Top News
A doua oară, în două zile! Mascații și Poliția au răscolit iar Piața Centrală, comercianții sunt disperați și s-au dus la prefect – GALERIE FOTO

Comercianții din Piața Centrală, din zona cunoscută ca fiind „a moldovenilor” situată în vecinătatea Halei de Lactate, au fost iar controlați de Poliție pentru a doua oară, în decurs de două zile.

Piețarii luați la țintă 

 

Primul control s-a derulat pe 20 mai, fiind efectuat de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice împreună cu specialiști din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) și ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor.

 

Atunci controlul a vizat prevenirea și combaterea activităților comerciale ilicite, precum și protejarea sănătații populației și verificarea siguranței alimentelor de origine animală și nonanimală destinate consumului uman.

 

Cu ocazia controlului s-a constatat faptul că persoanele verificate nu dețineau documente legale de proveniență a mărfurilor, nu aveau declarații de conformitate pentru produsele alimentare, acestea erau neetichetate, cu origine necunoscută și erau expuse la comercializare în condiții improprii.

 

Autoritățile au confiscat toate produsele deținute de comercianți, de peste 2 tone în total, care au fost și distruse. Unele, spun oamenii din piață, chiar la fața locului.

 

Piețarii au vrut la primar, dar au ajuns la Prefectură

 

Fiind disperați din cauza pierderilor uriașe, cumulate cu amenzile care nu au fost tocmai mici, comercianții s-au organizat în cursul zilei de ieri, 21 mai, pentru a merge în audiență la primarul municipiului, Cătălin Flutur.

 

Au fost direcționați către Prefectură, având în vedere că prefectul are atribuții de monitorizare în activitatea structurilor MAI.

 

Nu au fost primiți, Dan Nechifor nefiind la sediu, astfel că au fost programați pentru o audiență.

 

„Eram plecat în teritoriu, mi-au lăsat o petiție și îi primesc luni dimineață, la ora 10:00. Vis-a-vis de coronavirus, primesc două persoane reprezentantive din cadrul grupului. Știu de ce anume se plâng oamenii, o să vorbesc cu ei luni la ora 10:00”,

Dan Nechifor, prefectul județului Botoșani.

 

Astăzi, zona controlată de autorități era aproape pustie. Tarabe întregi erau acoperite, nefiind produse expuse comercializării.

 

Cei care s-au încumetat totuși să iasă la piață, au avut parte de același „tratament” ca în urmă cu două zile. Saci întregi de dulciuri și produse din patiserie au fost confiscați în vederea distrugerii. Tarabele erau pline de cutii goale, iar pe jos puteau fi văzute produse căzute în urma controlului.

 

Ca și în data de 20 mai, au oferit sprijin organelor de control luptătorii din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale (SAS) și echipaje de jandarmi.

 

