Top News
1 Decembrie la Botoșani: Momente pline de emoție la început și un munte de dezamăgire la finalul manifestațiilor – GALERIE FOTO & VIDEO

Dornici de evenimente publice în vremuri în care restricțiile par că ne ghidează viețile, sute de botoșăneni au ieșit în Centrul Istoric al municipiului pentru a urmări evenimentele programate de autorități pentru Ziua Națională a României, anul 2021.

1 Decembrie la Botoșani

 

Friguroșii au rămas în case și au urmărit la tv paradele din marile orașe, cu mult mai impresionante din punct de vedere organizatoric. Au fost însă și botoșăneni, împreună cu copii care aveau baloane în culorile tricolorului sau stegulețe, care au ieșit în Piața 1 Decembrie de la Botoșani.

 

S-au aliniat după gardurile amplasate de forțele de ordine, mai multe ca oricând în vremuri de pandemie și au așteptat startul programului.

 

Ca de fiecare dată, manifestația și-a luat avânt odată cu onorul dat Gărzii Militare de către prefectul județului, în cazul de față, Dan Nechifor, ulterior formându-se știutul careu din Centrul Istoric.

Un moment de-a dreptul emoționant oferit botoșănenilor în premieră a fost intonarea Imnului Național în mișcare de artiști ai Ansamblului Rapsozii Botoșaniului. Cântărețele Petronela Rusu, Loredana Călin, Alina Huțu și Elena Mândrescu au intonat câte o strofă din imn, acompaniate de instrumente diferite și pornind din două colțuri ale careului.

 

 

Programul neschimbat pentru politicieni 

 

Ulterior publicul a asistat la ceremonialul religios oficiat de părintele protopop Petru Fercal și în acest caz fiind bifată o premieră prin prezența lui Teodor Cenușă în calitate de preot al Capelei Militare. Protopopul Petru Fercal nu a avut un discurs pentru botoșăneni.

 

Alocuțiunile au fost susținute de șefii județului și municipiului în ordine ierarhică impusă de funcție precum și de comandantul Garnizoanei Militare Botoșani după care a urmat ceremonia de depunere a coroanelor de flori la Monumentul „Compania de mitraliere maior Ignat în atac” de reprezentanți ai unor instituții, asociații ale militarilor în rezervă și partide politice.

 

Ulterior, în mod surprinzător ceremonia a fost închisă, deși sutele de botoșăneni, copiii în mod special au venit la manifestațiile de la 1 Decembrie pentru parada militară. Nu una cu tehnică militară și sute de persoane în pas de defilare cum se întâmplă în capitală sau marile orașe, dar măcar cea obișnuită de la Botoșani.

 

Botoșăneni nemulțumiți la final

 

Nu a mai fost, oficialitățile s-au dispersat rapid după o oră petrecută la câteva grade. Un reprezentant cu grade al Garnizoanei Militare a dezvăluit că un ordin al Ministerului Apărării Naționale a interzis defilarea Gărzii de Onoare.

Ordinul a fost se pare valabil doar pentru Botoșani pentru că în celelalte orașe publicul s-a bucurat de parada militară.

Tot de pandemie se prevalează și Primăria care nici anul acesta nu a mai oferit tradiționala porție de fasole cu cârnați de Ziua României. Deși, în rest, programul s-a respectat ca în „vremurile bune”. 

De asemenea, mai multe persoane au ripostat și din cauza „liniștii” cu care s-au încheiat activitățile, în condițiile în care în anii anteriori din boxele amplasate în centru puteau fi auzite tot felul de cântece patriote: „vrem să dansăm hora unirii” îi striga un botoșănean unui militar, nemulțumit și de acest „strop” din Ziua Națională răpit de organizatori. 

În aceste condiții botoșănenii s-au îngrămădit în jurul Monumentului din Centrul Vechi pentru a face fotografii și pentru a simți că marchează și ei Ziua Națională a României.

 

 

La mulți ani, România! La mulți ani, Botoșani!

loading...
ACUM: Pregătiri în centrul istoric pentru Ziua Națională, sute de botoșăneni au venit cu steaguri și baloane tricolore – GALERIE FOTO&VIDEO

