În perioada 24-26 mai, în Poiana Prieteniei din cadrul Taberei Nemțișor, în apropierea Mănăstirii Neamț, a avut loc un Seminar de formare pentru tinerii voluntari ai Asociației „Tineretul Ortodox Român” Botoșani.
În calitate de formatori și organizatori, alături de președintele asociației, preotul Andrei Anușca de la Parohia Vorona Centru, au fost trei studenți de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași: Iustina Oprea, Gabriel Ionuț Dutcă și Andrei Lionte, coordonatorul proiectului.
Programul celor trei zile a inclus sesiuni de cunoaștere și comunicare, vizitarea Mănăstirii Neamț, alte sesiuni de formare și pregătire a voluntarilor.
Obiectivul principal al proiectului îl constituie pregătirea unui grup de membri ATOR pentru organizarea și desfășurarea unor tabere în satele și parohiile botoșănene, acolo unde copiii nu-și permit costurile unei tabere situate departe de satul natal.
Conceptul, inspirat de modelul de bune practici al Departamentului Misiune pentru tineret din cadrul Sectorului de misiune, statistică și prognoză pastorală al b, presupune oferirea câtorva zile de activități și evenimente acestor copii, la cererea și invitația preoților parohi.
Tema aleasă de studenții formatori pentru anul acesta este una provocatoare și ofertantă pentru toate vârstele: „Cariera mea în raport cu Dumnezeu”, potrivit doxologia.ro.
Rita Marițanu, elevă la Liceul „Ștefan cel Mare” Vorona
„M-am bucurat de această ieșire din cotidian, revăzând tocmai poiana minunată de unde păstrez anual amintiri de neuitat. Organizarea care ne-a implicat pe toți, de la gătit, curățenie, foc, pe lângă sesiunile dedicate formării, a fost extrem de provocatoare și utilă. Am câștigat noi cunoștințe și un anturaj pe măsură”
Dumitrița Mihaela Albeșteanu, elevă la Colegiul „Mihai Eminescu” Botoșani
„Pentru prima dată, într-un astfel de proiect și pe aceste meleaguri nemțene, m-am întors foarte încântată de prietenii noi, de un weekend altfel, de absolut tot”
În cadrul atelierelor, voluntarii au avut parte de jocuri de comunicare, sesiuni de prezentare a tematicii și dezbateri, dar și de mult timp de calitate pentru omogenizarea grupului și lucru în echipă.
„Fie că vorbim despre pregătirea și servirea împreună a mesei, despre jocurile outdoor sau de societate, despre dansurile învățate, sau fie că vorbim despre participarea la sfintele slujbe ale mănăstirii din proximitate sau nelipsitul foc de tabără cu chitară și piese folk, toate au făcut ca aceste zile să rămână în memoria participanților ca o experiență pe cât de utilă, pe atât de plăcută”, a adăugat pr. Andrei Anușca, președintele ATOR Botoșani.
Deputatul Marius Budăi a votat la Curtești alături de soție – LIVE
Gabriela Erdic
Nov 24, 2024
PREZENȚA la vot în județul Botoșani: Zeci de persoane au votat prin urna mobilă
Diana Arici
Nov 24, 2024
Ziua Votului: Politicieni amendați, curg sesizările la Poliție - VIDEO
Redacția Botoșăneanul
Nov 24, 2024