Știrea zilei
Viaţă de boschetar : Trai în discotecă, bucătărie, gresie, canapele-VIDEO&FOTO
Fosta discotecă din Parcul Mihai Eminescu... Din exterior se poate vedea o clădire în ruine care nu mai prezintă interesul de altădată în rândul petrecăreţilor de noapte, motiv pentru care este ocolită cu indiferenţă. Puţini ştiu însă că, din ceea ce a rămas din fostul bar de noapte, unii dintre boschetarii botoşăneni profită din plin.

Seara zilei de joi, 26 ianuarie 2012. Poliţiştii au pornit o „vânătoare” de oameni ai străzii pentru a-i duce la loc călduros, ferit de gerul cumplit de afară. Una dintre locaţiile vizate, fosta discotecă din Parcul Mihai Eminescu.

Înăuntru, o serie de încăperi în paragină însă cea mai dosită dintre ele, prezenta imaginea unei garsoniere improvizate. Două persoane de sex masculin discutau la lumina lumânărilor. În interior, din canapelele care au fost altădată ale clubului, bărbaţii şi-au amenajat un pat, o canapea şi chiar mai multe fotolii, în cazul în care ar fi primit musafiri. De asemenea, alături de „camera principală”, o mică încăpere care cel mai probabil fusese toaletă era folosită ca bucătărie, putând fi văzute mai multe lucruri specifice, cum ar fi o masă, tacâmuri, farfurii, oale cu mâncare sau o lădiţă cu ceapă.Simţul gospodăresc al celui care susţinea că locuieşte acolo de cinci luni de zile s-a putut vedea cu ochiul liber şi prin covoarele care erau aranjate frumos pe jos, printr-un uscător de rufe pe care erau întinse câteva şosete şi chiar un coş pentru hainele murdare. Într-un colţ, pe o măsuţă, se afla şi un ceas pentru ca timpul să nu treacă neobservat de locuitorii din încăpere.


"Nouă ne este bine aici, ne place aici"
La vederea echipajului din cadrul Poliţiei Locale, cei doi nu s-au sinchisit prea mult şi au refuzat cu vehemenţă cererea acestora de a se deplasa la Centrul de Noapte din cadrul Serviciului Public Local de Asistenţă Socială aflat în subordinea municipalităţii, deşi acolo se pot bucura de un pat uscat şi o ciorbă caldă. „Nu mergem acolo, ăia ne pun de exemplu să ne facem analizele. Nu vrem acolo! Nouă ne este bine aici, ne place aici şi nu vrem să aveţi grijă de noi, nu v-am cerut ajutorul, tot ce puteţi face este să ne daţi o garsonieră, că sunt multe, daţi-ne o garsonieră şi plecăm de aici”, spunea unul dintre bărbaţi. Într-un final, cei doi s-au lăsat convinşi şi şi-au părăsit locuinţa improvizată cel mai probabil că gândul că, la momentul în care vor scăpa de privirile poliţiştilor, vor reveni în clădirea părăsită din parc. La plecare, poliţiştii locali au mai dat de alte patru persoane care se ascundeau prin celelalte încăperi, acestea fiind la rândul lor introduse în maşina instituţiei.
„Circa 50 de oameni ai străzii îşi duc traiul în aer liber”
O altă locaţie unde s-au deplasat poliţiştii a fost un imobil din strada Pacea, unde un tânăr din satul Dracşani, comuna Suliţa, înfăşurat într-o plapumă, dormea lângă un bloc, la temperaturi de -15 grade. Acesta la rândul său a fost preluat de poliţiştii locali pentru a fi dus la Centrul de Noapte. Pe străzile municipiului, trăiesc aproximativ 50 de persoane fără adăpost, care dorm pe unde apucă, în ghene de gunoi, subsoluri sau spaţii improvizate. „Din păcate majoritatea refuză să vină la Centrul de Noapte din comoditate. Preferă să rămână în locaţiile improvizate de ei, deşi Primăria le întinde o mână de ajutor. Cu toate acestea au fost mai multe locaţii verificate în această noapte, deja avem şapte persoane predate la centru şi raziile continuă”, a declarat Bianca Albu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale. Locaţiile unde stau persoanele fără adăpost au fost identificate în urma patrulărilor efectuate de echipajele de poliţişti locali, dar şi în urma unor reclamaţii făcute de botoşănenii nemulţumiţi de prezenţa acestora. An de an, pe timpul iernii, poliţiştii locali efectuează razii pentru strângerea de pe străzi a boschetarilor care riscă să moară din cauza gerului.Joi prefectul Cristian Roman a solicitat poliţiştilor şi jandarmilor să strângă din oraş toţi boschetarii.
Gabriela ERDICTentativă de OMOR: Doi șoferi s-au luat la bătaie din cauza locului de parcare, unul a fost înjunghiat în ficat
Criza locurilor de parcare își spune cuvântul în municipiul reședință de județ. Și nu de puține ori șoferii se iau la ceartă din acest motiv. În cazul a doi conducători auto lucrurile au degenerat și totul s-a terminat cu dosar penal.
