Ştiri
Ziua Drapelului, sărbătorită la Botoșani cu cântece patriotice: ”Biserica și tricolorul ne-au ținut uniți atâta amar de ani” GALERIE FOTO & VIDEO

O întâlnire între generații, un împreună-răspuns la vremurile tulburi pe care le străbatem, credință  împărtășită și mărturisită.

Momente emoționate s-au derulat, vineri seara, în curtea unei biserici din Botoșani, unde un eveniment dedicat drapelului României a fost urmărit de botoșănenii care mai cred că a-ți iubi țara înseamnă, mai presus de toate, să îți respecți înaintașii.

 

Corul Misionar al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei „Sfântul Ioan Iacob Hozevitul”, din Botoșani, dirijor Gabriel Corolea, și Frăția Ortodoxă „Sf. M. M. Gheorghe Purtătorul de Biruință” au organizat vineri, 26 iunie, un impresionant concert de cântece patriotice.

 

Evenimentul, dedicat Zilei Drapelului, a avut loc la Biserica „Sfântul Vasile cel Mare” și a adunat la un loc zeci de botoșăneni care au venit, odată cu răcoarea serii de vară, să asculte cântecele care altădată au însoțit soldații în bătălii sau au mângâiat inimile deportaților ori pe cele ale răniților rămași în urma frontului.

 

Cântece dedicate Basarabiei, Moldovei sau Transilvaniei. Poezii care au făcut ochii privitorilor să lăcrimeze sub impactul emoțiilor, cuvinte menite să trezească în inimile celor prezenți nu doar sentimente de mândrie, dar și de apartenență la un neam, la un popor, la o biserică-familie.

 

”Din cauza vremurilor pe care le trăim nu am putut susține concertul așa cum eram noi obișnuiți, în sala de spectacol, cu invitați. Dar cred că cel mai important acum este că nu uităm că avem un tricolor. Și nu contează unde și cum îl cinstim. Ci faptul că îl cinstim. Și unde poate fi mai frumos să cinstim tricolorul decât în biserică? Pentru că, până la urmă, biserica și tricolorul ne-au ținut uniți atâta amar de ani. Nu putem uita că prin tricolor noi ne cunoaștem trecutul, ne arătăm prezentul și ne pictăm viitorul”,

Gabriel Corolea, dirijorul Corului ”Sf. Ioan Iacob Hozevitul”

 

S-au auzit, în seara zilei de vineri, cântece precum ”Imn pentru Basarabia”, ”Când a fost să moară Ștefan”, ”Basarabie frumoasă”, ”Avem o țară sfântă” sau ”Doamne, ocrotește-i pe români”.

 

 

”Putem opri această cădere doar prin tinerii care vin din urmă”

 

Printre cei care au asistat la momentul pregătit de organizatori s-au numărat vârstnici, dar și numeroși tineri și copii.

 

”Îi mulțumim lui Dumnezeu că am reușit să punctăm acest moment. Îi mulțumim lui Gabriel Corolea că ne-am întâlnit, la fel ca în fiecare an, chiar dacă anul acesta e puțin mai deosebit din cauza pandemiei de coronavirus. Vom continua să facem astfel de acțiuni pentru că nu putem să ne bazăm pe autorități. S-a văzut și la celelalte evenimente din starea de alertă, de urgență, pe care statul român le-a tratat cu superficialitate. Și asta ar trebui să dea de gândit tuturor românilor care mai continuă să creadă că mai avem o clasă politică al cărei scop este să promoveze românismul și să lupte pentru România românilor. Pe de altă parte, suntem tot mai bucuroși pentru că vedem că din ce în ce mai mulți tineri simt nevoia de a avea niște valori identitate pe care statul român nu reușește să le aducă în viețile lor prin sistemul de învățământ, prin societatea pe care o păstorește cu atâta lipsă de grijă”,

Bogdan Cărăușu, Frăția Ortodoxă „Sf. M. M. Gheorghe Purtătorul de Biruință”

 

Bogdan Cărăușu s-a arătat impresionat în special de prezența tinerilor la eveniment, considerând acest lucru drept un semn că noua generație începe să înțeleagă care îi este menirea.

