Deși pare greu de crezut, în România se respiră mai bine decât în Elveția. Ce-i drept, doar în anumite zone ale țării, pe care le poți transforma în destinații inedite pentru vacanțele tale. Iată care sunt locurilor mioritice unde poți face o cură zdravănă cu aer proaspăt, dincolo de betoanele și noxele citadine.
Vrei să scapi de poluarea din orașul tău? Să fugi departe de betoanele încinse de caniculă și de zgomotul infernal al claxoanelor? Ce zici de o escapadă în locurile cu cel mai curat aer din România? Zone liniștite, cu priveliști încântătoare, unde te poți relaxa și unde poți respira aer proaspăt. scrie turism.bzi.ro.
Băile Tușnad: Stațiunea din județul Harghita se află la 650 de metri altitudine și este cel mai mic oraș din țară. Are o populație de puțin peste 1.600 de locuitori și este cunoscută drept „Perla Ardealului“, datorita lacurilor sărate, a nămolului și a tratamentelor la mofetă.
Botoșani: Potrivit normelor impuse de Uniunea Europeana, Botoșaniul este singurul oraș din țara care îndeplinește regulile privind suprafața optima de spațiu verde. Orașul din nordul Moldovei este plin de parcuri și insule de verdeață.
Breaza: Încă din anul 1928 orașul din județul Prahova este stațiune balneo-climaterică, iar aici poți respira aer curat datorită ozonului și ionilor negativi, cu efect terapeutic.
Cluj-Napoca: Orașul din inima Transilvaniei a fost desemnat locul unde se respiră cel mai curat aer din Europa, potrivit unui clasament întocmit de Asociația Respire, în parteneriat cu revista We Demain și realizat folosind baza de date Airbase a Agenției Europene de Mediu, potrivit one.ro.
Poiana Mărului: Se află la 150 de kilometri de Timișoara și este unul dintre cele mai frumoase obiective turistice din Banat. Zona este situată la 700 de metri altitudine, străjuită de Munții Tarcu și Muntele Mic. Aici, calitatea aerului este asigurată de patru componente esențiale: ozonul, ionizarea negativă, aerosolii naturali și puritatea. În plus, cercetătorii francezi susțin că aerul din Poiana Mărului este mai curat decât cel din zona Cascadei Niagara, adică ionizarea este de 10 ori mai mare, ea fiind benefică pentru sănătate și prevenind anumite boli.
Salina Slănic: Se află la aproximativ 100 de kilometri de București. Încă din 1853, stațiunea a devenit cunoscuta, mai ales că a fost declarată de interes național. Aici există un volum imens de sare excavată: de 2,9 milioane de metri cubi, fapt care a dus la formarea a 14 încăperi trapezoidale, în total 80.000 de metri pătrați. Înăuntru, temperatura nu depășește 13 grade Celsius, iar umiditatea este de aproximativ 60%, ceea ce înseamnă că aerosolii salini au efecte benefice asupra organismului.
[[galerie-foto]]
TOP 4 soluții eficiente pentru transport rapid și confortabil din Otopeni
Redacția Botoșăneanul
Nov 15, 2024
Top 3 activități pentru a te simți în vacanță chiar și după întoarcerea acasă
Redacția Botoșăneanul
Nov 15, 2024
A început Postul Crăciunului: CE nu ai voie să faci până pe 24 decembrie
Redacția Botoșăneanul
Nov 15, 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 15, 2024
Botoșănean ajuns la spital după ce a căzut de pe o trotinetă electrică în fața sediului Poliției
Redacția Botoșăneanul
Nov 15, 2024