Ştiri
Vot cu certuri pentru decapitarea directorului adjunct de la Urban Serv – VIDEO

În ședința ordinară a Consiliului Local din 30 octombrie, pe nota anexă a fost inclus un proiect de hotărâre privitor la mandatarea a doi consilieri care să voteze în numele Adunării Generale a Acționarilor (AGA) chestiuni ce vizează societatea Urban Serv.

Vot în doi oameni

 

Mai exact majorarea capitalului social în vederea achiziției unei utilaje pentru activitatea de salubrizare și deszăpezire, prezentarea situațiilor financiare și a indicatorilor de performanță pe primul semestru din 2018, aprobarea organigramei și statului de funcții precum și prelungirea mandatelor actualilor administratori până la organizarea unui concurs.

 

Proiectul a stârnit discuții aprinse, liberalii acuzând social democrații că au numit șefi pe criterii politice și au perturbat activitatea din cadrul societății. La proiectul de astăzi, secretarul interimar al Primăriei, Oana Georgescu a dat aviz de legalitate parțial acestei hotărâri, din cauza modificării organigramei și statului de funcții.

 

La această chestiune, practic prin noua organigramă, directorul adjunct devine director tehnic, iar Cezar Nicuță nu mai poate ocupa postul deoarece nu are studii în domeniu.

 

„Rămâne să stabilim împreună cu CA. Este noua organigramă și să vedem ce spune contractul. CA-ul va analiza, dl Nicuță este încă director la acest moment. Din momentul în care AGA aprobă noua organigramă, CA va decide cu privire la statutul dlui Nicuță”,

Simion Drelciuc, director general SC Urban Serv SA

 

Cezar Nicuță pe buza prăpastiei

 

Ioan Brînzei ș Vasile Chiru au fost desemnați să voteze punctele de pe ordinea de zi. Odată comunicată decizia cu modificarea organigramei, Consiliul de Administrație prin dispoziție poate dispune încetarea contractului de mandat în cazul lui Cezar Nicuță. Dar asta numai după ce revine din concediul medical.

 

De cealaltă parte, încă directorul adjunct al societății, Cezar Nicuță susține că actualul CA funcționează nelegal întrucât nu este înregistrat la Registrul Comerțului, ori președintele CA, Viorica Andronachi susține că în cazul unui consiliu provizoriu, acest lucru nu se aplică.

 

„Să știți că am acceptat acest lucru verificând dacă sunt în legalitate, dacă ocupăm în legalitate, temporar, în baza mandatului pe care ni l-ați dat dv. această calitate de administrator. Sunt pe rolul instanței acțiuni și probabil că instanța se va pronunța dacă noi am funcționat sau nu am funcționat legal. Vreau să vă informez că situația pe care am găsit-o la Urban Serv este una care nu mi-am putut explica că poate exista. Activitatea societății era total blocată la data venirii mele”,

Viorica Andronachi, președinte CA din cadrul SC Urban Serv SA

 

Președintele CA-ului de la Urban Serv a subliniat că atenția generală ar trebui să fie concentrată spre cei 340 de salariați ai unității și către activitățile principale și nicidecum pe rezolvarea unor „probleme de orgolii personale”

 

„Eu nu am nici o problemă cu absolut nimeni, dar vreau să vă spun că dacă dv. doriți să se schimbe lucrurile la Urban Serv trebuie să acceptați faptul că activitățile din subordinea adjunct sunt de natură tehnică. Pur tehnică”,

Viorica Andronachi, președinte CA din cadrul SC Urban Serv SA

 

Liviu Toma lăsat în aer

 

Nu este la acest moment extrem de clar dacă Liviu Toma, directorul suspendat al Urban Serv mai are post pe care să revină după mandatul de vicepreședinte la CJ, sau nu. Pe de o parte, reprezentanții Urban Serv susțin că acest post era tehnic la momentul ocupării de Liviu Toma și că a fost schimbat în director adjunct de Cezar Nicuță, pentru a putea îndeplini condițiile să-l ocupe. Și prin votul de astăzi se revine la starea inițială.