loading...
Mascații și polițiștii au descins în Piața Centrală: Peste două tone de produse retrase – GALERIE FOTO
Stare de ALERTĂ în Botoșani: Furnicar de oameni dimineață în Piața Centrală – GALERIE FOTO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google playdownload from apple store
Ludovic Orban a promis la Botoșani drumuri europene inclusiv pentru Moldova: Chiar dacă această autostradă nu va trece prin Botoșani, există un proiect de conectare GALERIE FOTO & VIDEO
Premierul României a revenit la Botoșani în cadrul unei vizite electorale, premergătoare alegerilor locale din 27 septembrie 2020. De altfel sintagma acestei zilei de sâmbătă, 19 septembrie 2020 a fost „au mai rămas opt zile”.
Artiștii care au îngenuncheat politica: ”Am putea povesti istoria armenilor din România pornind de la această expoziție impresionantă” - GALERIE FOTO & VIDEO
Cu doar o săptămână înainte de alegerile locale, un eveniment care a adunat la un loc zeci de botoșăneni, dar și un ambasador, doi parlamentari și chiar unii candidați, a reușit o performanță greu de atins în vremurile noastre: nu s-a rostit nici un cuvânt despre politică, nu s-au făcut promisiuni. Nu au lipsit, însă, aplauzele.
ATMOSFERĂ de neuitat: Botoșănenii au cântat cu măștile pe față alături de Proconsul, la primul concert în sală al Filarmonicii ”George Enescu” – GALERIE FOTO & VIDEO
Un concert așteptat, un moment ce va rămâne multă vreme în memoria publiculului botoșănean. Vineri seara, pentru prima dată după jumătate de an, sala Filarmonicii ”George Enescu” Botoșani s-a deschis pentru melomani.
Principalii trei candidați la funcția de primar din același oraș, internați sau băgați la izolare din cauza coronavirusului
Virusul SARS-COV-2 a stopat campania electorală cu o săptămână înainte de alegerile locale pentru trei candidați la funcția de primar dintr-un oraș botoșănean.
Școala 2020 de la Botoșani: Trei elevi pozitivi, o clasă întreagă la izolare! Au fost depistați cu covid două cadre didactice și o îngrijitoare
La acest moment nu există riscuri de contaminare în unitățile de învățământ, transmit specialiștii din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Botoșani.
FC Botoșani a pierdut întâlnirea cu istoria, calificare risipită încă din minutul 2 – GALERIE FOTO
FC Botoșani a întâlnit joi seară pe KF Shkendija în turul II preliminar al Europa League. Meciul s-a disputat pe Stadionul Municipal și s-a terminat cu scorul de 0 - 1.
ACUM: FC Botoșani față în față cu istoria în Europa League: primește gol la primul atac al oaspeților - GALERIE FOTO
Clubul de fotbal al orașului poate scrie astăzi o pagină de istorie a sportului botoșănean. FC Botoșani întâlnește de la ora 18:45 pe KF Shkendija în turul II preliminar al Europa League, care a încheiat pe locul 3 sezonul precedent din Macedonia de Nord.
Colegiul Eminescu pe un butoi cu pulbere, părinții au înroșit grupurile de WhatsApp, directorul unității: Avem cele mai bune intenții să ajutăm copiii, nu să defăimăm și să aruncăm cu noroi
Cea mai prestigioasă unitate de învățământ din județul Botoșani, Colegiul Național Mihai Eminescu din municipiu a adoptat scenariul galben pentru actualul an școlar, adică jumătate dintre elevi vin la cursuri, iar ceilalți participă online.
Cinci profesori s-au retras de la catedre, peste 40 de cadre didactice vulnerabile în fața virusului vor preda în continuare
Nu toți profesorii botoșăneni s-au întors la catedre începând de luni, 14 septembrie 2020. Unii au ales să renunțe în a mai profesa.
Loading...
Învățătoarea de la Botoșani care și-a adus pisica proprie la ore pentru copiii de la clasă – GALERIE FOTO & VIDEO
Este una dintre cele mai iubite cadre didactice de la Școala Gimnazială nr. 10 din municipiul Botoșani și la fiecare patru ani de zile, pentru clasa ei se face o adevărată listă cu copii ai căror părinți o doresc să le fie dascăl. Mulți sfârșesc dezamăgiți pentru că efectivul elevilor din clasă se oprește la 30.
