Trei tineri din Botoșani, studenți în cadrul Universității „Gheorghe Asachi” din Iași sunt implicați într-o competiție care are ca scop, crearea unei mașini ce se poate conduce singură prin intermediul unei camere video. Iată mai jos despre ce este vorba.
Firma Continental Automotive România a pus din nou imaginația studenților pe jar. La cea de-a IX-a ediție a concursului -Electro-mobility2015- se cere să se construiască o machetă a mașinilor „inteligente” care ar putea rula în viitor pe șoselele din Europa și nu numai.
La această competiție participă și echipa DM-4 formată din Diana Grosu, George-Victor Acatrinei, Bogdan-Cosmin Arcire, din Botoșani și Alexandru Grosu,din Pașcani, studenți la Universitatea „Gheorghe Asachi” din Iași. Studenți ai Facultății de Inginerie Electrică, Energetică și Informatică Aplicată din Iași, iar Diana Grosu studentă la Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației, și-au pus imaginația la muncă pentru a putea crea mașina ce se conduce singură cu ajutorul unei camere video.
Sub îndrumarea unui cadru didactic universitar aceștia au pornit în marea cursă, concurând cu multe alte echipe, în competiție putând să participe orice echipă de studenți ai facultăților tehnice din țară.
Competiția se va desfășura în perioada 8-9 Mai 2015, provocarea fiind construirea unei masinuțe electrice care să se poată ghida pe un traseu cu obstacole (obiecte și rampa pe circuit) si să se opreasca automat la linia de „Sosire” fără ajutorul studenților. Dispozitivul pentru ghidare este reprezentat de o cameră video (similară celor folosite la telefoanele mobile), prin ajutorul căreia se „culeg” informații pentru comanda mașinușei.
Totuși, mașinuța trebuie să fie capabilă de a comunica cu o consolă de comandă (telefon mobil, tabletă sau Laptop) printr-un sistem wireless. Al II -lea mod de funcționare a mașinuței, utilizatorul (studentul) trebuie să controleze mașinuța pe traseu de la consola spre linia de sosire.
Echipa este la prima participare la un concurs de acest gen, provocarea fiind una imensă și piedicile apărând de după fiecare colț. Acest concurs reprezintă și un mod de selectare a studenților capabili de a lucra în cadrul companiei, de multe ori aceștia fiind angajați direct de pe băncile facultății. Concursul reprezintă o bună oportunitate pentru studenți de a se face remarcați și pentru aș-i depăși limitele cunoștințelor.
[[galerie-foto]]
CITEȘTE:
Concurență pentru un post de medic la Spitalul Județean: CÂȚI rezidenți vor la Botoșani
Redacția Botoșăneanul
Jan 14, 2025
ATENȚIE la înșelăciunile de pe WhatsApp: CUM să te ferești de escroci
Redacția Botoșăneanul
Jan 14, 2025
Protest la Muzeul Județean și Bibliotecă de Ziua Culturii, angajații poartă banderole albe
Redacția Botoșăneanul
Jan 14, 2025
DSVSA Botoșani, mesaj important cu o boală gravă: MĂSURI luate în întreaga țară
Redacția Botoșăneanul
Jan 14, 2025
Șeful Poliției Botoșani s-a întâlnit cu sindicaliștii înainte de marele protest din Piața Revoluției
Redacția Botoșăneanul
Jan 14, 2025
Abonează-te pentru a fi la curent cu noutățile