Știrea zilei
Viaţă de boschetar : Trai în discotecă, bucătărie, gresie, canapele-VIDEO&FOTO
Fosta discotecă din Parcul Mihai Eminescu... Din exterior se poate vedea o clădire în ruine care nu mai prezintă interesul de altădată în rândul petrecăreţilor de noapte, motiv pentru care este ocolită cu indiferenţă. Puţini ştiu însă că, din ceea ce a rămas din fostul bar de noapte, unii dintre boschetarii botoşăneni profită din plin.

Seara zilei de joi, 26 ianuarie 2012. Poliţiştii au pornit o „vânătoare” de oameni ai străzii pentru a-i duce la loc călduros, ferit de gerul cumplit de afară. Una dintre locaţiile vizate, fosta discotecă din Parcul Mihai Eminescu.

Înăuntru, o serie de încăperi în paragină însă cea mai dosită dintre ele, prezenta imaginea unei garsoniere improvizate. Două persoane de sex masculin discutau la lumina lumânărilor. În interior, din canapelele care au fost altădată ale clubului, bărbaţii şi-au amenajat un pat, o canapea şi chiar mai multe fotolii, în cazul în care ar fi primit musafiri. De asemenea, alături de „camera principală”, o mică încăpere care cel mai probabil fusese toaletă era folosită ca bucătărie, putând fi văzute mai multe lucruri specifice, cum ar fi o masă, tacâmuri, farfurii, oale cu mâncare sau o lădiţă cu ceapă.Simţul gospodăresc al celui care susţinea că locuieşte acolo de cinci luni de zile s-a putut vedea cu ochiul liber şi prin covoarele care erau aranjate frumos pe jos, printr-un uscător de rufe pe care erau întinse câteva şosete şi chiar un coş pentru hainele murdare. Într-un colţ, pe o măsuţă, se afla şi un ceas pentru ca timpul să nu treacă neobservat de locuitorii din încăpere.


"Nouă ne este bine aici, ne place aici"
La vederea echipajului din cadrul Poliţiei Locale, cei doi nu s-au sinchisit prea mult şi au refuzat cu vehemenţă cererea acestora de a se deplasa la Centrul de Noapte din cadrul Serviciului Public Local de Asistenţă Socială aflat în subordinea municipalităţii, deşi acolo se pot bucura de un pat uscat şi o ciorbă caldă. „Nu mergem acolo, ăia ne pun de exemplu să ne facem analizele. Nu vrem acolo! Nouă ne este bine aici, ne place aici şi nu vrem să aveţi grijă de noi, nu v-am cerut ajutorul, tot ce puteţi face este să ne daţi o garsonieră, că sunt multe, daţi-ne o garsonieră şi plecăm de aici”, spunea unul dintre bărbaţi. Într-un final, cei doi s-au lăsat convinşi şi şi-au părăsit locuinţa improvizată cel mai probabil că gândul că, la momentul în care vor scăpa de privirile poliţiştilor, vor reveni în clădirea părăsită din parc. La plecare, poliţiştii locali au mai dat de alte patru persoane care se ascundeau prin celelalte încăperi, acestea fiind la rândul lor introduse în maşina instituţiei.
„Circa 50 de oameni ai străzii îşi duc traiul în aer liber”
O altă locaţie unde s-au deplasat poliţiştii a fost un imobil din strada Pacea, unde un tânăr din satul Dracşani, comuna Suliţa, înfăşurat într-o plapumă, dormea lângă un bloc, la temperaturi de -15 grade. Acesta la rândul său a fost preluat de poliţiştii locali pentru a fi dus la Centrul de Noapte. Pe străzile municipiului, trăiesc aproximativ 50 de persoane fără adăpost, care dorm pe unde apucă, în ghene de gunoi, subsoluri sau spaţii improvizate. „Din păcate majoritatea refuză să vină la Centrul de Noapte din comoditate. Preferă să rămână în locaţiile improvizate de ei, deşi Primăria le întinde o mână de ajutor. Cu toate acestea au fost mai multe locaţii verificate în această noapte, deja avem şapte persoane predate la centru şi raziile continuă”, a declarat Bianca Albu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale. Locaţiile unde stau persoanele fără adăpost au fost identificate în urma patrulărilor efectuate de echipajele de poliţişti locali, dar şi în urma unor reclamaţii făcute de botoşănenii nemulţumiţi de prezenţa acestora. An de an, pe timpul iernii, poliţiştii locali efectuează razii pentru strângerea de pe străzi a boschetarilor care riscă să moară din cauza gerului.Joi prefectul Cristian Roman a solicitat poliţiştilor şi jandarmilor să strângă din oraş toţi boschetarii.
