Ştiri
„Specialii” care vând bunurile orașului ”aproape degeaba”: Acest cioclu al SRL-urilor românești

Lichidatorul desemnat de instanța de judecată continuă de ani de zile să recupereze pentru bugetul de stat datoriile create de falimentara Termica, fosta societate de termoficare a orașului.

Termica ținută în moarte clinică de lichidatori 

 

Primăria a fost astfel nevoită să renunțe la mai multe puncte termice, dar și alte bunuri mobile sau imobile care au fost preluate de lichidator și scoase la licitație.

 

Cum acest lucru se întâmplă de un deceniu de acum, unul dintre consilierii local PNL a cerut o situație la zi privitoare la activitatea lichidatorului Lulu Dascălu, dar și a celui special, nimeni altul decât directorul Modern Calor, Florin Sandu.

 

„Vreau să cer Serviciului Patrimoniu și Direcției Economice din cadrul Primăriei să-mi dea o situație din anul 2011 de când a fost desemnat lichidator dl Lulu Dascălu, celebrul cioclu la SRL-uri românești și este desemnat din luna martie 2011 și până în prezent. Să mi se dea un raport scris cu cât s-a dat la administratorul special pentru că avem și un administrator special, managerul Modern Calor, ce sume i s-au plătit în toți acești ani dlui Florin Sandu și ce comisioane a vândut acolo pe nimic, în ultimii ani”,

Eugen Țurcanu, consilier local PNL

 

Exemplificând, ar fi vorba despre resturi de clădiri și obiecte de inventar care se dau „aproape degeaba” și care ar putea să reintre în patrmoniul municipalității: „Poate o parte din lucrurile pe care cu orice preț le vinde acest Dascălu „pe degeaba” am putea să le preluăm înapoi și să ne folosim noi la instituțiile noastre”.

 

Mai departe, Eugen Țurcanu a catalogat demersul lichidatorului, care se întinde pe 10 ani de zile, că ar fi unul pentru atingerea unui interes, având în vedere că Lulu Dascălu este plătit pentru această sarcină de recuperare a datoriilor societății Termica.

 

Și s-a mirat că de atât de mult timp nu s-a sesizat nicio instituție cu privire la acest demers îndelungat.

 

„Mă mir că serviciile specializate ale statului, DIICOT, DNA, Curtea de Conturi în special, nu se sesizează cu această saga care nu se mai termină cu lichidarea Termica. Cred că ar trebui să avem puterea să spunem stop”,

Eugen Țurcanu, consilier local PNL

 

Nu în ultimul rând, Eugen Țurcanu a cerut „să nu se mai plătească lunar sinecuri grase pentru lichidatori și administratori speciali care doar bifează că au făcut ceva pentru municipalitate”.

 

Primarul a fost de acord cu consilierul liberal.

 

„Sunt de acord că este un subiect care trenează de foarte mult timp, îmi pare rău că nu a fost deschis acest subiect până acum, dar dacă asta este intenția dv. să închidem dialogul pe care-l avem cu administratorul special, cu lichidatorul, vom face acest lucru astfel încât să renunțăm la această societate comercială, iar dacă ajunge în faliment, foarte bine, să nu mai plătim sume, cum bine ați spus, de altfel”,

Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani

loading...
Directorul Modern Calor trimis în judecată de DNA vrea salariu mai mare la… Termica – DOCUMENT

