(P) Având în vedere că progresele tehnologice apar des și rapid, poate fi dificil să ții pasul, mai ales când vine vorba de industria televiziunii. În ciuda faptului că oamenii abia încep să înțeleagă ideea televizoarelor 4K, se pare că revoluția 8K este deja aici.
Fără îndoială, televizoarele 8K vor schimba modul în care este consumat conținutul, la fel cum 4K a fost un imens salt tehnologic. Introduse în lume pentru prima dată în 2013, a durat câțiva ani pentru ca beneficiile televizoarelor 4K să fie pe deplin înțelese și vânzările să înceapă să crească.
Deși va mai dura ceva timp ca televizoarele 8K să devină o caracteristică comună în casele din întreaga lume, a existat un impact incontestabil al primelor modele. Numerele sunt uimitoare, cei 7.680 pe 4.320 pixeli care alcătuiesc 8K produc imagini formate din 33 de milioane de pixeli. Chiar și de aproape, detaliile sunt remarcabile. Deci, cum funcționează exact un televizor 8K? Și pe care ar trebui să îl cumperi dacă abia aștepți să pui mâna pe cea mai recentă tehnologie? Află mai jos.
Poate fi extrem de ușor să te pierzi în lista acronimelor legate de televizoare, dar, din fericire, există o modalitate simplă de a înțelege diferența dintre tehnologia OLED și QLED. Și, și mai bine, nu trebuie să fii pasionat de tehnologie pentru a observa diferențele.
În primul rând, iată inițialele - QLED înseamnă Quantum Light Emitting Diode, în timp ce OLED reprezintă Organic Light Emitting Diode. Această diferență de o literă între cele două cuvinte poate părea subtilă, dar privește de fapt capacitățile fiecărei forme de tehnologie.
OLED nu are lumină de fundal și, prin urmare, poate crea nuanțe perfecte de negru și un contrast incredibil. Dar poate fi văzut și foarte clar din orice unghi, integrat în cele mai subțiri televizoare și utilizate chiar și într-un televizor curbat.
Alternativ, un televizor QLED de 8K folosește tehnologia LCD cu o peliculă cu puncte cuantice deasupra. În loc să fie o nouă formă de tehnologie, este doar o extensie a ecranului LCD.
Un TV LG OLED nu are nevoie de iluminare din spate, ceea ce îl face mai subțire, mai eficient din punct de vedere energetic și creează negru perfect.
Televizorul cu LED-uri trebuie să utilizeze o lumină de fundal care creează un strat suplimentar și folosește mai multă energie - acest lucru nu este cazul OLED.
Deși televizoarele 8K au un drum lung de parcurs pentru a deveni cu adevărat convenționale, există deja câteva produse pe piață. Cu toate acestea, multe dintre ele folosesc în prezent LCD.
Televizoarele LCD care utilizează pelicula de puncte cuantice, cum ar fi televizoarele Samsung QLED, folosesc în continuare o lumină de fundal. Aceasta înseamnă că ecranele nu pot fi la fel de subțiri ca televizoarele OLED, care au devenit tehnologia dominantă pe piața premium.
Acest lucru se datorează în mare parte diodelor cu autoemisie utilizate în OLED-uri. Ele emit propria lor lumină în loc să necesite o lumină de fundal, ceea ce duce la unele culori incredibil de clare. De asemenea, se închid complet atunci când nu sunt necesare, creând un contrast cu negru mai puternic și întunecat, precum și rate de reîmprospătare incredibil de rapide, ideale pentru filme și jocuri.
Dacă vrei un televizor 8K impresionant, alege un TV LG OLED 8K, care oferă cea mai înaltă calitate a imaginii. Aceasta înseamnă că 33 de milioane de pixeli vor avea unele nuanțe incredibil de intense de negru și culori realiste și vor fi integrate într-un ecran cu adâncimea de câțiva milimetri.
Incursiunea LG în tehnologia OLED a necesitat ani întregi de cercetare și dezvoltare pentru a ajunge acolo unde se află astăzi - în fruntea mișcării OLED.
LG nu numai că oferă panouri OLED pentru Sony, Panasonic și Loewe, dar își creează propriile TV LG OLED revoluționare - precum gama sa de televizoare 4K și incredibilul TV LG Signature OLED W9, care are o grosime mai mică de 6 mm și cântărește doar 12 kg. Poți găsi chiar și un TV 80 cm care să îți satisfacă nevoia unui ecran mare.
Redacția Botoșăneanul
Nov 18, 2024
Sergiu Bălășcău
Nov 18, 2024
Botoșănean lovit pe trecerea de pietoni, a rămas inconștient pe asfalt
Gabriela Erdic
Nov 17, 2024
Ajutorul de înmormântare crește: CE trebuie să știe beneficiarii
Redacția Botoșăneanul
Nov 17, 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 17, 2024