Gabriela ERDICUrban Serv obligată de instanță să îi plătească lui Nicuță despăgubiri de aproape un sfert de miliard de lei vechi
La doi ani după ce a fost destituit din funcția de administrator al societății de salubrizare a orașului, Cezar Nicuță a obținut la Tribunalul Botoșani plata unei sume destul de consistente.
Mihai Țurcanu pus pe lista de așteptare pentru postul Minodorei Vasiliu! Altcineva așteaptă ordinul
Una dintre cele mai disputate funcții de conducere din instituțiile publice de la Botoșani este deocamdată pusă la păstrare.
Școli cu blazon din județul Botoșani! Notele mici ale elevilor de sub numele mari ale personalităților: Pentru mine, asta înseamnă genocid. Pentru că eliminăm 40% din populația țării
Un adevărat genocid. Astfel caracteriza un academician situația în care se află școala în care învață copiii satelor. Iar la Botoșani notele obținute de elevi la Evaluarea Națională fac parte din acest tablou trist al societății românești. Un tablou în care, fără să exagerăm, se întrevede viitorul nostru ca popor.
TREI primari PSD scoși din ATOP pentru incompatibilitate și puși să dea înapoi banii pentru ședințe - DOCUMENT
Un raport al Curții de Conturi întocmit în 2020, pentru anul financiar trecut, a lăsat incompletă Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP), o structură finanțată de Consiliul Județean care are ca scop general luarea de măsuri pentru menținerea ordinii și liniștii publice în județ.
Alt botoșănean mort după sedare: Mi-l îngropi dezbrăcat, ca pe un nu știu cum, în pielea goală, într-un sac? Spitalul: Halucinații, depresie, delir la pacienți
„Asta este povestea noastră…(plânge în hohote n.r.), nu a vrut să meargă, mi-a spus: eu dacă merg în spital, iau COVID. Și așa a fost, așa a fost… Nu știu ce să zic. El a fost candidatul ideal. Avea glicemie mai mare, avea tensiune, era supraponderal. Dar nu a avut nici un simptom de COVID de acasă, din astea trâmbițate” – Mihaela Pietrariu, soția unui botoșănean mort la Spitalul Județean.
Alt gagiu, care de data asta a OMORÂT un om! Un șofer de 23 de ani și-a abandonat victima în șanț și a plecat acasă – GALERIE FOTO&VIDEO
Ziua de duminică a însemnat pentru polițiștii botoșăneni una de luptă continuă. Un accident mortal cu fugă a pus toate echipajele în alertă pentru găsirea făptuitorului. În mai puțin de 12 ore, cadrele Inspectoratului de Poliție Județean l-au identificat în județul vecin. Acasă.
Profesoara condamnată la închisoare cu suspendare pentru banii unei fetițe cu handicap vrea gradație de merit: Nu e moral, și noi suntem conștienți
Situație revoltătoare înregistrată la Botoșani. Un fost inspector școlar, actualmente profesor la o unitate de învățământ din municipiu, condamnat la închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității, a depus dosar pentru gradație de merit, o distincție acordată cadrelor didactice cu performanțe deosebite în pregătirea elevilor.
Cu experiență de peste 20 de ani: CINE este noul subprefect al Botoșaniului: Este o funcție cu responsabilitate foarte mare
Începând cu data de vineri, 12 iunie 2020, printr-o Hotărâre de Guvern, Botoșaniul are doi subprefecți. Învestirea celui de-al doilea, în persoana Laurei Cronț, a avut loc într-un cadru restrâns, sâmbătă, 14 iunie. Un nume nou, de altfel, printre persoanele cu funcții de conducere de la Botoșani.
BĂTĂLIE incredibilă pe postul Minodorei Vasiliu de la DSVSA, listă lungă cu oameni care îi vor biroul
Postul eliberat de Minodora Vasiliu la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) face cu ochiul multor aspiranți care au obosit să se tot afle pe lista de așteptare ce a rămas neatinsă mai bine de un deceniu.
inpuff.ro
Loading...
Pacienți SEDAȚI și cu telefoanele închise de personalul medical! Au murit în saloane, familiile acuză, tăcere din partea spitalului
Finalul săptămânii trecute a fost marcat la Botoșani de cea mai lungă listă cu oameni morți din cauza virusului SARS-COV-2. Cinci decese într-o singură zi, trei femei și doi bărbați. Toți se aflau pe secția ATI a Spitalului Județean Mavromati.
Uvertura Mall s-a redeschis cu restricții și mari reduceri: restaurante fără food-court, terasă renovată și o mulțime de afișe – GALERIE FOTO
Noua etapă de relaxare intrată luni, 15 iunie 2020, în vigoare include și redeschiderea marilor centre comerciale. Astfel, începând de ieri dimineață, după aproape trei luni, și-a reluat programul și Uvertura Mall.