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Cazuri puține la Botoșani în ultimele ore, o singură localitate în scenariul roșu - SITUAȚIA
Autoritățile sanitare de la Botoșani au transmis situația îmbolnăvirilor noi.
Modern Calor, ANUNȚ despre achitarea facturilor
Societatea Modern Calor este preocupată de confortul clienților săi, așadar, pe lângă modalitățile de plată a facturilor de energie termică pe care le cunoașteți, vă informăm că începând cu data de 1 decembrie 2021 aveți posibilitatea de a achita facturile și la Centrele de încasare PayPoint.
Probe de la botoșăneni depistați pozitiv au ajuns în laboratorul din Suceava: Niciuna nu corespunde…
La Suceava sunt selectate probe din spitale aflate pe raza județelor Suceava, Timiș, Cluj, Dolj, Iași, Botoșani şi Neamț.
CSM Botoșani câștigă derby-ul pentru locul 1
Victorie în derby-ul Moldovei pentru CSM Botoșani.
Se eliberează abonamentele de maxi-taxi gratuite, pensionarii stau deja la coadă – GALERIE FOTO
Începând cu 6 decembrie 2021, societatea Microbuzul a început să elibereze abonamente pentru anul 2022 pensionarilor cu domiciliul în municipiul Botoșani.
9 decembrie – Ziua Internațională Anticorupție
Este consacrat faptul că, la data de 9 decembrie, întreaga lume sărbătorește Ziua Internațională Anticorupție.
URMĂRIRE în trafic după un șofer care nu a oprit la semnalul polițiștilor
Polițiștii continuă cercetările în acest caz.
PERCHEZIȚII: Mascații au descins în locuințele unor tineri care au găsit un portofel
Persoanele percheziționate au fost conduse la sediul poliției, în baza unor mandate de aducere.
O nouă provocare pentru Iulian Rotariu: 270 km de alergat non-stop, la Cercul Polar
Pompierul maratonist se află în fața celei mai mari provocări.
Loading...
Compania cu birouri în Botoșani pregăteşte venirea la Bursă și aduce un CFO din Fortune 500
”Să avem în echipa noastră un director financiar de clasă mondială era ultima cărămidă de care aveam nevoie pentru a fi pregătiţi să demarăm planurile noastre de creştere dinamică”.
Ministrul Sănătății, sfaturi pentru români înainte de Sărbători: Să-şi protejeze vârstnicii sau persoanele cu boli cronice din familie
Alexandru Rafila a vorbit despre introducerea măsurilor de relaxare pentru Crăciun și Revelion.
Atac cu maceta în mijlocul drumului, tânăr de 19 ani acuzat de tentativă de omor
În încercarea de a se apăra, victima a suferit o amputaţie incompletă a antebraţului.
Proiect pe tema schimbărilor climatice, cu parteneri din șase țări, la Școala 7 din Botoșani - FOTOGALERIE
În perioada 29.11.2021- 04.12.2021, s-a desfășurat în Franța, la Clermont l Herault, întâlnirea din cadrul  proiectului KA220-SCH - Cooperation partnerships in school, pe tema schimbărilor climatice.
În această dimineață: PERCHEZIȚII în Botoșani, este vizată contrabanda cu arme și muniții - FOTO
Armele de foc ar fi fost introduse pe teritoriul României prin intermediul unor firme de curierat rapid.
Loading...
Se măresc pensiile, alocațiile și se acordă a 13-a indemnizație, Budăi: Am semnat
Marius Budăi, ministrul Muncii, a anunțat că miercuri seara a semnat Ordonanța de Urgență prin care sunt majorate pensiile.
Sărbătoare la Mănăstirea Coșula din județul Botoșani, cu înalt ierarh și oaspeți din Neamț
Mănăstirea Coșula din județul Botoșani și-a serbat hramul de sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae.
Conducere nouă la Baroul Botoșani, doi avocați s-au confruntat miercuri pentru un mandat de patru ani
Miercuri, la Baroul Botoșani au avut loc alegeri pentru noua conducere.
Atacul în stil mafiot cu ramificații la Botoșani a declanșat o acțiune de proporții a Poliției
Polițiști rutieri și de frontieră din Botoșani, controale intense în judeţul vecin. În același timp, polițiștii din Suceava au fost detașați în alte județe.
Doar trei laboratoare din Botoșani autorizate de minister pentru testare rapidă – DOCUMENT
Rețeaua va fi extinsă la nivelul farmaciilor și medicilor de familie.
8 decembrie: STOP la Urgențe / Am scăpat de mască / Când nu avem gropi, este polei / Prefectul parchează la PSD
Șansele ca lucrările la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Mavromati să se finalizeze până la sfârșitul anului, așa cum promitea Doina Federovici, merg spre 1% după ce...
Este uimitor cum puteți publica asemenea fițuici, numai pentru a distrage atenția cetățenilor de la adevăratele lor probleme. Iar comentariile - fără îndoială scrise de aceleași persoane - sunt de o josnicie rar întâlnită.
27 februarie 2021, 18:33
Țurcanu are perfecta dreptate deși este portavocea celui care nu mai primește parandarat și este ofuscat. Creațiile futuriste ne costa. Sunt emblema luxului suportat de botoșăneni pentru împăratul lor.
27 februarie 2021, 07:50
