Ştiri
Un copil de 9 ani din Botoşani, un adevărat fenomen al muzicii - FOTOGALERIE

Cântă deja la 5 instrumente, a absolvit o şcoală de arte, secţia muzică şi este recunoscut pentru vocea sa de aur încă de la vârsta de patru ani. Are în palmares numeroase premii naţionale şi internaţionale.

Pasiune pură
 

Teodor Gireadă este elev în clasa a III a la Liceul de Arte ”Ştefan Luchian” din municipiul Botoşani. La numai 9 ani, puştiul din Botoşani, este considerat un adevărat fenomen al muzicii folclorice dar nu numai. Are o voce de aur, spun părinţii dar şi profesorii, dar cântă perfect şi la cinci instrumente. 

 

A început să participe la tot felul de festivaluri de muzică folclorică sau pop în toată ţara, de la numai patru ani şi are deja sute de diplome şi patru mari trofee. Pentru Teodor Gireadă muzica este pasiune pură.

”După şcoală, după ce-şi face temele, el se dedică total muzicii. Aşa îşi doreşte. Până să-l auzim cum cântă nici nu am ştiut că are talent sau că şi-ar dori să facă muzică. Acum este considerat un copil cu voce de aur”, spune Alina Gireadă, mama lui Teodor, pentru Adevărul

 

Primul concurs câştigat la patru ani

 

Talentul lui Teodor Gireadă a fost descoperit de educatoarea de la grădiniţă. Copilul avea numai patru ani şi a fost auzit cum fredona o melodie într-un colţ al clasei. A fost pus să o cânte în faţa celorlalţi copii. Teodor a impresionat din prima clipă. În cel mai scurt timp a fost înscris la concursul ”Tinere Speranţe” unde a luat locul I. Teodor Gireadă avea patru ani şi primul trofeu.

”M-a auzit doamna educatoare cum cântam într-un colţ. Mi-a spus să vin să cânt mai tare în faţa tuturor. La început am avut un pic de emoţii dar îmi plăcea să cânt mult, şi am cântat. Apoi am participat la ”Tinere Speranţe”. A fost primul meu premiu I”, spune Teodor Gireadă.

 

Părinţii şi-au dat seama de talentul extraordinar al băiatului şi l-au înscris  la diferite cursuri de canto.

”De mic era pasionat de muzică. Apoi ne-am dat seama că are o voce extraordinară şi acest lucru a fost confirmat şi de specialişti în domeniu. Până la 9 ani a absolvit Şcoala Populară de Arte, apoi din clasa a I a l-am înscris la Liceul de Arte”, spune Alina Gireadă.

De precizat că Teodor a avut nevoie de o dispensă pentru a urma cursurile Şcolii de Artă. Vârsta minimă de înscriere era 9 ani, dar datorită talentului deosebit al copilului a fost acceptat mult mai devreme.

 

Zeci de premii în numai 5 ani

 

Teodor Gireadă este pasionat în primul rând de muzică folclorică. În special cea a marilor interpreţi din istoria muzicii populare româneşti. Cântă cu multă pasiune şi spune că atunci se simte cu adevărat fericit.

”Muzica populară îmi dă multă energie. Este o muzică care te face să joci, să uiţi de tot şi să te simţi fericit. Eu mă simt foarte fericit atunci când interpretez. Oricât de supărat aş fi atunci când încep să cânt, parcă mă duc în altă lume, în alt univers. Mai ales când interpretez folclor. Simt ceva special”, spune Teodor Gireadă.

Datorită calităţilor sale vocale, copilul din Botoşani, a participat la numeroase concursuri. La început pe plan local iar mai apoi regional şi naţional. Nu a existat concurs pe care să nu-l câştige, impresionând juriul. Are în palmares patru trofee importante, la patru festivaluri internaţionale de muzică folclorică dar şi pop.

”Are patru trofee mari, premiul I la festivalul internţional ”Mugurelul” de la Dorohoi, apoi tot premiul I la festivalul internaţional Moineşteanca, acelaşi premiu la ”Dor de cântec românesc” la Buzău şi marele trofeu la Music Factory, un premiu pentrumuzică  uşoară. Dincolo de aceste trofee are nenumărate diplome cu tot felul de concursuri câştigate.”, spune mama lui Teodor Gireadă.