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
(DEZ)INTERES la ședința festivă de la Primărie de Ziua Culturii Naționale, chiul în bloc la masă, festivism limitat de criza momentului – VIDEO & GALERIE FOTO
Din cauza crizei sanitare, ședința festivă care are loc în fiecare an pe data de 15 ianuarie la Primăria Botoșani, în sala care-i poartă numele poetului nepereche a fost limitată ca prezență de persoane. Scriitorii au fost puțini, iar mesajele lor au fost transmise în mediul virtual.
CONCERTUL de Anul Nou: Botoșănenii au umplut, două seri la rând, sala Filarmonicii ”George Enescu” – GALERIE FOTO&VIDEO
Concertul de Anul Nou al Filarmonicii ”George Enescu” din Botoșani a devenit o tradiție, la fel ca în toate orașele - din România sau de oriunde în lume - care au norocul unei astfel de instituții culturale.
Incredibila poveste a bustului lui Eminescu, din fața liceului care îi poartă numele: Evacuat de la Cernăuți, dispărut din București, apare misterios la Botoșani
O poveste fabuloasă, cunoscută de foarte puțini botoșăneni care, unii dintre ei, trec zilnic pe lângă liceul care poartă numele celui mai mare poet român.
Medicul șef condus pe ultimul drum în sunet de sirene, slujba oficiată de patru preoți: Şi-a dăruit și cariera și viața paciențilorFOTO & VIDEO
Foarte atent cu cei din jur, discret, bun la suflet. Sunt doar câteva dintre calitățile medicului Alexa care au fost amintite astăzi chiar de sora acestuia la slujba de înmormântare.
După 20 de ani în proprietatea Mitropoliei Moldovei, reabilitarea Conacului de la Miorcani aproape de final: Obiectivul se află într-o stare bună acum - GALERIE FOTO
Un obiectiv de importanță națională, care tezaurizează o moștenire culturală deosebită, este aproape de a-și recăpăta strălucirea de odinioară.
A fost sărbătoare mare de Crăciun, comunitatea din Botoșani unde bucuria și tradiția fac spectacol – GALERIE FOTO&VIDEO
Explozie de culoare, un spectacol al vârstelor îmbinat cu tradiția și cu spiritul comunitar care, la lipoveni, capătă de fiecare dată un farmec aparte.
Lumânări la spitalul din Dorohoi, inclusiv directorul a încercat să-l salveze pe medicul șef de la Urgențe: S-a pierdut și din cauza muncii, a stresului
Medicul Ovidiu Alexa, care a încetat vineri din viață după ce a suferit un infarct, va fi depus astăzi la Capela Catedralei din Dorohoi. Toți cei care doresc să-i aducă aici un ultim omagiu o pot face timp de două zile.
Un cunoscut medic de la Spitalul Dorohoi a murit fulgerător la 46 de ani după ce a ieșit din gardă
Unul din cei mai apreciați medici de la Spitalul Municipal Dorohoi a plecat la ceruri vineri, 7 ianuarie 2022.
Ordin de la București: Se pregătesc trei ”mini spitale” provizorii, în spitalele propriu zise mai ajung doar bolnavii în stare gravă
Se înființează centre de evaluare ambulatorie la „Mavromati” și în alte două spitale. Astfel se evită aglomerația la Unitățile de Primiri Urgențe și pe secțiile din spitale.
Loading...
Tânăr profesor din Botoșani, premiat pentru creativitate la Gala Angelica Gherman: Am primit un imbold care mi-a schimbat puțin percepția despre ceea ce facVIDEO & GALERIE FOTO
Întreruptă anul trecut în pandemie, când gândurile la Angelica Gherman s-au unit de la distanță în mediul virtual, Gala care-i poartă numele regretatei învățătoare s-a reluat în 2022 în condiții speciale.
Demisie la vârf în PNL, un fost secretar de stat a plecat dezgustat din partid: Nu vreau să fiu părtaș la ceea ce se întâmplă în momentul de față
Tensiunile de la nivel central, acolo unde fostul președinte al PNL, Ludovic Orban, a plecat din partid împreună cu mai mulți susținători, se resimt și pe plan județean. Consilierul local Maricel Maxim nu este singurul liberal botoșănean care a renunțat la funcția de conducere.
Un an de la debutul campaniei de vaccinare la Botoșani: BILANȚ prezentat de șefa DSP, peste 20.000 de persoane și-au făcut doza a treia
În urmă cu un an, la Botoșani se dădea startul campaniei de vaccinare. Iar primii medici care au dorit să se imunizeze au fost Monica Adăscăliței, Iulian Preda și Valentina Morcov.
S-a semnat contractul, lucrările încep în 2022! Parcul Eminescu va fi extins cu pistă de alergare, bănci inteligente, cișmele și altele
Un nou proiect de care se vorbește de aproximativ doi ani se află la un pas de începe a lucrărilor efective, după ce au fost parcurse etapele de atribuire a acestora, prin licitație.
Botoșaniul, printre județele cu cele mai mici rate de infectare în primele zile din 2022
Potrivit datelor comunicate de Grupul de Comunicare Strategică (GCS), județul Botoșani are o rată de infectare de 0,23 îmbolnăviri la mia de locuitori.
Loading...
Alaiul Măștilor la Vorona, de la urși și lupi, la mireasa în lacrimi lângă sicriul lui Arafat și hoțul din ”Casa de Papel”: Ce an a fost săptămâna aceasta!VIDEO & GALERIE FOTO