Lucrări pe drumul groazei DOAR înainte de alegeri, după s-a lăsat totul de izbeliște: Șeful județului dă vina pe vreme – FOTOGALERIE
Drumul care a scos sute de șoferi botoșăneni în stradă în luna aprilie 2019 arată în continuare într-o stare deplorabilă. Vorbim de acel drum strategic care cuprinde mai multe tronsoane. Așa cum s-a promis, s-a încercat să se intervină pe partea de întreținere, însă și aici lucrurile s-au împotmolit.
Tânără din Botoșani moartă împreună cu fiica sa într-un accident produs în Franța
Trei români au murit, iar alţi patru au fost grav răniţi, după ce maşina în care se aflau a intrat în coliziune cu un camion pe o autostradă din apropierea oraşului Novy-Chevrieres din Franţa, relatează presa franceză. Accidentul a avut loc pe 1 iunie și printre victime se regăsește și două botoșănence.
Monument istoric din Botoșani transformat în șezătoare de bețivi cu mucuri de țigară și pahare – GALERIE FOTO
Astăzi și la Botoșani se sărbătorește Ziua Eroilor, dar puțini sunt botoșănenii care trec pe lângă acest monument și își dau seama ce reprezintă pentru istoria noastră, a locuitorilor acestui județ. Dacă la alte astfel de monumente de câteva ori pe an sunt depuse coroane de flori de către oficialități, iar altele sunt expuse în zone circulate ale orașului, în cazul de față, construcția din piatră este sprijin pentru bețivii Centrului Istoric.
Hotel cu parcări și spații comerciale în bulevardul Mihai Eminescu, în dezbatere publică la Primărie - GALERIE FOTO
Un nou proiect imobiliar se află în etapa de pregătire, documentația necesară fiind în dezbatere publică la Primăria Botoșani.
POVESTEA fetei născută la 900 grame și FĂRĂ șanse de supraviețuire, ajunsă olimpică cu media 10 pe linie – FOTOGALERIE
Oana Silivăstru este o adolescentă plină de vise și o elevă eminentă. În spatele unui zâmbet frumos se află însă o poveste extrem de dureroasă.
Au început lucrările la unul dintre cele mai mari supermarket-uri din Botoșani, clădire uriașă demolată, furnicar de oameni pe șantier - FOTO
După aproape un an de zile de la discuțiile privitoare la construirea unui nou magazin Lidl la Botoșani a fost deschis și șantierul efectiv. O firmă din Iași lucrează în aceste momente pe terenul amplasat lângă ISU Botoșani unde se află clădirea Simcos.
UNICAT: Un tânăr de la PSD o face pe-a directorul la o instituție FĂRĂ să fi fost numit în funcție - DOCUMENT
În data de 7 mai 2019 tânărul Andrei Beilic, declara pentru Botoșăneanul, oficial, că a preluat prin detașare atribuțiile de conducere al Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) Botoșani.
Profesori și elevi, practică de peste un milion în Europa. La Botoșani nu este teren și nici firme nu prea sunt - FOTOGALERIE
”Optimizarea instruirii practice în context european”, acesta este titlul unui proiect european care poate schimba mentalitatea și atitudinea profesorilor și elevilor de la Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu” Flămânzi.
Suntem din altă lume! Botoșani, pe primul loc în țară cu NU la referendum, avem cei mai mulți votanți care vor grațierea corupților
Asemeni votului de la alegerile europarlamentare și la referendum Botoșanii par să nu facă parte din România. Dacă la noi câștigă PSD, în timp ce în țară învinge PNL, la plebiscit suntem campionii votului împotrivă.
Facturi plătite de Direcția Județeană de Drumuri a CJ-ului pentru lucrări neexecutate în realitate, la o investiție marca PSDragnea
Două firme, una din Iași și alta din Buzău, care au participat la licitația pentru „reabilitarea podului metalic cu grinzi principale cu zăbrele pe DJ 292 peste râul Jijia, în localitatea Broscăuți”, au încasat facturi pentru lucrări care nu au fost executate și în realitate.
Noaptea cea mai grea la PSD Botoșani: Politicienii Puterii în poate cea mai neagră agonie, șefa lăsată cam singură, s-a pronunțat cuvântul „demisie”
O înfrângere la alegerile europarlamentare era de neconceput, cel puțin în interiorul PSD Botoșani. Numeroasele semnale că social-democrații vor pierde au fost puse pe seama ”haștagiștilor”, ”rezistenților” și nu s-a ținut cont de ele. Anti-pesediștii au fost clar, subestimați de PSD-iștii botoșăneni. Iar scrutinul a reprezentat o palma dată de popor unui partid condus de un lider care-și pierduse controlul.