 

”Sunt foarte mândru de acești tineri care caută să înțeleagă ce rol au ei, ca români, și caută să vadă dincolo de imediatul zilei de azi care le spune că cel mai bun lucru ar fi să plece din țară. Le oferim și varianta de a vedea că au fost români care au rămas, s-au sacrificat pentru țară, în condițiile în care le-ar fi fost mult mai bine să plece. De asta cred că ar trebui să fim mai atenți cu generațiile tinere, să le canalizăm energia și tot elanul tineresc spre renașterea acestei țări. Pentru că, dacă privim și din punct de vedere demografic, din punct de vedere social și economic, suntem pe o pantă destul de abruptă. Putem opri această cădere doar prin tinerii care vin din urmă, prin eforturile lor conjugate cu susținerea noastră”,

Bogdan Cărăușu, Frăția Ortodoxă „Sf. M. M. Gheorghe Purtătorul de Biruință”

 

 

”Mi-au dat niște emoții foarte mari”

 

Prezent la eveniment, Daniel Câșlariu, președintele Asociației ”Grup Civic” Botoșani, spune că ar fi vrut ca prezența tinerilor să fi fost și mai numeroasă. Însă a apreciat atmosfera deosebită, calitatea spectacolului și faptul că, prin astfel de evenimente, botoșănenii demonstrează că respectă și păstrează vie memoria înaintașilor.

 

”Mi-a plăcut spectacolul, da, a fost foarte frumos. Copiii s-au pregătit foarte mult. Sunt bucuros că în județul Botoșani mai există și așa ceva, pentru că ne-am cam îndepărtat de lucrurile frumoase. A venit lumea, au ținut și distanța socială. Dar aș fi preferat să fiu mult mai mulți tineri. Cu toate acestea, atmosfera a fost una foarte frumoasă și îi felicit pe organizatori, pe Gabriel Corolea în special și pe toți copiii care au cântat. Mi-au dat niște emoții foarte mari, pentru eu mă consider un patriot și totdeauna o să lupt pentru țara mea, pentru județul meu.

Ar trebui să luăm aminte, să nu uităm că strămoșii noștri și-au dat viața pentru noi, au suferit ca noi să trăim ce trăim astăzi. Să avem libertate, să avem democrație, să fim liberi să decidem singuri. Și libertatea de exprimare! Ei au muncit pentru noi. Măcar atât putem face, să îi păstrăm, să îi respectăm în memoria noastră”,

Daniel Câșlariu, președinte Asociația Grup Civic Botoșani

 

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store

 

 