Botoșănenii s-au săturat să stea în casă și pleacă în vacanțe: Litoralul, la mare căutare - CUM sunt prețurile
După luni bune în care botoșănenii și românii în general au fost nevoiți să stea în case, odată cu relaxarea măsurilor, unii dintre ei au început să plece în concedii. Sau măcar să și le planifice, semn că pandemia nu-i mai sperie.
Scandal politic la Botoșani pentru un viceprimar cu fundu-n două bărci! Țurcanu acuză prefectul de simpatii liberale
Încep să se încingă spiritele printre politicienii de la Botoșani, mai ales în prag de alegeri locale când au loc practic cele mai multe conflicte din toți anii de administrație locală. Viceprimarul de la Dângeni, care s-a pozat alături de familia ALDE, a fost exclus din PNL și nu poate ataca decizia în instanță. De aici a pornit un tăvălug de acuzații.
Președinte de partid la 35 de ani! Botoșaniul are un nou lider politic: Fondurile sunt puține, nu prea avem ce împărți
Cea mai... verde formațiune politică din România are un nou lider la Botoșani. Începând cu data de 20 martie, filiala județeană a Partidului Ecologist Român este condusă de Adrian Lupu.
Loading...
Vă linșez!!! Amendă uriașă pentru un post TV central după amenințări fără precedent la adresa primăriței de la Ipotești
Postul B1 a fost amendat cu 20.000 de lei de către Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) după o ieșire verbală violentă a unui realizator la adresa primarului comunei Mihai Eminescu.
Botoșaniul, în fruntea unui top dureros: Oamenii care au salvat oameni până au… murit!
După luni bune în care COVID-ul a pus stăpânire pe întreaga țară, Botoșaniul este în fruntea unor clasamente dureroase. Dacă în celelalte articole din Botoșăneanul ne-am referit la numărul de cazuri și de decese, astăzi este despre ei, eroii, care au murit pe frontul de luptă cu noul coronavirus.
Premieră politică în sănătate: Edilul de la PSD numește manager de spital un consilier de la PNL cu care s-a bătut în campanie
După mai bine de o săptămână, interval în care unitatea medicală a avut conducere provizorie în urma demisiei medicului ce îndeplinea această prerogativă, s-a luat o decizie în privința următorului director.
Veștile bune despre autobuzele noi, puse puțin la păstrare! Eltrans nu are șoferi după scandalul din Consiliul Local și nici licență de traseu - FOTO&VIDEO
Începutul săptămânii era marcat la Botoșani de sosirea autobuzelor turcești care vor înlocui istoricele tramvaie care aproape că-și dau duhul zi de zi, pe străzile orașului. Patru din cele nouă autobuze au fost aduse din portul Constanța, într-un mult așteptat aer al schimbării.
Ada, come back! Fosta șefă a educației revine la Inspectoratul Școlar Județean
Schimbările pe care liberalii doresc să le facă în fruntea instituțiilor de învățământ nu se opresc doar la Casa Corpului Didactic (CCD), acolo unde în urmă cu o săptămână au înlocuit directorul.
De la minister la… calculator! Liberala Magda Roman s-a angajat la o instituție din Botoșani
Experiența profesională la Ministerul Transporturilor nu a durat extrem de mult pentru tânăra liberală care este și consilier județean.
6 februarie 2012, 17:30
Super tare!Niste boemi,sa-mi trag una de nu-i asa!
27 ianuarie 2012, 19:58
SUNT IMAGINI DIN SEDIUL PDL.
27 ianuarie 2012, 18:54
Unde erau Ponta si Antonescu ...aici isi fac veacul ... vila lor de lux de asta organizeaza proteste pentru a se muta la o garsoniera mai mare
27 ianuarie 2012, 15:04
asta e sediul psd?sau pnl?..boschetarii din usl!!
27 ianuarie 2012, 15:03
titi si italianul de pe bulevard vor sa l beleasca
27 ianuarie 2012, 12:25
Nu e si Cuciureanu printre ei?
27 ianuarie 2012, 09:52
melimeloparis.ro%20
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Să transmiteți mai departe, copiilor, nepoților dvs., următorul mesaj: învățământul, cultura și dragostea nu se pot face pe internet”,Florin Ionescu-Galați, violonist  ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8397 lei
USD
Dolarul SUA
4.2964 lei
CHF
Francul elveţian
4.5479 lei
GBP
Lira sterlină
5.3548 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9859 lei
XAU
Gramul de aur
245.3126 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2475 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3676 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9748 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1643 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1812 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6494 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.