeul să cereți socoteală acestui "vampir" care trăiește aproape exclusiv pe prostia voastră, a consilierilor locali și a câtorva anjajați care îi fac jocul. Dascălu, lucrează legal, insă nu în beneficiul botosănelilor, sau a acționarilor, ci în interesul lui personal. Aproape tot iși bagă onorarii de lichidare. Iar Termica nu este singura lui ispravă. Deci domnilor consilieri locali, aveți de rezolvat o problemă ce ține strict de oportunitate. Cereți un raport de activitate apoi îi incetați contractul. Nimic mai simplu. Costurile devreziliere sunt infime față deccât urmează să vă devalizeze legal din Termica. Va trebuie puțin curaj și puținn creier. Funcțional.
26 februarie 2021, 12:17
Sondaj
Ar trebui introduse uniformele școlare obligatorii?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Colegilor mei care astăzi au intrat în echipă le urez mult succes și nu în ultimul rând vreau să mulțumesc și colegilor au făcut parte din echipa Inspectoratului Școlar până astăzi și cu care am colaborat excelent. Sper ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9477 lei
USD
Dolarul SUA
4.7247 lei
CHF
Francul elveţian
4.7380 lei
GBP
Lira sterlină
5.8810 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.6529 lei
XAU
Gramul de aur
277.4951 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2493 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2761 lei
AUD
Dolarul Australian
3.3196 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.6853 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2002 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6649 lei
Vremea
astăzi
Botosani
16.6 o C
Dorohoi
16.7 o C
Bucecea
15.9 o C
Darabani
12.9 o C
Saveni
17.1 o C
Ştefăneşti
14.4 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.