Ştiri
Un an de fonduri europene în Regiunea de Nord-Est: Botoşaniul, pe harta celor mai mari proiecte

Deşi noul ciclu financiar european pe Programul Operaţional Regional a debutat în 2014, abia în 2017 au fost deschise cele mai multe linii de finanţare, iar altele vor fi deblocate în acest an. La nivelul Regiunii de Nord-Est, cele mai multe proiecte care au primit fonduri sunt pentru mediul de business, dar cele cu valori mari sunt la infrastructura rutieră.

În cele şase judeţe ale Regiunii de Dezvoltare Nord-Est au fost depuse până acum 156 de proiecte europene, dintre acestea 117 fiind ale microîntrepriderilor. Cele mai multe sunt punctate pe harta investiţiilor comunitare la nivelul judeţului Iaşi. Astfel, în zonă sunt în derulare zeci de investiţii în competitivitatea microîntreprinderilor, şase proiecte privind patrimoniu cultural, unul de eficienţă energetică şi un altul privind infrastructura rutieră.    

 

Ultimele două sunt şi cele mai mari ca valoare de finanţare şi au fost depuse de Consiliul Judeţean Iaşi. Astfel, investiţiile la reabilitarea Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sf. Maria“ au o valoare totală de 121,4 milioane de lei, din care valoarea POR este de peste 88,2 milioane de lei. Proiectul de refacere a Axei rutiere strategice 1- Iaşi-Suceava are o valoare totală de 327 milioane de lei, din care fonduri nerambursabile de 299,2 milioane de lei. Acest proiect a fost depus pe axa 6, care de altfel are cele mai mari finanţări.   

 

Un alt proiect depus pe axa 6 de finanţare este cel vizând refacerea drumului Botoşani-Iaşi, proiect contractat la finalul anului trecut de Consiliul Judeţean Botoşani, cu o valoare de 334,3 milioane de lei din care nerambursabil 307 milioane de lei. Acesta este proiectul cu cea mai mare valoare din POR 2014-2020, din lista prezentată până acum.  

 

 Şi Neamţul are un astfel de proiect de refacere a drumurilor dintre Piatra Neamţ- Mărgineni- Făurei- Horia- Ion Creangă- Icuşeşti şi până la limita cu judeţul Bacău. Valoarea contractului este de 144,7 milioane de lei. În timp ce la Bacău, pentru refacerea drumurilor DJ207D, DJ241 şi DJ 241 A a fost contractat un proiect în valoare totală de 184,6 milioane de lei. Proiectul este implementat de Consiliul Judeţean Bacău. De altfel, Bacăul este un alt judeţ cu zeci de proiecte derulate de mediul de business.  

 

Vasluiul are, de asemenea, un proiect câştigat pe axa 6, cea care vizează refacerea infrastructurii rutiere judeţene, conform Adevărul.Valoarea acestuia este de 222 de milioane de lei şi vizează refaceri pe ruta Bârlad -Laza -Cădăeşti. Cu toate acestea, la nivelul judeţului Vaslui sunt contractate până acum doar trei proiecte destinate mediului de business.   

 

La Suceava există numeroase proiecte care susţin creşterea competi­tivităţii mediului economic, iar în această zonă sunt şi trei proiecte pentru promovarea turismului.Cea mai mare valoare este la investiţia din Vatra Dornei, care va beneficia de 14,8 milioane de lei pentru midernizarea infrastructurii din staţiunea balneo-climaterică.

 

Unul dintre cele mai recente proiecte aprobate tot în judeţul Botoşani este cel al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, care a primit finanţare pentru un Centru de zi pentru persoane vârstnice în localitatea Miorcani. Valoarea totală a investiţiei se ridică la 2,1 milioan de lei şi este derulată prin axa 8 de finanţare a POR.   Zece linii de finanţare sunt anunţate în calendarul actualizat al lansărilor de apeluri pe Programul Operaţional Regional 2014-2020 în perioada ianuarie -martie 2018.  

 

În afara Programului Operaţional Regional 2014-2020, autorităţile publice, mediul de business sau organizaţiile non-guvernamentale au şi alte surse de finanţare europeană. Unul din programele cu cele mai mari surse de finanţare disponibile este Programul Operaţional Infrastructura Mare. 

download from google play download from apple store

 

loading...
Anul acesta ar putea începe LUCRĂRILE la drumul strategic de aproape 74 de milioane de euro
Moment istoric, s-a semnat contractul pentru drumul strategic: DETALII despre această investiție – FOTOGALERIE

 

Rezultate bacalaureat: Zeci de elevi botoșăneni nu au obținut calificativ

Elevii botoșăneni au mai trecut printr-o probă de foc a examenului de bacalaureat. Deși se anunța o proba ușoară se pare că unora le-a cam dat bătăi de cap.

Veste bună: La Botoșani s-a deschis o organizație pentru pacienții nedreptățiți - FOTOGALERIE

Începând de astăzi, pacienții botoșănenii au unde să comunice atunci când un medic le face vreo nedreptate.

Viceprimarul scos și el din sărite de managerul de la Apă: Vedem munți de noroaie

Ședința care a început ziua de joi, 22 februarie 2018 la Primăria Botoșani a fost una tensionată.

Elsaco, asigurări cu străzile înfundate din oraș – Termenul FINAL de lucrări

Insolvența companiei TIM din Cluj care trebuia să execute lucrările pe proiectul societății Nova Apaserv pentru extinderea rețelei în municipiul Botoșani a făcut ca Elsaco să subcontracteze aceste intervenții.

Manager de la Nova Apaserv IRITAT de ședința cu noroaiele: Vezi că te ridici la nivelul mesei și nu e bine

Majoritatea reclamațiilor provenite de pe străzile unde botoșănenii înoată efectiv în noroaie și amenință că protestează în Piața Revoluției în cizme de cauciuc, sunt îndreptate către Primăria Botoșani.