A părut că este revoluție astăzi dimineață în centrul comunei Vorona, acolo unde a avut loc ”Alaiul Măștilor” din cadrul festivalului de datini și obiceiuri de iarnă ”Vorona – Obiceiuri ancestrale de iarnă”. Claxoane, sirene, tobe, muzică, urături s-au auzit începând cu ora 10:00.
Aleșii locali s-au văzut pentru ultimă oară în acest an, cu jigniri și invective: Achiziții de mașini de lux pentru directori / Dle viceprimar, sunteți jalnic / Salariul dv de 240 de milioane se justifică? / Mi-e rușine să stau să ascultVIDEO
Majorarea taxelor și impozitelor locale pentru anul viitor în municipiul Botoșani, a readus în atenția publică animozitatea care există între cele două tabere din Consiliul Local Botoșani. O atmosferă care se perpetuează de nouă ani deja și în care discuțiile, intervențiile, amendamentele și aproape tot ce se întâmplă în plen sunt rezultate ale unor acțiuni sau polițe politice.
Locuri (încă) libere în spitalele din Botoșani, autoritățile se pregătesc de valul cinci și au anunțat PRIMELE măsuri
În acest moment, spitalele din Botoșani și-au recăpătat activitatea de bază. Miercuri dimineață pe Secția ATI a Spitalului Județean Mavromati nu era internat niciun pacient infectat cu virusul care a dat omenirea peste cap.
BONUSURI de Crăciun pentru sute de angajați din companiile municipalității, la unele mai sărăcăcioase, la altele cât jumătate din salariul minim
Luna cadourilor și sărbătorile de iarnă presupun cheltuieli suplimentare în familii pentru achiziția de daruri pentru cei dragi, dar și pentru pregătirea mesei de Crăciun.
Doamnele au băut cot la cot cu domnii de Crăciun, Urgențele luate cu asalt de oameni care nu s-au mai putut opri din băut și mâncat
După masa îmbelșugată de Crăciun au fost persoane care au ajuns și în acest an la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean Mavromati. Unii botoșăneni au avut nevoie de îngrijiri medicale pentru că au mâncat prea mult, alții fiindcă au băut peste măsură.
Prefectul și șeful ISU prin ninsoare, verifică STAREA DRUMURILOR din județ – FOTOGALERIE & VIDEO
La această oră prefectul și colonelul aflat în fruntea Inspectoratului pentru Situații de Urgență se află în inspecție pe drumul Botoșani – Suceava.
S-ai fie rusine acelui ofiter care a comunicat ca a primit ordin de sus ca la Botosani sa nu defileze ce mai avem din armata Romana, acel personaj face haina militara de rusine minclusiv mai mari judetului care au acceptat asa ceva . Cei care au venit la ceremonia zile de 1 Decembrie au venit cu copii carora le spusese va vor vede in final armata defiland , cei mai suparati au fost copii dar astai politica . O RUSINE SI O PATA PENTRU ACEL ASA ZIS OFITER DAR SI PENTRU MAI MARI JUDETULUI PENTRU ACEASTA HOTARARE .
2 decembrie 2021, 15:10
Suntem singurii inteligenti din tara care ne am procopsit cu o gospodina.Eminescu ar fi oripilat.
1 decembrie 2021, 20:03
Am văzut pozele și primul lucru la care m-am gândit a fost:De ce trebuie sa trăiesc intr-o tara în care de ziua națională a României se pun garduri. Și unii sunt pe o parte și alții pe alta parte.Și sa vad ca de partea "buna" a gardului sunt niște persoane care au o singura calitate; membri unui partid care au pupat acolo unde trebuie.Rău, foarte rău este în tara mea.
1 decembrie 2021, 19:58
Citit de pe foi,text făcut de altii.........dar pe copii îi fortam sa spună pe de rost un text oarecare......jenanți "cuvantaci", temporari în functii!
1 decembrie 2021, 18:20
Si Hunca ???Ce cauta ?
1 decembrie 2021, 16:53
Ne-am umplut iar de patrioti.Sa-i vezi pe toti insirati in rand nu provoaca decat o mare greata.
1 decembrie 2021, 16:16
S-a mai bifat o activitate în programul, ultraîncărcat al oficialităților, parcă grăbite și nemulțumite că „puntea” s-a terminat cu o zi mai repede. „Ne scuzați că nu am respectat programul fișat!”, dar doar poporul e obligat să respecte programe și restricții, politicul funcționează după alte reguli. Vă mulțumim că ne-ați votat, naivilor!
1 decembrie 2021, 15:15
Sondaj
Ați beneficiat de primă cu ocazia sărbătorilor de iarnă
Da
Nu
Nu lucrez
Declaraţia zilei
....mă gândesc la posibilitatea de a face sex cu elși până și felul în care i se ating dinții de sus de buza de jos mă scârbeștemă gândesc că și eu vreau să merg la baie, doar că mă tem să nu-mi pună ceva în ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9440 lei
USD
Dolarul SUA
4.3296 lei
CHF
Francul elveţian
4.7390 lei
GBP
Lira sterlină
5.9242 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7824 lei
XAU
Gramul de aur
253.3930 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2395 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3911 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1273 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4628 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2023 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6644 lei
Vremea
astăzi
Botosani
5.2 o C
Dorohoi
5.0 o C
Bucecea
4.5 o C
Darabani
4.6 o C
Saveni
5.6 o C
Ştefăneşti
6.4 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.