Sunt deja două săptămâni de zile de când profesorii botoşăneni au renunţat la catalog, manuale de predare sau cretă şi au ieşit în stradă pentru a-şi cere drepturile. Şi cu toate că nu au renunţat la forma de protest, nici după cele 10 zile de manifestări, problema salariilor nu pare a fi rezolvată.
Nemulţumirea dascălilor a crescut în intensitate, cel puţin în ultimele două zile de proteste, când fluierăturile şi huiduielile au răsunat continuu în Piaţa Revoluţiei în intervalul celor două ore de protest. S-a intonat imnul României, s-au scandat continuu diverse mesaje mai mult sau mai puţin ironice, s-a huiduit. Finalitatea este însă aceeaşi. Cardurile de salarii sunt în continuare goale, iar semnalele de la centru anemice. În consecinţă, noua săptămână care vine ar putea aduce un nou val de proteste, cel mai probabil din ce în ce mai intense, întrucât revolta şi nemulţumirea oamenilor par să fi atins apogeul. În cursul zilei de vineri, 25 martie, sediul Primăriei a fost păzit de echipaje ale Poliţiei Locale şi ale Inspectoratului Judeţean de Jandarmi. Motivul ar fi tot manifestările profesorilor, care devin din ce în ce mai agresive.
Dascălii i-au avut alături vineri şi pe un grup de elevi de liceu care au ales să le fie solidari şi care au asistat circa 20 de minute la protest, ulterior părăsind zona la cererea unuia dintre profesori. În prima linie au protestat alături de părinţii lor, sau de învăţători un grup de copii din clasele primare, care au avut la rândul lor pancarte şi au strigat împreună cu mulţimea. Pe trepte, profesorii au lăsat un nou mesaj- "Hoţii", scris de această dată cu lumânări, peste care au fost aruncate monede, iar una dintre profesoare a îngenunchiat în faţa Palatului Administrativ şi a întins mâna ......să îşi cerşească propriul salar, pentru care a muncit timp de o lună de zile.