Peste 1.800 de posturi vacante în învăţământul botoşănean

Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Botoșani, întrunit în data de 21 februarie 2018, a validat lista cu cele 1824 posturi complete/incomplete vacante/rezervate valabile în etapele de mobilitate a personalului didactic din învățământul preuniversitar, pentru anul școlar 2018 - 2019.

Dispute de la flori în ședința de la CJ: Avem și noi colege și era politicos…

Neînțelegerile au curs gârlă la ședința de astăzi de la Consiliul Județean. S-a ajuns să se reproșeze inclusiv faptul că nu s-au oferit flori la toate doamnele aflate la masă.

Aventura unui tânăr beat şi fără permis terminată la Botoşani

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani au depistat în trafic un cetățean român care conducea un autoturism, deși nu avea permis de conducere şi era într-o stare avansată de ebrietate. 

Bebeluș de cinci luni în stare GRAVĂ la spital după un gest banal făcut de mamă

O fetiţă de doar cinci luni ajuns în stare gravă la spital după ce mama a încercat să-i desfunde nasul.

loading...
Iar Nova Apaserv! Reclamații pe apometre expirate: Eu nu cred că mergem la piață cu cântarul după noi

Societatea cu șase directori a fost din nou ținta discuțiilor din Consiliul Județean Botoșani.

Botoşănenii aşteptaţi la Târgul Mărţişorului: CÂND are loc deschiderea

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Botosani, instituţie aflată în subordinea Consiliului Judeţean Botoşani, în colaborare cu Primăria Municipiului Botoşani, organizează, Târgul Marţişorului.

Ada Macovei și Magda Roman au depus jurământul la CJ printre trandafiri albi – FOTO & VIDEO

Locurile a doi consilieri din plenul județean a fost preluat astăzi, în ședința ordinară aferentă lunii februarie, de două reprezentante ale sexului frumos.

ALERTĂ meteo: Un ciclon polar loveşte toată ţara, temperaturi de -12 grade anunţate la Botoşani

Ultimul weekend al acestei ierni, respectiv cel din 24-25 februarie, va fi unul dintre cele mai friguroase din acest sezon rece.

Saucă, atac dur la Macaleți: La domnia sa funcționează doar forța de inerție, rutina și hazardul - VIDEO

Ședința extraordinară de astăzi, 22 februarie 2017 de la Consiliul Județean a început cu o dispută între consilierii județeni PSD și PNL.

loading...
PROGRAMUL Cine Globe: O comedie cu jocuri nocturne pe marile ecrane din Botoşani

Noi pelicule pline de acţiune şi mult umor rulează la Cine Globe, din incinta Uvertura Mall, în perioada 23 februarie – 1 martie 2018.

Botoşăneni cu care ne mândrim: Prima și singura femeie din România care face transplant de ficat este din Botoşani – FOTO

O botoşăneancă firavă, de 48 de kilograme, cu ochi mari, albaștri, cu voce fină și zâmbitoare, are atâta sânge rece încât poate să mute un ficat dintr-un om în altul, să lucreze peste zece ore cu bisturiu, ace, pompe. Transplantul de ficat este cea mai complexă și dificilă operație.

Comunicat PSD: Pas important pentru încurajarea fermierilor în a se uni în cooperative agricole

Senatorul Lucian Trufin, secretarul Comisiei pentru Agricultură din Senat a declarat că Legea nr. 164 din 22 iulie 2016 pentru modificarea şi completarea „Legii cooperaţiei agricole nr. 566/2004, precum şi pentru stabilirea unor măsuri de aplicare a acesteia”, va fi aplicată în curând, ca urmare a demersurilor și a interpelărilor pe care le-a făcut în calitate de parlamentar.

Schimbare importantă la unul dintre cele mai mari magazine de haine din Botoșani

O companie care deţine unul dintre cele mai mari şi cunoscute magazine de îmbrăcăminte de la Botoşani a făcut recent un anunţ.

Comunicat PSD: Tamara Ciofu propune realizarea de campanii de educare pentru integrarea copiilor cu dizabilități în comunitate

Parlamentarul social-democrat Tamara Ciofu, medic pediatru și vicepreședinte al Comisiei pentru drepturile omului din Camera Deputaților a anunțat astăzi, printr-un comunicat de presă, că dorește ca împreună cu reprezentanții ministerelor de resort să organizeze la nivel național campanii de conștientizare și educare a publicului pentru acceptarea și integrarea copiilor cu dizabilități în comunitate.

kurtmann.ro%20
Un bărbat cu un comportament ciudat, înconjurat de poliţişti pe stradă: CE ascundea individul sub haine

Un bărbat de 34 de ani a intrat în atenţia poliţiştilor după un comportament mai dubios.

iarena.ro
loading...
loading...
Sondaj
Trebuie făcut sens unic pe strada Pacea?
Da
Nu
Nu sunt șofer
Declaraţia zilei
“Nu mi se pare normal ca unul să plătească și unul să nu plătească. Datoriile sunt foarte mari și trebuie să iau măsuri de recuperare a lor. Pentru ultimele trei luni din ani nu am bani de salarii”, Florin Buțura, primar Ș ...
astratex.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.6539 lei
USD
Dolarul SUA
3.7867 lei
CHF
Francul elveţian
4.0377 lei
GBP
Lira sterlină
5.2607 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.5285 lei
XAU
Gramul de aur
161.1363 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2269 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4903 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9612 lei
CAD
Dolarul Canadian
2.9864 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1838 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6249 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-4 o C
Dorohoi
-4 o C
Bucecea
-4 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
-4 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2018 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.