Botoșănenii, uniți și în acest an în jurul Sfintei Cruci: Aici este cu adevărat catargul corabiei în care trăim, în care ne rugăm lui Dumnezeu – GALERIE FOTO
Cu flori, crenguțe de busuioc și lumânări aprinse în mâini, pitind șoapta rugăciunii sub mască, botoșănenii au ieșit și în acest an să dea mărturie de credință și să își rostească din nou încrederea în puterea Sfintei Cruci.
Primarul, poziție ȘOC la proiectul de milioane de euro al lui Tincu din Centrul Vechi: Este și pentru mine halucinant - VIDEO
Edilul șef are o atitudine surprinzătoare față de investiția pe care consilierul social-democrat Mihai Tincu dorește să o realizeze în Centrul Vechi și care este blocată de câteva luni în Consiliul Local.
Deschidere de an școlar în pandemie: Elevii cu măști în loc de flori, au venit la cursuri pe rând, direct în clase, pauze luate prin rotație – GALERIE FOTO & VIDEO
Un nou an școlar cu totul atipic și cu o serie de premiere care vor bulversa sistemul până când vor fi acceptate și respectate de toți factorii implicați în procesul educațional. Ziua de 14 septembrie a anului pandemic 2020 nu a semănat deloc cu celelalte deschideri de an școlar.
În numele Tatălui: Performanța românească în vreme de pandemie și povestea mai puțin știută a botoșăneanului de AUR - GALERIE FOTO
Nu a alergat pentru premii, nici pentru glorie. Dar are parte și de premii, și de glorie. Pentru tânărul botoșănean, linia de sosire nu înseamnă și finalul cursei, pentru că dincolo de competiție, podium, performanțe se mai află ceva: dragostea nemărginită pentru tatăl său.
Loading...
Un candidat promite să vândă toate mașinile Primăriei Botoșani: Unii vor primar ca să aibă o mașină
Una dintre cele mai inedite promisiuni din campania electorală pentru alegerile locale din 27 septembrie aparține candidatului Partidului Mișcarea Populară la Primăria Botoșani.
Se redeschid școlile! CreaFuture a finalizat și al doilea curs de dezvoltare a abilităților, cadrele didactice duc jocurile la elevi – FOTO&VIDEO
A doua serie de 20 de cadre didactice cursate în cadrul CreaFuture a terminat cu succes cursul de dezvoltare a creativității și abilităților de viață.
REVOLTĂ la grădinițe înainte de noul an școlar! Părinții acuză că le sunt trimiși copiii acasă la jumătatea zilei: Ne-am epuizat concediile în starea de urgență
Cu două zile înainte de începerea noului an școlar în rândul părinților de la Botoșani s-a născut o stare de nemulțumire. Mai ales a celor care au copii înscriși la grădinițe și care au fost anunțați că, deși unitatea a adoptat scenariul verde, timp de două săptămâni din lună, preșcolarii vor fi trimiși acasă la amiază.
Botoșănenii au băut pe rupte în pandemie, sute de persoane la spital: LUNA în care femeile au petrecut cel mai mult
Chiar și pe pandemie, sute de botoșăneni au băut peste măsură astfel că au avut nevoie de îngrijiri medicale. De altfel, statisticile arată că mai mult de 50% din populație consumă alcool. 
S-a pensionat una dintre cele mai experimentate directoare de la Botoșani
Încă un șef de instituție iese din activitate și merge la pensie.
Victor Ponta, declarație la Botoșani despre alegerile locale: Va fi o nebunie. Un dezastru VIDEO
Prezent la Botoșani, Victor Ponta, președintele Pro România a abordat mai multe teme de actualitate, în contextul vizitei electorale pentru mobilizarea propriilor membri de partid.
Noi suntem frati cu moldovenii, dar ei nu sunt frati cu noi. Sa respecte legile, ca se poate face profit si legal, dar este nevoie de creier.
23 mai 2020, 09:24
