Ştiri
„Specialii” care vând bunurile orașului ”aproape degeaba”: Acest cioclu al SRL-urilor românești

Lichidatorul desemnat de instanța de judecată continuă de ani de zile să recupereze pentru bugetul de stat datoriile create de falimentara Termica, fosta societate de termoficare a orașului.

Termica ținută în moarte clinică de lichidatori 

 

Primăria a fost astfel nevoită să renunțe la mai multe puncte termice, dar și alte bunuri mobile sau imobile care au fost preluate de lichidator și scoase la licitație.

 

Cum acest lucru se întâmplă de un deceniu de acum, unul dintre consilierii local PNL a cerut o situație la zi privitoare la activitatea lichidatorului Lulu Dascălu, dar și a celui special, nimeni altul decât directorul Modern Calor, Florin Sandu.

 

„Vreau să cer Serviciului Patrimoniu și Direcției Economice din cadrul Primăriei să-mi dea o situație din anul 2011 de când a fost desemnat lichidator dl Lulu Dascălu, celebrul cioclu la SRL-uri românești și este desemnat din luna martie 2011 și până în prezent. Să mi se dea un raport scris cu cât s-a dat la administratorul special pentru că avem și un administrator special, managerul Modern Calor, ce sume i s-au plătit în toți acești ani dlui Florin Sandu și ce comisioane a vândut acolo pe nimic, în ultimii ani”,

Eugen Țurcanu, consilier local PNL

 

Exemplificând, ar fi vorba despre resturi de clădiri și obiecte de inventar care se dau „aproape degeaba” și care ar putea să reintre în patrmoniul municipalității: „Poate o parte din lucrurile pe care cu orice preț le vinde acest Dascălu „pe degeaba” am putea să le preluăm înapoi și să ne folosim noi la instituțiile noastre”.

 

Mai departe, Eugen Țurcanu a catalogat demersul lichidatorului, care se întinde pe 10 ani de zile, că ar fi unul pentru atingerea unui interes, având în vedere că Lulu Dascălu este plătit pentru această sarcină de recuperare a datoriilor societății Termica.

 

Și s-a mirat că de atât de mult timp nu s-a sesizat nicio instituție cu privire la acest demers îndelungat.

 

„Mă mir că serviciile specializate ale statului, DIICOT, DNA, Curtea de Conturi în special, nu se sesizează cu această saga care nu se mai termină cu lichidarea Termica. Cred că ar trebui să avem puterea să spunem stop”,

Eugen Țurcanu, consilier local PNL

 

Nu în ultimul rând, Eugen Țurcanu a cerut „să nu se mai plătească lunar sinecuri grase pentru lichidatori și administratori speciali care doar bifează că au făcut ceva pentru municipalitate”.

 

Primarul a fost de acord cu consilierul liberal.

 

„Sunt de acord că este un subiect care trenează de foarte mult timp, îmi pare rău că nu a fost deschis acest subiect până acum, dar dacă asta este intenția dv. să închidem dialogul pe care-l avem cu administratorul special, cu lichidatorul, vom face acest lucru astfel încât să renunțăm la această societate comercială, iar dacă ajunge în faliment, foarte bine, să nu mai plătim sume, cum bine ați spus, de altfel”,

Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani

loading...
Directorul Modern Calor trimis în judecată de DNA vrea salariu mai mare la… Termica – DOCUMENT