Dacă îl mai lăsați pe dascalu 10 ani fără a fi deranjat, vinde tot și ia banii obținuți sub forma de comision de administrare iar la final va executa silit primăria și cj ul punând popriri pe conturi. Mizeria asta a început în mandatul lui Țurcanu însă nici flutur nu este străin de ce a făcut dascalu. Orașul și județul au fost conduse de niște impostori care au jefuit, unul a ajuns la brutărie, celalalt este paznic, pardon director la... Locativa, acolo unde sunt clădirile de patrimoniu și terenurile care încă nu au apucat a fi furate, pardon, retrocedate cu documente posibil fabricate, mafiei imobiliare. Au votat botoșănenii și s- au bucurat văzând cum tot soiul de impostori ajung stăpâni pe oras. Ce fel de stat responsabil este acela în care un grup de indivizi dispun de patrimoniul cultural după bunul lor plac, impartindu- l gastilor și nici o instituție nu are nici o reacție în legătură cu ceea ce se întâmplă,? După 30 de ani de retrocedări, mai este valabila legea retrocedărilor, continua simulacru acesta mizerabil și profund ilegal? Fiindcă nu cred ca adevărații proprietari vin după jumatatede secol sa revendice iste proprietăți de care au uitat sa vând drepturile procesuale mafiei imobiliare abonate la retrocedări. Justiția din Bt a văzut documentele în baza cărora s au făcut retrocedările?
26 februarie 2021, 23:14
O altă mânăreală a stimabilului domn este şi recuperarea aşa ziselor datorii ale unor asociaţii de proprietari către termica. Am depus copii după acte care dovedeau că asociaţia nu avea datorii la termica, totuşi şi astăzi sunt hăituit de unii aşa zişi "recuperatori". Orce act ai depune în justiţie lulache câştigă, la Suceava în completul de judecată dai şi peste fosta nevastă cu care mai are încă proprietăţi. E o mafie teribilă la asociaţiile de proprietari ale căror preşedinţi sunt aleşi de gaşca cccp-istă pe viaţă. Asociaţiile de proprietari în Bt sunt ilegale la fel şi sentinţele obţinute de acestea, dar mafia vine, vine calcă totul în picioare! Mai nou s-au angajat nişte fufe care îşi zic administrator de condominiu, probabil la voia celor de la putere. Te dă în judecată şi semnează ad. de condominiu, te doare capul de bătaia de joc a hoţilor de la asociaţie, au ajuns să mistifice şi actele, din proprietar m-am trezit moştenitor, până la aşa zisa moştenire nici nu am figurat ca locuind în apartament da de plătit am plătit. în locul cui? În locul celor ce mă gazează, noaptea nici nu pot deschide vreun geam că e teroare ce gaze îmi bat în geam, urmează cele date prin pereţi, exact ca la Auschwitz. Poluţia locală vine să mă amendeze tot pe mine că am deranjat găzarii din activitatea lor de cioclii.
26 februarie 2021, 21:03
Dar Idem si la ApaGrup ! Aceeasi jecmaneala si cheltuieli lunare, chichite avocatesti. Se prevaleaza de niste amageli de procedura, si nu vede decat interesul personal. Apa curge, pietrele raman si la una si la alta, de e rece de e calda, de e iarna de e vara ! Schimbati cioclul cu antene la Justitie, si o sa vedeti ca procedurile rapide vor inchide Falimentarele! Daca nu , si peste 20 ani , tot asa vor fi!
26 februarie 2021, 13:21
Bunăăă dimineaaaaațaaa!! Chiar sunt curios dacă aveți, în calitate de acționar, tupeul să cereți socoteală acestui "vampir" care trăiește aproape exclusiv pe prostia voastră, a consilierilor locali și a câtorva anjajați care îi fac jocul. Dascălu, lucrează legal, insă nu în beneficiul botosănelilor, sau a acționarilor, ci în interesul lui personal. Aproape tot iși bagă onorarii de lichidare. Iar Termica nu este singura lui ispravă. Deci domnilor consilieri locali, aveți de rezolvat o problemă ce ține strict de oportunitate. Cereți un raport de activitate apoi îi incetați contractul. Nimic mai simplu. Costurile devreziliere sunt infime față deccât urmează să vă devalizeze legal din Termica. Va trebuie puțin curaj și puținn creier. Funcțional.
26 februarie 2021, 12:17
Sondaj
Sunteți de acord cu accesarea de către Primăria Botoșani a unui credit de 13 milioane de euro pentru cofinanțarea proiectului european privind refacerea căii de rulare și cumpărarea unor tramvaie noi?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Respectivul proces a fost în 2020. Primul termen la Înalta Curte și Justiție este după mai bine de un an. În mai bine de un an practic Nova Apaserv nu a făcut nimic în afară că în urmă cu o lună sau două a fost constituit ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9491 lei
USD
Dolarul SUA
4.3743 lei
CHF
Francul elveţian
4.7448 lei
GBP
Lira sterlină
5.7689 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8532 lei
XAU
Gramul de aur
250.8061 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2486 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3519 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1301 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4509 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1947 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6656 lei
Vremea
astăzi
Botosani
1.1 o C
Dorohoi
0.5 o C
Bucecea
0.5 o C
Darabani
-0.5 o C
Saveni
1.1 o C
Ştefăneşti
4.6 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.