 

Însă, oricum este o chestiune de ordin juridic dacă Liviu Toma poate reveni pe post pentru că, la momentul suspendării nu și-a delegat atribuțiile către o altă persoană, așa cum ar cere legea.

loading...
PSD-iştii se execută între ei: director rămas fără post în războiul găştilor din partid, suferă tot oraşul

 

DOLIU: A murit un cunoscut medic veterinar din Botoșani
Un medic veterinar din județul Botoșani s-a stins din viață.
Băiatul de 19 ani al unei femei din Botoșani mort într-un groaznic accident rutier – GALERIE FOTO
„Nu există cuvinte. Pierderea unui băiat tânăr într-o familie ca a noastră este o lovitură dură. Marele Peia, acum zbori și apără goluri acolo sus… nu te vom uita niciodată și vei fi mereu alături de noi. Suntem alături de familia lui Alex în durerea sa. R.I.P. portărelule!”
7.500 de euro! Suma cu care se VINDE mormântul unui preot – FOTO
Deși botoșănenii cunoscători ai legislației în vigoare cunosc faptul că locurile de veci din cimitirele orașului nu pot fi vândute, totuși astfel de anunțuri continuă să apară.
ALERTĂ: BOALA care a ucis un botoșănean fulgerător lovește în județul vecin
Au fost înregistrate două noi cazuri în județul Iași. 
Mii de profesori la Botoșani, doar CINCI dintre ei fac oficial meditații
La nivelul județului Botoșani se află în activitate peste 3.000 de cadre didactice. Este greu de crezut că doar cinci dintre ei fac meditații cu elevii.
PROGNOZA meteo pe o lună: CÂND vin ninsorile
Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru următoarea lună.
SCHIMBARE în toate magazinele: CE se va întâmpla în câteva luni
Un nou regulament va intra în câteva luni în toate magazinele.
Părinții din Botoșani, în coada clasamentului la adunat bani în pușculița statului
Botoșănenii nu se grăbesc să adune bani în conturile statului.
A fost înființată ”Comisia de tăiat hârtiile”, ministrul are un mesaj pentru profesori: Anul școlar viitor va fi ALTFEL și datorită implicării dumneavoastră!
Termenul până la care vor fi tăiate hârtiile este finalul acestui an școlar.
Un botoșănean îl vinde pe fiul lui Al Pacino, din rasa care ajunge să coste și 10.000 de euro - FOTOGALERIE
Provin dintr-o încrucișare de rase foarte agresive și de aceea par fioroși. Care este adevărul despre ei?
Noua provocare a lui Ștefan Mandachi, #șîeu în şcoală: Cum te poate învăţa un profesor să devii milionar dacă el nu a realizat afaceri de succes?
Ce pot elevii învăţa de la un profesor care predă după o programă învechită, este întrebarea lui Ștefan Mandachi, acesta spunând că e timpul ca antreprenorii să intre în școli.
Polițiștii au motive de bucurie: Se aplică de la 1 ianuarie
Multe vești bune pentru polițiști, de la majorări de salarii până la promovări în funcție.
Ioana Miron: România e ca un copil pierdut, dar salvarea nu vine din afară
Cum se vede România prin ochii tinerilor? Ioana Miron s-a născut în Botoșani, este poetă și crede că există potențial pentru ca lucrurile să se îndrepte în direcția bună.
EXCLUSIV: Prima vizită la nivel înalt după instalarea Guvernului Orban, un ministru vine la Botoșani
Săptămâna viitoare, ultima de campanie electorală pentru alegerile prezidențiale, va aduce la Botoșani și primul oficial al Guvernului Orban în județ.
O importantă biserică din Botoşani se pregăteşte de SĂRBĂTOARE
A văzut revoluții și războaie, a fost închisă de comuniști, abandonată în mijlocul orașului, zdruncinată de cutremure și vitregii ale timpului. Biserica a rezistat și astăzi, după mai bine de 180 de ani, stă dreaptă și demnă, adunând mii de credicioși în fiecare an.
Comunicat PNL: Cum face PSD campanie. Dezvăluirile lui Klaus Iohannis – FOTOGALERIE