REZULTATE EUROPARLAMENTARE: PNL câștigă în România, PSD victorie ”scurtă” la Botoșani
PNL câștigă alegerile europarlamentare la nivel național și termină pe locul al doilea în județul nostru, aceasta este concluzia principală după numărarea voturilor a aproape 95% din secțiile existente în România și, cu două excEpții, a tuturor din Botoșani.
Botoșaniul VOTEAZĂ! Zeci de mii de oameni așteptați la scrutin dublu, REZULTATELE transmise în timp real, sute de polițiști și jandarmi la datorie
367.298 de botoșăneni așteptați la urne. Secțiile de votare din județul Botoșani, 425 la număr sunt deschise în intervalul orar 7:00 – 21:00. Aceștia vot vota reprezentanții României în Parlamentul European și, după caz, referendumul pe justiție. Acestea sunt principalele coordonate ale zilei de astăzi.
POVESTE de film: Un botoșănean se luptă să facă acte la doi copii, mama luată de Interpol, un micuț are certificat de naștere valabil… 2 ani – FOTO
Transpirat din cauza efortului, cu o pungă plină cu tot felul de acte amestecate și traduse în limbile română și italiană, un botoșănean de 42 de ani a ajuns pe holurile Primăriei Botoșani pentru a intra în audiență la viceprimarul Cosmin Andrei.
TRAGEDIA auto de la Orășeni Deal: Moment CHEIE în proces, tot dosarul trimis la București
Au trecut aproape patru ani de la groaznicul accident rutier în care doi tineri părinți au murit și au lăsat în urmă doi copii orfani. Patru ani în care familia a așteptat ca justiția să facă dreptate, iar vinovatul de acest accident, dacă există, să fie tras la răspundere. 
Poveștile nespuse de la festival: Vestiarul buclucaș, meciurile dintre doi artiști uriași, dansatoarele din Ucraina și cheful celor patru fete – VIDEO & GALERIE FOTO
Unul dintre vestiarele de la Cornișa Aquapark & Sports Cornișa s-a transformat pe perioada festivalului într-una dintre cele mai importante încăperi din Botoșani. Și aceasta pentru că acolo și-au pregătit artiștii aparițiile în fața publicului.
Hai sus, Botoșani! Zilele Orașului s-au terminat cu mii de luminițe și mii de oameni sărind în miez de noapte la Cornișa – VIDEO & GALERIE FOTO
Zilele Orașului Botoșani s-au încheiat apoteotic, după miezul nopții, la concertul susținut de Voltaj. Trupa condusă de Călin Goia a reușit să implice publicul în recital mai mult decât orice alt artist prezent la festival, fie el din România sau din străinătate.
SURPRIZA de la inaugurarea Cornișa!!! Nana s-a îndrăgostit la Botoșani și a refuzat să mai plece la aeroport
Rapperul german de origine ghaneză este stabilit în prezent în Germania și ar fi trebuit să părăsească orașul în cursul amiezii de sâmbătă, 18 mai 2019.
Cornișa a dat pe din afară din prima seară, de la mașini și terase până la scena cu artiști internaționali, lasere și artificii înălțate spre cer în miez de noapte – VIDEO & GALERIE FOTO
Prima seară a manifestărilor din cadrul Zilelor Orașului Botoșani, care coincid în acest an cu inaugurarea Cornișa Aquapark & Sports, au adus probabil cel mai mare număr de participanți de la sărbătorirea acestora din urmă cu mai bine de două decenii.
6 februarie 2012, 17:30
Super tare!Niste boemi,sa-mi trag una de nu-i asa!
27 ianuarie 2012, 19:58
SUNT IMAGINI DIN SEDIUL PDL.
27 ianuarie 2012, 18:54
Unde erau Ponta si Antonescu ...aici isi fac veacul ... vila lor de lux de asta organizeaza proteste pentru a se muta la o garsoniera mai mare
27 ianuarie 2012, 15:04
asta e sediul psd?sau pnl?..boschetarii din usl!!
27 ianuarie 2012, 15:03
titi si italianul de pe bulevard vor sa l beleasca
27 ianuarie 2012, 12:25
Nu e si Cuciureanu printre ei?
27 ianuarie 2012, 09:52
starshiners.ro%20
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Sondaj
Trebuie scoase actualele tramvaie din circulație?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Nu se omoară toți cu cartea, nu sunt foarte conștiincioși, ca să o spunem pe aia dreaptă, dar bine măcar că vin să facă sport și mișcare. Să luăm și partea pozitivă a lucrurilor. Aici, vrei - nu vrei, intri pe un tobogan ...
astratex.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.7249 lei
USD
Dolarul SUA
4.2241 lei
CHF
Francul elveţian
4.2222 lei
GBP
Lira sterlină
5.2925 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8996 lei
XAU
Gramul de aur
182.6326 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2315 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4662 lei
AUD
Dolarul Australian
2.8905 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1455 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1846 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6328 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.