Este unul dintre cei mai îndrăgiți duhovnici, căutat an de an de mii de creștini din întreaga țară.
Părintele Ciprian Grădinaru s-a născut pe 28 iunie 1971, în Hlipiceni, județul Botoșani, din oameni simpli și evlavioși, dar care l-au deprins cu învățătura creștină și cu iubirea de oameni.
I s-a dus vestea peste mări şi ţări. Spirit viu, curajos, dar blând şi înţelegător în ale suferinţei, părintele Ciprian Grădinaru a ajuns să fie supranumit "chirurgul sufletelor".
Oamenii îl caută, îl ascultă, îi cer ajutorul şi ajută ei înşişi acolo unde le este cu putinţă.
În semn de dragoste creștină, dar și din respect pentru gesturile pe care părintele le-a întors către locurile natale, comunitatea din Hlipiceni îi acordă acum titlul de Cetățean de Onoare.
Anunțul a fost făcut de către Dumitru Cristian Andrioaei, consilier local în cadrul Consiliului Local Hlipiceni, care menționează că este vorba despre…
”…un proiect la care, în calitate de consilier local, am fost unul dintre inițiatorii acestei propuneri în cadrul Consiliului Local Hlipiceni. Știm cu toții despre nemărginita dragoste și grijă pe care o are pentru această comunitate”.
Avea 18 ani când a venit Revoluţia. Tot atunci, la 18 ani, a plecat la mănăstire. În 1990, cu haina de proaspăt şi tânăr călugăr, se înrolează în armată. A ajuns la Oradea, într-un regiment de tancuri. Într-o zi a fost un accident în poligon. Patru răniţi, toţi pierdeau sânge. Era nevoie urgent de voluntari. Călugărul din Hlipicenii Botoşanilor s-a oferit imediat. Spre surprinderea sa, era singurul din vreo 50 de soldaţi care a întins braţul pentru a dona sângele salvator.
De atunci a făcut aproape o misiune din a salva oameni. Bolnavi la trup şi la suflet deopotrivă.
În noiembrie 1992 a fost tuns în călugărie la Mănăstirea Sihăstria, unde a rămas până în anul 2011, când este chemat la Bucureşti. De atunci face ascultare la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului.
În octombrie 2013 a iniţiat o campanie de donare de sânge în cadrul Patriarhiei Române. Pe parcursul a peste doi ani, s-au strâns în toată ţara şapte tone şi jumătate de sânge.
Seminarişti, studenţi, preoţi, călugări, oameni simpli. Poliţişti, jandarmi, militari. Cu toţii au donat sânge pentru cei aflaţi în suferinţă.
Redacția Botoșăneanul
Nov 17, 2024
Bărbat prins sub „aburii alcoolului” după un control în trafic
Redacția Botoșăneanul
Nov 17, 2024
De la 17 grade la lapoviță și ninsoare: Ce ne așteaptă săptămâna viitoare
Redacția Botoșăneanul
Nov 17, 2024
Pericol pe șosele: Șofer prins mort de beat la volan
Redacția Botoșăneanul
Nov 17, 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 17, 2024