Vocea specială a botoşăneanului a atras în jurul lui Teodor mari interpreţi de muzică populară, în special din Moldova. Până la vârsta de 9 ani, Teodor Gireadă a cântat la diferite festivaluri şi concerte alături de artişti consacraţi, inclusiv alături de renumita orchestră ”Rapsozii Botoşanilor” la numai patru ani. Totodată micului artist i-au fost compuse special melodii de

 

Copilul care cântă la cinci instrumente

 

Pe lângă vocea extraordinară, Teodor Gireadă se pricepe de minune şi la muzica instrumentală. Până la 9 ani a învăţat să cânte la nu mai puţin  de 5 instrumente. Studiază vioara la Liceul de Arte dar a făcut cursuri şi continuă lecţiile şi la caval, fluier, ocarină şi orgă. Practic viaţa sa se confundă cu lumea muzicii.

”Cântă la 5 instrumente, dar şi vocal. Nu l-a obligat nimeni, nu l-a influenţat nimeni. Pur şi simplu este pasionat de muzică. Viaţa lui este muzica. Avem grijă să nu neglijeze şcoala, dar în timpul liber se dedică total muzicii”, spune Alina Gireadă.

Deocamdată Teodor îşi doreşte să devină şi doctor dar şi muzician.

”Un doctor care să cânte. Bineinţeles mi-ar plăcea să fiu şi dirijor”, spune Teodor Gireadă.
 

download from google play download from apple store

 

loading...
Copii cu care ne mândrim de ziua lor: S-au întors cu premii de la o competiţie cu 160 de elevi

 