Am cumpărat și eu de acolo. Mai rar. Și nu unt sau "untar" ci... unele produse ce-mi amintesc, prin gust, de copilărie, de magazinele comuniste. Mai sunt și bomboanele ambalate... muștarul cu hrean... mici lucruri. Din exterior am cumpărat mai des: struguri, nuci, fructe...Ultima data fasole. Știți cu ce mândrie și glas modovenesc plăcut îmi vorbea femeia aceea?- Luați domnu... sunt de la noi de acasă, din gradina, de dincolo de Prut!Nu-i înțeleg pe cei indignați.Te duci în piața "producătorilor". Mai mult de 50% de preturi sunt puse la șmecherie,exemplu 4,99 lei, un 99 scris mic și undeva sus, sa nu observi. Trebuie sa fii atent la cântar, vezi cum se chinuie sa-ți potrivească exact 1 KG, schimba un ardei mic cu unul și mai mic pentru cele 15 grame ce depășește... Nici o vorba buna, nici un mulțumesc, nimic din politețea comerțului civilizat. Un producător n-ar face niciodată asa ceva. Și desigur, nici un bon fiscal.Da, voi merge la "moldoveni" în piață pentru mici cumpărături și cred ca ceștia ar trebui tolerați pentru ce sunt acum, frații noștri mai săraci.
23 mai 2020, 07:59
Se vindeau produse expirate iar când întrebai ce scrie pe cutie spuneau că este data de producție,clientul necunoscător al alfabetului rus și de buna credinta credea vânzătorul și cumpără marfa expirata
23 mai 2020, 06:10
Și-au găsit și omul in fata căruia sa se plângă,evazioniștii. Ar trebui sa-și trimită și colegii din controlul fiscal prin piata,domnul Prefect. Ar colecta bani la buget.
23 mai 2020, 05:30
Cel mai mare lucru care ma deranjeaza la acesti mici evazionisti este ca nu iti spun adevarul la ce marfa vand ei.. Titul e scris in ruseste si multi oameni cad prada minciunii. Toti mint! Exemplu; ei vand un derivat din uleiuri vegetale amestecat cu 5 % Unt si spun ca e UNT! Cand de fapt este o margarina de cea mai slaba calitate. Nu mai spun macrourile alea fumate care stau la 25 de grade la soare 9acum) si la 35 C la vara. Bon fiscal? Niciodata! Eu nu inteleg de ce sunt tolerati si nu isi fac chioscuri miste unde sa aiba un frigider si conditii minim igienice de vanzare si depozitare. Inca de doua ori actiuni ca din astea in urmatoarea luna si i ai linistit pe multi dintre ei! Daca tipa ca le iei painea de la gura, trebuie amintit ca oameni aia saraci care cumpara, au dreptul sa stie ca nu cumpara UNT ci o margarina ieftina din uleiuri vegetale si doar 5 % are amestec de unt. Unele nu au nici macar atat! La noi smecheria se cheama UNTAR! Au gasit acest terment ca sa te fraiereasca s acrezi ca e UNT, cand de fapt este facut din uleiuri vegetale, un atentat la sanatate aceste produse.
22 mai 2020, 22:47
Produsele erau in cea mai mare parte aduse din bazarul de la Cernauti,preturile f.mari,conditiile de pastrare a marfurilor perisabile neexistente .Mai erau si la intrarea in hala de carne cateva tarabi cu aceeasi marfa,untul,pestele erau tinute la soare.Foarte bine ca s-au luat aceste masuri.
22 mai 2020, 18:15
Eu nu-mi explic cum pot sa vinda fara bon fiscal. Toata piata e plina de samsari evazionisti. Rar gasesti un om care vinde propria marfa. De piata mica sa nu mai vorbim. Acolo escrocii sunt la ei acasa. Numai marfa proasta la pret dublu.
22 mai 2020, 17:23
Sondaj
Pe cine votați la funcția de președinte al Consiliului Județean?
Mihaela Huncă – Pro România
Bogdan Dăscălescu – ALDE
Doina Federovici – PSD
Corneliu Popescu – PMP
Costel Șoptică – PNL
Constantin Rotaru – PPU-SL
Daniel Doctorescu – PRM
Corneliu Furtună – Alianța Partidul Verde - PNȚCD
Andrei Drancă – Alianța USR-PLUS
Declaraţia zilei
”Performanța școlară nu va fi niciodată o povară ci un motor pentru învățământul și în perspectivă pentru economia acestei țări. Suntem binecuvântați cu copii capabili, inteligenți, geniali și avem obligația să îi ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8590 lei
USD
Dolarul SUA
4.1404 lei
CHF
Francul elveţian
4.5183 lei
GBP
Lira sterlină
5.2910 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9604 lei
XAU
Gramul de aur
253.3349 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2474 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3419 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9854 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1101 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1793 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6529 lei
Vremea
astăzi
Botosani
10.2 o C
Dorohoi
10.3 o C
Bucecea
10.4 o C
Darabani
10.6 o C
Saveni
10.2 o C
Ştefăneşti
12.3 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.