Orașul a fost aproape paralizat marți la amiază, de protestul taximetriștilor care s-au adunat în masă, în Parcul de Agrement Cornișa.
Zona a început să se umple de mașinile de culoare galbene care soseau întruna. Echipaje ale Poliției Rutiere și Inspectoratului Județean de Jandarmi dar și de la Poliția Locală erau ajunse cu mult înainte.
Iulian Bauer, președintele Camerei Taximetriștilor se plimba printre taximetre și oferea tot felul de indicații, însă principala sa preocupare era ca protestul să se desfășoare în mod civilizat, fără să fie lansate vorbe injurioase în trafic la adresa celor care practică transportul de persoane alternativ.
Ușor, ușor mașinile taximetriștilor au început să aglomereze zona și s-a ajuns astfel la numărul ridicat pe care au și mizat organizatorii, în sensul în care semnalul de alarmă să ajungă la decidenți.
S-a dat startul pornirii pe traseu a taximetriștilor, coloana de autoturisme galbene întinzându-se pe o distanță de aproximativ doi kilometri. Ieșirea din parcul Cornișa a fost prima zonă blocată, traficul fiind oprit minute în șir.
Ulterior, pe tot parcursul traseului, nervii participanților la trafic au fost întinși la maximum, având în vedere că au fost nevoiți să aștepte ca întreaga coloană de taximetre să se strecoare pe străzile orașului.
Nu au lipsit cuvintele injurioase și chiar claxoanele celor care probabil erau grăbiți cu alte treburi și mai puțin interesați de problemele cu care se confruntă taximetriștii.
„Solicităm, dorim prin acest protest să fim auziți, să se rezolve pe cât posibil favorabil dolențele noastre cu privire la acest transport alternativ care practic face o activitate de transport persoane mascată. Cu condiții cu mult mai bune decât o face un taximetrist. Dacă tot își vinde serviciile și tot taximetrie face, scopul este același, statutul lor este același, trebuie să facă taximetrie conform Legii 38”,
Iulian Bauer, președinte Camera Taximetriștilor
Adică, mașinile să fie dotate cu casă de marcat, geamurile să nu fie fumurii, să plătească taxe și impozite să fie angajați cu carte de muncă.
„Noi am sperat și am crezut că se rezolvă această problemă pe parcurs dar văd că a luat amploare și a ajuns paritatea să fie aproape de 1 la 1, un taximetrist cu un șofer de la transportul alternativ. Încep să ne scadă drastic realizările de peste zi și s-a dus aproape jumătate din clientela de la noi, la ei”,
Iulian Bauer, președinte Camera Taximetriștilor
Acțiunea de protest a fost desfășurată astăzi în majoritatea orașelor țării, de la aceeași oră. În cazul în care guvernanții nu vor reglementa corect legislația privitoare la transportul alternativ, urmează a fi declanșat un „euro-protest”, adică la nivelul întregii Europe.
Redacția Botoșăneanul
Nov 26, 2024
„Rățușca cea urâtă" din nou pe scena Teatrului „Vasilache"
Redacția Botoșăneanul
Nov 26, 2024
Studenți de la Suceava, în vizită la Penitenciarul Botoșani
Redacția Botoșăneanul
Nov 26, 2024
Doina Federovici: Împreună ducem tradițiile populare mai departe
Redacția Botoșăneanul
Nov 26, 2024
Bărbați prinși pe camerele video în timp ce își descărcau „gunoiul” din dubă
Redacția Botoșăneanul
Nov 26, 2024