Inaugurarea unei noi grădiniţe în cadrul Şcolii Gimnaziale Nr.1 Cândeşti a reprezentat exemplul real de bună practică pentru susţinerea temei Cercului pedagogic al directorilor de unităţi de învăţământ din zona Flămânzi.
Pe 30 aprilie 2015, în cadrul Strategiei judeţene de formare continuă a Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani, s-a desfăşurat o activitate de perfecţionare prin Cercul pedagogic al directorilor de unităţi de învăţământ din zona Flămânzi. Tema acestei activităţi a fost „Promovarea parteneriatului şcoală-comunitate locală, în contextul actual al descentralizării”.
Printre ariile de interes pe care le propune strategia formării continue la nivel judeţean se înscrie schimbul de experienţă şi transmiterea de exemple de bună practică în activitatea managerială şcolară. Activitatea de perfecţionare a fost o experienţă utilă şi constructivă, desfăşurată sub forma exemplului de reuşită reală şi a unei informări ştiinţifice, axate pe înţelegerea importanţei calităţii demersului didactic. În cadrul acestor activităţi s-a realizat o analiză a problemelor întâmpinate în activitatea didactică şi s-au propus soluţii pentru ameliorarea calităţii actului educaţional.
Exemplul de bună practică pentru susţinerea temei cercului pedagogic a constat în inaugurarea Grădiniţei cu Program Normal din cadrul Şcolii Gimnaziale Nr.1 Cândeşti.
Activitatea cercului, precum şi festivitatea de inaugurare, a fost prezidată de Mihaela Huncă , inspector şcolar general, care a transmis:
“Este o zi de sărbătoare pentru şcoala botoşăneană, deoarece un nou spaţiu dedicat copiilor şi calităţii educaţiei a fost realizat. FELICITĂRI tuturor celor care au contribuit la construirea noii grădiniţe, care au fost alături de conducerea şcolii, de cadre didactice şi copii, şi mulţumiri pentru această nouă reuşită tuturor.
Grădiniţa a fost realizată prin program guvernamental, cu fonduri de la Banca Mondială, cu sprijinul Primăriei Cândeşti şi al Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani. Proiectul de finanţare prin care s-a realizat a avut ca scop principal îmbunătăţirea calităţii infrastructurii sistemului educaţiei şi asigurarea nevoilor concrete ale copiilor prin crearea unor servicii îmbunătăţite care să favorizeze atingerea potenţialului maxim al fiecărui copil, totul în conformitate cu standardele educaţionale de calitate.”
La festivitatea de inaugurare şi sfinţire au participat: viceprimarul Nicolae Giuraniuc, părintele Irinel Olteanu, oameni de cultură şi dascăli care alături de invitaţi, părinţi şi bunici, au apreciat ceea ce s-a făcut pentru tânăra generaţie a satului.
După tăierea panglicii şi activitatea de sfinţire, a fost organizat un program artistic susţinut de Ansamblul "Primăvara", format din copii de etnie ucraineană din localitatea Rogojesti, coordonaţi de profesor Claudia Semciuc, prof. Victor Semciuc şi de Gabriel Scalschi, în calitate de coregraf. Aceştia au fost acompaniaţi de Fanfara "Florile Bucovinei", alcătuită din foşti elevi ai Şcolii Gimnaziale Nr. 1 Cândeşti, care au ţinut să participe la inaugurarea grădiniţei.
[[galerie-foto]]
Gabriela Erdic
Jan 11, 2025
ASTĂZI la Botoșani: O mașină a luat foc din mers, șoferul abia a apucat să sune la 112
Gabriela Erdic
Jan 11, 2025
Urmează Zilele Eminescu la Botoșani: Gală națională organizată într-un loc de vis
Redacția Botoșăneanul
Jan 11, 2025
SEARA TRECUTĂ: Razii de proporții în zonele din Botoșani considerate periculoase
Gabriela Erdic
Jan 11, 2025
Speranța lui Iftime „s-a rupt” în ultimul meci amical: Este supărarea noastră
Redacția Botoșăneanul
Jan 11, 2025
Abonează-te pentru a fi la curent cu noutățile