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
CRIZĂ de medici la Botoșani! 14 posturi scoase la concurs, doritorii așteptați cu brațele deschise și locuințe bonus – LISTA
Spitalul Județean Mavromati este fără doar și poate una dintre unitățile medicale care nu stârnesc interes din partea rezidenților dar nici a carieriștilor care optează pentru spitale din orașe mari.
Proiect îndrăzneț! Doina Federovici vrea să construiască un ambulatoriu de 8 milioane de euro – GALERIE FOTO
Investiția se află pe lista sinteză a Companiei Naționale de Investiții (CNI). Ar fi primul proiect important inițiat în actualul mandat de președinte al Doinei Federovici.
Mii de euro pentru cultivatorii de usturoi, cererile se depun la Direcția Agricolă - DETALII
Cererile se depun până pe 15 mai 2021.
TREI medici noi angajați la Spitalul Județean – CINE sunt ei
Spitalul Județean Mavromati Botoșani a finalizat procedura de concurs pentru trei posturi de medici specialiști, pentru ATI, cardiologie și oncologie.
Botoșăneanul care fabrica rachiu în Penitenciar susține că îl folosea doar ca dezinfectant: CE a decis instanța
Botoșăneanul a fost dat de gol de un deținut care s-a amețit tocmai cu rachiul fabricat în închisoare.
Botoșaniul, din nou județ „verde” – Grafic cu ratele de incidențe din fiecare județ
În ultimele zile, au fost înregistrate puține cazuri la Botoșani , motiv pentru care rata de infectare a scăzut sub 1,5 îmbolnăviri la mie.
FABULOS: Câți bani a câștigat un bărbat în urma meciului dintre FC Botoșani și FCSB
Un parior a fost lovit de inspirație în cel mai bun moment.
17 îmbolnăviri noi la Botoșani: Rata de infectare în municipiu, tot în scădere – SITUAȚIA
Direcția de Sănătate Publică (DSP)  a transmis situația cazurilor noi.
Peste 18.500 de cereri depuse la APIA Botoșani – ANUNȚ pentru fermieri
Anunțul a fost făcut de APIA Botoșani printr-un comunicat de presă.
Loading...
Împreună pentru Cosmina: Concert CARITABIL pentru verișoara lui Vlad Plăcintă
Botoșănenii, și nu numai ei, sunt invitați să doneze pentru salvarea Cosminei, o fată de doar 14 ani, care are nevoie urgent de ajutor.
Mii de botoșăneni verificați dacă respectă carantina și izolarea la domiciliu
Continuă acțiunile forțelor de ordine pentru limitarea răspândirii virusului.
Un șofer năuc de băutură a făcut „circ” în fața polițiștilor
Polițiștii au întocmit dosar penal.
Tânără dată jos din mașină, polițiștii au întocmit pe loc dosar penal
Are doar 22 de ani și mult tupeu. Polițiștii au oprit mașina pe un drum comunal.
RAZII în trafic: Zeci de mașini trase pe dreapta, șoferi rămași fără permis - FOTO
Acțiune a polițiștilor rutieri soldată cu mai multe amenzi, dar și cu permise reținute.
Loading...
FOCURI de armă la Păltiniș: BMW X5 abandonat în pădure cu tot cu marfa de contrabandă
Polițiștii de frontieră au fost nevoiți să folosească armamentul din dotare.
Un botoșănean a chemat jandarmii în miez de noapte: Amenzi de aproape 3.000 de lei
Cinci tineri, care sâmbătă noapte au ”spart" liniștea locuitorilor dintr-un cartier al municipiului Botoșani, vor avea de achitat amenzi în valoare totală de 2.900 de lei.
Concert Pascal cu spectatorii în sala de concert la Filarmonica Botoșani
Este vorba, însă, de doar 30 la sută din capacitatea sălii de spectacol.
Marius Croitoru, deranjat de o ieșire a lui Valeriu Iftime: Totul până la familie!
Și Valeriu Iftime a vorbit despre tehnicianul echipei FC Botoșani.
TEXTE ȘI CONTEXTE - Gellu Dorian: Degradarea continuă
În cele mai multe instituţii, primând criteriile politice (şi mai nou de corectitudine politică!), sunt promovate, ca în perioada dejist-stalinistă, nonvalori, inşi cu o pregătire improvizată, cu diplome cumpărate la casieriile unor universităţi apărute peste tot în spaţiul democraţiei originale de la noi, analfabeţi funcţionali, fără minimă experienţă managerială de profil.
Tinerii ”au sădit viitorul” la Cornișa și pe Dealul Polonic – GALERIE FOTO
Vineri și sâmbătă s-a derulat proiectul de împădurire „Tinerii sădesc viitorul”.
Este uimitor cum puteți publica asemenea fițuici, numai pentru a distrage atenția cetățenilor de la adevăratele lor probleme. Iar comentariile - fără îndoială scrise de aceleași persoane - sunt de o josnicie rar întâlnită.
27 februarie 2021, 18:33
Țurcanu are perfecta dreptate deși este portavocea celui care nu mai primește parandarat și este ofuscat. Creațiile futuriste ne costa. Sunt emblema luxului suportat de botoșăneni pentru împăratul lor.
27 februarie 2021, 07:50