Botoșănean condamnat la aproape 5 ani de pușcărie capturat tocmai la Buzău
Bărbatul era fugar și a fost dat în urmărire națională.
Haine „fără firmă” în valoare de 4.000 de lei confiscate de Poliție
Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani au descins într-un magazin din municipiul Botoșani.
Politicienii se implică și în activități sportive – GALERIE FOTO
La nivelul Uniunii Europene anual între 23-30 septembrie se marchează Săptămâna Europeană a Sportului, cu scopul de a conștientiza cetățenii în ceea ce privește importanța unui stil de viață activ.
Un botoșănean care-și teroriza soția a fost ridicat de polițiști
El avea interdicție să se apropie de soție din cauza comportamentului violent.
DEMONSTRAȚIE a jandarmilor! Ce se poate întâmpla la prinderea infractorilor, câinele a sărit prin geamul mașinii – VIDEO & GALERIE FOTO
Echipajele Grupei de Acțiuni Speciale și Intervenție Antiteroristă dar și Grupei Conductori Câini de Serviciu ajutate de doi elevi de la Școala Fălticeni care se află în practică la IJJ Botoșani au participat la demonstrație.
Polițiștii de la Botoșani aproape șocați după discuții cu copii: Noi suntem acolo!
Periodic au loc astfel de întâlniri între grupuri de copii și polițiștii de la Biroul de Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani.
TRAGEDIE la Suceava: Tânăr de 26 de ani mort în mâinile medicilor – GALERIE FOTO
Tânărul a murit într-un accident urtier care a avut loc în această dimineață.
PERICOLELE din școală care pot distruge copii: În fiecare zi se întâmplă câte un caz, dar nu sunt reclamate
Este un subiect extrem de important care necesită și măsuri rapide. Mai ales că în legislația specifică românească nu este nicio prevedere pentru astfel de fapte.
Ședință ATOP „fără reflectoare” la sediul Jandarmeriei!
Membrii Autorității Teritoriale de Ordine Publică Botoșani (ATOP) au fost convocați pentru ședința ordinară aferentă lunii septembrie, întâlnirea fiind găzduită la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani.
FC Botoșani transferă un fundaș din Franța
Oficialii formației FC Botoșani îi vor aduce un nou jucător lui Mihai Teja.
Își revine Juventus? De ce Allegri își poate juca viitorul în meciul cu Maccabi Haifa
(P) Fanii lui Juventus Torino au trăit o eră de glorie între 2012 și 2020, când echipa lor a cucerit nu mai puțin de nouă titluri consecutive, în Serie A. Perioada de grație s-a încheiat în 2021, atunci când Inter Milano a întrerupt supremația juventină. Nici în 2022 nu au reușit torinezii să revină în fruntea Serie A, competiția fiind cucerită de AC Milan în acest an.
Iulius Mall Suceava te invită la TEDxAreni să pornești „În căutarea autenticității”, alături de Ancuța Bodnar, Dan Negru, Alex Nedea și alte persoane publice
Maratonul de inspirație TEDxAreni, în care speakerii vor vorbi despre autenticitate, despre ce înseamnă a avea și a respecta o identitate inspirată din circumstanțele sociale și cultura din care facem parte, va avea loc pe 1 octombrie 2022, la Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava. Invitați sunt Dan Negru, Mihaela Nabăr, Alex Nedea, Ana-Cristina Leonte, Ancuța Bodnar, Bogdan Rădulescu, Daniela Zeca Buzura, Oxa, Horațiu Silviu Ilea, dar vor fi și alte surprize. La eveniment vă așteaptă și Iulius Mall Suceava pentru a petrece împreună o seară culturală de excepție plină de inspirație.
După atâtea supermarketuri, în sfârșit s-a deschis și o fabrică la Botoșani – FOTOGALERIE 
În prezența Excelenței Sale, Uffe Balslev, Ambasadorul Regatului Danemarcei în România și a reprezentanților LTP Balkan, astăzi a fost inaugurată la Botoșani cea de-a 12-a și cea mai nouă unitate a acestei companii cu capital danez.
Cățel salvat de pompierii botoșăneni – FOTOGALERIE
 Pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani au fost solicitați în urmă cu puțin timp pentru a salva un cățel dintr-un cămin dezafectat de pe strada Peco, municipiul Botoșani.
30 septembrie 2022: Ziua în care circul politic a fost „târât pe jos” la secția de Poliție
Ultima zi lucrătoare a săptămânii (doar pentru anumite categorii de salariați, ce-i drept) a fost una plină de evenimente. Iată-le: 
Un jandarm în vârstă de 25 de ani și-a dat demisia, după câțiva ani de activitate, șeful IJJ: A fost o surpriză pentru mine
Cel care a anunțat trecerea în rezervă a tânărului subofițer a fost tocmai inspectorul șef Cristian Boariu, cel care conduce Inspectoratul Județean de Jandarmi (IJJ) Botoșani.
RECTIFICARE de buget la Nova ApaServ, venituri mai mari din scumpirea apei
Un alt proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a ședinței ordinare a fost „acordarea unui mandat special reprezentantului Județului Botoșani în Adunarea Generală a Acționarilor Societății Nova ApaServ Botoșani pentru rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli pentru anul 2022.”
CINCI zile cu scandal, muzică nocturnă și picnic în stradă la un priveghi – POVESTEA amenzilor aplicate de Poliție și jandarmi - VIDEO
Botoșănenii care locuiesc în zona Armoniei au avut parte de o săptămână de coșmar din cauza unui mort. Situația s-a calmat între timp, nu pentru că s-ar fi intervenit legal în mod neapărat, ci pentru că a fost înhumat decedatul.
Două doamne pentru funcția de ministru al Educației, una este din Botoșani
Locul lăsat liber de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, ar putea fi ocupat de o femeie, o consilieră prezidențială fiind principala favorită.Fotoliul este dorit însă și de un lider marcant liberal, ce a mai avut funcții guvernamentale.
Adio, permis! Mașina Poliției izbită de șoferul beat a fost practic aruncată pe marginea drumului – FOTO
Imagini de la accidentul rutier care a avut loc astăzi în județ.
Pe timpul pandemiei bisercile au fost de mare ajutor.
27 iunie 2020, 12:55
Sondaj
Ce alegeți între o deplasare cu un taxi și una cu un automobil Bolt?
Taxi
Bolt
Prefer altceva
Declaraţia zilei
„Nu vreau să fac niciun fel de comentariu, dar dacă minimul e de 50 de puncte și ei fac 15 puncte? Măcar să schițeze de bun simț, pentru comisia aia, trei prostii sau din aducere aminte. Au lăsat foaia goală. Și cu acea ...
starshiners.ro%20
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9490 lei
USD
Dolarul SUA
5.0469 lei
CHF
Francul elveţian
5.1652 lei
GBP
Lira sterlină
5.6367 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4963 lei
XAU
Gramul de aur
270.7253 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2606 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.1728 lei
AUD
Dolarul Australian
3.2777 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.6857 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2013 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6655 lei
Vremea
astăzi
Botosani
27.8 o C
Dorohoi
26.8 o C
Bucecea
26.2 o C
Darabani
24.2 o C
Saveni
28.2 o C
Ştefăneşti
26.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.