Animale arse de vii, sute de tone de furaje mistuite de flăcări: CUM a izbucnit incendiul devastator
Incendiul a izbucnit după ce un vecin a ars resturile vegetale și a lăsat focul nesupravegheat.
”Consiliu de familie” în sala Teatrului Mihai Eminescu Botoșani
Iubitorii teatrului sunt așteptați în weekend să vizioneze spectacolul Teatrului Mihai Eminescu Botoșani.
Profesor universitar: După alegeri trebuie să ne aşteptăm la măsuri mai drastice. Nu avem de ales
Este profesor în SUA și la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Spune că, întrucât nu se poartă măști în spațiile publice și rata de transmitere crește, cel mai probabil se va trece la izolare socială.
Ongenda se întoarce la Botoșani, după negocieri între impresar și Marius Croitoru
Hervin Ongenda (25 de ani) a semnat și va juca din nou în Liga 1.
Cătălin Silegeanu: O să încerce să vă sperie să nu veniți la vot - VIDEO
Candidatul independent la Primăria Municipiului Botoșani vine cu un nou mesaj pentru alegători, cu câteva zile înainte de desfășurarea scrutinului electoral din 27 septembrie.
O importantă instituție din Botoșani ANGAJEAZĂ, care sunt probele de concurs
Sunt scoase la concurs mai multe posturi, candidații având nevoie de studii liceale.
Cosmin Andrei: „O locuință modernă pentru fiecare botoșănean: apartamente ANL și terenuri pentru tineri, locuințe pentru specialiști, blocuri izolate termic”
Candidatul PSD pentru Primăria Botoșani a anunțat că imediat după 28 septembrie va începe procedurile pentru construcția de locuințe pentru medici și profesori.
Ai așa ceva în casă? Statul îți dă bani pentru unele noi, CARE este noutatea în acest an
Statul îți dă bani ca să îți înlocuiești electrocasnicele vechi, cu consum mare de energie electrică, cu unele noi.
Mihaela Huncă, candidat Pro România la preşedinţia Consiliului Judeţean Botoşani: Pro România este un partid pro business, care susține antreprenorii și pledează pentru un mediu stabil și propice dezvoltării
Reprezentanţii mediului de afaceri şi corpurile profesionale vor avea în Consiliul Judeţean Botoşani un partener de încredere pentru un Botoşani prosper.
Loading...
Reacția lui Iftime, după imaginea cu șarpele pe gazon: L-o fi ţinut careva în sân / Am aflat că ar fi o invazie
Cu toate că a glumit la început, Iftime a recunoscut că mai multe persoane s-au plâns că în zonă au apărut șerpi.
Roxana Florentina Țurcanu, candidat ALDE la Primăria Botoșani: „Aleșii locali PNL și PSD nu au înțeles că cine nu își cunoaște trecutul, nu are viitor!”
Centrul vechi al Botoșaniului a fost locul în care s-au derulat de-a lungul vremii cele mai importante activități economice, sociale și culturale ale orașului.
O poveste dureroasă din Botoșaniul anului 2020: Copiii din Pichet - GALERIE FOTO
O poveste incredibilă, în Botoșaniul mileniului trei: 30 de copii învață lângă pădure, într-un fost pichet militar.
S-a dus și Costel... Botoșăneanul pentru care s-a cerut cu disperare ajutor, răpus de Covid
La exact o săptămână după ce s-a făcut un apel public pentru ajutorarea lui Constantin Platon, care se afla în stare gravă la Spitalul Județean, acesta a încetat din viață.
Șoptică, discurs de adevărat lider în fața premierului și candidaților PNL: După două mandate de parlamentar cred că este momentul meu VIDEO
Președintele PNL Botoșani care la alegerile din 27 septembrie 2020 candidează pentru conducerea Consiliului Județean a avut un discurs liber în cadrul vizitei electorale efectuată sâmbătă de premierul Ludovic Orban.
Loading...
Senatul a VOTAT: Stimulent de 2.000 de lei lunar pentru toți profesorii din România
Restul angajaților din școli să primească 1.500 de lei pe lună.
SURPRIZĂ pe Municipalul botoșănean: Un șarpe a intrat pe teren înaintea fotbaliștilor
S-a întâmplat înaintea meciului FC Botoșani – Academica Clinceni, desfășurat duminică pe Stadionul Municipal.
Cercetările unui medic din Botoșani, în atenția lumii medicale academice: Teza este o noutate absolută
Este medic în Botoșani, cu titlul de doctor în Științe Medicale. Cercetările vor fi prezentate și la Frankfurt, Paris și Barcelona.
Pompierii se luptă de două ore cu focul într-un depozit de furaje – FOTO & VIDEO
Pompierii din Dorohoi intervin de mai bine de doua ore pentru stingerea unui incendiu produs într-o gospodărie din satul Pădureni, comuna Șendriceni.
Echipa de vânzări determină succesul unui business
(P) Indiferent de domeniul in care lucram, intotdeauna putem gasi solutii care sa ne duca mai departe in cariera si care sa ne ajute sa obtinem locul de munca pe care ni l-am dorit. Cursuri si sesiuni de training gasim la tot pasul, chiar si online, pe Youtube si nu numai. Totusi, nimic nu se compara cu cele realizate de catre specialisti care doar cu asta se ocupa si nu de catre cineva care o face doar in timpul sau liber. 
O firmă nu ar trebui să funcționeze fără instructajul de protecția muncii
(P) In cadrul fiecarui loc de munca este necesara respectarea mai multor reguli. De asemenea, la angajarea unei persoane se impun mai multe proceduri importante printre care si Medicina Muncii. Despre aceasta oricine trebuie sa stie ca reprezinta o specialitate a medicinei care se concentreaza pe relatia om – munca si pe adaptarea activitatilor desfasurate cu persoana respectiva.
Copil frumos,tie si tuturor celor asemenea tie, care au un talent, o pasiune, sa va dea Dumnezeu sanatate, noroc si puterea de a munci consecvent, caci doar talentul nu va fi suficient! Parintilor le doresc rabdare si putere financiara sa va sustina.Felicitari si succes!
8 octombrie 2018, 12:25
Sondaj
Pe cine votați la funcția de președinte al Consiliului Județean?
Mihaela Huncă – Pro România
Bogdan Dăscălescu – ALDE
Doina Federovici – PSD
Corneliu Popescu – PMP
Costel Șoptică – PNL
Constantin Rotaru – PPU-SL
Daniel Doctorescu – PRM
Corneliu Furtună – Alianța Partidul Verde - PNȚCD
Andrei Drancă – Alianța USR-PLUS
Declaraţia zilei
”Performanța școlară nu va fi niciodată o povară ci un motor pentru învățământul și în perspectivă pentru economia acestei țări. Suntem binecuvântați cu copii capabili, inteligenți, geniali și avem obligația să îi ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8583 lei
USD
Dolarul SUA
4.1224 lei
CHF
Francul elveţian
4.5057 lei
GBP
Lira sterlină
5.2937 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9588 lei
XAU
Gramul de aur
255.7976 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2467 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3385 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9961 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1173 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1806 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6529 lei
Vremea
astăzi
Botosani
18.4 o C
Dorohoi
18.4 o C
Bucecea
18.4 o C
Darabani
18.3 o C
Saveni
18.2 o C
Ştefăneşti
20.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.