Dacă îl mai lăsați pe dascalu 10 ani fără a fi deranjat, vinde tot și ia banii obținuți sub forma de comision de administrare iar la final va executa silit primăria și cj ul punând popriri pe conturi. Mizeria asta a început în mandatul lui Țurcanu însă nici flutur nu este străin de ce a făcut dascalu. Orașul și județul au fost conduse de niște impostori care au jefuit, unul a ajuns la brutărie, celalalt este paznic, pardon director la... Locativa, acolo unde sunt clădirile de patrimoniu și terenurile care încă nu au apucat a fi furate, pardon, retrocedate cu documente posibil fabricate, mafiei imobiliare. Au votat botoșănenii și s- au bucurat văzând cum tot soiul de impostori ajung stăpâni pe oras. Ce fel de stat responsabil este acela în care un grup de indivizi dispun de patrimoniul cultural după bunul lor plac, impartindu- l gastilor și nici o instituție nu are nici o reacție în legătură cu ceea ce se întâmplă,? După 30 de ani de retrocedări, mai este valabila legea retrocedărilor, continua simulacru acesta mizerabil și profund ilegal? Fiindcă nu cred ca adevărații proprietari vin după jumatatede secol sa revendice iste proprietăți de care au uitat sa vând drepturile procesuale mafiei imobiliare abonate la retrocedări. Justiția din Bt a văzut documentele în baza cărora s au făcut retrocedările?
26 februarie 2021, 23:14
O altă mânăreală a stimabilului domn este şi recuperarea aşa ziselor datorii ale unor asociaţii de proprietari către termica. Am depus copii după acte care dovedeau că asociaţia nu avea datorii la termica, totuşi şi astăzi sunt hăituit de unii aşa zişi "recuperatori". Orce act ai depune în justiţie lulache câştigă, la Suceava în completul de judecată dai şi peste fosta nevastă cu care mai are încă proprietăţi. E o mafie teribilă la asociaţiile de proprietari ale căror preşedinţi sunt aleşi de gaşca cccp-istă pe viaţă. Asociaţiile de proprietari în Bt sunt ilegale la fel şi sentinţele obţinute de acestea, dar mafia vine, vine calcă totul în picioare! Mai nou s-au angajat nişte fufe care îşi zic administrator de condominiu, probabil la voia celor de la putere. Te dă în judecată şi semnează ad. de condominiu, te doare capul de bătaia de joc a hoţilor de la asociaţie, au ajuns să mistifice şi actele, din proprietar m-am trezit moştenitor, până la aşa zisa moştenire nici nu am figurat ca locuind în apartament da de plătit am plătit. în locul cui? În locul celor ce mă gazează, noaptea nici nu pot deschide vreun geam că e teroare ce gaze îmi bat în geam, urmează cele date prin pereţi, exact ca la Auschwitz. Poluţia locală vine să mă amendeze tot pe mine că am deranjat găzarii din activitatea lor de cioclii.
26 februarie 2021, 21:03
Dar Idem si la ApaGrup ! Aceeasi jecmaneala si cheltuieli lunare, chichite avocatesti. Se prevaleaza de niste amageli de procedura, si nu vede decat interesul personal. Apa curge, pietrele raman si la una si la alta, de e rece de e calda, de e iarna de e vara ! Schimbati cioclul cu antene la Justitie, si o sa vedeti ca procedurile rapide vor inchide Falimentarele! Daca nu , si peste 20 ani , tot asa vor fi!
26 februarie 2021, 13:21
Bunăăă dimineaaaaațaaa!! Chiar sunt curios dacă aveți, în calitate de acționar, tupeul să cereți socoteală acestui "vampir" care trăiește aproape exclusiv pe prostia voastră, a consilierilor locali și a câtorva anjajați care îi fac jocul. Dascălu, lucrează legal, insă nu în beneficiul botosănelilor, sau a acționarilor, ci în interesul lui personal. Aproape tot iși bagă onorarii de lichidare. Iar Termica nu este singura lui ispravă. Deci domnilor consilieri locali, aveți de rezolvat o problemă ce ține strict de oportunitate. Cereți un raport de activitate apoi îi incetați contractul. Nimic mai simplu. Costurile devreziliere sunt infime față deccât urmează să vă devalizeze legal din Termica. Va trebuie puțin curaj și puținn creier. Funcțional.
26 februarie 2021, 12:17
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Ce vaccin anti Covid preferați?
Pfizer/BioNTech
Moderna
AstraZeneca
Johnson & Johnson
Sputnik V
Altul
Declaraţia zilei
„E tot o problemă pe care au făcut-o colegii noștri social-democrați care spuneau că trebuie numaidecât cu HCL și în formă autentică. Noi pe lege știam că se vând și altfel, dar dacă ei ne-au blocat, asta-i treaba, au ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9261 lei
USD
Dolarul SUA
4.0937 lei
CHF
Francul elveţian
4.4797 lei
GBP
Lira sterlină
5.6851 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7879 lei
XAU
Gramul de aur
235.3486 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2296 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3668 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1848 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2805 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1900 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6624 lei
Vremea
astăzi
Botosani
8.0 o C
Dorohoi
8.1 o C
Bucecea
7.7 o C
Darabani
8.3 o C
Saveni
8.1 o C
Ştefăneşti
7.1 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.