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că România Normală este o Românie în care PSD nu se regăseşte nici în conducerea statului, nici în conducerea judeţelor. El a acuzat PSD că împroaşcă venin, minciuni şi fake news.
330.000 de lei! Instituție executată silit după ce a lăsat fără autorizație o unitate și a pierdut procesul
Ceea ce Botoșăneanul anticipa încă din luna iulie a acestui an s-a întâmplat: Sanatoriul de Neorupsihiatrie Podriga a trecut la executarea silită a Direcției de Sănătate Publică (DSP).
Minoritarii și-au schimbat tactica: Un botoșănean și-a luat o țeapă de 15.000 lei de pe Facebook
Etnicii din comuna Grajduri și județul Iași se bazează, mai nou, pe afacerile on-line. Promovează anunțurile și agață clienți. Un botoșănean a pierdut 15.000 lei dintr-un foc. A vrut să-și facă o magazie în curtea proprietății. Anunțul l-a găsit pe Facebook.
Bărbat înecat într-un iaz din Flămânzi, pompierii au plecat să îl aducă la mal
Deși ne aflăm cu doar două săptămâni înaintea începerii calendaristice a iernii, Botoșaniul se confruntă cu încă un caz de persoană înecată într-un iaz.
Femeie de afaceri din Botoșani, trofeu de excelență la Suceava într-o gală cu 450 de invitați – FOTOGALERIE
Vineri seară, la Suceava a avut loc ”Gala antreprenorilor din regiunea nord-est”, un eveniment de amploare organizat de Federația Femeilor de Afaceri din Regiunea Nord-Est la care au participat circa 450 de persoane.
Ura ura ura in sfârșit am scăpat de statul paralel la Urban Serv. De mâine va fi doar lapte și miere, se vor mari salariile, se vor plăti orele suplimentare și nici un salariat nu va mai fi hărțuit in instanța.
30 octombrie 2018, 20:45
Nu este atributul AGA desființarea și înființarea unor posturi in organigrama US, este exclusiv atributul CA-ulii, doar dacă membrii CA-ului le este frica de consecințe și caută alți vinovați, atunci încearcă sa împingă in CL luarea deciziilor.
30 octombrie 2018, 17:57
Fără aviz favorabil din partea juriștilor din primărie punctul respectiv de pe ordinea de zi nu va primi aviz de legalitate de la prefectura, dacă prefectul respecta legea
30 octombrie 2018, 17:38
Noi știm ca acest post era de director adjunct de prin 2013. Cineva minte totuși.
30 octombrie 2018, 17:29
Este o practica ca atunci când vrei sa scapi de cineva sa se desființeze postul și sa se înființeze unul nou cu o alta denumire pt ca cel care l-a deținut ulterior sa nu mai corespundă dpdv al profesiei. La ce am citit despre acest subiect in presa este clar ca s-a constituit un grup infracțional cu scopul de a îndepărta o persoana incomoda din conducere. Partea dificila este in situația in care instanța va da câștig decăzută persoanei incomode, cine plătește distracția ???
30 octombrie 2018, 17:25
kalapod.net%20
starshiners.ro%20
Sondaj
Cu cine votați în turul II al alegerilor prezidențiale?
Klaus Iohannis
Viorica Dăncilă
Declaraţia zilei
”Încrederea și votul cetățenilor din comuna Păltiniș înseamnă enorm pentru mine și nu face decât să-mi întărească convingerile că vom izbăvi împreună pentru comunitatea noastră. Mulțumesc tuturor pentru încredere, ...
astratex.ro
Curs valutar
15 noiembrie 2019
EUR
Euro
4.7667 lei
USD
Dolarul SUA
4.3224 lei
CHF
Francul elveţian
4.3685 lei
GBP
Lira sterlină
5.5647 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9774 lei
XAU
Gramul de aur
203.6272 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2467 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4239 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9313 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2621 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1864 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6379 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.